🌷MedArt w ciąży🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyantonna wrote:No moze nie jest za CC na żądanie (i super ) ale jak juz kobieta miala CC to jest bardzo ostrozny i sceptyczny. On mi sie bardzo spodobal i ma taki sliczny glos 😂😂😂 Ale ja sie boje, ze psychicznie nie wytrzymam tego sugerowania CC. Lepiej by mi bylo miec lekarza, ktory mnie dopinguje w tej kwestii, a jak sama polozna mi mowila, kobiety w wiekszosci nie maja mierzonej grubosci blizny i z tego co czytalam jest to wlasnie kwestia dyskusyjna. Ja w czasie porodu zostałam sterroryzowana CC, dosłownie. Z kazdej strony. Glownie dlatego, ze bylam po in vitro. I to jest bardzo nieprzyjemne i zle to psychicznie znioslam. Boje sie powtorki.
Doktir jest szczery, konkretny też można się z nim dogadać, ale to On musi mieć pewność, że jest to bezpieczne dla pacjentki.
Co do głosu to ja do dziś się śmieje 😂😂😂😂, nie wiem co ten człowiek ma w głosie, ale mi to dawalo taki spokój wewnętrzny -
nick nieaktualnyKukus a mogłabyś powiedzieć co u Ciebie jest z biodrem? Przepraszam ze pytam ale ja jestem po operacji właśnie w okolicy biodra i cały czas mnie to męczy, mówiłam dr o operacji ale nie rozmawialiśmy na temat porodu, tylko ze zaczyna mnie bolec to miejsce
Dziewczyny a z ciekawości to czemu jak było wcześniej CC to nie chcą pozwalać na SN?
A co do głosu dr Brazerta to siedziałam u niego 40 minut przez większość czasu rozmawialiśmy a za nic nie mogę sobie przypomnieć jaki ma głos 😂 -
antonna wrote:Właśnie chodzi l to, ze tylko na Polnej mozesz wynajac polozna i ona jest częścią personelu, wiec nie zastepuje osoby towarzyszacej i w razie zakazu porodow rodzinnych ona wciaz moze byc przy porodzie. Moge dac Ci namiar na te z ktora ja sie wstepnie umowilam. Dr K mi ja polecala. I wlasnie ona ma powazanie wsrod lekarzy (ponoc), wiec jest w stanie pewne rzeczy przeforsowac. A powiedz w ktorym tc jestes i czy dr Zak mierzyl Ci grubosc blizny?
Antonna, a mogłabym poprosić na priv lub tutaj o namiar na tą położną i informacje w jaki sposób się z nią umówiłaś? Bo właśnie ostatnio coraz częściej myślę o porodzie i jeśli w styczniu nie będzie porodów rodzinnych na Lutyckiej to właśnie na taką opcję chciałabym się zdecydować.starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Muszę robić liste z pytaniami do dr bo w trakcie wychodza inne tematy i zapominam o co mialam zapytac. I tak myslalam żeby zapytac o tą krzywa cukrowa bo już czas robić i zapomnialam😡 Dr nie dala mi skoerowania. Tylko hemoglobinę glikowaną miałam zroboc. Ciagle mi spadam ma 4,8% wiec dobrze. Normalnie nie dopytywalabyn o to badanie ale ze wzgledu na ta pępowinie bylam pewna, że mnie skieruje. Kurde będę musiala napisac i zapytać🤔😡
-
antonna wrote:Właśnie chodzi l to, ze tylko na Polnej mozesz wynajac polozna i ona jest częścią personelu, wiec nie zastepuje osoby towarzyszacej i w razie zakazu porodow rodzinnych ona wciaz moze byc przy porodzie. Moge dac Ci namiar na te z ktora ja sie wstepnie umowilam. Dr K mi ja polecala. I wlasnie ona ma powazanie wsrod lekarzy (ponoc), wiec jest w stanie pewne rzeczy przeforsowac. A powiedz w ktorym tc jestes i czy dr Zak mierzyl Ci grubosc blizny?
To bardzo poproszę o namiary. Ja jestem teraz w 21 tc. Ogladal ostatnio i mówił tylko że jest ładnie zrośnięta. I nie trzeba będzie jej wycinać? Wiec raczej myśli o CC? Rozmawiałam wczoraj z mężem i on raczej już też myśli o CC 😁 mówi sama tam chcesz rodzic, przecież jest covid, nawet nie wie że już porody rodzinne są możliwe 😅 ach ci mężczyzni. -
Ale_ks wrote:Kukus a mogłabyś powiedzieć co u Ciebie jest z biodrem? Przepraszam ze pytam ale ja jestem po operacji właśnie w okolicy biodra i cały czas mnie to męczy, mówiłam dr o operacji ale nie rozmawialiśmy na temat porodu, tylko ze zaczyna mnie bolec to miejsce
Dziewczyny a z ciekawości to czemu jak było wcześniej CC to nie chcą pozwalać na SN?
A co do głosu dr Brazerta to siedziałam u niego 40 minut przez większość czasu rozmawialiśmy a za nic nie mogę sobie przypomnieć jaki ma głos 😂2019 5x IUI,
05.2019 poronienie zatrzymane,
10.6.2020 start 1 IVF, FET 5.1.1.
25.02.2021 córeczka
Wracamy po rodzeństwo!
7.05.2024 FET 3.1.1.
7 dpt beta 37
8 dpt beta 76
12 dpt beta 694 🫣😍
16 dpt 3330 😊
28 dpt ♥️ -
@Ale_ks, bo dochodzi ryzyko pekniecia czy rozejscia sie blizny, ktorego normalnie nie ma jesli nie bylas cieta (szkoda, ze nikt sie mi na ten temat nie zajaknal jak mnie namawiali na CC 3 lata temu 😡). Co prawda jest to niecale 2% szans, no ale zawsze. W takich przypadkach jak jestes na glowie lekarza to on czesto woli zrobic Ci CC i miec Cie z głowy 🤷♀️
Agatka88, Gaja to moze napisze Wam priv, zeby tak nazwiskami nie rzucać. Agatka88 jesli chcesz miec znowu CC no to na pewno Ci nikt problemow robic nie bedzie Ja sie tak tego bolu boje, ze naprawde wolalabym tego uniknąć 😰 Szczegolnie, ze jakbym jeszcze doczekala sie trzeciego dziecka to jak im powiem o SN po dwoch CC to mnie od razu do trumny wloza 😂Gaja88, Agatka88 lubią tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualnyA to też nie chodzi o przebieg poprzedniego porodu itd? Jak bylam w poprzedniej ciąży w szpitalu to była pacjentka po jednym CC i Profesor nazwiska niestety nie pamiętam bo na tym oddziale było kilku też jest sugerował CC, patrząc na te powikłania o były totalna atonia macicy chyba tak to się nazywalo i miała łyżeczkowanie problemy z łożyskiem.
-
Monia88 wrote:A to też nie chodzi o przebieg poprzedniego porodu itd? Jak bylam w poprzedniej ciąży w szpitalu to była pacjentka po jednym CC i Profesor nazwiska niestety nie pamiętam bo na tym oddziale było kilku też jest sugerował CC, patrząc na te powikłania o były totalna atonia macicy chyba tak to się nazywalo i miała łyżeczkowanie problemy z łożyskiem.
No tez, przepraszam, bardziej pisalam o swoim przypadku, ale sytuacje sa przeciez różne oczywiscie.👧 2017 ❤ 👶 2021
-
antonna wrote:Ja tam chce od niego tylko kwalifikacje do SN 😏 Jak sie zgodzi to potem bede pod opieka położnej i licze, ze ona o mnie zadba 🙈 Nie wiem jak juz inaczej mam to zorganizować, zeby bylo dla mnie dobrze 🤷♀️ Naprawde nie wiem 😔
Szczerze to ja bym na chwilę obecną nie myślala czy CC czy SN, z doświadczenia, ja poprzednia ciąże miałam wzorowa, cała przygotowywałam się na poród SN, Synek pięknie ułożony glowkowo, waga do porodu SN idealna, byłam przeszczesliwa i nagle wszystko szlak trafił bo młody owinalsie pępowina wokoło szyju tak, że na cito robiliśmy CC i tyle z mojego porody SN,😂😂 więc ja bym w ostatnich tygodniach rozmawiała ostatecznie jaka forma jak ciąża będzie donoszona bo to naprawdę może się wszystko diametralnie zmienić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 14:00
-
Nowa25 wrote:Szczerze to ja bym na chwilę obecną nie myślala czy CC czy SN, z doświadczenia, ja poprzednia ciąże miałam wzorowa, cała przygotowywałam się na poród SN, Synek pięknie ułożony glowkowo, waga do porodu SN idealna, byłam przeszczesliwa i nagle wszystko szlak trafił bo młody owinalsie pępowina wokoło szyju tak, że na cito robiliśmy CC i tyle z mojego porody SN,😂😂 więc ja bym w ostatnich tygodniach rozmawiała ostatecznie jaka forma jak ciąża będzie donoszona bo to naprawdę może się wszystko diametralnie zmienić.
Ja wiem, staram sie nastawic na obie opcje. U Ciebie to CC bylo uzasadnione i tez na pewno bym sie zgodzila.
A tak a propos porodow, ktoras czytala sobie o hipnoporodzie? 😁 Ja sie probuje nauczyc relaksacji, ale nie wiem co mi z tego wyjdzie 🤔👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Ale_ks wrote:Kukus a mogłabyś powiedzieć co u Ciebie jest z biodrem? Przepraszam ze pytam ale ja jestem po operacji właśnie w okolicy biodra i cały czas mnie to męczy, mówiłam dr o operacji ale nie rozmawialiśmy na temat porodu, tylko ze zaczyna mnie bolec to miejsce
A co do głosu dr Brazerta to siedziałam u niego 40 minut przez większość czasu rozmawialiśmy a za nic nie mogę sobie przypomnieć jaki ma głos 😂
Mój lekarz twierdzi, że oczywiście jest ryzyko pęknięcia macicy. A po drugie jeśli pierwszy poród CC leżał po stronie matki to jest duża szansa, że sytuacja może się powtórzyć, np. nadciśnienie. Jeśli kobieta się uprze na sn to i tak musi w pogotowiu czekać ekipa do CC, nie wiadomo ile. Wola zaplanować CC w konkretnym dniu,na spokojnie i mieć z głowy. Szpitale też boją się pozwów, w razie komplikacji.
Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
Ból po Cc jest, ale skurcze przy sn to masakra 😅 trochę mnie to przeraża, ale chciałabym spróbować. Byłam bardzo nastawiona na sn a życie pokazało, to było traumatyczne, w ogóle CC nie brałam pod uwagę... a tu nagła decyzja i na stół. Teraz rzeczywiście biorę dwie opcje pod uwagę i się nie nastawiam. Antonna, poproszę o namiary, nie wiem jak to zrobić?
-
nick nieaktualnyTak czytam was dziewczyny i wy takie ogarnięte z tym porodem . Jak sobie pomyślę że to za 15 tygodni to trzęsę portkami . Najlepiej bym weszła na oddział z przyklejona na czole biała koperta z wiadomą zawartością . 🙈
Glonojadek lubi tę wiadomość
-
Anulas wrote:Orientujecie się może czy w Pracowbi hemostazy na Szamerzewskiego wyniki są w formie elwktronocznej a jak nie to czy są w tym samym dniu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 19:29
Anulas lubi tę wiadomość
21.09.2020 - ❤❤ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAle_ks wrote:Dzięki za odpowiedzi co do cc , czysta ciekawość
Czy istnieją jakieś skuteczne sposoby żeby siniaki na brzuchu po clexane schodziły szybciej?
Jak ja nie lubię Clexany 🙈, smarowałam żelem z arniki pomagało, aczkolwiek raz rozmawiałam z doktorem co z tym robić bo miałam masakrę na brzuchu i położna zrobiła mi w ramię aby brzuch trochę odpoczął w tym siniaki , teraz zmieniam raz w brzuch raz w ramię. -
nick nieaktualny