X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 25 października 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dobra wiadomość dnia GBS ujemny 💪💪💪

antonna, Glonojadek, Za dużo za dużo, Anulas, Monia88, Helena93 lubią tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie do polecenia jakieś płyn do higieny intymnej na podrażnienia? Przemywanie rumiankiem czy ziołami nie zdało egzaminu 😒

• Mrs.P Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak to jest z wyborem położnej? Trzeba zadeklarować się w swojej przychodni, czy np. można zdecydować się na położną ze szpitala w którym chcemy rodzić?

Szkoła rodzenia z mojego szpitala niestety przez covid stacjonarnie zupełnie zamknięta, tylko zajęcia online.

uwo9s65govurilvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 wrote:
    Dziewczyny a macie do polecenia jakieś płyn do higieny intymnej na podrażnienia? Przemywanie rumiankiem czy ziołami nie zdało egzaminu 😒

Ja polecam piankę ginekologiczna Ginexid, u mnie w problemach pologowych się sprawdziła, fajnie chłodzi, jest polecana przy uplawach, u kobiet w ciążyć, w połogu, po za biegach ginekologicznych🙂, według mnie jest pomocna 🙂

• antonna Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Niezapominajka i jak tam? Gdzie wylądowałaś?

Bąbel lubi tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.P wrote:
    Dziewczyny, a jak to jest z wyborem położnej? Trzeba zadeklarować się w swojej przychodni, czy np. można zdecydować się na położną ze szpitala w którym chcemy rodzić?

Szkoła rodzenia z mojego szpitala niestety przez covid stacjonarnie zupełnie zamknięta, tylko zajęcia online.

Możesz wybrać dowolna położna.

Mrs.P lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Ja polecam piankę ginekologiczna Ginexid, u mnie w problemach pologowych się sprawdziła, fajnie chłodzi, jest polecana przy uplawach, u kobiet w ciążyć, w połogu, po za biegach ginekologicznych🙂, według mnie jest pomocna 🙂

Dzieki🙂, mam powtórzyć mocz +posiew moczu, wysłać wyniki i zobaczyny co dalej, rzadko mam infekcje, ale jak już są to tak ostrzej 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena 93 a zwróciła może kiedy te problemy się tam pojawiają . Ja jak zaszłam w ciążę i wcześniej zresztą też przestałam używać płynu do płukania jak prałam bieliznę . Nie wiem dostawałam jakiegoś podrażnienia. Zawsze był taki dyskomfort.
    I mam takie pytanie czy możliwe żeby od wtorku do soboty młoda przybrała 148 g czy to może być błąd w pomiarach ? Bo mi się aż w to wierzyć nie chce. Wtorek 1700 a sobota 1848. Co ona tam je 🤔

• antonna Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    Helena 93 a zwróciła może kiedy te problemy się tam pojawiają . Ja jak zaszłam w ciążę i wcześniej zresztą też przestałam używać płynu do płukania jak prałam bieliznę . Nie wiem dostawałam jakiegoś podrażnienia. Zawsze był taki dyskomfort.
    I mam takie pytanie czy możliwe żeby od wtorku do soboty młoda przybrała 148 g czy to może być błąd w pomiarach ? Bo mi się aż w to wierzyć nie chce. Wtorek 1700 a sobota 1848. Co ona tam je 🤔

Dzieci średnio 200 g tygodniowo przybierają, więc myślę, że ok. Ale na pewno jest to też po części błąd w pomiarach, bo jeden wynik był od dr Sz a drugi od dr Kru.

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    Pojechałam od razu na lutycka mam nadzieję że to dobry wybór. Zbadali mnie, zrobili ktg i teraz czekam na decyzję czy zakladaja balonik czy co. Jakieś skurcze się nawet na ktg zapisały więc mam nadzieję że coś założą, przyspiesza i jakoś to pójdzie. Proszę o kciuki ✊ 😍
    antonna wrote:
    @Niezapominajka i jak tam? Gdzie wylądowałaś?

Bąbel lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Gaja88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Hej hej
    Pojechałam od razu na lutycka mam nadzieję że to dobry wybór. Zbadali mnie, zrobili ktg i teraz czekam na decyzję czy zakladaja balonik czy co. Jakieś skurcze się nawet na ktg zapisały więc mam nadzieję że coś założą, przyspiesza i jakoś to pójdzie. Proszę o kciuki ✊ 😍

Trzymamy kciuki ✊✊ już niedługo będziesz tuliła Maleństwo! Powodzenia :)

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
    5 IMSI - 06.2025- 3 ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

O kurde ! Lutycka 👀 odważna jesteś 😎
    A w św nie było miejsca czy bałaś się że nie przyjmą ?

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, a właśnie chciałam Ci pisać, że od dzisiaj przywrócili porody rodzinne na św. Rodzinie. Ale jak jesteś już na lutyckiej tam też się Tobą na pewno dobrze zajmą. Szwagierka rodziła i była zadowolona. Czekamy na wieści :))

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka kciuki ✊✊✊❤️

Helena93 lubi tę wiadomość

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2020, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:

Ogolnie swoje piorę w Loveli dla niemowlaków 🙈, hipoalergicznym, ale ostatnio mam reżim łóżkowy przez to nadciśnienie to mąż kupił jakiś inny płyn, więc możliwe, że też coś od tego, zobaczę 🙂, Dzięki 🙂

• antonna Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Niezapominajko, a właśnie chciałam Ci pisać, że od dzisiaj przywrócili porody rodzinne na św. Rodzinie. Ale jak jesteś już na lutyckiej tam też się Tobą na pewno dobrze zajmą. Szwagierka rodziła i była zadowolona. Czekamy na wieści :))

A właśnie w radio mówili, że są odwołane, bo jedna położna ma koronawirusa.

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://epoznan.pl/news-news-111239-szpital_sw_rodziny_przywraca_porody_rodzinne_polozna_z_koronawirusem

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 26 października 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    Niezapominajka 💪💪💪🍀🍀🍀✊✊✊🎈🎈🎈😘😘😘🤰🤰🤰😍😍😍🙏🙏🙏❤️❤️❤️

Monia88, niezapominajka12345, A gustu lubią tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2020, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena93 to przybijamy wirtualną piątkę z łóżka. Niezapominajko trzymam kciuki i czekam na wieści 😉
    Antonna też mi się tak wydaje że to zależy od lekarza jak mierzy bo jeśli ona by rosła w takim tempie to nie wiem jak wyjdzie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga 25 - mam sprawę, czytałam, że znacie się osobiście z Ewela25 a Ona też miała ciężka niewydolnośc szyjki u doktora, czy jest szansa abyś podała mi na nią jakieś namiary?? A nie chce męczyć doktora codziennie sms 🙈

‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ