X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • MAJKA91 Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2020, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Za dużo - a spacery, schody??, mam nadzieję, że jeszcze trochę i będziesz tulić córeczkę 🙂 Trzymam kciuki.

Ja tylko jestem przeciwna jak się leży całą ciąże, albo większość i potem jest nagła aktywizacja, typu chodzenia spacery bo nie jest to dobre dla układu krążenia matki i dziecka, ale to tylko tak odemnie

A dlaczego tak jest?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2020, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAJKA91 wrote:
    A dlaczego tak jest?

Jak coś to mogę na priv, nie chce tutaj się rozpisywać na forum, nie wszystkich to interesuje, ale jak pacjentka długo leży to taka nagła aktywacja może źle w płynąć na jej układ krążenia i pośrednio zaszkodzić dziecku, dlatego ja jestem ostrożna 😉

To tak samo jak np pacjenci po długim pobycie na intensywnej terapii wychodzą to też zmiany mają wprowadzane stopniowo aby dać organizmowi czas aby się przyzwyczail.

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora88 wrote:
    Dziewczyny, jestem po połówkowych ale u dr Kru, miało być u Sz ale chyba mi źle powiedziały panie w recepcji albo coś nie zrozumiałam. Była któraś z Was u niego na usg połówkowych? Byłam tak nastawiona na Sz., ze mnie stres ogarnął, takie głupie jakieś myśli czy na pewno doktor wszystko dobrze sprawdził. Był bardzo miły i zachęcał nawet do rozmowy, także teraz rozumiem jak czasami o nim piszecie.
    Wyszło mi na badaniu, że jest nieznaczna asymetria w komorach bocznych mózgu (miałyście może coś takiego?) i doktor powiedział żeby to Sz sprawdził w 28 tygodniu. Serce było Ok, ale nie mógł tez wszystkiego zbadać ze względu na ułożenie.

Myślicie, że powinnam się jeszcze gdzieś umówić na badanie? Tak mi się ten Sz wbił w głowę, że nie wiem. Czy panikuje?

Co do tych ruchów to indywidualna sprawa rzeczywiście, wysłuchaj się po jedzeniu w ciało, po słodkim.

Spokojnie kochana dr Kru tez jest specjalista od badań prenatalnych. W medarcie wykonuje doprawdy tylko na zastępstwie dr Szy, ale jest dobry. Ma oko. Ciesz się, ze miałaś miła wizytę :) chociaż chyba dr Sz dostał opr od kogoś bo ponoć ostatnio super miły jest 😂. Ale Kora jak się niepokoisz to umow się może do Sz jakoś dodatkowo?

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    Martynkowo czasami są takie dni że maluch jest mniej aktywny . Albo rusza się bardziej w nocy kiedy śpisz. Rozumiem że się denerwujesz bo ja też jestem spokojniejszą jak mała się kręci. I też się denerwuje jak jest cisza . Zauważyłam że najlepiej jest się wygodnie ułożyć i po czasie maluch sam da o sobie znać.
    Jak coś się działo z początku był ten krwiak , a teraz ta szyjka to ja się oszczędzałam i leżałam. Ale jak po wizytach słyszałam że jest ok i wszystko w porządku to normalnie funkcjonowałam w miarę moich możliwości i na ile było siły. Kru jest w porządku ale trochę panikuje i jest przewrażliwiony ale to tylko moje zdanie i każdy musi obserwować siebie . I wiadomo robić jak czuję.
    Za dużo widzę, ze mamy podobna historie, bo ja tez jestem po krwiaku. Szyjka nie najdłuższej wielkości, ale ponoć w normie 3,74. Luteina caly czas włączona. A jak się czujesz ?

6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

01.2023 - naturals

• Glonojadek Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora88 ja u Sz miałam na połówkowych asymetrię komór bocznych i dostałam namiary po porodzie do kontroli do dr Ewy Wodzinskiej w Poznaniu i mam już umowina wizyte. W szpitalu oczywiście to zbadali ale dużo się nie dowiedziałam ale Sz mnie uspokajał że to taka jego uroda prawdopodobnie. Jak będę po badaniu USG to mogę wtedy cos więcej napisać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 06:53

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo na moje to szyjkę masz super i nie ma się co martwić . U mnie ten krwiak to był na bardzo wczesnym etapie jak byłam jeszcze u dr K . I szybko się wchłoną.

• antonna Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Martynkowo długość szyjki jest dobra :-) Nie wiem do czego się doczepił, może coś innego mu w niej nie pasuje? Ja całą ciążę miałam tak 3.4 cm i złego słowa nie słyszałam hehe

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    @Martynkowo długość szyjki jest dobra :-) Nie wiem do czego się doczepił, może coś innego mu w niej nie pasuje? Ja całą ciążę miałam tak 3.4 cm i złego słowa nie słyszałam hehe
    Nie, nie, że się doczepił tylko powiedział coś w tylu „najdłuższa nie jest, ale w porządku” 😂🙈

6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

01.2023 - naturals

• antonna Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Nie, nie, że się doczepił tylko powiedział coś w tylu „najdłuższa nie jest, ale w porządku” 😂🙈
    No mówiłam, że oni by byli dopiero szczęśliwi i wyluzowani jakby nasze szyjki miały 5 cm! 😂

Martynkowo, Za dużo za dużo, Gaja88 lubią tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • MAJKA91 Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Jak coś to mogę na priv, nie chce tutaj się rozpisywać na forum, nie wszystkich to interesuje, ale jak pacjentka długo leży to taka nagła aktywacja może źle w płynąć na jej układ krążenia i pośrednio zaszkodzić dziecku, dlatego ja jestem ostrożna 😉

To tak samo jak np pacjenci po długim pobycie na intensywnej terapii wychodzą to też zmiany mają wprowadzane stopniowo aby dać organizmowi czas aby się przyzwyczail.

Wiedzy nigdy nie jest za dużo, a będę świadoma w kolejnej ciąży 🙂

Wysłałam zaproszenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2020, 20:54

• Gaja88 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Al, gratulacje ! :)

Ja jestem po wizycie u dr Sz. Serce Ok, dzisiaj było dobrze widoczne, waga też w miarę Ok 2150 g- nadal w 12 centylu więc mała równo rośnie, przepływy Ok, zmiana w nadnerczu nie rośnie, ale tym razem ilość wód płodowych do kontroli. AFI było na granicy normy, nie mam wyniku w opisie badania, wiec nie wiem ile dokładnie. Tak się zastanawiam jak to możliwe - na wizycie 2,5 tyg temu było 14, a nie zauważyłam jakiegoś wypływu wód :/ i tu pytanie do Was, czy którejś z Was udało się dostać te wkładki do kontroli wycieku wód płodowych w Poznaniu lub okolicach?

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • Lena91aa Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88-zobacz proszę, wiadomość na priv 🙂 dobrze przeczytać, że wszystko jest ok 🙂

• Lena91aa Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:

Ja jestem po wizycie u dr Sz. Serce Ok, dzisiaj było dobrze widoczne, waga też w miarę Ok 2150 g- nadal w 12 centylu więc mała równo rośnie, przepływy Ok, zmiana w nadnerczu nie rośnie, ale tym razem ilość wód płodowych do kontroli. AFI było na granicy normy, nie mam wyniku w opisie badania, wiec nie wiem ile dokładnie. Tak się zastanawiam jak to możliwe - na wizycie 2,5 tyg temu było 14, a nie zauważyłam jakiegoś wypływu wód :/ i tu pytanie do Was, czy którejś z Was udało się dostać te wkładki do kontroli wycieku wód płodowych w Poznaniu lub okolicach?

Ja też miałam taka sytuację, że u dr B ilość wód w normie a u dr Sz niby na granicy i do kontroli ale On ma chyba jakieś inne normy 🤷‍♀️, potem się pytałam na wizycie czy mi te wody wyparowały czy co i tak chodziłam non stop i sprawdzałam wkładki 🤦‍♀️, ja bym się tym nie przejmowała. Jak miałaś 14 to niemożliwe any spadło do 5 bo to jest norma dla AFI.

Gaja88 lubi tę wiadomość

• Kora88 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo - w sumie to mnie uspokoiłaś z tym Kru, że też jest dobry do połówkowych i chyba sobie odpuszczę. :)

Glonojadek - dziękuje za info, to daj znac jak będziesz coś więcej wiedziała, na pewno też się ta wiedza przyda. Też tak myśle, że to uroda taka poprostu, no ale panika się załączyła trochę.

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:

Też chętnie poczytam, bo też leżę już 2 miesiące na miękką szyjkę. Mam
    Się lekko i mało ale trochę aktywizować, ale ile to „trochę” to nie wiadomo dokładnie.

8.08 transfer
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Kaach Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2020, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:

Ja zamówiłam w aptece z Wrocławia Ołtaszyńska oni jako jedyni mieli a i tak w pierwszej przesyłce dostałam same gratisy bez wkladki🤣, ale po mailu Pani do mnie dzwoniła i przepraszała i dostałam wkładkę, ale byłam już po wizycie u AB. Siostra jeszcze zamówiła mi w gemini paski lakmusowe.

Gaja88 lubi tę wiadomość

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2020, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88 wrote:
    Najważniejsze aby wszystko było dobrze, my też idziemy dalej wszystko ok i nawet dostałam dwa tygodnie wolnego 🙃

To super 🙂

Gaja - może kup sobie papierki lakmusowe, ostatnio koleżanka z sali też myślała, że jej wody płodowe sacza i lekarz dyżurny sprawdzał właśnie papierkiem lakmusowym 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 07:01

Gaja88 lubi tę wiadomość

• Kora88 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:

Te konkretne wkładki widziałam tylko na amazonie, ale na IP i u ginekologa miałam do tej pory tylko tym paseczkiem /papierkiem/ sprawdzane.

Gaja88 lubi tę wiadomość

8.08 transfer
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:

To moja w 34+3 miala 2100 g i wg norm, które mi pokazywal lekarz dla rasy białej to wychodził niby jakis 20 centyl. No nic, ważne, że rosna i przeplywy sa ok. Do konca ciazy bedziemy sie jednak o te wage martwic. Ja mam takiego stresa jak mi lekarze robia pomiary, ze szok 🙈 Tylko patrze na to USG i co tam wychodzi 🙈 Nawet ucze sie na pamiec ile bylo, zeby od razu wiedziec czy sie zwiekszylo czy nie 🙈

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Glonojadek Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam głupie pytanie, wszystko mi wychodzi jak na razie. Przybieramy na cycku, ładnie śpimy po 1,5 h z przerwami na cyca i bez ulewania już 🙏 ale mam ogromny problem ze przeciekają siki przez pampersa przez co mam do wymiany oprócz pampersa to i ubranie. Próbowałam 0 i 1. Nie wiem czy my coś źle robimy czy co 😟

3 lata starań
    24.03.2020r. - ⏸️
    d70f5fc7b3.png
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ