X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    Ja rozmawiałam z położna i ona mówi tak ,że jeśli biorę duphaston albo luteinę i ogólnie coś na początku było nie tak to mam ćwiczenia odłożyć na po ciąży bo to nie czas na to.

Ja chciałam ćwiczyć żeby do porodu się lepiej przygotować 😬 ale jeszcze to przemyśle. Takie cwiczenia rozluźniające znalazłam.

• Gaja88 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Ja chciałam ćwiczyć żeby do porodu się lepiej przygotować 😬 ale jeszcze to przemyśle. Takie cwiczenia rozluźniające znalazłam.
    Myśle, że najlepiej poczekać do wizyty u dr K. Ja dostałam od AB zgodę na ćwiczenia już kilka tygodni temu, ale u mnie nie było krwawień i komplikacji póki co. Pytał też o aktywność przed ciążą, mówił że jeśli wcześniej ćwiczyłam to Ok, ale nie szaleć za bardzo ;)

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:

Ja sledze watek na fb "misja mama" Ola Kiedrowska, wiele dziewczyn poleca i na watku Medart też czytałam, że dziewczyn polecały, Ona dostosowuje ćwiczenia w ciąży do stanu jaki jest, teraz jest na macierzyńskim, ale poleca inny punkt, ja np ćwiczę mięśnie dna miednicy, ale to też mam lekkie ćwiczenia, pytałam się gina i zezwolił

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2020, 16:44

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane!
    Czas chyba powoli odnajdywać się na tym wątku:).
    13 lipca miałam udany transfer.
    Jutro idę do A.B na wizytę bo dr K ma urlop. Powiedzcie mi jak z mężami? Nie wpuszcza pewnie ?:/
    A czy nagra mi usg w razie co na pendriva?
    Ogólnie jest w porządku do prowadzenia ciąży?
    Jestem okropnie zestresowana..
    Jutro będzie wg miesiączki 6t+4. Czy już będzie serduszko?
    Badałam betę ostatni raz jakoś 15 dpt i była powyżej już 2 tys..

Bąbel, Bąbel, Glonojadek lubią tę wiadomość

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Cześć kochane!
    Jutro idę do A.B na wizytę bo dr K ma urlop. Powiedzcie mi jak z mężami? Nie wpuszcza pewnie ?:/

Dr A. B nic nie nagrywa bynajmniej u mnie tak było,co do prowadzenia ciąży, byłam do 12 tc, potem zmieniłam lekarza.

Powodzenia 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2020, 22:14

• antonna Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo kciuki za wizyte!!! Jeśli ciaza odpowiada wiekowo ciazy wg OM to powinno byc serduszko:-) Co do AB sie nie wypowiem, bo bylam u niego tylko raz na awaryjnej wizycie hehe. Mi nigdy nie nagrywali USG na pendrove (poza tymi u Szymanskiego). Mąż jeszcze 2 tyg temu nie mogl wejsc na wizyte. Lekarz za to wydrukuje Ci piekne fotki malenstwa :-)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Cześć kochane!

Facetów raczej nie wpuszczaja. Ja bylam u dr K jakoś nie proponowala nagrania. Po USG od razu przeprosilam dr i wyslalam wiadomość do męża że ok 😁
    Powinno byc widać serduszko, ale reguły nie ma. Niektore dziewczyny po kilku dniach wracały bo zarodek był zbyt mały i nie było widać.

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Facetów raczej nie wpuszczaja. Ja bylam u dr K jakoś nie proponowala nagrania. Po USG od razu przeprosilam dr i wyslalam wiadomość do męża że ok 😁
    Powinno byc widać serduszko, ale reguły nie ma. Niektore dziewczyny po kilku dniach wracały bo zarodek był zbyt mały i nie było widać.
    Dr K kazała mi przyjechać właśnie 11.08 we wtorek, ale nie było terminów i zapisałam się do A.B na poniedziałek..
    to będzie prawie miesiąc po transferze wiec liczę, ze już będzie coś widać..
    Poproszę go o nagranie niech na mnie krzywo patrzy, ale to pierwsze w życiu usg i jestem totalnie zestresowana:(

6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

01.2023 - naturals

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Cześć kochane!

Ja jeszcze jestem u dr A. B, ogólnie doktor ma bardzo szybkie tempo, byłam na dwóch wizytach ciążowych, ja też dostałam fotkę 🙂

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Cześć kochane!
    Ja jestem pacjentka Dr A.B. i na pierwszej wizycie jak byłam potwierdzić ciąże po zbadaniu bety trzykrotnie spytałam czy mój N. może wejść i pozwolił a był to marzec gdzie był praktycznie początek wirusa wiec spróbuj spytać może Ci pozwoli 😊 trzymam kciuki ✊🍀❤️ Daj znać po wizycie 💁‍♀️

f3c5740a8e.png
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Ja jestem pacjentka Dr A.B. i na pierwszej wizycie jak byłam potwierdzić ciąże po zbadaniu bety trzykrotnie spytałam czy mój N. może wejść i pozwolił a był to marzec gdzie był praktycznie początek wirusa wiec spróbuj spytać może Ci pozwoli 😊 trzymam kciuki ✊🍀❤️ Daj znać po wizycie 💁‍♀️
    Dam mu wybór 😂.
    Albo wchodzi Mąż albo nagrywa mi usg na pendriva 😂😂😂
    Z nim to pewnie różnie.

Bąbel lubi tę wiadomość

6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

01.2023 - naturals

• Lena91aa Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Dam mu wybór 😂.
    Z nim to pewnie różnie.

Ja byłam dwa razy z mężem, ale dokładnie u Niego to różnie, jak będzie miał gorszy nastrój to nawet lepiej nie pytać 😅

• Matilda19 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Dam mu wybór 😂.
    Z nim to pewnie różnie.
    Martynkowo ale na wizycie serduszkowej to za bardzo nie ma co nagrywać 😊!! Bobo jest wielkości kilku mm i ledwo go widać na usg a serduszko jak główka od szpilki wiec nie zdaje mi się żeby dr coś mógł nagrać. Jest jeszcze kwestia techniczna , mi się zdaje ze te aparaty usg które maja w gabinetach lekarze nie maja funkcji nagrywania filmów , ten co ma dr Sz ma z boku miejsce na płytę cd czy wejście USB a u innych lekarzy nic takiego nie ma ( przynajmniej jak byłam u AB i K to nie było ) już bardziej prawdopodobne że pozwoli wejść z mężem bo on sam przechadza się po Medarcie bez maseczki wiec zakładam że covid mu niestraszny😊😉

Lena91aa lubi tę wiadomość

• Gaja88 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Dam mu wybór 😂.
    Z nim to pewnie różnie.

Przede wszystkim kciuki za jutrzejszą wizytę :)
    Mi na pierwszym usg dr AB, po sprawdzeniu czy wszystko jest Ok, pozwolił połączyć się z mężem przez telefon i przez kamerę pokazaliśmy mu malucha, dr nawet puścił mężowi odgłos ❤️ zeby też mógł posłuchać. Nie wiem czy ma możliwość nagrać na pendriva, ale zapytać nie zaszkodzi :)

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • Kukus Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Cześć kochane!
    Hej,
    Ja chodzę do dr Ż i nagrywa mi na pendrive każde USG. Warto zapytać.

Martynkowo lubi tę wiadomość

2019 5x IUI,
    05.2019 poronienie zatrzymane,
    10.6.2020 start 1 IVF, FET 5.1.1.
    25.02.2021 córeczka
    Wracamy po rodzeństwo!
    7.05.2024 FET 3.1.1.
    7 dpt beta 37
    8 dpt beta 76
    12 dpt beta 694 🫣😍
    16 dpt 3330 😊
    28 dpt ♥️
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie już wybrane/ kupione wózki? 🤔
    Wiem ze Niezapominjka i Starając się o cud miały już jakieś na oku padł już jakiś wybór? 💁‍♀️
    Ja mam dwa i nie umiem się zdecydować cybex balios s lux i muuvo 🙈

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • Medartka Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Cieszę się, ze podczas mojej „nieobecności” w sumie większość Postów to dobre wiadomości! U mnie w sumie bez zmian - brzuch jak był twardy, tak jest. Staram się dużo leżeć, ale wiecie, czasem pozwolę sobie na więcej niż WC, prysznic i zrobienie kanapki i prwnie dlatego tez objawy wciaz mam. Oczywiście nic nie dźwigam itd, ale leżeć ciagle tez nie leżę... Byłam na IP na Polnej, bo chciałam by mimo wszystko na to spojrzeli, a nie mogę sobie pozwolić na wizyty prywatne co tydzień. Szyjka była 3 cm, ale niby macica wyczuwalnie twarda, USG ok ale Chcieli mnie na obserwacje zostawić. Nie wyraziłam zgody, wróciłam do domu. Jestem w kontakcie SMS z prof. Szymanowskim, do którego czekam na wizytę (między 17 a 20 sierpnia), on tez odradził mi szpital, wcześniej AB zrobił to samo, ale wiecie - nie dawało mi to spokoju i pojechałam „sprawdzić”. Bólu (odpukać) nie mam, „tylko” ten wielki, twardy i napiety brzuch. Więcej pewnie dowiem się na wizycie.. Biorę dodatkowo luteinę dowcipna i Aspargin. Z Duphastonu kazał mi prof. zejść całkiem, wiec zeszłam. Zobaczymy co będzie dalej... Gratuluje nowym ciężarówkom, które tu dołączyły, a z reszta łącze się w „bólu” - jakoś musimy wytrwac, musi być dobrze...

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Dziewczyny macie już wybrane/ kupione wózki? 🤔
    Wiem ze Niezapominjka i Starając się o cud miały już jakieś na oku padł już jakiś wybór? 💁‍♀️
    Ja mam dwa i nie umiem się zdecydować cybex balios s lux i muuvo 🙈
    Ja muszę wybrać coś super lekkiego kompaktowego i na wiejskie drogi . Puki co na oku mam Anex I type albo Espiro Only . Ogólnie mam w planach wybrać się do sklepu Smile w Poznaniu bo mają duży wybór i można pojeździć na sucho 😂 Medartka mam nadzieję że w końcu te objawy ustąpią i będziesz mogła odetchnąć . Domyślam się jakie to stresujące , jeszcze jak się leży i mimo wszystko stale na pewno o tym myślisz .

• niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, akurat tego nie chciał zrobić, bo skoro dr Sz zaczął to później on też miał to sprawdzić po raz drugi;) Nie wiem tak czasem mają, że jak jakieś pacjentki chodziły do medartu i się starały tam o ciążę to na te badania prenatalne itp. wysyła do Poznania i tak też jest ze mną. Teraz mam w piątek też w Poznaniu badania prenatalne III trymestru;)
    Nowanadzieja wrote:
    A dlaczego dr Kru nie chce zrobić u siebie? Moja koleżanka prowadzi u Niego ciąże w Koninie i robi jej i prenatalne i przepływy mówi, że On też to robi 🤷‍♀️

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam wyszła krzywa cukrowa?? wszystko ok?Ja walczę z cukrami od dwóch tygodni, dzień w dzień kłuję się w palucha 4 razy:/ póki co cały czas wyniki super, więc mam nadzieję że obejdzie się bez insuliny i samą dietą sobie poradzę:/
    Helena93 wrote:
    Ja też częściej chodzę, ale doktor powiedział, że tak może być,macica się powiększa, badania ogólne moczu i posiew wyszedł ok,ja też piję oklo 3 litry wody dziennie 😅

W poniedziałek jadę robić krzywa cukrową przed wizytą, mam nadzieję, że wyjdzie za pierwszym podejściem 🙈

Medartka - jak u Ciebie sytuacja?

Matilda19 lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ