X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌷MedArt w ciąży🌷
Odpowiedz

🌷MedArt w ciąży🌷

Oceń ten wątek:
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    Ja rozmawiałam z położna i ona mówi tak ,że jeśli biorę duphaston albo luteinę i ogólnie coś na początku było nie tak to mam ćwiczenia odłożyć na po ciąży bo to nie czas na to.

Ja chciałam ćwiczyć żeby do porodu się lepiej przygotować 😬 ale jeszcze to przemyśle. Takie cwiczenia rozluźniające znalazłam.

• Gaja88 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Ja chciałam ćwiczyć żeby do porodu się lepiej przygotować 😬 ale jeszcze to przemyśle. Takie cwiczenia rozluźniające znalazłam.
    Myśle, że najlepiej poczekać do wizyty u dr K. Ja dostałam od AB zgodę na ćwiczenia już kilka tygodni temu, ale u mnie nie było krwawień i komplikacji póki co. Pytał też o aktywność przed ciążą, mówił że jeśli wcześniej ćwiczyłam to Ok, ale nie szaleć za bardzo ;)

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:

Ja sledze watek na fb "misja mama" Ola Kiedrowska, wiele dziewczyn poleca i na watku Medart też czytałam, że dziewczyn polecały, Ona dostosowuje ćwiczenia w ciąży do stanu jaki jest, teraz jest na macierzyńskim, ale poleca inny punkt, ja np ćwiczę mięśnie dna miednicy, ale to też mam lekkie ćwiczenia, pytałam się gina i zezwolił

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2020, 16:44

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane!
    Czas chyba powoli odnajdywać się na tym wątku:).
    13 lipca miałam udany transfer.
    Jutro idę do A.B na wizytę bo dr K ma urlop. Powiedzcie mi jak z mężami? Nie wpuszcza pewnie ?:/
    A czy nagra mi usg w razie co na pendriva?
    Ogólnie jest w porządku do prowadzenia ciąży?
    Jestem okropnie zestresowana..
    Jutro będzie wg miesiączki 6t+4. Czy już będzie serduszko?
    Badałam betę ostatni raz jakoś 15 dpt i była powyżej już 2 tys..

Bąbel, Bąbel, Glonojadek lubią tę wiadomość

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Cześć kochane!
    Jutro idę do A.B na wizytę bo dr K ma urlop. Powiedzcie mi jak z mężami? Nie wpuszcza pewnie ?:/

Dr A. B nic nie nagrywa bynajmniej u mnie tak było,co do prowadzenia ciąży, byłam do 12 tc, potem zmieniłam lekarza.

Powodzenia 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2020, 22:14

• antonna Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo kciuki za wizyte!!! Jeśli ciaza odpowiada wiekowo ciazy wg OM to powinno byc serduszko:-) Co do AB sie nie wypowiem, bo bylam u niego tylko raz na awaryjnej wizycie hehe. Mi nigdy nie nagrywali USG na pendrove (poza tymi u Szymanskiego). Mąż jeszcze 2 tyg temu nie mogl wejsc na wizyte. Lekarz za to wydrukuje Ci piekne fotki malenstwa :-)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Cześć kochane!

Facetów raczej nie wpuszczaja. Ja bylam u dr K jakoś nie proponowala nagrania. Po USG od razu przeprosilam dr i wyslalam wiadomość do męża że ok 😁
    Powinno byc widać serduszko, ale reguły nie ma. Niektore dziewczyny po kilku dniach wracały bo zarodek był zbyt mały i nie było widać.

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Facetów raczej nie wpuszczaja. Ja bylam u dr K jakoś nie proponowala nagrania. Po USG od razu przeprosilam dr i wyslalam wiadomość do męża że ok 😁
    Powinno byc widać serduszko, ale reguły nie ma. Niektore dziewczyny po kilku dniach wracały bo zarodek był zbyt mały i nie było widać.
    Dr K kazała mi przyjechać właśnie 11.08 we wtorek, ale nie było terminów i zapisałam się do A.B na poniedziałek..
    to będzie prawie miesiąc po transferze wiec liczę, ze już będzie coś widać..
    Poproszę go o nagranie niech na mnie krzywo patrzy, ale to pierwsze w życiu usg i jestem totalnie zestresowana:(

6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

01.2023 - naturals

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Cześć kochane!

Ja jeszcze jestem u dr A. B, ogólnie doktor ma bardzo szybkie tempo, byłam na dwóch wizytach ciążowych, ja też dostałam fotkę 🙂

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Cześć kochane!
    Ja jestem pacjentka Dr A.B. i na pierwszej wizycie jak byłam potwierdzić ciąże po zbadaniu bety trzykrotnie spytałam czy mój N. może wejść i pozwolił a był to marzec gdzie był praktycznie początek wirusa wiec spróbuj spytać może Ci pozwoli 😊 trzymam kciuki ✊🍀❤️ Daj znać po wizycie 💁‍♀️

f3c5740a8e.png
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Ja jestem pacjentka Dr A.B. i na pierwszej wizycie jak byłam potwierdzić ciąże po zbadaniu bety trzykrotnie spytałam czy mój N. może wejść i pozwolił a był to marzec gdzie był praktycznie początek wirusa wiec spróbuj spytać może Ci pozwoli 😊 trzymam kciuki ✊🍀❤️ Daj znać po wizycie 💁‍♀️
    Dam mu wybór 😂.
    Albo wchodzi Mąż albo nagrywa mi usg na pendriva 😂😂😂
    Z nim to pewnie różnie.

Bąbel lubi tę wiadomość

6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

01.2023 - naturals

• Lena91aa Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Dam mu wybór 😂.
    Z nim to pewnie różnie.

Ja byłam dwa razy z mężem, ale dokładnie u Niego to różnie, jak będzie miał gorszy nastrój to nawet lepiej nie pytać 😅

• Matilda19 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Dam mu wybór 😂.
    Z nim to pewnie różnie.
    Martynkowo ale na wizycie serduszkowej to za bardzo nie ma co nagrywać 😊!! Bobo jest wielkości kilku mm i ledwo go widać na usg a serduszko jak główka od szpilki wiec nie zdaje mi się żeby dr coś mógł nagrać. Jest jeszcze kwestia techniczna , mi się zdaje ze te aparaty usg które maja w gabinetach lekarze nie maja funkcji nagrywania filmów , ten co ma dr Sz ma z boku miejsce na płytę cd czy wejście USB a u innych lekarzy nic takiego nie ma ( przynajmniej jak byłam u AB i K to nie było ) już bardziej prawdopodobne że pozwoli wejść z mężem bo on sam przechadza się po Medarcie bez maseczki wiec zakładam że covid mu niestraszny😊😉

Lena91aa lubi tę wiadomość

• Gaja88 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2020, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Dam mu wybór 😂.
    Z nim to pewnie różnie.

Przede wszystkim kciuki za jutrzejszą wizytę :)
    Mi na pierwszym usg dr AB, po sprawdzeniu czy wszystko jest Ok, pozwolił połączyć się z mężem przez telefon i przez kamerę pokazaliśmy mu malucha, dr nawet puścił mężowi odgłos ❤️ zeby też mógł posłuchać. Nie wiem czy ma możliwość nagrać na pendriva, ale zapytać nie zaszkodzi :)

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • Kukus Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Cześć kochane!
    Hej,
    Ja chodzę do dr Ż i nagrywa mi na pendrive każde USG. Warto zapytać.

Martynkowo lubi tę wiadomość

2019 5x IUI,
    05.2019 poronienie zatrzymane,
    10.6.2020 start 1 IVF, FET 5.1.1.
    25.02.2021 córeczka
    Wracamy po rodzeństwo!
    7.05.2024 FET 3.1.1.
    7 dpt beta 37
    8 dpt beta 76
    12 dpt beta 694 🫣😍
    16 dpt 3330 😊
    28 dpt ♥️
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie już wybrane/ kupione wózki? 🤔
    Wiem ze Niezapominjka i Starając się o cud miały już jakieś na oku padł już jakiś wybór? 💁‍♀️
    Ja mam dwa i nie umiem się zdecydować cybex balios s lux i muuvo 🙈

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • Medartka Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Cieszę się, ze podczas mojej „nieobecności” w sumie większość Postów to dobre wiadomości! U mnie w sumie bez zmian - brzuch jak był twardy, tak jest. Staram się dużo leżeć, ale wiecie, czasem pozwolę sobie na więcej niż WC, prysznic i zrobienie kanapki i prwnie dlatego tez objawy wciaz mam. Oczywiście nic nie dźwigam itd, ale leżeć ciagle tez nie leżę... Byłam na IP na Polnej, bo chciałam by mimo wszystko na to spojrzeli, a nie mogę sobie pozwolić na wizyty prywatne co tydzień. Szyjka była 3 cm, ale niby macica wyczuwalnie twarda, USG ok ale Chcieli mnie na obserwacje zostawić. Nie wyraziłam zgody, wróciłam do domu. Jestem w kontakcie SMS z prof. Szymanowskim, do którego czekam na wizytę (między 17 a 20 sierpnia), on tez odradził mi szpital, wcześniej AB zrobił to samo, ale wiecie - nie dawało mi to spokoju i pojechałam „sprawdzić”. Bólu (odpukać) nie mam, „tylko” ten wielki, twardy i napiety brzuch. Więcej pewnie dowiem się na wizycie.. Biorę dodatkowo luteinę dowcipna i Aspargin. Z Duphastonu kazał mi prof. zejść całkiem, wiec zeszłam. Zobaczymy co będzie dalej... Gratuluje nowym ciężarówkom, które tu dołączyły, a z reszta łącze się w „bólu” - jakoś musimy wytrwac, musi być dobrze...

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Dziewczyny macie już wybrane/ kupione wózki? 🤔
    Wiem ze Niezapominjka i Starając się o cud miały już jakieś na oku padł już jakiś wybór? 💁‍♀️
    Ja mam dwa i nie umiem się zdecydować cybex balios s lux i muuvo 🙈
    Ja muszę wybrać coś super lekkiego kompaktowego i na wiejskie drogi . Puki co na oku mam Anex I type albo Espiro Only . Ogólnie mam w planach wybrać się do sklepu Smile w Poznaniu bo mają duży wybór i można pojeździć na sucho 😂 Medartka mam nadzieję że w końcu te objawy ustąpią i będziesz mogła odetchnąć . Domyślam się jakie to stresujące , jeszcze jak się leży i mimo wszystko stale na pewno o tym myślisz .

• niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, akurat tego nie chciał zrobić, bo skoro dr Sz zaczął to później on też miał to sprawdzić po raz drugi;) Nie wiem tak czasem mają, że jak jakieś pacjentki chodziły do medartu i się starały tam o ciążę to na te badania prenatalne itp. wysyła do Poznania i tak też jest ze mną. Teraz mam w piątek też w Poznaniu badania prenatalne III trymestru;)
    Nowanadzieja wrote:
    A dlaczego dr Kru nie chce zrobić u siebie? Moja koleżanka prowadzi u Niego ciąże w Koninie i robi jej i prenatalne i przepływy mówi, że On też to robi 🤷‍♀️

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam wyszła krzywa cukrowa?? wszystko ok?Ja walczę z cukrami od dwóch tygodni, dzień w dzień kłuję się w palucha 4 razy:/ póki co cały czas wyniki super, więc mam nadzieję że obejdzie się bez insuliny i samą dietą sobie poradzę:/
    Helena93 wrote:
    Ja też częściej chodzę, ale doktor powiedział, że tak może być,macica się powiększa, badania ogólne moczu i posiew wyszedł ok,ja też piję oklo 3 litry wody dziennie 😅

W poniedziałek jadę robić krzywa cukrową przed wizytą, mam nadzieję, że wyjdzie za pierwszym podejściem 🙈

Medartka - jak u Ciebie sytuacja?

Matilda19 lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ