Młode mamy 95-97
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam ciuszki na 56 póki co.. ale 58 też kupię. Zastanawiam sie czy jeszcze mniejsze kupować. Wieksze najwyżej będą na później ale z malutkimi ciężko będzie cokolwiek zrobić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 22:06
Aniołek luty 2016 [*] (10tc.) -
Wreszcie mam dla was czas
U nas nic nowego przyznali mi kosiniakowe czyli przez rok co miesiąc będą mi płacili 1000 zł
Mała rośnie i rośnie, ma już 4kg, a taka malutka się urodziła. Pewnie gdybym teraz wzięła na ręce dziecko z wagą 2590 to bym mówiła jakie to małe jest haha
Dzisiaj przyszedł albumik dla Neli
https://merlin.pl/moj-pierwszy-album-dziewczynka-arkady/3450256/?gclid=CLLj4ofS49MCFRdnGQodoY4Jiw&gclsrc=aw.ds
Jutro idę do empiku go odebrać i zabiorę się za uzupełnianie
Mamy już wstępną datę chrzcin Neli jest to 09.09 Jeśli do tego czasu będziemy mieli już kredyt i w ogóle to kto wie czy razem z chrzcinami nie odbędzie się nasz ślub cywilny, tak dla dopełnienia formalności, kościelny jest zaplanowany niezmiennie na naszą 5 rocznicę na 22.06.2019r.
W czwartek mam pierwszą wizytę u ginekologa po porodzie. Już się nie mogę doczekać ! Mam nadzieję że wszystko ok i mogę wrócić do aktywności fizycznej, seksualnej i ogólnie zacząć żyć tak w 100%
Czekam też na pierwszy okres. Tydzień temu przestałam plamić więc tydzień temu w moim przypadku można mówić o końcu połogu. Obecnie mam śluz dość rozciągliwy ( oj nie daj bóg gdybyśmy się z narzeczonym zapomnieli ) haha
Co do ciuszków dla dzieci to ja nakupowałam praktycznie same na 62 i kilka sztuk na 56 bo "przecież urodzę duże dziecko" no i musiałam na gwałt dokupować ciuszków na rozmiar 50 bo mała we wszystkim się topiła także polecam kupić sporo na te 56 a nawet kilka sztuk na 50 bo nigdy nic nie wiadomo, a w lumpeksach tych rzeczy jest ful i na prawdę dużo jest ładnych i niezniszczonych wiem bo sama nakupiłam od groma tych ciuchów
No i tu znów muszę pochwalić córkę. Mamy dobrych kilka sztuk które już są za małe na nią, znalazłam też kilka rzeczy z cyklu "ma ale nigdy nie założyła" no i zdarza się że pasują na nią rzeczy rozmiar 62 już
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Sallvie, masz rację.. warto zawsze się tymi mniejszymi zabezpieczyć w razie W. Dużo osób u nas widzę sprzedaje lub oddaje ciuszki, na grupach sprzedazy na fb, także zawsze później jest co z nimi robić a nóż może trafi się w rodzinie kolejne dzieciątko, któremu będę mogła podarować
Co fo kosiankowego.. fajnie ze dostałaś. Zawsze to jakaś pomoc jest. Ja mam dochód z firmy gdzie pracowałam, także mogę pomarzyć do 500+ też mi dochód przekroczy. Także jedyne na co liczę to jednorazowe becikowe.. to chyba coś koło 1000zl i z prywatnego ubezpieczenia razem z narzeczonym dostaniemy około 4000zlWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 22:54
Co do ślubu.. my mamy wszystko zarezerwowane poza kościołem. Pochodzę z małej parafii, więc równie dobrze mogę to załatwić w ostatniej chwili. ale czekamy tak do stycznia. Ale ogółem, to próbuje mojego przyszłego męża namówić na ślub w plenerze, a wiadomo że taki musi być cywilny. A on uparty jest na ten kościelny.. a do kościoła od święta chodzi. Ja nie wiem co mu zależy. No i chyba będę musiała ustąpić tradycyjnym zaslubinom w kościele
A chrzciny będziemy mieli wgl przed ślubem. Planuje w święta Bożego Narodzenia, a jak nie da rady, bo za szybko i będzie problem z lokalem, to Wielkanoc lub jakoś styczen/lutyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 22:52
My jeszcze nie chrzcilismy, dopiero robimy czerwiec- lipiec. Bedzie w kosciele bez mszy, sam chrzest i w domu robimy obiad i kawe, ciasto dla rodzicow i chrzestnych. Nie chcemy sie bawic w lokale i duze ilosci gosci, tylko najblizsi .
Jesli chodzi o ubranka to na poczatek 56 sie przyda. Nie za duzo ale warto miec. Mnie odradzali, kazali kupwac od razu 62, ale ja czulam ze corcia bedzie okruszkiem. I bardzo dobrze, kupilam glownie 50 i 56. Dla malej przed pewien czas 50 byly sporo za duze ! Co dopiero gdybym nie kupila
Jak juz jestescie przy slubach, to sie pochwale . Dzis obchodze urodziny i dostalam cudowny prezent . Moj ukochany mi sie oswiadczyl . Bylismy tylko my i Kalina, kameralnie ale powiem Wam ze sie wruszylam .
To byl piekny dzien, dostalam sporo prezentow, odwiedzili mnie bliscy i jeszcze te oswiadczyny . -
Myszaaa gratuluje:)
Nam zostalo jeszcze 45dni do slubu. A chrzciny planujemy na wielkanoc I tez tylko dla najblizszych. Jakos z organizacja tego wesela sie nameczylismy,nie chce drugi raz przechodzic tych kwestii organizacyjnych,tego calego stresu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 23:42
grudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
chcebardzobycmama no właśnie nie Zawsze mi się marzyło mieć osobno oba śluby
A jakbym teraz zaszła w ciążę drugą to nie wiem czy byłabym szczęśliwa, Nela się dopiero co urodziła a tu na nowo wszystko Zwariowałabym
Dlatego mimo, że ciężko było przez te 6 tygodni tak nic nie robić, to twardo trzymam do wizyty u ginekologa, potem mogę narzeczonego z łóżka nie wypuszczać
Mysza Moje gratulacje kochana Mój narzeczony oświadczył mi się w święta Bożego Narodzenia chociaż ślub mieliśmy już dużo wcześniej zaplanowany Piękny dzień PS Wszystkiego Najlepszego !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 00:46
Jeśli chodzi o ciuszki to ja przy Antku miałam kupione od rozmiaru 56 w górę.
Teraz kupuje od rozmiaru 50 i zastanawiam się czy nie kupić w razie w po 2 pray body z rozmiaru ciut mniejszego, ale najwyżej mąż do sklepu poleci i kupi.
A dziewczyny jeszcze co do ciuszków to nie patrzcie też tak na rozmiary bo rozmiar rozmiarowi nie równy. Ja pamiętam jak układał uprane już ciuszki małego i układałam nie rozmiarami, a wielkością. Zaczynając od najmniejszego jaki miałam przykładałam kolejne i tak mierzyłam bo co sklep to trochę inaczej rozumieją pojęcie "rozmiar 56" itp.
Gabi i jak tam sytuacja u kuzynki? Urodziła już?
Sallvie śliczny albumik Fajnie, że Nela tak szybciutko i ładnie Ci rośnie
Mysza Gratuluję !
Jeśli chodzi o ślub to my już jesteśmy dawno po, ale tylko po cywilnym. Nie należymy z mężem do osób zbyt religijnych pomimo wychowywania w wierze. Jeśli chodzi o chrzciny to mały jeszcze chrzczony nie był. Główną koncepcją było to żeby sam zdecydował, czy chce być ochrzczony, ale z drugiej strony tutaj księża i kościół podchodzą zupełnie inaczej do wiary. Nie biorą nic za chrzest a wręcz cieszą się że chcesz to dziecko ochrzcić i nie robią łaski że się ślubu nie ma kościelnego itp. I jakoś tak od słowa do słowa ustaliliśmy, że jednak go ochrzcimy, ale zrobimy to jak maluchy się urodzą. Całą trójkę na raz, żeby było z głowy.
Zapomniałam Wam napisać, że dzieciaczki dają już tak popalić, ze tatuś też poczuł ale dziwne jest to, że to właśnie Gaja buszuje jak szalona, a Janek jest mega grzeczny, rzadko kopie, czy przekręca się. Mąż póki co czuł ruchy i kopniaki tylko Gai Czuję, że rośnie urwis
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 08:19
-
Ehh dziewczyny te, które mają już maluszki przy sobie i te które na nie czekają. Sprawdzajcie swoje dzieciaki i nie do końca ufajcie lekarzom bo się naciąć można. Te wykwity, które ma Antek to cholerny mięczak zakaźny
Lekarz przez 6 głupich miesięcy twierdził, że to nic groźnego i że to pieprzyk. Jutro jedziemy na konsultacje do dermatologa bo lekarz nic Antkowi na to nie przepisał. Powiedział, że samo zniknie, ale nie powiedział już, że takie leczenie pod nazwą "samo zniknie" może trwać latami, a póki mały ma mało wykwitów to może uda się to szybko zwalczyć. Antek ma szczęście bo ma tylko 3 a zazwyczaj wyskakuje tego dziadostwa od kilkudziesięciu do kilkuset. Jestem załamana.. Bo to znaczy, że i my i maluchy mogą się później zarazić.. Ręce mi opadają.
Tak tylko przestrzec chciałam i się wygadać. Jeśli Was coś niepokoi i nie jesteście do końca pewne co do diagnozy lekarza to konsultujcie to. Wyjdzie to i Wam i maluchom na dobre.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 09:08
-
nick nieaktualnyHej dziewczynki
Mysza Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin i oczywiście gratuluję zaręczyn. Piękny prezent dostałaś.
Maniaaa - nie urodziła.. Miała w sumie skurcze 80% ale gdzieś po godzinie od przyjęcia na oddział wszystko się zatrzymało. Ma 4 cm rozwarcia i koniec.. Po badaniu dzisiejszym mają zdecydować co dalej. Jak sie nie zmieniło nic to ją wypuszczą i będą czekać. A powiedzieli jej że przed skończonym 41 tygodniem nie będą wywoływać sztucznie porodu. No i co jeszcze - na USG wczoraj mała wyszła z wagą 3600 g. siostrzenica jest szczupła i powiedzieli jej że jak się nie ruszy sam poród przez ten tydzień to potem możliwe że będzie mieć cesarkę jak malutka nabierze jeszcze ciałka, bo mama ma za wąską miednicę. Biedna broni sie rękami i nogami ale wiadomo że jak się nie da inaczej to trudno.
Kurczę i teraz mnie strach obleciał, bo w sumie u mnie też wskazań do cesarki nie ma i nie brałam jej w ogóle pod uwagę, ale jak moja będzie mieć 4 kg?! Na połówkowym ważyła 555 g i gin powiedział że dorodna kobietka z niej. Kurdę ale będę mieć stresa jutro przed USG
Kurczę jak to musi być fajnie czuć dwójkę. A jak jeszcze urosną i obydwoje zaczna harce i wypinania to dopiero będziesz miała cyrk w brzuchuWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 09:11
-
nick nieaktualny
-
No to ja chyba tez zaopatrze sie w ciuszki 56 i w gore ,chociaz nie licze na to ze dziecko bedzie duze ale wrazie w lepiej miec
Maniaa teraz Janek spokojny a po urodzeniu moze byc odwrotnie
Co do lekarzy... daj spokoj najlepiej sameh kilka razy sprawdzic. Sa lekarze z powolania ale zdarzaja sie tez tacy ktorzy pracuja bo pracuja by miec pieniadze ale kompletnie sie nie znaja na.tym.co robiagrudzień2015 mama aniołka (*)
maj2019 mama Mikusia
-
I tez czuliscie pierwsze ruchy malucha czesciej po jednej stronie? Na przyklad upodobal soboe lewa lub prawa ? Ja mam wrazenie ze wierci mi sie po lewej stronie caly czas ,po prawej bardzo rzadko i te kopniecia sa mniej wyczowalne niz po lewejgrudzień2015 mama aniołka (*)
maj2019 mama Mikusia
-
Mysza wszystkiego co najlepsze i gratuluję zaręczyn.
Napisalyscie tyle, że nie jestem w stanie ogarnąć która co.. miesza mi się wszystko od takiej ilościl, haha
Mania, dobrze że choroba małego nie rozwinęła się aż tak bardzo i w porę zareagowałaś, udając się do innego lekarza.
Ja dzisiaj w trasie.. szukamy dobrego mechanika który nam sprawdzi auto przed wyjazdem na wczasy. Potem muszę na małe zakupy i jak mij K pojedzie do pracy umyje okno które mi zostało, bo złapał mnie deszcz ostatnio. Na resztę dnia brak planów.. mam ambitne plany douczać się angielskiego i dzisiaj chyba zacznę szukać książek i jakiś internetowych pomocyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2017, 11:28
chcebardzobycmama Nela w moim brzuchu upodobała sobie prawą stronę, pamiętam jak tylko z prawej wypinała dupę i tylko z prawej wypinała nogę - ahh tęsknię za tym
chcebardzobycmama lubi tę wiadomość
A co do ruchów.. ja się nie nakręcam, dopóki nie będę w stanie odróżnić czy to na 100% dziecko. Póki co nie jestem pewna czy to ono, a nie chce się podniecać bulgotaniem moich jelit.. xd także szczerze mówiąc nawet jakoś specjalnie nie staram się ich wyczuć, chociaż czasami coś tam czuje.. ale tak jak mówię nie wiem czy to na pewno jest to
Aniołek luty 2016 [*] (10tc.)