X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Młode mamy 95-97
Odpowiedz

Młode mamy 95-97

Oceń ten wątek:
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loko gratuluję ! Przeszłaś najgorszą wersję z możliwych i... przeżyłaś to ! Jestem z Was dumna, a z wychowaniem małego dasz sobie radę. Skoro poradziłaś sobie z porodem to i z wychowaniem dasz. :)

Odpoczywajcie, dochodźcie do siebie i koniecznie daj znać jaki jest Filipek jak już Ci go przywiozą :)

Lokokoko lubi tę wiadomość

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko urodzilas juz ? Bo przyznam szczerze ,ze naskrobalyscie tyle wiadomosci,ze az sie pogubilam :P jesli tak to gratuluje i teraz tylko z gorki poczujesz ten instynkt w sobie ,ze bedziesz wiedziala czego twoj maluch potrzwbuje jeszcze zanim zaplacze :P

Witam was pozostale dziewczyny :) u mnie dzis slonecznie ,mam nadzieje ze i cieplo. Leze jeszcze w lozku bo cos mnie pomdlewa :/
    Ostatnio mam problemy z wysypianiem sie ,budze sie cala obolala ,macie moze jakis sposob by sie wyspac ?:) a i chcialam sie was spytac czy przywiazujecie uwage by jednak lezec na tym lewym boku czy spicie jak wam pasuje ?:)

Co do porodu,strasznie dziewczyny to opisujecie :) powiem wam szczerze ,ze ja jeszcze o tym nie mysle.. w sumie mi ibojetnie jak bede rodzila czy normalnie czy przez cesarskie ciecie i pierwsze slysze ,zeby bylo dziecko gorsze bo przez cesarskie przyszlo na swiat. Boje sie tylko tego ,ze nie beda wrazie w chcieli mnie rozciac i sama "pękne" albo ze beda mnie rozcinac jak skurcz minie ;/ ale staram sie nie myslec o tym czekam na 20tydzien bo znowu sobie wkrecam, moj facet to juz mnie sluchac nie chce . A zaesze mam tak kilka dni przed wizyta taka obawe czy oby wszystko dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2017, 09:53

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama Jak chcesz to Ci opiszę mój poród :) Myślę, że jak przeczytasz to miód na uszy bo na prawdę nic tam strasznego :)
    Ps. Ja zostałam nacięta gdy skurcz minął i powiem Ci, że zabolało, ale porównywałabym to do takiego mocnego uszczypnięcia :) Taki ból tylko na "ała" i tyle :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png

Wysłany: 1 maja 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    chcebardzobycmama Jak chcesz to Ci opiszę mój poród :) Myślę, że jak przeczytasz to miód na uszy bo na prawdę nic tam strasznego :)
    Ps. Ja zostałam nacięta gdy skurcz minął i powiem Ci, że zabolało, ale porównywałabym to do takiego mocnego uszczypnięcia :) Taki ból tylko na "ała" i tyle :)

No z czego pamietam to u ciebie szybciutko trwal ten porod. U mnie mama mnie rodzila 7h . Mam nadzieje ,ze rodzenie dzieci noe jest uwarunkowane genetycznie. Salviee ja jakos na razie porodu sie nie boje. Zyje z tygodnia na tydzien i chcialabym juz ten trzeci trymestr.
    Ogolnie najpierw chcialam zachowac wiesc o ciazy do 12 tyg . A teraz chce do 20stego, ale co raz czesciej.. zaskakuje mnie tepo w jakim roznosi sie nowina o mojej ciazy wsrod rodziny i znajomych a najgorzej denerwuje mnie to ze to nie ja im oznajmiam z narzeczonym tylko ciotki ,babki mimo ze prosilam zeby zaczekaly chociaz do tego 20 tygodnia. No wczoraj to mi az cisnienie podnioslo jak sie dowiedzialam ze kolejna osoba wie i nie chciala mi powiedziec od kogo:/

maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej mamy pierwszy poród trwał 5 godzin
    a u mnie 2 godziny 10 minut więc o wiele szybciej mi poszło kochana :)

Pamiętam, że póki nie poczułam pierwszych ruchów to też czekałam od wizyty do wizyty i żyłam z tygodnia na tydzień :)
    Potem było jakoś łatwiej, bo jak mała kopała codziennie to byłam spokojniejsza, że u niej wszystko dobrze :)
    Co do babki i ciotki, jak mnie denerwuje, jak człowiek prosi żeby odczekać do jakiegoś momentu albo coś, a i tak rozpowiedzą ..

chcebardzobycmama lubi tę wiadomość

iv09jw4z732yf0w9.png

Wysłany: 1 maja 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A daj spokoj. Ale odbije sie to na nich bo jeszcze nie sa swiadomi tego ,ze chrzciny robie tylko dla rodzicow i chrzestnych ,akurat fajnie by wypadalo bo w swieta wielkanocne:P
    A wy malutka chrzcicie ?:)

Jejc jak ja nie moge sie doczekac kiedy tez bedzie po wszystkim :P powiem szczerze ,ze myslalam ze ciaza to taki radnosny czas ,ze kazda kobieta sie cieszy... ale teraz zauwazylam ze ta radosc tez przezwycieza strach o malenswto ,ten brak wplywu na ciaze,ciagla niepewnosc. Jalbym mogla to lezalabym 24h przyczepiona do usg :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2017, 12:40

maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dopoki nie czulam malej codziennie to ciagle sie martwilam czy aby wszystko ok. Tym bardziej ze w kolko slyszalam rozne historie, naczytalam sie glupot i martwilam niepotrzebnie. Pamietam jak zeczelam plakac i panikowac kiedy z dnia na dzien ustapily mi mdlosci i wymioty :P. Dwa dni pozniej wrocily ze zdwojona sila i potem znowu plakalam ze jednak bylo lepiej bez haha :P. Ogolnie to pozniej kiedy mala sie ruszala to czulam ze jest ok :).
    W 6 miesiacu jednak znowu bylo zle bo modlilam sie o kazdy tydzien dla mojego malucha, wiedzialam ze kazdy dzien to wieksza szansa na przezycie gdyby miala sie urodzic przedwczesnie.

A i o ciazy dopiero zaczelam oglaszac gdzies po 20 tc. Wczesniej wiedziala tylko moja przyjaciolka, rodzice i oczywiscie chlopak. Spora czesc dowiedziala sie tuz przed porodem. U mnie akurat latwo bylo ciaze ukryc :)

Co do porodu to spokojnie. Porod porodowi nie rowny. Nie ma co sie nastawiac na najgorsze :). Trzeba wierzyc ze pojdzie wszystko dobrze bo nastawienie to podstawa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2017, 13:02

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png

Wysłany: 1 maja 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszaa wlasnie to nakrecanie samej siebie jest najgorsze :P dokladnie jesttak jak mowisz tez sie nasluchalam ,naczytalam ..:P

maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcbardzobycmama tak urodziłam :)

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png

Wysłany: 1 maja 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Chcbardzobycmama tak urodziłam :)

To super :) Bardzo się cieszę:) zdrwka dla malucha :)

maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • diana11 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loko, gratulacje ogromne <3 dużo zdrowia dla malucha i Ciebie.

Chcebardzobycmama, my też nie roznosimy wieści o ciąży.. a moja babcia jak się dowiedziała to całą rodzinę oddzwoniła tak się cieszyła. Na początku byłam zła.. ale później mi przeszło jak zobaczyłam jaka szczęśliwa jest :D

W ogóle to my weszliśmy w 17 tc. Połowa coraz bliżej :) później już będzie odliczanie do 30 i tylko do porodu. Zleci nam Chcebardzobycmama, mówię Ci. :D w ogóle to miałam Ciebie zapytać czy prowadzisz może jakiegoś instagrama czy coś? Chętnie bym Cię zaobserwowała jeśli pozwolisz. :D

Życzę wam miłej nocki dziewczynki, dobranoc :*

klz9tv73jtvcr2zp.png

Aniołek luty 2016 [*] (10tc.)

Wysłany: 1 maja 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana11 wrote:
    Loko, gratulacje ogromne <3 dużo zdrowia dla malucha i Ciebie.

Chcebardzobycmama, my też nie roznosimy wieści o ciąży.. a moja babcia jak się dowiedziała to całą rodzinę oddzwoniła tak się cieszyła. Na początku byłam zła.. ale później mi przeszło jak zobaczyłam jaka szczęśliwa jest :D

W ogóle to my weszliśmy w 17 tc. Połowa coraz bliżej :) później już będzie odliczanie do 30 i tylko do porodu. Zleci nam Chcebardzobycmama, mówię Ci. :D w ogóle to miałam Ciebie zapytać czy prowadzisz może jakiegoś instagrama czy coś? Chętnie bym Cię zaobserwowała jeśli pozwolisz. :D

Życzę wam miłej nocki dziewczynki, dobranoc :*

Mam instagrama :) wyslalam ci swoj nick na priv ,poniewaz jestem podpisana nazwiskiem i tak nie bardzo chce publicznie ,wiec znajdz mnie i zaobserwuj,chetnie tez ciebie podejrze:)
    Haha chyba tez nie mozesz sie tak jak ja doczekac twgo 20tygodnia ?

maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png

Wysłany: 1 maja 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A I dianaa mam na profilowym takie czarno-biale zdjecie jakby cos :P

maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ciocie właśnie skończyłam miesiąc :)
    6dv5dy.jpg

gabi544, diana11, chcebardzobycmama, Lokokoko lubią tę wiadomość

iv09jw4z732yf0w9.png
  • diana11 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebardzobycmama wrote:
    A I dianaa mam na profilowym takie czarno-biale zdjecie jakby cos :P
    Rozumiem, też mam nazwisko w nicku u również mam czarno białe zdjęcie, tak dla rozpoznania, więc zaraz Cię dodam :D
    Tak ten 20 tydzień jest wyczekiwany przeze mnie jak i ten 12-13, który jest podobno granicą mniejszego ryzyka poronienia :)

Sallvie, jaką śliczna blondyneczka <3 czas leci niemożliwie, nie mogę uwierzyć że już miesiąc minął.. ucałuj ją mocno od Cioci Dominiki :D niech rośnie dalej zdrowo :)

klz9tv73jtvcr2zp.png

• diana11 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziewczyny zobaczcie co mi się z brzuchem zrobiło.. normalnie mam wrażenie, że z dnia na dzień. Jeszcze niedawno byłam jak decha :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fb9823108f81.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 10:23

sallvie, gabi544, Lokokoko lubią tę wiadomość

klz9tv73jtvcr2zp.png

• sallvie Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana ucałuję malutką :)
    A co do Twojego brzuszka. Kurcze kochana a jeszcze niedawno mówiłaś że nic nie widać :) Teraz się nie obejrzysz a będziesz z wielką piłeczką chodziła :)

iv09jw4z732yf0w9.png

Wysłany: 2 maja 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salvieee :) jaka masz piekna corke :) a jak zlecialo szybko..

Diana jest brzuch! Doczekalas się:)teraz bedzie rosl i rosl:)

sallvie lubi tę wiadomość

maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie - ucałuj malutką <3 jaka śliczna Księżniczka :)
    diana - piękny brzusio. Teraz będzie rósł i rósł.

Dziewczyny oglądałam właśnie porody (trafiłam w sumie przypadkiem, nie wiedziałam że jest taki program nawet) i wiecie co - spłakałam się jak małe dziecko. Jak kobieta urodziła i położyli jej maleństwo na brzuchu, łzy same mi poleciały ;) tak się zapatrzyłam że spaliłam zapiekankę :D matko, już nie mogę się doczekać tego..

Tak wogóle witam Was - jeszcze 9 dni i wizyta i podglądamy malutką. Będzie USG III trymestru. Jak zwykle przed każdym z tych prenatalnych powoli bierze mnie strach. Chociaż największy miałam chyba przed tym pierwszym w 12 tygodniu.

• diana11 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. dziękuję :) teraz jak już go widzę, to będzie tylko większy :D

Gabi, ja też na Discovery Life bodajże oglądam czasami taki program.. tak jak mówisz coś pięknego. I mimo strachu, też nie mogę się doczekać tego momentu :)

gabi544 lubi tę wiadomość

klz9tv73jtvcr2zp.png

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ