🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Za dużo za dużo wrote:Ja rozmawiałam z położna i ona mówi tak ,że jeśli biorę duphaston albo luteinę i ogólnie coś na początku było nie tak to mam ćwiczenia odłożyć na po ciąży bo to nie czas na to.
Ja chciałam ćwiczyć żeby do porodu się lepiej przygotować 😬 ale jeszcze to przemyśle. Takie cwiczenia rozluźniające znalazłam. -
Anulas wrote:Ja chciałam ćwiczyć żeby do porodu się lepiej przygotować 😬 ale jeszcze to przemyśle. Takie cwiczenia rozluźniające znalazłam.starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
nick nieaktualnyAnulas wrote:Ja chciałam ćwiczyć żeby do porodu się lepiej przygotować 😬 ale jeszcze to przemyśle. Takie cwiczenia rozluźniające znalazłam.
Ja sledze watek na fb "misja mama" Ola Kiedrowska, wiele dziewczyn poleca i na watku Medart też czytałam, że dziewczyn polecały, Ona dostosowuje ćwiczenia w ciąży do stanu jaki jest, teraz jest na macierzyńskim, ale poleca inny punkt, ja np ćwiczę mięśnie dna miednicy, ale to też mam lekkie ćwiczenia, pytałam się gina i zezwoliłWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2020, 16:44
-
Cześć kochane!
Czas chyba powoli odnajdywać się na tym wątku:).
13 lipca miałam udany transfer.
Jutro idę do A.B na wizytę bo dr K ma urlop. Powiedzcie mi jak z mężami? Nie wpuszcza pewnie ?
A czy nagra mi usg w razie co na pendriva?
Ogólnie jest w porządku do prowadzenia ciąży?
Jestem okropnie zestresowana..
Jutro będzie wg miesiączki 6t+4. Czy już będzie serduszko?
Badałam betę ostatni raz jakoś 15 dpt i była powyżej już 2 tys..Bąbel, Bąbel, Glonojadek lubią tę wiadomość
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
nick nieaktualnyMartynkowo wrote:Cześć kochane!
Jutro idę do A.B na wizytę bo dr K ma urlop. Powiedzcie mi jak z mężami? Nie wpuszcza pewnie ?
Badałam betę ostatni raz jakoś 15 dpt i była powyżej już 2 tys..
Dr A. B nic nie nagrywa bynajmniej u mnie tak było,co do prowadzenia ciąży, byłam do 12 tc, potem zmieniłam lekarza.
Powodzenia 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2020, 22:14
-
Martynkowo kciuki za wizyte!!! Jeśli ciaza odpowiada wiekowo ciazy wg OM to powinno byc serduszko:-) Co do AB sie nie wypowiem, bo bylam u niego tylko raz na awaryjnej wizycie hehe. Mi nigdy nie nagrywali USG na pendrove (poza tymi u Szymanskiego). Mąż jeszcze 2 tyg temu nie mogl wejsc na wizyte. Lekarz za to wydrukuje Ci piekne fotki malenstwa👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Martynkowo wrote:Cześć kochane!
Facetów raczej nie wpuszczaja. Ja bylam u dr K jakoś nie proponowala nagrania. Po USG od razu przeprosilam dr i wyslalam wiadomość do męża że ok 😁
Powinno byc widać serduszko, ale reguły nie ma. Niektore dziewczyny po kilku dniach wracały bo zarodek był zbyt mały i nie było widać. -
Anulas wrote:Facetów raczej nie wpuszczaja. Ja bylam u dr K jakoś nie proponowala nagrania. Po USG od razu przeprosilam dr i wyslalam wiadomość do męża że ok 😁
Powinno byc widać serduszko, ale reguły nie ma. Niektore dziewczyny po kilku dniach wracały bo zarodek był zbyt mały i nie było widać.
to będzie prawie miesiąc po transferze wiec liczę, ze już będzie coś widać..
Poproszę go o nagranie niech na mnie krzywo patrzy, ale to pierwsze w życiu usg i jestem totalnie zestresowana:(13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
nick nieaktualnyMartynkowo wrote:Cześć kochane!
Ja jeszcze jestem u dr A. B, ogólnie doktor ma bardzo szybkie tempo, byłam na dwóch wizytach ciążowych, ja też dostałam fotkę 🙂 -
Badałam betę ostatni raz jakoś 15 dpt i była powyżej już 2 tys.. -
Bąbel wrote:Ja jestem pacjentka Dr A.B. i na pierwszej wizycie jak byłam potwierdzić ciąże po zbadaniu bety trzykrotnie spytałam czy mój N. może wejść i pozwolił a był to marzec gdzie był praktycznie początek wirusa wiec spróbuj spytać może Ci pozwoli 😊 trzymam kciuki ✊🍀❤️ Daj znać po wizycie 💁♀️
Albo wchodzi Mąż albo nagrywa mi usg na pendriva 😂😂😂
Z nim to pewnie różnie.Bąbel lubi tę wiadomość
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
Martynkowo wrote:Dam mu wybór 😂.
Z nim to pewnie różnie.Lena91aa lubi tę wiadomość
-
Martynkowo wrote:Dam mu wybór 😂.
Z nim to pewnie różnie.
Przede wszystkim kciuki za jutrzejszą wizytę
Mi na pierwszym usg dr AB, po sprawdzeniu czy wszystko jest Ok, pozwolił połączyć się z mężem przez telefon i przez kamerę pokazaliśmy mu malucha, dr nawet puścił mężowi odgłos ❤️ zeby też mógł posłuchać. Nie wiem czy ma możliwość nagrać na pendriva, ale zapytać nie zaszkodzistarania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Ja chodzę do dr Ż i nagrywa mi na pendrive każde USG. Warto zapytać.Martynkowo lubi tę wiadomość
2019 5x IUI,
05.2019 poronienie zatrzymane,
10.6.2020 start 1 IVF, FET 5.1.1.
25.02.2021 córeczka
Wracamy po rodzeństwo!
7.05.2024 FET 3.1.1.
7 dpt beta 37
8 dpt beta 76
12 dpt beta 694 🫣😍
16 dpt 3330 😊
28 dpt ♥️ -
Dziewczyny macie już wybrane/ kupione wózki? 🤔
Wiem ze Niezapominjka i Starając się o cud miały już jakieś na oku padł już jakiś wybór? 💁♀️
Ja mam dwa i nie umiem się zdecydować cybex balios s lux i muuvo 🙈niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Cieszę się, ze podczas mojej „nieobecności” w sumie większość Postów to dobre wiadomości! U mnie w sumie bez zmian - brzuch jak był twardy, tak jest. Staram się dużo leżeć, ale wiecie, czasem pozwolę sobie na więcej niż WC, prysznic i zrobienie kanapki i prwnie dlatego tez objawy wciaz mam. Oczywiście nic nie dźwigam itd, ale leżeć ciagle tez nie leżę... Byłam na IP na Polnej, bo chciałam by mimo wszystko na to spojrzeli, a nie mogę sobie pozwolić na wizyty prywatne co tydzień. Szyjka była 3 cm, ale niby macica wyczuwalnie twarda, USG ok ale Chcieli mnie na obserwacje zostawić. Nie wyraziłam zgody, wróciłam do domu. Jestem w kontakcie SMS z prof. Szymanowskim, do którego czekam na wizytę (między 17 a 20 sierpnia), on tez odradził mi szpital, wcześniej AB zrobił to samo, ale wiecie - nie dawało mi to spokoju i pojechałam „sprawdzić”. Bólu (odpukać) nie mam, „tylko” ten wielki, twardy i napiety brzuch. Więcej pewnie dowiem się na wizycie.. Biorę dodatkowo luteinę dowcipna i Aspargin. Z Duphastonu kazał mi prof. zejść całkiem, wiec zeszłam. Zobaczymy co będzie dalej... Gratuluje nowym ciężarówkom, które tu dołączyły, a z reszta łącze się w „bólu” - jakoś musimy wytrwac, musi być dobrze...
*Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat -
nick nieaktualnyBąbel wrote:Dziewczyny macie już wybrane/ kupione wózki? 🤔
Wiem ze Niezapominjka i Starając się o cud miały już jakieś na oku padł już jakiś wybór? 💁♀️
Ja mam dwa i nie umiem się zdecydować cybex balios s lux i muuvo 🙈 -
Nie wiem, akurat tego nie chciał zrobić, bo skoro dr Sz zaczął to później on też miał to sprawdzić po raz drugi;) Nie wiem tak czasem mają, że jak jakieś pacjentki chodziły do medartu i się starały tam o ciążę to na te badania prenatalne itp. wysyła do Poznania i tak też jest ze mną. Teraz mam w piątek też w Poznaniu badania prenatalne III trymestru;)Nowanadzieja wrote:A dlaczego dr Kru nie chce zrobić u siebie? Moja koleżanka prowadzi u Niego ciąże w Koninie i robi jej i prenatalne i przepływy mówi, że On też to robi 🤷♀️starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
Jak tam wyszła krzywa cukrowa?? wszystko ok?Ja walczę z cukrami od dwóch tygodni, dzień w dzień kłuję się w palucha 4 razy:/ póki co cały czas wyniki super, więc mam nadzieję że obejdzie się bez insuliny i samą dietą sobie poradzęHelena93 wrote:Ja też częściej chodzę, ale doktor powiedział, że tak może być,macica się powiększa, badania ogólne moczu i posiew wyszedł ok,ja też piję oklo 3 litry wody dziennie 😅
W poniedziałek jadę robić krzywa cukrową przed wizytą, mam nadzieję, że wyjdzie za pierwszym podejściem 🙈
Medartka - jak u Ciebie sytuacja?Matilda19 lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊