X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o kciuki dzisiaj wizyta ✊✊✊🍀🍀🍀🙏🙏🙏

Za dużo za dużo, Glonojadek, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ✊✊✊🙏🙏🙏

Bąbel lubi tę wiadomość

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤞🤞🤞🤞

Bąbel lubi tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Dawaj znać ❤️❤️❤️

Bąbel lubi tę wiadomość

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • antonna Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki @Babel!!!!! Czekamy na info!

@Niezapominajka widzialam wlasnie na grupie na facebooku, ze w Sw. Rodzinie znowu nie ma porodow rodzinnych. Przykro mi :-(

Bąbel lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie widziałam:( i się wkur****m max...:( Kurcze z dnia na dzień coś zmieniają, to co się dzieje na tym świecie to już przechodzi ludzkie granice;( jedna osoba przy porodzie wielką im różnicę robi, niedługo to nic na tym świecie nie będzie można...mam dosyć:( Za 3 dni mam rodzić, a tu znowu nie wiem co gdzie jak, nastawiłam się na Św. Rodziny, a teraz to nie wiem po co ja mam tam w ogóle jechać 100 km, jak w Koninie pewnie mam to samo ehh:(
    antonna wrote:
    Kciuki @Babel!!!!! Czekamy na info!

@Niezapominajka widzialam wlasnie na grupie na facebooku, ze w Sw. Rodzinie znowu nie ma porodow rodzinnych. Przykro mi :-(

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 23 października 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel daj koniecznie znać po wizycie, trzymam kciuki!!:)
    Bąbel wrote:

Bąbel lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Niezapominajka dokładnie. Ja jestem taka rozbita po wczorajszej decyzji TK, że nie mogę sie pozbierać. Dawno nic mnie tak nie zbulwersowalo. A co jest nie tak z Twoim Koninem?

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Nowa25 Koleżanka

Wysłany: 23 października 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Tak właśnie widziałam:( i się wkur****m max...:( Kurcze z dnia na dzień coś zmieniają, to co się dzieje na tym świecie to już przechodzi ludzkie granice;( jedna osoba przy porodzie wielką im różnicę robi, niedługo to nic na tym świecie nie będzie można...mam dosyć:( Za 3 dni mam rodzić, a tu znowu nie wiem co gdzie jak, nastawiłam się na Św. Rodziny, a teraz to nie wiem po co ja mam tam w ogóle jechać 100 km, jak w Koninie pewnie mam to samo ehh:(

Moke koleżanki rodziły w Koninie i były zadowolone, ja też jestem z konina, ale rodziłam w SW rodzinie, z tym Koninem to chyba kwestia, że dr Kru ma źle zdanie o tym szpitalu zresztą tak samo jak o Polnej, nie wiem ja osobiście nie rodziłam, ake kokezanki były zadowolone..... M

• Kora88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻🍀🍀🍀🍀🍀💞💞💞💞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 11:45

Bąbel lubi tę wiadomość

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antona ja też jestem rozbita aż się popłakałam . I czuję bezsilność.
    Dziewczyny powiedzcie mi przed chwilą wylałam sobie na brzuch gorąca herbatę potknęłam się na schodach . Już z nie mam siły ryczeć . Może to mieć wpływ na małą ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi przed chwilą wylałam sobie na brzuch gorąca herbatę potknęłam się na schodach . Już z nie mam siły ryczeć . Może to mieć wpływ na małą ?

Ja raz się wywaliłam w łazience, nie miałam za dużo sił po tym leżeniu i mój Gin przyszedł i powiedział, że zaprasza mnie na USG aby sprawdzić czy nie odkleiło się łożysko czy wszystko jest ok bo to jednak upadek, ale jak masz jutro wizytę i nie było silne to myślę, że możesz poczekać i nie ma plamień 🙂

Niezapominajko - niektórych rzeczy w tym momencie nie przeskoczysz, niestety jest jak jest, co do Lutyckiej, osobiście nie mam zdania, natomiast ostatnio mieliśmy kilku pacjentów bo musieli być w szpitalu o wyższy stopniu referencyjnosci i nie mieli jakiś mocno negatywnych zdań o tym szpitalu i opiece, ale wiadomo wszystko zależy od człowieka.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 12:24

Wysłany: 23 października 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po tym wczorajszym jestem rozbita, jeszcze dzisiaj ta Św. rodziny dowaliła mi do pieca i aż się rozryczałam ,,chwilowo'' z braku sił na ten cały świat. Już trochę lepiej, bo się wzięłam za pracę.
    Już sama nie wiem, czy jest ok w tym moim Koninie czy nie, różnie mówią, jakiś rok temu zaszyli kobiecie 30 iloś letniej w brzuchu łyżkę czy tam jakiś inny sprzęt (po prostu nie dopilnowali tego) i pacjentka zmarła....tak jakoś cały czas mam to w głowie, chociaż wiadomo że wszędzie to się może stać, czy w Koninie czy w Poznaniu....różnie to bywa...
    Znowu dwie inne koleżanki rodziły w Koninie dosyć niedawno i mówią, że położne super, wszystko było ok, tylko lekarze do dup*....
    Inna znowu rodziła z 2 miesiące temu i już założyła sprawę jednej lekarce, bo by jej się przez nią dziecko udusiło, bo ta (lekarka) była tylko za porodem naturalnym i w ostatniej chwili po wielkich kłótniach inny lekarz zgodził się na CC żeby ratować dziecko, więc po prostu się boje, że jak nie ma u nas rodzinnych , a ja nie wiadomo w jakim będę stanie, to czy będę w ogóle miała siłę krzyczeć na tych lekarzy i mówić co mają robić w razie czego (bronić się po prostu...!)
    antonna wrote:
    @Niezapominajka dokładnie. Ja jestem taka rozbita po wczorajszej decyzji TK, że nie mogę sie pozbierać. Dawno nic mnie tak nie zbulwersowalo. A co jest nie tak z Twoim Koninem?

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 23 października 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też mi się wydaje, że Kru po prostu wszystkich tam kieruje na Poznań bo stamtąd jest, ehhh już sama nie wiem co myśleć, gdyby mi wody odeszły to sr** na to wszystko i jadę chyba do Konina (przynajmniej blisko), a jak ze skierowaniem to pewnie pojadę do tej Św Rodziny, tam często nie przyjmują bo mało miejsc mają z tego co słyszałam, więc jak mi powiedzą w pon że mnie nie przyjmą to chyba pojadę na Lutycką (tam wciąż porody rodzinne są) heh....tak mam obcykany swój ,,poród'' że głowa mała:/ w końcu wyjdzie że się nigdzie nie wybiorę i w domu urodzę z tego wszystkiego;) hehe
    Nowa25 wrote:
    Moke koleżanki rodziły w Koninie i były zadowolone, ja też jestem z konina, ale rodziłam w SW rodzinie, z tym Koninem to chyba kwestia, że dr Kru ma źle zdanie o tym szpitalu zresztą tak samo jak o Polnej, nie wiem ja osobiście nie rodziłam, ake kokezanki były zadowolone..... M

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 23 października 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo, spokojnie, masz wizytę więc dasz radę wytrzymać, nie płacz tylko a wszystko będzie dobrze! Mi też tłuszcz popryskał brzuch jak coś smażyłam jakoś w połowie ciąży, miałam nawet ślady z 2-3 tygodnie i Kru mówił, że to nie ma wpływu, żeby się nie martwić i faktycznie na USG wszystko było ok:)
    Za dużo za dużo wrote:

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka wiem jest ciężka sytuacja.. ale musisz być silna dla Bruncia! Jest jak jest.. ale i w takich czasach musimy sobie radzić. Dla naszych skarbów! 😘😘
    Na końcu będziesz miała piękna nagrodę.

Co do TB to mi ręce opadły. Jak trzeba będzie to człowiek poradzi sobie w inny sposób. Tylko jest mi przykro że zabierają godność kobiety oraz jej zdrowie psychiczne w taki lekki sposób.

Czy wy też czujecie bardzo nisko ruchy dziecka? Ja mam wrażenie że bije mnie po szyjce albo nawet pochwie, normalne? Bo sobie wkręcam że szyjka mi się skróciła czy coś 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 12:36

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem @Niezapominajka co bym zrobiła. Czasem lepiej jechać dalej niż bliżej. Może jedź na tę Lutycką, mąż będzie przy porodzie i będzie pilnował, żeby było ok. W Koninie są porody rodzinne?

@Za dużo jak Cię to poparzenie martwi to zrób zdjęcie i wyślij dr Kru. Ja też od wczoraj jestem taka rozbita. Naprawdę chodzę i płaczę. Jeszcze dziś mieli nam montować podłogę w domu i nie przyjadą, bo Pan sobie wczoraj wieczorem obciął dwa palce :-( Ale mamy pecha. Niech w końcu coś pozytywnego się zacznie dziać, bo jest ciężko.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że nie tylko ja mam zły czas. Jutro mam wizytę to spytam się ale wiecie pierwsze co to panika i chyba te hormony . Zrobiłam okłady i zaczerwienienie znikło . Mam nadzieję ,że młoda nie będzie miała śladów żadnych i to tylko babcine zababony .
    Dzisiaj przyszedł ten laktator neno uno. Jest lekki ładnie ssie że tak to mogę nazwać. I dodatkowo jest smoczek do butelki . Trochę mógł by ciszej chodzić ale nie jest super głośny . Więc jak za tą cenę to wydaje mi się że warto chociaż okaże się w praktyce.

antonna, Glonojadek, Bąbel, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to My z ❤️Nelcia❤️ po wizycie 💪 Mała ma 2508 gram Szczęścia 🍀
    Wszystko dobrze przekręciła się i na dzień dzisiejszy jest główka w dół 💁‍♀️ Ktg Ok, szyjka około 4 cm, płyn owodniowy w normie nie mam powalającej ilości ale jest Ok 👍
    Dzisiaj pobrany GBS ✊✊✊
    Od dzisiaj odstawiam luteinę i duphaston a miałam to i to dwa razy dziennie 🙈 mam nadzieje ze nic złego się nie stanie ze tak od razu i ze te wszystkie miesiące od początku jak brałam to mnie tak naszpilkowały hormonami ze jeszcze trochę ponoszę ❤️Nelcie❤️
    Za tydzień kolejne ktg a za dwa tygodnie wizyta + ktg i pewnie dostanę skierowanie do szpitala bo mam mieć wywoływany 38-39 tydzień jak nic się nie będzie dziać i Mała tak zostanie 😉 ale z Nią to nigdy nic nie wiadomo bo to taka Tancereczka jest ze co wizytę to inna pozycja 🤣🤪🙈
    Niezpaominajka mi szpital w którym chciałam rodzic tez zamknęli wiec teraz albo zdecyduje się na Wolsztyn albo na Poznań i to chyba Lutycka bo póki co są tam porody rodzinne 😊 ale zobaczymy jak długo 💁‍♀️ Tez mam rozkmine bo czy Poznan czy Wolsztyn to ta sama odległość ale tez wszystko zależy od tego czy Małej się będzie spieszyć i czy coś się zacznie czy pojadę ze skierowaniem bo jak ze skierowaniem to umawiasz się wcześniej?! Tak? 🤔 a jak się coś by działo to będę patrzeć czy to noc czy dzień bo jak noc to wsio równo a jak dzień to Poznań będzie zakorkowany a na Wolsztyn prosta droga wiec to będzie tez decyzja podjęta w ostatniej chwili i narazie tez nie mam co gdybać bo z dnia na dzień się sytuacja zmienia i mogą tez zawiesić rodzinne na Lutyckiej albo mi zamknąć szpital w Wolsztynie 🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 14:47

Glonojadek lubi tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 23 października 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel normalnie wszystko wzorowo hehe :) ❤️ a ile kosztowało GBS?

Bąbel lubi tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ