X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • antonna Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babel Nela ładnie sobie waży 😁 Możesz juz byc o nia spokojna! Fajnie, ze sie odwrocila główka w dół :-)

Bąbel lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Nowanadzieja Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    No to My z ❤️Nelcia❤️ po wizycie 💪 Mała ma 2508 gram Szczęścia 🍀
    Wszystko dobrze przekręciła się i na dzień dzisiejszy jest główka w dół 💁‍♀️ Ktg Ok, szyjka około 4 cm, płyn owodniowy w normie nie mam powalającej ilości ale jest Ok 👍
    Dzisiaj pobrany GBS ✊✊✊
    Od dzisiaj odstawiam luteinę i duphaston a miałam to i to dwa razy dziennie 🙈 mam nadzieje ze nic złego się nie stanie ze tak od razu i ze te wszystkie miesiące od początku jak brałam to mnie tak naszpilkowały hormonami ze jeszcze trochę ponoszę ❤️Nelcie❤️
    Za tydzień kolejne ktg a za dwa tygodnie wizyta + ktg i pewnie dostanę skierowanie do szpitala bo mam mieć wywoływany 38-39 tydzień jak nic się nie będzie dziać i Mała tak zostanie 😉

A nie mówił Ci doktor,że po 34 tc płyn owodniowy już się zmniejsza fizjologicznie😏

Bąbel lubi tę wiadomość

Synek - 35 +4 tc 24.11.2020.
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Bąbel normalnie wszystko wzorowo hehe :) ❤️ a ile kosztowało GBS?
    Narazie tak i oby tak pozostało ✊🍀💪
    50 zł GBS i 50 zł KTG 🤦‍♀️ I wizyta 250 zł 🤣🤪💁‍♀️

Glonojadek lubi tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 15:16

f3c5740a8e.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanadzieja wrote:
    Bąbel wrote:
    Wszystko dobrze przekręciła się i na dzień dzisiejszy jest główka w dół 💁‍♀️ Ktg Ok, szyjka około 4 cm, płyn owodniowy w normie nie mam powalającej ilości ale jest Ok 👍
    Dzisiaj pobrany GBS ✊✊✊
    Od dzisiaj odstawiam luteinę i duphaston a miałam to i to dwa razy dziennie 🙈 mam nadzieje ze nic złego się nie stanie ze tak od razu i ze te wszystkie miesiące od początku jak brałam to mnie tak naszpilkowały hormonami ze jeszcze trochę ponoszę ❤️Nelcie❤️
    Za tydzień kolejne ktg a za dwa tygodnie wizyta + ktg i pewnie dostanę skierowanie do szpitala bo mam mieć wywoływany 38-39 tydzień jak nic się nie będzie dziać i Mała tak zostanie 😉

A nie mówił Ci doktor,że po 34 tc płyn owodniowy już się zmniejsza fizjologicznie😏

No właśnie nic takiego nie powiedział 🤣🤣🤣
    Tylko się spytał co jadłam wczoraj na obiad bo cukier miałam podwyższony 🙊 a ja mówię ze pierogi 🙈 a On ze to absurd na diecie cukrzycowej pierogi 🤪🤪🤪 i mam wpisane drukowanymi literami PACJENTKA NIE STOSUJE DIETY!!!!! 😊😊😊

Glonojadek lubi tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Babel Nela ładnie sobie waży 😁 Możesz juz byc o nia spokojna! Fajnie, ze sie odwrocila główka w dół :-)
    No ładnie wazy bo ani nie za dużo ani nie za mało 😊 i niech już tak zostanie i nie fika 🤣
    Spokojna to chyba dopiero po porodzie będę 💁‍♀️ Ale wtedy to już będziemy się uczyć wszystkich innych rzeczy związanych z opieka nad Nią ❤️❤️❤️

f3c5740a8e.png
  • Nowanadzieja Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2020, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Tylko się spytał co jadłam wczoraj na obiad bo cukier miałam podwyższony 🙊 a ja mówię ze pierogi 🙈 a On ze to absurd na diecie cukrzycowej pierogi 🤪🤪🤪 i mam wpisane drukowanymi literami PACJENTKA NIE STOSUJE DIETY!!!!! 😊😊😊

Hehe to my raz rozmawialiśmy na temat endometriozie i się pytałam czy w ciąży jest lepiej i jak wyszłam po wizycie to patrzę a tam napis duży "PACCJENTKA POINFORMOWANA, ŻE CIĄŻA NIE JEST METODA LECZENIA ENDONETEIOZY" a mi nie o to chodziło 🙈🙈🙈, także schowałam ta kartkę z wizyty bo mówię w razie wizyty w szpitalu to jak takie zapiski zobaczą to się złapią za głowę 😂🤣

Glonojadek, Bąbel lubią tę wiadomość

Synek - 35 +4 tc 24.11.2020.
  • A gustu Ekspertka

Wysłany: 23 października 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do końca książkowo nie było jak mi wody odeszly wlasciwie polozna sprawdzala glowke i wody sie wylaly były zielone odrazu szykował na cesarke ale dali mi kroplowke z oksytocyny i przyszły bóle parte. Dlaczego zielone wody pewnie dlatego ze po terminie napewno nie jest to nic dobrego.Mały chyba ma kołki bo placze w nocy przez 3 godziny i w szpitalu musieli mu zrobic lewatywe z rurki bo kupy nie mógł zrobić w szpitalu tez plakal od tego teraz robi kupę normalnie a wpierali mi ze to normalne że dzieci po wydaleniu smolki kupy nie robią często. A ja wiedziałam że robią kupę codziennie karmione piersią. Teraz ma kołki czy ma ktoś rade na to? Może to wszystko od przenoszenia ciąży i tych zielonch wod bo datę miałam na 16 a urodzilam 19.jakbym wiedziała to napewno bym chciała skierowanie ma termin a tak kazali mi czekać i na co? Mam nadzieje ze macie jakieś sposoby na kolki. ?

📍Niedoczynność tarczycy
    📍MTHFR_c677Thetero
    📍29.10.2019 iui 😟
    📍10.01.2020 udało się ❤
    Jezu ufam tobie. Ty się ty zajmij.

860ianli7vtdwtrl.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co na szkole rodzenia mówiła to nawet kilka razy dziennie moze byc rzadki kleks na pieluszce zwlaszcza w pierwszych tygodniach. Niestety też mowila, że na kolki nic nie ma.

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Który to taki miły, ze takie rzeczy wypisuje ?😂

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel ale nasz ładną szyjkę daj mi chociaż 1 cm☺️ z tamtego medartowego wątku dziewczyny na kolki dawały krople sab simplex tyle pamiętam . Mi na szkole rodzenia położna pokazywała masaż shantala i tam jest potem etap na brzuch i jak masujemy 30 min po posiłku to pomagamy te gazy tym masażem usunąć . Masaż wykonujemy raz dziennie . Ale to tylko teoria nie stosowałam jeszcze tego .

• Anulas Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    Bąbel ale nasz ładną szyjkę daj mi chociaż 1 cm☺️ z tamtego medartowego wątku dziewczyny na kolki dawały krople sab simplex tyle pamiętam . Mi na szkole rodzenia położna pokazywała masaż shantala i tam jest potem etap na brzuch i jak masujemy 30 min po posiłku to pomagamy te gazy tym masażem usunąć . Masaż wykonujemy raz dziennie . Ale to tylko teoria nie stosowałam jeszcze tego .

O masażu jako formie relaksu też nam mowila, ale że nie stosuje się żadnych masażów do 6 tygodnia.

Z tymi wszystkimi szkołami to tak jak z lekarzami. Ile ich jest tyle opini. I bądź tu mądry 😡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 17:58

• antonna Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @A gustu nie ma niestety rozwiazania, które na 100% pomoże dziecku. Z tego co pamiętam to możesz probowac tego masazu Shantala, mozesz masować brzuszek. Chyba tez robilo sie rowerek nozkami, ale juz kurcze nie pamietam. Moze tez sprobuj go ciasno owijac w takich sytuacjach. Nie wiem, probowalabym wszystkiego po kolei 🙈 Mojej kolezanki corka tez tak płakała i sie ostatecznie okazalo, ze ma zapalenie pecherza. Także miej to tez na uwadze, ze moze to byc spowodowane czyms takim. No ale generalnie jest to wszystko niestety troche jak wrozenie z fusow i niestety pierwsze 3 msc moga tak wlasnie wygladac, ale potem bedzie lepiej 🙏

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas nam mówili że można od razu chyba że ktoś boi się tej pępowiny to może czekać aż odleci . Ale widzisz tak jak piszesz co położna to inne zdanie. I bądź tu mądra .

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glonojadek wrote:
    Niezapominajka wiem jest ciężka sytuacja.. ale musisz być silna dla Bruncia! Jest jak jest.. ale i w takich czasach musimy sobie radzić. Dla naszych skarbów! 😘😘
    Na końcu będziesz miała piękna nagrodę.

Co do TB to mi ręce opadły. Jak trzeba będzie to człowiek poradzi sobie w inny sposób. Tylko jest mi przykro że zabierają godność kobiety oraz jej zdrowie psychiczne w taki lekki sposób.

Czy wy też czujecie bardzo nisko ruchy dziecka? Ja mam wrażenie że bije mnie po szyjce albo nawet pochwie, normalne? Bo sobie wkręcam że szyjka mi się skróciła czy coś 🙄

To jest dramat, akurat dzień przed wyjściem ze szpitala leżała ze mną pacjentka co jest wciazy bliźniaczej i jej jeden bliźniak jest całkowicie zdrowy natomiast drugi ma bardzo ciężko wadę, ale nic nie mogą zrobić dlatego, że drugi bliźniak jest zdrowy i musi donosić ta ciąże, tylko teraz kwestia tego czy ten drugi bliźniak będzie donoszony do końca, nie są w stanie właśnie jej powiedzieć lekarze jak długo to będzie trwało, 9 też mówiła, że nie wie na o się przygotować zy kupić wózek bliźniaczy, czy pojedynczy, czy wyjdzie z jednym bliźniakiem czy jeszcze z dwoma, ogólnie te kobiety są w takim stanie psychicznym, że aż same płyną łzy...., bardzo to jest przykre

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 18:45

• niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już sama nie wiem co zrobię, jakąś decyzję się podejmie, ale czy ona będzie przemyślana to nie sądzę heh zobaczymy gdzie w końcu wyląduje;)
    W Koninie też już nie ma porodów rodzinnych, więc teraz tylko Lutycka mi została, mam w planach dzwonić do św rodziny czy mają miejsca, a jak nie to pewnie ta Lutycka...no zobaczymy:/.
    antonna wrote:
    Nie wiem @Niezapominajka co bym zrobiła. Czasem lepiej jechać dalej niż bliżej. Może jedź na tę Lutycką, mąż będzie przy porodzie i będzie pilnował, żeby było ok. W Koninie są porody rodzinne?

@Za dużo jak Cię to poparzenie martwi to zrób zdjęcie i wyślij dr Kru. Ja też od wczoraj jestem taka rozbita. Naprawdę chodzę i płaczę. Jeszcze dziś mieli nam montować podłogę w domu i nie przyjadą, bo Pan sobie wczoraj wieczorem obciął dwa palce :-( Ale mamy pecha. Niech w końcu coś pozytywnego się zacznie dziać, bo jest ciężko.

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 23 października 2020, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj ja też mam dzisiaj mega zły dzień, jakaś taka płaczliwa jestem w ogóle gadać mi się z nikim jestem, brak porodów rodzinnych mnie lekko podłamał a później już jakoś poszło:(
    Za dużo za dużo wrote:
    Widzę że nie tylko ja mam zły czas. Jutro mam wizytę to spytam się ale wiecie pierwsze co to panika i chyba te hormony . Zrobiłam okłady i zaczerwienienie znikło . Mam nadzieję ,że młoda nie będzie miała śladów żadnych i to tylko babcine zababony .
    Dzisiaj przyszedł ten laktator neno uno. Jest lekki ładnie ssie że tak to mogę nazwać. I dodatkowo jest smoczek do butelki . Trochę mógł by ciszej chodzić ale nie jest super głośny . Więc jak za tą cenę to wydaje mi się że warto chociaż okaże się w praktyce.

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 23 października 2020, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel cieszę się, że u Ciebie i Nelci wszystko ok:) super:)) Nie bój się, ja też odstawiłam jakoś tak luteinę i duphaston, nie było żadnych plamień itp. wszystko było ok, widocznie to standardowa procedura;)
    To też faktycznie masz pecha z tym szpitalem,do tego czasu jak będziesz rodzić to jeszcze może być milion zmian, bo jak widzisz ten kraj jest chory i z dnia na dzień coś zmienia...:/więc nie ma co się w ogóle nastawiać na cokolwiek!!
    Ja mam skierowanie ale Kru mówił, że nawet mam nie dzwonic, tylko jechac...ale z tego co wiem (i moja kolezanka ostatnio była w św. rodzinie) to pojechała i ją odesłali do domu, bo akurat było sporo ,,przypadków'' niby pilniejszych heh więc nie zawsze tam jest miejsce, zresztą dzisiaj też pytałam i np. dzisiaj by mnie tam nie przyjęli bo mają pełną porodówkę, więc troche lipa, dobrze że do Lutyckiej jakby co nie mogą odmówić.

Bąbel wrote:
    Dzisiaj pobrany GBS ✊✊✊
    Za tydzień kolejne ktg a za dwa tygodnie wizyta + ktg i pewnie dostanę skierowanie do szpitala bo mam mieć wywoływany 38-39 tydzień jak nic się nie będzie dziać i Mała tak zostanie 😉 ale z Nią to nigdy nic nie wiadomo bo to taka Tancereczka jest ze co wizytę to inna pozycja 🤣🤪🙈
    Niezpaominajka mi szpital w którym chciałam rodzic tez zamknęli wiec teraz albo zdecyduje się na Wolsztyn albo na Poznań i to chyba Lutycka bo póki co są tam porody rodzinne 😊 ale zobaczymy jak długo 💁‍♀️ Tez mam rozkmine bo czy Poznan czy Wolsztyn to ta sama odległość ale tez wszystko zależy od tego czy Małej się będzie spieszyć i czy coś się zacznie czy pojadę ze skierowaniem bo jak ze skierowaniem to umawiasz się wcześniej?! Tak? 🤔 a jak się coś by działo to będę patrzeć czy to noc czy dzień bo jak noc to wsio równo a jak dzień to Poznań będzie zakorkowany a na Wolsztyn prosta droga wiec to będzie tez decyzja podjęta w ostatniej chwili i narazie tez nie mam co gdybać bo z dnia na dzień się sytuacja zmienia i mogą tez zawiesić rodzinne na Lutyckiej albo mi zamknąć szpital w Wolsztynie 🤦‍♀️

Bąbel lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 23 października 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak w ogóle to w końcu odchodzi mi czop śluzowy, ale zaczął już chyba z dwa dni temu, dzisiaj też bardzo dużo tego było, podbarwione na brązowo, ale Kru i położna nie kazali panikować, więc widocznie tak ma być, poród zbliża się więc wielkimi krokami:D
    Dzisiaj jeszcze miałam jakiś dziwny epizod z cukrami, aż się przestraszyłam bo kurde wróciłam głodna ze spaceru (chociaż przed wyjsciem cukry były ok) i aż mi się jakos gorąco zrobiło, ręce się lekko trzesły, mówię zmierze sobie cukier a tam niecałe 70...więc się przestraszyłam!! Szybko wrąbałam batona i wafle ryżowe w czekoladzie i podbiło do 100 więc ok, teraz też jak głupia mierzę co godzinę i cały czas ok.100 się utrzymuje, ale już zaczęłam panikować o co biega, chociaż dzisiaj rano miałam ktg i wszystko było ok....podobno cukry przed samym porodem albo skaczą, albo własnie spadają, wiecie coś na ten temat?? Aż strach iść spać kurcze, zaraz lece sie najeść;)

Bąbel lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • mika_do Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gustu wrote:
    ..... Mam nadzieje ze macie jakieś sposoby na kolki. ?
    A próbowałaś metody 5S dra. Karpa?

Data produkcji: 1984r.

Start: maj 2016
    09.2016 - 6tc |'|
    02.2018 - 10tc |'|
    10.2018 - 9tc |'|
    05.2019 - IUI :/
    09.2019 - ICSI - 2 mrozaki
    13.12.2019 - FET 5.1.2
    14dpt - beta 1556
    29dpt - jest serduszko ❤️

05.09.2020r. 40+6 - 3560g 56cm
    ❤️T. 👣

//AMH 5.6, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia, NK 16,6%, Pai-1 hetero, V (r2) hetero //

02.01.2024 FET 6.3.1
    7dpt - beta 78
    9dpt - beta 172
    13dpt - beta 930
    16dpt - beta 3349
    30dpt - jest serduszko ❤️
    04.04.24 - amniopunkcja - wynik prawidłowy

//niedoczynność tarczycy, prolaktyna ok, immunologia-nie powtarzałam badań, Pai-1 hetero, V(r2) hetero//
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ