🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jak to jest z tymi darmowymi receptami?
Biorę clexane, miałam te genetyczne badania z tymi układami. Dr Kru wypisał mi receptę ale z refundacja jedynie ale bez kodu C, który uprawnia mnie do bezpłatnych leków. Babka w rejestracji powiedziała, ze powinnam jeszcze zrobić dodatkowe badania na trombofilie żeby mieć je darmowe. To jak to w końcu jest? Uprawnienia do refundacji są, ale do bezpłatnych odbiorow już nie ?? Jak inni lekarze wystawiają Wam recepty ?13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Martynka to ja już głupia jestem...
na pacjent gov piszą że wystarczy że jest stwierdzona ciąża, boją się kontroli?
"Receptę na leki refundowane (oznaczone jako leki „C”) będzie mógł wystawić lekarz lub położna posiadający kontrakt z Narodowym Funduszem Zdrowia lub inny lekarz – na podstawie zaświadczenia potwierdzającego ciążę. " -
Glonojadek wrote:Martynka to ja już głupia jestem...
na pacjent gov piszą że wystarczy że jest stwierdzona ciąża, boją się kontroli?
"Receptę na leki refundowane (oznaczone jako leki „C”) będzie mógł wystawić lekarz lub położna posiadający kontrakt z Narodowym Funduszem Zdrowia lub inny lekarz – na podstawie zaświadczenia potwierdzającego ciążę. "13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
nick nieaktualnyJustynaFrog wrote:Tak do Kru chodziłam. Myślę, że on sam był w szoku jak to wszystko się stało. Żałuję tylko że nie miałam przypisanej luteiny chociaż zapobiegawczo. Może by to coś dało, może nie, nie wiem;/
Wczoraj ze trzy razy pytałam czy jest możliwość że się skróci w krótkim czasie . Ale bez odpowiedzi . Pewnie widział moje narastające zdenerwowanie stąd te 8 tabletek luteiny . Może to coś pomoże może nie . 🤷 Martynkowo ja nie rozumiem tych darmowych leków jak już pisałam Kru też wczoraj mi wystawił odpłatne. I zostawiłam kolejne 300 zł .Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 15:17
-
Kurde. No nie odpuszczę im tego. A jak AB wystawia ? Bo dr K wystawia na darmowe. Tylko Kru ma jakiś problem.13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
Skoro można wystawić taką receptę i zaoszczędzić trochę pieniędzy to też bym chciała... Może dr K i AB nie prowadzą aż tyle ciężarnych a Kru tak i on się boi kontroli że za dużo będzie wystawiał bezpłatnych? Może do mojej wizyty zmieni zdanie ??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 15:34
-
Dziewczyny, nawet lekarz rodzinny może wystawić ciężarnej receptę z kodem C na DARMOWE leki. Ja od rodzinnego dostałam - Clexane i luteinę mam całkiem za darmo.
Glonojadek lubi tę wiadomość
*Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat -
antonna wrote:No wlasnie, a ktoras ostatnio pisala, ze dr K mowila, ze nie widziala takiego przypadku, ze szyjka sie tak szybko skrocila. Ciesze sie Justyna, ze kolejny dzien za Wami! Ja wlasnie pamietam, ze pisalas, ze masz dluga szyjke.
Helena93 kciuki 😘
Justyna dalej ✊ będzie dobrze , dotrwasz z maluchami do bezpiecznego terminu 🙏🏻 -
nick nieaktualnyU nas po prenatalnych wszystko ok, serduszko zdrowe ❤️, oczywiście moje ciśnienie wybijo tak, musiał dłużej poleżeć i wziąść tabletkę...
W sobotę kolo kliniki na Polnej w Pati i Maks są jakieś targi 🙂Gaja88, Glonojadek, Za dużo za dużo, Ale_ks, Matilda19, antonna, Mad_red, Bąbel lubią tę wiadomość
-
Glonojadek wrote:Skoro można wystawić taką receptę i zaoszczędzić trochę pieniędzy to też bym chciała... Może dr K i AB nie prowadzą aż tyle ciężarnych a Kru tak i on się boi kontroli że za dużo będzie wystawiał bezpłatnych? Może do mojej wizyty zmieni zdanie ??
wkurzyłam się i napisałam do Dr K żeby się zapytać czy mam w końcu te refundacje czy nie ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 20:23
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
Anulas wrote:Helena supper że u Was wszystko dobrze🥰
Ale jeśli refundacja się nie należy to klinika czy pacjent będzie płacił? Ja myslalam, że pacjent.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 20:41
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
01.2023 - naturals
Martynkowo wrote:Podobno dzisiaj Kru konsultował się z AB w sprawie tych leków. I ogólnie ponoć jest tak, ze oni sami nie wiedzą kto będzie za nie płacił i boja się żeby klinika nie dokładała. Kru ma to sprawdzić i jeśli wszystko będzie jasne to maja wypisywać. Kumpela moja gadała z AB i jej tak powiedział. Chociaż dziwie się bo AB wypisuje...
wkurzyłam się i napisałam do Dr K żeby się zapytać czy mam w końcu te refundacje czy nie ...
Akurat byłam pierwszą pacjentką, której mój ginek wystawiał lek na darmowy Clexane i patrzyliśmy na monitor razem. Przy leku pojawiły się 3 opcje do wyboru: 100%, R i B. Wybrał B i druknal. Poszłam zaraz do apteki i otrzymalam lek bezpłatnie. Inna kwestią, że w razie kontroli z NFZ lekarz musi mieć podkładkę dlaczego wypisywał na B lub R. Jak nie wynika to z dokumentacji pacjentki, każą mu zwracać kasę. Tak mi to przedstawił. Ja jestem po 2 poronieniach i mam chorobę autoimmunologiczna (rzs) i powiedział mi, że w razie kontroli się wybroni. Może podobnie jest u Was...
Helena, super wieści. Oby tak dalej 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
Martynkowo wrote:Podobno dzisiaj Kru konsultował się z AB w sprawie tych leków. I ogólnie ponoć jest tak, ze oni sami nie wiedzą kto będzie za nie płacił i boja się żeby klinika nie dokładała. Kru ma to sprawdzić i jeśli wszystko będzie jasne to maja wypisywać. Kumpela moja gadała z AB i jej tak powiedział. Chociaż dziwie się bo AB wypisuje...
wkurzyłam się i napisałam do Dr K żeby się zapytać czy mam w końcu te refundacje czy nie ...
Niestety zawsze jak coś nowego wchodzi to jest zamieszenie... w takim razie nie nastawiam się na nic bo już się cieszyłam że w końcu coś dostanę od Państwa a tu dupa
Helena gratulacje z udanej wizyty i opanuj ciśnienieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 20:56
-
nick nieaktualnyMad_red wrote:Akurat byłam pierwszą pacjentką, której mój ginek wystawiał lek na darmowy Clexane i patrzyliśmy na monitor razem. Przy leku pojawiły się 3 opcje do wyboru: 100%, R i B. Wybrał B i druknal. Poszłam zaraz do apteki i otrzymalam lek bezpłatnie. Inna kwestią, że w razie kontroli z NFZ lekarz musi mieć podkładkę dlaczego wypisywał na B lub R. Jak nie wynika to z dokumentacji pacjentki, każą mu zwracać kasę. Tak mi to przedstawił. Ja jestem po 2 poronieniach i mam chorobę autoimmunologiczna (rzs) i powiedział mi, że w razie kontroli się wybroni. Może podobnie jest u Was...
Helena, super wieści. Oby tak dalej 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚
Dokładnie, ja trochę w tym siedzę i generalnie w klinice trochę naciągają na refundację Clexany bo według NFZ nie każda mutacje jest klasyfikacja do refundacji Clexany trzeba spełniać kryteria, więc tutaj tylko różnica refundacji a teraz wszystkie ciężarne darmowa to w razie kontroli byłby duży problem -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dr super, przejrzal wszystkie wyniki, doceniam to. Jestem natomiast troche podlamana, bo blizna ma grubość 2 mm i on by dla swietego spokoju CC mi zaplanowal 😭 No ale mamy zobaczyc jak to bedzie wygladac pozniej i sam powiedzial, ze decyzja bedzie nalezec do mnie, wiec moze da mi sprobowac rodzic SN 😔 No ale fajnie, ze w ogole mi te blizne zbadal i szyjke zbadal recznie. Tego badania szyjki mi dr K nigdy nie robila i na koncu poprzedniej ciazy to nawet nie wiedzialam czy cos sie z nia dzieje czy nie 🤷♀️
Ale_ks, Glonojadek, Helena93 lubią tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Weź receptę od lekarza rodzinnego i będzie po krzyku.
*Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat