🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Anulas wrote:Bondzik masz już wynik?
O, tak! Wczoraj wieczorem dostałam. Nie chciałam Wam się tu wtrącać
Więc niskie ryzyko trisomii 21, 18 i 13 nie wykryto również zespołu Turnera ani innych zwiazanych z płcią. Za 2-3tyg amniopunkcja!antonna, Kora88, Kaach, Glonojadek, Gaja88, Monia88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anulas wrote:Kochana wtrącaj się ile wlezie😉 My czekamy na wiadomości od każdej ✊
A jak testy są ok to potrzebna ta amniopunkcja?
Pytam bo pojęcia nie mam jak to przebiega
U maluszka jest duża przezierność bo aż 6mm i nieuwidoczniony przewód żylny więc trzeba zrobić amnio żeby wykluczyć jeszcze inne trisomie no i to echo serduszka koniecznie. -
antonna wrote:@Glonojadek no to jak nie masz żadnych "chorob" zwiazanych z ciaza typu nadcisnienie , cukrzyca to nie daj sobie wywolywac porodu przed 41+0, jeśli z dzieckiem i lozyskiem tez bedzie ok. Ciekawe jak sie to u Ciebie rozwinie
Też taki mam zamiar zwłaszcza tak jak mówisz jestem szczęściara nieposiadania chorób związanych z ciążą 👍 moja siostra przenosiła o kilka dni ale się samo zaczęło. Mam nadzieję że u mnie też samo wszystko ruszyantonna lubi tę wiadomość
-
Anulas wrote:Dziewczyny jak to jest z KTG? Dopiero sobie uświadomiłam, że dr żadnego mi nie wyznaczyla a wizytę u niej mam dopiero w 37 tc🤔🤔🤔 ona jest dość mocno przekonana, że będzie cc ale czy to znaczy, że mi nie potrzebne to KTG 🤔🤔🤔 Kurde nie zapytałam 😡
Kolejna kwestia w ktorym tygodniu bierze się GBS?
KTG i GBS miałam w 34 tyg. KTG dalej w 36, i kolejne 37. I mam co tydz robić.
Ale to każdy może mieć inaczej jak lekarz zleci. -
Za dużo to czekamy do wizyty w poniedziałek ✊✊ już 35 tydz piękny wynik
Bondzik super informacja, oby punkcja tylko ściągnęła z Ciebie wszystkie troski i niepokoje! Daj znać jak uda Ci się z echo serduszka. I wtruncaj się ile wlezie 👍👍👍❤️bondzik007 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Glonojadek tak ruszyłam z zakupami. Czekam na kurierów🙉 Łóżeczko wybrane. Producent 15 km od domu a ma tylko dostawę kurierem za... 160 zł!!! 😡 Poki co nie mogę się z nim skontaktować 🤨
Monia88 to mam nadzieję, że mi zleci. Jak nie to pewnie będę atakowac dr dlaczego nie mam.
I mam nadzieję, że z tym GBS też zdąży. Plan jest, ale w ciąży to sobie można plany robić, a rzeczywistość swoją drogą. -
nick nieaktualny
-
Monia88 wrote:Dziewczyny a wiecie ile się czeka na wynik posiewu moczu w Alabie? Wczoraj na wizycie doktor zlecił, dziś byłam zrobić a nie zapytałam ile się czeka 🙈
Ja chyba czekałam na wynik 3 dni ale z tego co pamietam to chyba max do 5 dni trzeba poczekać. Pewnie to zależy od tego czy się coś hoduje czy nie -
Anulas wrote:Teraz sprawdzam wyniki posiewu i widze, że poza podstawowymi mam ten GBS. Ale z odbytu to ona mi nic nie pobierala🤔🤔🤔
Pewnie jeszcze raz będziesz miała robione. Bo GBS miałam chyba z 3 razy. A do szpitala musi być z wymazem z odbytu.
To z tą dostawą to faktycznie przeginka najlepiej samemu odebrać 🙈👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2020, 16:25
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a jak mnie boli brzuch jak na okres to normalnie mogę sobie łyknąć nospe bez stresu? Do tej pory nic nie brałam oprócz po krwotoku, ale to na IP kazali brać.