🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczynki jesteśmy już z ❤️Nelcia❤️ po badaniach 💪 wszystko jest w jak najlepszym porzadeczku 🍀🙏🤰
Ale wiecie co mnie wkurzyło najbardziej ja tu głowiłam się i troiłam jak tu zrobić żeby nie płacić kolejnych 400 zł za wizytę po wizycie drugiego trymestru bo Księżniczka położyła się na brzuszku i nie mógł Jej całej zbadać a On do mnie widzę ze Pani nie posłuchała się moich zaleceń i nie przyszła po pięciu tygodniach wiec proszę jeszcze przyjść w 34 tc rozumiecie to???!!! Teraz to już nie mam wątpliwości ze naciaga na te wizyty 😤😔🤔
Słuchajcie tego Mała w piątek ważyła 1032 gramy a dzisiaj praktycznie po tygodniu 1300 gram czy to jest możliwe żeby aż tyle przybrała? 🤔 czy to różnica sprzętów tzn gabinetów w Medarcie i lekarzy którzy badają? 🤔Gaja88, Helena93, Mad_red, Matilda19 lubią tę wiadomość
-
Bąbel wrote:Ja byłam na 10:40 to juz było pół godziny opóźnienia 🤦♀️13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Martynkowo wrote:O matko. On zawsze ma opóźnienia? Mam prenatalne za tydzień 18.09 na 14:00 to mam przyjechać na 16?😂
Chyba nie, ja byłam dzisiaj umówiona na 13.20 i weszłam dosłownie kilka minut po, więc nadrobił w ciągu dnia.
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Bąbel polubione za to, że z Malutką wszystko ok
Bąbel lubi tę wiadomość
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
4 transfer - -
A on sam z siebie nagrywa na płytkę badanie czy trzeba poprosić ?13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Ja też melduję się po połówkowych, Anastazja ma już 384g, a doktor miał zastrzeżeń także kamień z serca W ogóle wizyta była bardzo miła, chyba to był dobry dzień dr.
Mam do Was pytanie, może się orientujecie... dopiero w domu doczytałam w opisie badania, że łożysko jest na przedniej ścianie, a na opisie badania z 12 tygodnia jest napisane, że łożysko jest na tylnej ścianie macicy. Czy to możliwe żeby zmieniło miejsce? Miała któraś z Was taką sytuacje?
Martynkowo, na płytę nagrał sam, powiedział mi też że następnym razem mogę zabrać pendriva, jak odpowiedziałam że mam przy sobie to powiedział, że teraz już nagrał na płytę myślę, że trzeba pendriva dać przed badaniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 16:26
Helena93, Matilda19, Bąbel lubią tę wiadomość
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
4 transfer - -
nick nieaktualnyBąbel jeśli jest wszystko w porządku to nie widzę sensu jechać jescze raz . Tym bardziej że wizyty u lekarza prowadzącego będziesz miała nie jedną jeszcze. Mi też wydaje się to naciągane bo teraz byłam u Kru brzuch napięty mała zwinięta w kłębek i potrafił ją zbadać .
Martynkowo tak zawsze daje na koniec badania .Bąbel lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBąbel wrote:Hej Dziewczynki jesteśmy już z ❤️Nelcia❤️ po badaniach 💪 wszystko jest w jak najlepszym porzadeczku 🍀🙏🤰
Ale wiecie co mnie wkurzyło najbardziej ja tu głowiłam się i troiłam jak tu zrobić żeby nie płacić kolejnych 400 zł za wizytę po wizycie drugiego trymestru bo Księżniczka położyła się na brzuszku i nie mógł Jej całej zbadać a On do mnie widzę ze Pani nie posłuchała się moich zaleceń i nie przyszła po pięciu tygodniach wiec proszę jeszcze przyjść w 34 tc rozumiecie to???!!! Teraz to już nie mam wątpliwości ze naciaga na te wizyty 😤😔🤔
Słuchajcie tego Mała w piątek ważyła 1032 gramy a dzisiaj praktycznie po tygodniu 1300 gram czy to jest możliwe żeby aż tyle przybrała? 🤔 czy to różnica sprzętów tzn gabinetów w Medarcie i lekarzy którzy badają? 🤔
Mi doktor mówił, że jak się robi usg w krótszym odstępie czasu niż dwa tygodnie to nie jest się w stanie precyzyjnie oszacować ile maluszek przybrał jest to za krótki czas i dwa różni lekarze, tak samo jak z pomiarem szyjki.Bąbel lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGaja88 wrote:Ja też melduję się po połówkowych, Anastazja ma już 384g, a doktor miał zastrzeżeń także kamień z serca W ogóle wizyta była bardzo miła, chyba to był dobry dzień dr.
Mam do Was pytanie, może się orientujecie... dopiero w domu doczytałam w opisie badania, że łożysko jest na przedniej ścianie, a na opisie badania z 12 tygodnia jest napisane, że łożysko jest na tylnej ścianie macicy. Czy to możliwe żeby zmieniło miejsce? Miała któraś z Was taką sytuacje?
Martynkowo, na płytę nagrał sam, powiedział mi też że następnym razem mogę zabrać pendriva, jak odpowiedziałam że mam przy sobie to powiedział, że teraz już nagrał na płytę myślę, że trzeba pendriva dać przed badaniem.
Tzn łożysko przodujące jest czymś innym niż na przedniej ścianie, bo ja tez mam coś w ten deseń. Nic nie grozi maluchowi, dopiero później gin określa dokładne położenie do porodu, właśnie to przodujące jest wskazaniem do cc, ale ja mam na przedniej ścianie po prawej stronie i nie zasłania kanału rodnego wiec gra gitarka 😅 może dopytaj lekarza, ale chyba sam powinien to Ci powiedzieć o co chodzi 🙃 -
Luluiza wrote:Tzn łożysko przodujące jest czymś innym niż na przedniej ścianie, bo ja tez mam coś w ten deseń. Nic nie grozi maluchowi, dopiero później gin określa dokładne położenie do porodu, właśnie to przodujące jest wskazaniem do cc, ale ja mam na przedniej ścianie po prawej stronie i nie zasłania kanału rodnego wiec gra gitarka 😅 może dopytaj lekarza, ale chyba sam powinien to Ci powiedzieć o co chodzi 🙃
Dzięki, wiem że łożysko przodujące jest czymś innym niż łożysko na przedniej ścianie więc się tym nie martwię, ale zastanawiam się czy możliwa jest zmiana lokalizacji łożyska. Muszę dopytać na kolejnej wizyciestarania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
4 transfer - -
nick nieaktualnyGaja88 wrote:Dzięki, wiem że łożysko przodujące jest czymś innym niż łożysko na przedniej ścianie więc się tym nie martwię, ale zastanawiam się czy możliwa jest zmiana lokalizacji łożyska. Muszę dopytać na kolejnej wizycie
Raczej to kwestia pomyłki, owszem macica rośnie, ale łożysko nie może, zmienić swojego położenia aż tak, ardziej kwestia, że np jest nisko ułożone a potem idzie ku górze to już tak.Gaja88 lubi tę wiadomość
-
Gratuluje udanych wizyt Babel i Gaja! Gaja ja mialam napisane na prenatalnych, ze lozysko mam na prawej scianie a na polowkowych, ze na przedniej. Wydaje mi sie, ze moglo sie troche przesunac, ale z przedniej strony na tylna to juz nie wiem 🙈
Mamka92 mam nadzieje, ze jak bedziesz u dr Kru to juz wody beda w normie. Generalnie z tego co czytalam na forum jak dziewczyny duzo pily wody to te wody plodowe sie zwiększaly. Mam nadzieje, ze u Ciebie tez sie wyrownaGaja88, Bąbel lubią tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Anulas wrote:U mnie na prenatalnych w 12 tygodniu tez bylo że na przedniej scianie a w 20 tygosniu, że na tylniej. Dopiero w domu to zobaczylam. Jutro będę o to dr pytać.
O super, to daj znać koniecznie co na to dr, ja mam kolejną wizytę dopiero za 3 tygodnie.starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
4 transfer - -
Monia88 wrote:Raczej to kwestia pomyłki, owszem macica rośnie, ale łożysko nie może, zmienić swojego położenia aż tak, ardziej kwestia, że np jest nisko ułożone a potem idzie ku górze to już tak.
Dokładnie tak. Myślę, że oni mają w programie gotowca i z niego korzystają. Może mają opcje rozwinięcia listy i wybierają. Ja na USG I miałam z tyłu i bardzo nisko, na USG II z przodu i to wysoko, a mój ginek lokalny cały czas mówi, że z tyłu i jeszcze wcale nie wysoko. Mojemu wierzę, bo mi pokazuje palcem na ekranie gdzie co jestBąbel lubi tę wiadomość
Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
Anulas wrote:Bąbel a po co w ogóle masz przyjac? Dzis wszystko widział?
Świetnie, że u Was wszystko dobrze 🥰
Gaja super ze wszystko wporzadeczku 🍀💪🤰Mad_red lubi tę wiadomość
-
A najlepsze słuchajcie tego kiedy była wizyta u lekarza prowadzącego? Ja mówię ze w piątek a On a kiedy następna? A ja mówię ze za dwa tygodnie w piątek a On na to ze szyjki badać nie będziemy 🙈 ja pierdole ja już nie wiem za co On te 400 zł bierze bo zdjęcia zrobić się nie da bo trudne warunki ale jak Pani przyjdzie w 34 tc ciąży to zrobimy zdjęcie 🤣🤣🤣
-
Bąbel wrote:A najlepsze słuchajcie tego kiedy była wizyta u lekarza prowadzącego? Ja mówię ze w piątek a On a kiedy następna? A ja mówię ze za dwa tygodnie w piątek a On na to ze szyjki badać nie będziemy 🙈 ja pierdole ja już nie wiem za co On te 400 zł bierze bo zdjęcia zrobić się nie da bo trudne warunki ale jak Pani przyjdzie w 34 tc ciąży to zrobimy zdjęcie 🤣🤣🤣
A no widzisz, po zdjęcie masz przyjść 🤣🤣🤣 -
nick nieaktualnyNo troszkę naciągactwo, ale oni wszyscy wiedzą że my się prenatalnych boimy, cxy to 1 czy ostatni trymestr i wiedzą, że to nasz słaby punkt 😒
Normalnie prenatalne w granicy 300 zł, w klinice widzę ostro aż 400, ale porównując inne miejsca wszystko mieli droższe, od zabiegów po wizyty 🤨