🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Martynkowo wrote:A dziewczyny czy to któraś z Was była na prenatalnych u Sz w środę kolo 18? 🙈 niezłego wkur.. miała ta dziewczyna i chciałam spytac czy wszystko ok 🙈🙈. I opierdzielila rejestratorki za brak ankiety, że jej nie dały, a 2h siedziała. Szkoda mi jej było bo nikt jej nie powiedział, ze takie spóźnienia do Sz..
Hej, u Sz zawsze takie opóźnienia są? Mam ok. 1h do Poznania, i badanie za 1,5 tyg., ale zastanawiam się czy nie zadzwonić trochę wcześniej i nie pytać czy są jakieś opóźnienia, czy po prostu muszę być na wyznacza godzinę i zaopatrzyć się w naładowaną baterię w telefonie.
-
Kora88 wrote:Hej, u Sz zawsze takie opóźnienia są? Mam ok. 1h do Poznania, i badanie za 1,5 tyg., ale zastanawiam się czy nie zadzwonić trochę wcześniej i nie pytać czy są jakieś opóźnienia, czy po prostu muszę być na wyznacza godzinę i zaopatrzyć się w naładowaną baterię w telefonie.
Kora88 lubi tę wiadomość
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
nick nieaktualnyJezu zapomniałam o jednej ważnej rzeczy.
Większość dziewczyn w św rodzinie rodzi w maseczce 😒
Mi się udało trafić na położną i zespół, pozwolili rodzic bez. Ale średnio 2 na 3 rodzące były w masce.
Wydaje mi się ze warto nalegać, żeby pozwolili zdjąć.. nie wiem jsk reszta szpitali. -
A do mnie np ostatnio dzwonily, ze jest 40 min opoznienia. Mialam miec wizyte na 17. Bylam 17:25 i nawet nie usiadlam, nie zdazylam nalozyc obu rękawiczek i wypelnic ankiety i juz mnie wołał. Okazalo sie, ze nadrobil i na szczęście bylam wcześniej niz kazali 😏
Kora88 lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Luluiza wrote:Jezu zapomniałam o jednej ważnej rzeczy.
Mi się udało trafić na położną i zespół, pozwolili rodzic bez. Ale średnio 2 na 3 rodzące były w masce.
Wydaje mi się ze warto nalegać, żeby pozwolili zdjąć.. nie wiem jsk reszta szpitali.
🤦🤦🤦 -
Prof. Szymanowski? Ja go bardzo polecam.
martysia28 wrote:hej, czy wiecie jak na Polnej? też trzeba w maseczce?
czy ktoś z was zna lekarza, który pracuje w szpitalu w Poznaniu i mógłby wykonać cc? (ze wskazania)lub jak takiego lekarza znaleźć bo wiadomo w Medarcie nie pracują lekarze ze szpitala.
*Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat -
nick nieaktualnymartysia28 wrote:hej, czy wiecie jak na Polnej? też trzeba w maseczce?
czy ktoś z was zna lekarza, który pracuje w szpitalu w Poznaniu i mógłby wykonać cc? (ze wskazania)lub jak takiego lekarza znaleźć bo wiadomo w Medarcie nie pracują lekarze ze szpitala. -
Hiacynta - tu mi łatwiej, ja prowadziłam ciąże u Prof Szymanowskiego i niestety nie polecam, widzę podobna sytuacja jak opisywała Martynkowo, mnie też Profesor nie pomógł podczas porodu, co do innych lekarzy to niestety jeżeli chodzi o Poznań to nie znam bo chodzę już u siebie w mieście, może dziewczyny coś doradza.
-
Anulas wrote:Też mam ten problem. Może dr kogoś zaproponuje 🤔
Pewnie Was wysla na Lutycka.
Z ta maseczka to jakas kpina. Czy mini przylbica by przeszła zamiast maseczki? Ja aie teraz na miniprzylbice wlasnie przerzucilam, bo w maseczce sie zaczelam dusic i robi mi sie slabo. Nie bede ryzykowac niedotlenieniem dziecka.👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Dlaczego nie polecasz prof? Nie pomógł to znaczy?
MAJKA91 wrote:Hiacynta - tu mi łatwiej, ja prowadziłam ciąże u Prof Szymanowskiego i niestety nie polecam, widzę podobna sytuacja jak opisywała Martynkowo, mnie też Profesor nie pomógł podczas porodu, co do innych lekarzy to niestety jeżeli chodzi o Poznań to nie znam bo chodzę już u siebie w mieście, może dziewczyny coś doradza.
*Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat -
Boże serio??!! Jak można rodzić w maseczce...jestem w szoku, ja się gotuje w tym jak wchodzę na chwilę do sklepu, a co dopiero w tym rodzić...:/Muszę się poważnie zastanowić nad tym Poznaniem, zresztą i tak mi się wydaje że spanikuję i wyląduje w Koninie heh....zobaczymy!Luluiza wrote:Jezu zapomniałam o jednej ważnej rzeczy.
Wydaje mi się ze warto nalegać, żeby pozwolili zdjąć.. nie wiem jsk reszta szpitali.starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
Helena93 wrote:Wiesz, że nawet dobrze🙂, tylko ostatnie nocki są ciężkie bo akurat leżę z dziewczynami co mają skurcze i często są podpinane w nocy pod ktg więc położne dość często przychodzą, ale doktor obiecał, że w poniedziałek wyjdę tylko czekamy jeszcze na wynik badania a było wysyłkowe,no i te wynik krzywej...
Angel9306-ja też jeszcze mam Puregon, ale mnie niż 300 j,tylko muszę sprawdzić datę ważności 🙂
Wysłam zaproszenie do Ciebie 😊
07.18 IUI
09.18 I procedura krótki protokół , mamy 2 zarodki
Zmiana kliniki
01.19 II procedura długi protokół mamy 1 zarodek prawidlowo genetyczny
03.19 (9 tc) 💔
06.19 III procedura, badania NGS
07.19 transfer -złe przyrosty bety. Zbyt mały pęcherzyk (7tc).
12.19 transfer ciąża biochemiczna
05.20 transfer ciąża biochemiczna
10.20 transfer ciąża biochemiczna
01.21 4dc rysa endometrium
03.21 histeroskopia
04.21 transfer ciąża biochemiczna -
Hej Dziewczyny!!!
Na reszcie powoli się ogarniam i zaczynam mieć czas aby posiedzieć na kompie!😊
Myślę że powoli nadrobie zaległości co u Was słychać!
Cudownie znowu być razem z Wami🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2020, 13:36
Bąbel, Anulas, Catlady lubią tę wiadomość
-
Medartka wrote:Dlaczego nie polecasz prof? Nie pomógł to znaczy?
Bycie pacjentka ordynatora jest plusem ale i też duzym minusem bo jak zawiedzie to jest problem bo jesteś właśnie pacjentka szefa i wiesz podwładni ie chcą za bardzo ingerować, u nie poród był na maxa przeciągany, a Profesora nie było, był na jakiś wyjeździe, ha się nie mogłam dodzwonic, nie chce też tutaj za dużo pisać jak coś to na Priv, może akurat trafiłam na taki czas, alę nie ukrywam trochę się zawiodłam. -
nick nieaktualnyniezapominajka12345 wrote:Boże serio??!! Jak można rodzić w maseczce...jestem w szoku, ja się gotuje w tym jak wchodzę na chwilę do sklepu, a co dopiero w tym rodzić...:/Muszę się poważnie zastanowić nad tym Poznaniem, zresztą i tak mi się wydaje że spanikuję i wyląduje w Koninie heh....zobaczymy!
No dlatego nalegaj, żeby oni się ubrali a Ty zdejmij ta maskę .. ja bym chyba umarła, poród ponad 8 h w szpitalu 😓
Inne dziewczyny niestety miały z pokoju i to było słabe.. po prostu Trafiły inny zespół itd
Powodzenia kochana i daj znać jak urodzisz 👶🏻🧡 -
Odezwij się na priv, dzięki.
MAJKA91 wrote:Bycie pacjentka ordynatora jest plusem ale i też duzym minusem bo jak zawiedzie to jest problem bo jesteś właśnie pacjentka szefa i wiesz podwładni ie chcą za bardzo ingerować, u nie poród był na maxa przeciągany, a Profesora nie było, był na jakiś wyjeździe, ha się nie mogłam dodzwonic, nie chce też tutaj za dużo pisać jak coś to na Priv, może akurat trafiłam na taki czas, alę nie ukrywam trochę się zawiodłam.
nick nieaktualnyAngel9306 wrote:Wysłam zaproszenie do Ciebie 😊
Już przyjęłam 🙂
To i ja się witam w gronie cukrzycy ciążowej 😞, nadciśnienie, choroba, cukrzyca, co jeszcze co jeszcze nie spotka w tej ciąży 🙈, no ale nic, trzeba się wziąć w garść i iść dalej 💪 -
Cześć dziewczyny, mam do Was pytanie może któraś z Was będzie wiedziała, a wizyta u dr K dopiero za 2 tygodnie, jestem obecnie w 33 tc i niestety zaczęły dokuczać niesymetryczne obrzęki jednej nogi, głównie udo, byłam u chirurga naczyniowego i przepusal mi opaskę uciskową, ale ogólnie mało wytłumaczyl ja się naczytalam o zakrzepicy, czy miała może któraś z Was taki problem?