🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, a jak to jest z wyborem położnej? Trzeba zadeklarować się w swojej przychodni, czy np. można zdecydować się na położną ze szpitala w którym chcemy rodzić?
Szkoła rodzenia z mojego szpitala niestety przez covid stacjonarnie zupełnie zamknięta, tylko zajęcia online. -
nick nieaktualnyHelena93 wrote:Dziewczyny a macie do polecenia jakieś płyn do higieny intymnej na podrażnienia? Przemywanie rumiankiem czy ziołami nie zdało egzaminu 😒
Ja polecam piankę ginekologiczna Ginexid, u mnie w problemach pologowych się sprawdziła, fajnie chłodzi, jest polecana przy uplawach, u kobiet w ciążyć, w połogu, po za biegach ginekologicznych🙂, według mnie jest pomocna 🙂 -
Mrs.P wrote:Dziewczyny, a jak to jest z wyborem położnej? Trzeba zadeklarować się w swojej przychodni, czy np. można zdecydować się na położną ze szpitala w którym chcemy rodzić?
Szkoła rodzenia z mojego szpitala niestety przez covid stacjonarnie zupełnie zamknięta, tylko zajęcia online.
Możesz wybrać dowolna położna.Mrs.P lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykinga25 wrote:Ja polecam piankę ginekologiczna Ginexid, u mnie w problemach pologowych się sprawdziła, fajnie chłodzi, jest polecana przy uplawach, u kobiet w ciążyć, w połogu, po za biegach ginekologicznych🙂, według mnie jest pomocna 🙂
Dzieki🙂, mam powtórzyć mocz +posiew moczu, wysłać wyniki i zobaczyny co dalej, rzadko mam infekcje, ale jak już są to tak ostrzej 🙈 -
nick nieaktualnyHelena 93 a zwróciła może kiedy te problemy się tam pojawiają . Ja jak zaszłam w ciążę i wcześniej zresztą też przestałam używać płynu do płukania jak prałam bieliznę . Nie wiem dostawałam jakiegoś podrażnienia. Zawsze był taki dyskomfort.
I mam takie pytanie czy możliwe żeby od wtorku do soboty młoda przybrała 148 g czy to może być błąd w pomiarach ? Bo mi się aż w to wierzyć nie chce. Wtorek 1700 a sobota 1848. Co ona tam je 🤔 -
Za dużo za dużo wrote:Helena 93 a zwróciła może kiedy te problemy się tam pojawiają . Ja jak zaszłam w ciążę i wcześniej zresztą też przestałam używać płynu do płukania jak prałam bieliznę . Nie wiem dostawałam jakiegoś podrażnienia. Zawsze był taki dyskomfort.
I mam takie pytanie czy możliwe żeby od wtorku do soboty młoda przybrała 148 g czy to może być błąd w pomiarach ? Bo mi się aż w to wierzyć nie chce. Wtorek 1700 a sobota 1848. Co ona tam je 🤔
Dzieci średnio 200 g tygodniowo przybierają, więc myślę, że ok. Ale na pewno jest to też po części błąd w pomiarach, bo jeden wynik był od dr Sz a drugi od dr Kru.
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Hej hej
Pojechałam od razu na lutycka mam nadzieję że to dobry wybór. Zbadali mnie, zrobili ktg i teraz czekam na decyzję czy zakladaja balonik czy co. Jakieś skurcze się nawet na ktg zapisały więc mam nadzieję że coś założą, przyspiesza i jakoś to pójdzie. Proszę o kciuki ✊ 😍
antonna wrote:@Niezapominajka i jak tam? Gdzie wylądowałaś?Bąbel lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
niezapominajka12345 wrote:Hej hej
Pojechałam od razu na lutycka mam nadzieję że to dobry wybór. Zbadali mnie, zrobili ktg i teraz czekam na decyzję czy zakladaja balonik czy co. Jakieś skurcze się nawet na ktg zapisały więc mam nadzieję że coś założą, przyspiesza i jakoś to pójdzie. Proszę o kciuki ✊ 😍
Trzymamy kciuki ✊✊ już niedługo będziesz tuliła Maleństwo! Powodzenia
niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
nick nieaktualnyniezapominajka12345 wrote:Hej hej
O kurde ! Lutycka 👀 odważna jesteś 😎
A w św nie było miejsca czy bałaś się że nie przyjmą ?
-
Niezapominajko, a właśnie chciałam Ci pisać, że od dzisiaj przywrócili porody rodzinne na św. Rodzinie. Ale jak jesteś już na lutyckiej tam też się Tobą na pewno dobrze zajmą. Szwagierka rodziła i była zadowolona. Czekamy na wieści )
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
nick nieaktualnyZa dużo za dużo wrote:Helena 93 a zwróciła może kiedy te problemy się tam pojawiają . Ja jak zaszłam w ciążę i wcześniej zresztą też przestałam używać płynu do płukania jak prałam bieliznę . Nie wiem dostawałam jakiegoś podrażnienia. Zawsze był taki dyskomfort.
I mam takie pytanie czy możliwe żeby od wtorku do soboty młoda przybrała 148 g czy to może być błąd w pomiarach ? Bo mi się aż w to wierzyć nie chce. Wtorek 1700 a sobota 1848. Co ona tam je 🤔
Ogolnie swoje piorę w Loveli dla niemowlaków 🙈, hipoalergicznym, ale ostatnio mam reżim łóżkowy przez to nadciśnienie to mąż kupił jakiś inny płyn, więc możliwe, że też coś od tego, zobaczę 🙂, Dzięki 🙂 -
Martynkowo wrote:Niezapominajko, a właśnie chciałam Ci pisać, że od dzisiaj przywrócili porody rodzinne na św. Rodzinie. Ale jak jesteś już na lutyckiej tam też się Tobą na pewno dobrze zajmą. Szwagierka rodziła i była zadowolona. Czekamy na wieści )
A właśnie w radio mówili, że są odwołane, bo jedna położna ma koronawirusa.👧 2017 ❤ 👶 2021
-
https://epoznan.pl/news-news-111239-szpital_sw_rodziny_przywraca_porody_rodzinne_polozna_z_koronawirusem
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
niezapominajka12345 wrote:Hej hej
Pojechałam od razu na lutycka mam nadzieję że to dobry wybór. Zbadali mnie, zrobili ktg i teraz czekam na decyzję czy zakladaja balonik czy co. Jakieś skurcze się nawet na ktg zapisały więc mam nadzieję że coś założą, przyspiesza i jakoś to pójdzie. Proszę o kciuki ✊ 😍Monia88, niezapominajka12345, A gustu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHelena93 to przybijamy wirtualną piątkę z łóżka. Niezapominajko trzymam kciuki i czekam na wieści 😉
Antonna też mi się tak wydaje że to zależy od lekarza jak mierzy bo jeśli ona by rosła w takim tempie to nie wiem jak wyjdzie .
-
nick nieaktualny