Młode mamy 95-97
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny wpadam tak na szybko bo szykuję kolację i usypiam małego. Na wasze wpisy odpiszę jak wskoczę do wanny poleniuchować.
Mamy parkę. Dzieciaczki zdrowe, ładnie rosną, różnice między nimi są w pomiarach małe więc dobrze. Mają już po około 400g
Będzie Janek i.. No właśnie. Chłopcy mają ładne, stare polskie imiona i ta dziewczynka nam się wybija bo miała być Emma. Podoba mi się nadal, ale czy nie za dziwnie będzie?
-
Haha Mania ,a nie mowilam ,ze bedzie praka alee super ze dzieciaki zdrowe. Szczerze mowiac Antoni,Jan i Emma .. osoboscie albo bym ziemnila dziewczynce imie na Polskie bo moim zdaniem srednio sie komponuje. Ale kazdy ma inne zdanie wy miejcie je w nosie i skoro Emma wam sie podoba to czemu by tak nie dac corce na imie. A przeciez jest to trojka osobnych dzieci wiec i imiona rozne moga bycgrudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
Chcebardzobycmama i Ty i mój mąż mieliście racje
On ostatnio stwierdził, że będzie parka, nie chciał mi powiedzieć dlaczego i dziś się przyznał. Zapomniał jakie imie chciał dać drugiej córce
Mam genialnego męża
No właśnie jak ta na te imiona patrze to Emma już mi nie podchodzi tak bardzo. Szukałam, szukałam i wygrzebałam.. Teraz mam większy problem bo z 1 imienia zrobiło się 5
Celuję między Emma, Emilia, Diana, Laura i Gaja. -
Mania- super ze parka ! Chyba najlepsza opcja jaka moze byc u blizniakow haha . Bedziesz miec fajna gromadke maluchow w domu . No i na plus ze mala roznica wieku bedzie . Emma ladne imie, ale ja bym szukala wlasnie czegos zeby do chlopcow bardziej pasowalo . Jesli chodzi o te imiona bardziej oryginalne to jeszcze mnie sie zawsze podobala Nel, Iga i ... Zoja
Dziewczyny, powiem Wam ze chcialabym miec jeszcze 1-2 dzieci. Wszyscy doradzaja zeby byla mala roznica wieku itp. Ja niestety czuje ze bym nie dala rady z dwojka maluchow. Kocham moje dziecko i bardzo chce zeby miala rodzenstwo, ale mala jest tak absorbujaca ze boje sie ze bym normalnie oszalala z dzieckiem np 2 letnim i noworodkiem. Nie wiem dlaczego. Niby przy noworodku nie ma az tyle pracy, ale mnie po porodzie dopadl baby blues, plakalam, mala miala okropne kolki, krzyczala cale dnie. Nie spala, w nocy budzila sie na karmienie co godzine. Chodzilam okropnie zmeczona, smutna i calkowicie bez zycia. Teraz panicznie sie boje ze by bylo tak samo, plus jeszcze poznajacy swiat starszak. Czasem tak z rozpedu jest lepiej, czlowiek "nie uwolni" sie od pieluch, jest ciaglosc. Kiedy dziecko sie troche usamodzielni, mozna poczuc wiekszy luz, wolnosc. No i tu moze byc problem bo sie stanie juz zbyt leniwy zeby znow latac przy noworodku. No i tak mysle i mysle ze jednak poczekamy. Chcialabym miec drugiego dzidziusia jak Kalina skonczy ok 5 lat. Bedzie wieksza, bedzie chodzic do przedszkola, ja moze pojde-skoncze studia i bede miec wtedy czas i sile na kolejne . Przepraszam za moje przemyslenia Podziwiam Was za tak ogromna sile by miec dzieci rok po roku, tez bym chciala ale chyba jednak to nie dla mnie .
A jak u Was bylo ? Zaplanowane od poczatku ze jedno po drugim czy raczej sie wahalyscie ? A moze macie idealne dzieci i nie przerazilo Was macierzynstwo ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 22:43
-
Hej dziewczynki, kurcze ale ja mam mało czasu żeby z wami posiedzieć Ale staram się was podczytywać ile mogę
Maniaaaa Gratulacje parki Jeśli chodzi o imię dla córeczki to ja bym z tych Twoich typów wybrała Gaję Nie wiem czemuKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Mysza Ja gdybym miała warunki to już za kilka miesięcy starałabym się o rodzeństwo dla małej, ale muszę niestety odczekać z tym przynajmniej dwa lata.
Zaczynamy w kwietniu 2019 roku kiedy mała skończy równo 2 latka Tak żeby wrazie celnego strzału za pierwszym razem maluszek był z 2020 roku Miesiąc urodzenia nie jest dla nas ważny
No a jeśli znów nam się 2 lata zejdzie to jak zaczniemy za 2 lata różnica wieku między dziećmi będzie 4 latka więc też całkiem ok Ja mam brata 4 lata starszego i się świetnie dogadujemyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2017, 22:58
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
nick nieaktualnyHej dziewczyny
diana - to wizytujemy razem o której godzinie? U mnie lekarz od 10, pewnie wejdę ok 11 do gabinetu
Maniaaa - gratuluję parki! Wspaniała taka gromadka dzieci. Co do imienia dla dziewuszki - mi właśnie fajne się wydaje Emma, każde dziecko jest osobnym człowiekiem i przynajmniej mnie nie przeszkadzałoby dla chłopców, tradycyjny, a dla dziewczynki bardziej nowoczesne. Jeśli takie Wam się podoba to czemu nie? A z tych innych co podałaś (oprócz Emmy, bo to mi się najbardziej podoba) to Emilia.
Ciekawy temat poruszyłyście - drugie dziecko. My nie planujemy drugiego. Wiadomo, nie zarzekam się że nie będzie na pewno, bo tego nikt przewidzieć nie może, ale świadomie chyba nie. przynajmniej obydwoje mamy takie zdanie. Może nam się z biegiem czasu odmieni
jaka u mnie paskudna pogoda, na termometrze aż +2 stopnie i jak tu poczuć wiosnę, zbliżające się lato? Myślałam, że na wizytę pójdę w letniej sukience a kurczę latam w zimowej kurtce bo zimno jak pieron mam nadzieję, że u Was ładniej.
Jakie macie plany na dziś? Ja robię obiad i chyba tyle. MOże włączę jakieś ćwiczenia dla ciężarnych. Wczoraj puściłam sobie 20 minut takiego gibania i kurczę czułam się jak nowo narodzona. Tak mi brakowało ruchu, a przez tę aurę nie chce mi się wychodzić na spacery, więc tak sobie odbiję -
Mysza, Sallvie, Gabi dziękuję
Mysza hahahaha Idealne dzieci i macierzyństwo Chciałabym, oj tak
A teraz na poważnie u nas to była wspólna deczja z mężem, że zaczynamy starania na początku tego roku, żeby właśnie nie wypaść z rytmu, żeby znów nie przytłaczały pieluchy, nocne wstawanie itp. I o 3 dziecko mieliśmy się starać dopiero gdzieś za 6/7 lat jak maluchy podrosną, a nam ustabilizuje się jeszcze lepiej sytuacja finansowa, ale że trafily się bliźniaki to podjęliśmy decyzję, że jest to moja ostatnia ciąża i więcej dzieci już nie planujemy. Później spirala dla bezpieczeństwa i po 30 podwiązanie jajników. Nie chce się już później bawić w matkowanie malutkim dzieciom.
Sallvie no ja właśnie tak balansuje teraz między tą Emmą i Gają. Emma coraz mniej mi się podoba na rzecz Gai, ale za to mężowi nie do końca podchodzi. Ma o tym myśleć dziś w pracy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 09:09
-
Kurcze Napisalam do was taki dlugi prawie poemat i mi wszystko skasowalo.. wrr dzis wszystko mi pod gorke:/ spac nie moge ,dopadla mnie nowa dolegliwosc ciazowa-okropny bol nog... jakbym w maratonoe w nocy biegla.
Gabi w dodatku u mnie tez pogoda od wiosennej mega odbiega,niby slonce jest,ale pada i pizdzi i wszystkiego sie odechciewa. Co do sukienek letnich musze sie wybrac na jakies mega zakupy bo mieszcze sie tylko w jedne krotkie spodenki:D nigdy nie bylam.zwolenniczka sukienek ale chyba teraz sie obladuja calym.koszykiem sukienek letnich w sklepie,wydaje mi sie ze sa rozciagliwe i dotrwam 4msc
Tez musze oniad ugotowac I do ksiedza zadzwonic,jeszcze troche spraw nam zostalo do pozalatwiania,ale na razie nie mam sily wylezc z lozka,chyba narzeczony bedzie musial mnie dzis nosic
Mysza ja bym chciala szybciutko jeszcze jednego dzieciaczka jak sie uda to 1,5 do 2lat roznicy. Ale chciec a moc to dwie rozne rzeczy... nie wiem.ile wyjedzie czasu podczas staran no i czy wgl.podolam z dwojka tak malutkich bejbuskow:P poczekam z planami az pierwszy maluch sie urodzi. A ty jesli czujesz ze nie dasz sobie rady to nie ma nic na sile . 5lat roznicy to tez nie jest taka kolosalna odleglosc . I nie sluchaj rad innych co do.kwestii drugiego dziecka. To ty musisz byc gotowa bo nikt inny za ciebie nie wychowa )
Maniaa. Wszystkie imiona sliczne I rzeczywiscie lepiej brzmia przy imionach chlopakow. Wydaje mi die ze Emilia to bardzoej zblizone do Emma to czemu by tego imienia nie zastapic polskim odpowiednikiem? Heh xp wiem jak ciezko die zdecydowac jak ma sie kilka imipn do wyboru I kazde fajne ,ale zawsze mozesz wybrac dwa imona tak jak Salvie
U nas dziewczynka na stowke bedzie Nadia ale dla chlopca nadal myslimy,myslimy i ten Olivier juz do nas tak nie podchodzi jak wczesniej ,ze mega i fajne imie . Chcialabym dla chlopca tez jakies ladne imie ,malo spotykane Kordian mi sie podoba ,ale nie wiem czy nie za bardzo niespotykaneWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 09:47
grudzień2015 mama aniołka (*)
maj2019 mama Mikusia
-
Chcebardzobycmama SLS! Też mam to cholerstwo. Niby śpisz, nogi powinny być wypoczęte, a czuje się jednak jak po maratonie Nie lubię
U nas od samego rana słoneczko pięknie świeci i cieplutko więc może na jakiś spacer się zdecydujemy jak mąż wróci z pracy.
A takie niespotykanie imiona są fajne Janków w tych latach wiem, że dużo nie było, ani w Polsce, ani w Niemczech więc mały też będzie się wyróżniał Tak samo jak i Antek, rzadko słyszę w Niemczech to imię i no ta Gaja tak mi się podoba, że chyba przy niej zostane ale zobaczymy
-
No Gaja dosc rzadkie imie:) w polsce za to teraz moda na Antosiòw:) Na prawdę dużo par nazywa tak swoich synkòw jak kiedyś popularnym imieniem był Jakub. No I chyba nadal Zosia i Lena u nas przewazajagrudzień2015 mama aniołka (*)
maj2019 mama Mikusia
-
Właśnie wiem, że Antki teraz w Polsce rządzą.
Sprawdzałam przed chwilą ranking najczęściej nadawanych imion w Niemczech w zeszłym roku i załamka. I Emma i Emilia w pierwszej 5 Nie chcę tak powtarzalnego imienia dla małej, ale nie dam jej też na imię Kunegunda noo... Oj ciężko
-
Ja tez nie chcialam bardzo popularnego. Chcialam mniej znane ale nie za bardzo wymyslne. Weszlam w top 100 najpopularniejszych i od razu odrzucilam pierwsza 20-stke . Dopiero szukalam imienia poza tymi 20 pierwszymi. No i takim oto tropem trafilismy na Kaline . Spodobalo nam sie, nikogo takiego w rodzinie nie mamy, ja kojarze jedna ale akurat jest spoko dziewczyna . Dla chlopca bym miala wiekszy problem bo w sumie malo co mi sie podoba haha. Pomimo to i tak bym chciala zeby drugi maluch byl chlopcem
-
Hej wszystkim. Ja pow izycie u u gin i u dentysty. Wszystko jest w porządku.
Co do imion.. u nas będzie Wojtek lub Laura/Aleksandra. i to już chyba tak na 100%. Teraz tylko czekać do usg i poznania płci maluszka
Pogoda znosna aczkolwiek w maju bywało lepiej aa.. no i w końcu zaczęłam przybierać na wadze. Przez ostatnie dwa A tygodnie przytyłam troszkę ponad 1kg to i tak nic do tego co straciłam, ale ważne że rosne
Aniołek luty 2016 [*] (10tc.) -
nick nieaktualnyAaa dziewczyny! Siostrzenica, dla mnie w sumie jak siostra (tylko 4 lata młodsza, mieszkamy niedaleko siebie) ma termin porodu na jutro a właśnie trafiła na porodówkę! w sumie to przez przypadek bo poszła na KTG do szpitala, jak co tydzień od miesiąca i czuła takie lekkie skurcze jak na okres (w sumie już jakieś dwa tygodnie mówiła że takie czuje), a na zapisie wyszły już całkiem regularne i dość mocne skurcze. Od razu zawołali jej lekarkę i okazuje się że ma już 3 cm rozwarcia! Mamuńciu, przeżywam jakby to chodziło o mnie kurczę nie mogę się doczekać kiedy wyśle mi wiadomość że mała Maja jest na świecie
i taaaaaak bardzo nie mogę się doczekać kiedy będę na jej miejscusallvie, Maniaaaa lubią tę wiadomość
-
Gabi jestes juz na koncowce. Lada dzien ty bedziesz na porodowce xp ale twoja siostra miala zapewne zaskoczenie xp
Dianaa super ze tyjesz i ze z maluchem dobrze wszystko czujesz juz ruchy? Ogolnie nie masz stresa przed tym usg w 20tyg ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 15:43
grudzień2015 mama aniołka (*)
maj2019 mama Mikusia
-
Sama nie wiem czy czuje.. czasami coś tam bulgocze, ale ja nie wiem czy to dziecko czy moje jelita nie umiem tego odróżnić.
Nie, powiem Ci szczerze, że stres już mi coraz mniej towarzyszy jeśli chodzi o ciążę i dziecko. Jestem bardzo spokojna i pozytywnie nastawiona na wszystko i tylko nie mogę się doczekać aż zobaczę maleństwo na ekraniechcebardzobycmama lubi tę wiadomość
Aniołek luty 2016 [*] (10tc.) -
diana11 wrote:Sama nie wiem czy czuje.. czasami coś tam bulgocze, ale ja nie wiem czy to dziecko czy moje jelita nie umiem tego odróżnić.
Nie, powiem Ci szczerze, że stres już mi coraz mniej towarzyszy jeśli chodzi o ciążę i dziecko. Jestem bardzo spokojna i pozytywnie nastawiona na wszystko i tylko nie mogę się doczekać aż zobaczę maleństwo na ekranie
Haha rozumiem tez mialam takie bulgoczenie,jakby burczenie w brzuchu i do tej pory nie wiem czy to dzidzia czy to co nan w srodku
Chyba juz po tym 13-14 tygodniu jest sie nieco spokojniejszym
Na jaki rozmiar kupowac ciuszki. Na 58 bedzie okej ? czu za duzr bo jak patrzylam wczoraj to takie wielkie sie wszystko wydawalogrudzień2015 mama aniołka (*)
maj2019 mama Mikusia