X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dobra wiadomość dnia GBS ujemny 💪💪💪

antonna, Glonojadek, Za dużo za dużo, Anulas, Monia88, Helena93 lubią tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie do polecenia jakieś płyn do higieny intymnej na podrażnienia? Przemywanie rumiankiem czy ziołami nie zdało egzaminu 😒

• Mrs.P Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak to jest z wyborem położnej? Trzeba zadeklarować się w swojej przychodni, czy np. można zdecydować się na położną ze szpitala w którym chcemy rodzić?

Szkoła rodzenia z mojego szpitala niestety przez covid stacjonarnie zupełnie zamknięta, tylko zajęcia online.

uwo9s65govurilvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    Dziewczyny a macie do polecenia jakieś płyn do higieny intymnej na podrażnienia? Przemywanie rumiankiem czy ziołami nie zdało egzaminu 😒

Ja polecam piankę ginekologiczna Ginexid, u mnie w problemach pologowych się sprawdziła, fajnie chłodzi, jest polecana przy uplawach, u kobiet w ciążyć, w połogu, po za biegach ginekologicznych🙂, według mnie jest pomocna 🙂

• antonna Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Niezapominajka i jak tam? Gdzie wylądowałaś?

Bąbel lubi tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.P wrote:
    Dziewczyny, a jak to jest z wyborem położnej? Trzeba zadeklarować się w swojej przychodni, czy np. można zdecydować się na położną ze szpitala w którym chcemy rodzić?

Szkoła rodzenia z mojego szpitala niestety przez covid stacjonarnie zupełnie zamknięta, tylko zajęcia online.

Możesz wybrać dowolna położna.

Mrs.P lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Ja polecam piankę ginekologiczna Ginexid, u mnie w problemach pologowych się sprawdziła, fajnie chłodzi, jest polecana przy uplawach, u kobiet w ciążyć, w połogu, po za biegach ginekologicznych🙂, według mnie jest pomocna 🙂

Dzieki🙂, mam powtórzyć mocz +posiew moczu, wysłać wyniki i zobaczyny co dalej, rzadko mam infekcje, ale jak już są to tak ostrzej 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena 93 a zwróciła może kiedy te problemy się tam pojawiają . Ja jak zaszłam w ciążę i wcześniej zresztą też przestałam używać płynu do płukania jak prałam bieliznę . Nie wiem dostawałam jakiegoś podrażnienia. Zawsze był taki dyskomfort.
    I mam takie pytanie czy możliwe żeby od wtorku do soboty młoda przybrała 148 g czy to może być błąd w pomiarach ? Bo mi się aż w to wierzyć nie chce. Wtorek 1700 a sobota 1848. Co ona tam je 🤔

• antonna Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    Helena 93 a zwróciła może kiedy te problemy się tam pojawiają . Ja jak zaszłam w ciążę i wcześniej zresztą też przestałam używać płynu do płukania jak prałam bieliznę . Nie wiem dostawałam jakiegoś podrażnienia. Zawsze był taki dyskomfort.
    I mam takie pytanie czy możliwe żeby od wtorku do soboty młoda przybrała 148 g czy to może być błąd w pomiarach ? Bo mi się aż w to wierzyć nie chce. Wtorek 1700 a sobota 1848. Co ona tam je 🤔

Dzieci średnio 200 g tygodniowo przybierają, więc myślę, że ok. Ale na pewno jest to też po części błąd w pomiarach, bo jeden wynik był od dr Sz a drugi od dr Kru.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    Pojechałam od razu na lutycka mam nadzieję że to dobry wybór. Zbadali mnie, zrobili ktg i teraz czekam na decyzję czy zakladaja balonik czy co. Jakieś skurcze się nawet na ktg zapisały więc mam nadzieję że coś założą, przyspiesza i jakoś to pójdzie. Proszę o kciuki ✊ 😍
    antonna wrote:
    @Niezapominajka i jak tam? Gdzie wylądowałaś?

Bąbel lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Gaja88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Hej hej
    Pojechałam od razu na lutycka mam nadzieję że to dobry wybór. Zbadali mnie, zrobili ktg i teraz czekam na decyzję czy zakladaja balonik czy co. Jakieś skurcze się nawet na ktg zapisały więc mam nadzieję że coś założą, przyspiesza i jakoś to pójdzie. Proszę o kciuki ✊ 😍

Trzymamy kciuki ✊✊ już niedługo będziesz tuliła Maleństwo! Powodzenia :)

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

O kurde ! Lutycka 👀 odważna jesteś 😎
    A w św nie było miejsca czy bałaś się że nie przyjmą ?

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, a właśnie chciałam Ci pisać, że od dzisiaj przywrócili porody rodzinne na św. Rodzinie. Ale jak jesteś już na lutyckiej tam też się Tobą na pewno dobrze zajmą. Szwagierka rodziła i była zadowolona. Czekamy na wieści :))

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka kciuki ✊✊✊❤️

Helena93 lubi tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:

Ogolnie swoje piorę w Loveli dla niemowlaków 🙈, hipoalergicznym, ale ostatnio mam reżim łóżkowy przez to nadciśnienie to mąż kupił jakiś inny płyn, więc możliwe, że też coś od tego, zobaczę 🙂, Dzięki 🙂

• antonna Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Niezapominajko, a właśnie chciałam Ci pisać, że od dzisiaj przywrócili porody rodzinne na św. Rodzinie. Ale jak jesteś już na lutyckiej tam też się Tobą na pewno dobrze zajmą. Szwagierka rodziła i była zadowolona. Czekamy na wieści :))

A właśnie w radio mówili, że są odwołane, bo jedna położna ma koronawirusa.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://epoznan.pl/news-news-111239-szpital_sw_rodziny_przywraca_porody_rodzinne_polozna_z_koronawirusem

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    Niezapominajka 💪💪💪🍀🍀🍀✊✊✊🎈🎈🎈😘😘😘🤰🤰🤰😍😍😍🙏🙏🙏❤️❤️❤️

Monia88, niezapominajka12345, A gustu lubią tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 to przybijamy wirtualną piątkę z łóżka. Niezapominajko trzymam kciuki i czekam na wieści 😉
    Antonna też mi się tak wydaje że to zależy od lekarza jak mierzy bo jeśli ona by rosła w takim tempie to nie wiem jak wyjdzie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga 25 - mam sprawę, czytałam, że znacie się osobiście z Ewela25 a Ona też miała ciężka niewydolnośc szyjki u doktora, czy jest szansa abyś podała mi na nią jakieś namiary?? A nie chce męczyć doktora codziennie sms 🙈

‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ