X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Młode mamy 95-97
Odpowiedz

Młode mamy 95-97

Oceń ten wątek:
  • chcebardzobycmama Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana,bylam w jednym sklepie dla ciezarnych ale u mnie jest taki problem ze ja w ramionach jestem drobna i te sukienki owszem,mieszcza mi sie na brzuch i biodra ale wlasnie albo odstaja na plecach albo te wyciecia na ramiona zwisaja mi za duzo pod pachami ,w sensie ze wygladaja na mnie jak koszulka dla koszykarza :/ a orzez neta troszke sie boje ze moze nie dojsc albo jak dojdzie to moze znowu okazac sie nie pasujaca :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 19:28

grudzień2015 mama aniołka (*)
    październik2017 mama Oskarka <3
    maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png

Wysłany: 3 czerwca 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic ,mam jeszcze 3tygodnie na znalezienie sukienki ,polatam jeszcze moze po tych sklepach z odzieza dla ciezarnych ,moze akurat jakas na mnie czeka :P nakgorsze jest to ze ja od zawsze w rozkloszowanych sukienkach chodzilam a im wiecej tiulu tym lepiej,jakos w tych prostuch sukienkach teraz to jak w worku sie czuje :P

maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • diana11 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki problem ze spodniami.. bo w pasie jak są dobre, to mi tak na udach i łydkach wiszą, ze w jeansach wyglądam jak w dresach.. a jak są dobre w nogach, to znów się w pasie nie mieszczę. Dlatego teraz się przerzuciłam na rozciągliwe sukienki i legginsy i jest mi mega wygodnie :D

klz9tv73jtvcr2zp.png

Aniołek luty 2016 [*] (10tc.)

Wysłany: 4 czerwca 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana11 wrote:
    Ja mam taki problem ze spodniami.. bo w pasie jak są dobre, to mi tak na udach i łydkach wiszą, ze w jeansach wyglądam jak w dresach.. a jak są dobre w nogach, to znów się w pasie nie mieszczę. Dlatego teraz się przerzuciłam na rozciągliwe sukienki i legginsy i jest mi mega wygodnie :D

Ciesz się,że tylko w biodra poszło :) zazdroszczę bo ja już na swoje uda patrzenia nie mam. Powinno się grubieć tylko w brzuchu. Ale za rok o tej porze będę miała nogi jak tyczki. Tylko pocieszyc sie zostalo :P

maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png

Wysłany: 4 czerwca 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chyba z leginsami najlepiej bo luzne,wygodne,mozna jakas fajna bluzke ubrac i jest pieknie :) i nie cisna jak guzik :p

maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • diana11 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przetrwamy to, po ciąży znów będziemy jak modelki :D

U nas pogoda dopisuje, weekend leci aktywnie :) jedziemy dzisiaj na jakiś festyn na wieś i koncze szykowanie wszystkiego przed jutrzejszym wyjazdem. Mamy wstać o 4, nie wiem jak ja to zrobię, No ale.. :D

W ogóle byłam w piątek na wizycie, wszystko jest okej :) dostałam numer do położnej i mam do niej dzwonić i się umawiać.. i tak po powrocie dodomu patrzę na ta kartkę z tym numerem i myśle.. ale na co mam się umawiać i co powiedzieć jak zadzwonie? Lekarz nic więcej nie powiedział, a ja jakoś nie dopytałam. Czy któraś z was wie po co dzwoni się do położnej w ciąży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 10:10

klz9tv73jtvcr2zp.png

• Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, przepraszam Was, że tak ciągle wpadam i wypadam z obiegu, ale ciągle coś związanego z przeprowadzką. Jak nie kompletowanie mebli to jeżdżenie po sklepach za materiałami do remontu i pakowanie się. Niby czas do wyprowadzki do końca czerwca, ale mam już po dziurki w nosie swojego sąsiada i chce to zrobić jak najszybciej. Umowe już mamy, w środę po klucze i można startować :D Ostatnio chce poświęcić małemu jak najwięcej czasu bo to jedne z jego ostatnich chwil jako jedynaka i chce mu dać 100% siebie dla tego rzadko tu zaglądam. Postaram się dziś wieczorem Was nadrobić i coś odpisać każdej z Was. Jestem strasznie ciekawa co u Was :) Mam nadzieję, że już w krótce będę mieć i dla Was więcej czasu, a tym czasem zmykam bo syn się do drzemki szykuje :)

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana co do dzwonienia do położnej w ciąży to pewnie chodzi o umówienie się na wizytę. Ja do swojej też muszę zadzwonić i powiadomić o zmianie adresu i zapytać co dalej. Czy dalej będzie do mnie przyjeżdżać po porodzie czy muszę szukać innej. Myślę, że jak zadzwonisz i powiesz, że jesteś w tym i tym tyg ciąży i lekarz kazał Ci do niej zadzwonić i się umówić na wiytę to będzie okej :)

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com

Wysłany: 4 czerwca 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diana11 wrote:
    Przetrwamy to, po ciąży znów będziemy jak modelki :D

U nas pogoda dopisuje, weekend leci aktywnie :) jedziemy dzisiaj na jakiś festyn na wieś i koncze szykowanie wszystkiego przed jutrzejszym wyjazdem. Mamy wstać o 4, nie wiem jak ja to zrobię, No ale.. :D

W ogóle byłam w piątek na wizycie, wszystko jest okej :) dostałam numer do położnej i mam do niej dzwonić i się umawiać.. i tak po powrocie dodomu patrzę na ta kartkę z tym numerem i myśle.. ale na co mam się umawiać i co powiedzieć jak zadzwonie? Lekarz nic więcej nie powiedział, a ja jakoś nie dopytałam. Czy któraś z was wie po co dzwoni się do położnej w ciąży?

Musisz umowic sie na spotkanie :)
    Po prostu dzwonisz i mowisz ze dostalas numer w celu wybrania poloznej. One juz wiedza o co chodzi dalej wiec nie musisz tlumaczyc. Potem ona przyjezdza do cb do domu srednio co 2tyg i potem po.narodzinach malucha tez do 2miesiaca :)

maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • diana11 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O proszę.. nawet nie wiedziałam, ze teraz położna przychodzi na wizyty. Chyba kiedyś tego nie było? Dziękuje za pomoc ;)

klz9tv73jtvcr2zp.png

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie polozna w ciazy nie przychodzila, do nikogo ze znajomych tez nie, wiec pierwsze slysze zeby cos takiego bylo :P. Do malucha przychodzila co tydzien do 6 tygodnia zycia, potem byly dluzsze odstepy i byla ze 2 razy (ostatni juz raz w zeszlym tygodniu ).

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png

Wysłany: 5 czerwca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mniw czasami dzowni sama z siebie zapytac czy wszystko okej. Takze gdybym nawet miala wybor czy chce polozna czy nie to I tak bym sie na nia zdecydowala,czlowiek tak pewniej sie czuje I zamiast leciec ze wszystkim do lekarza tp wystarczy do poloznej zadzwonic.

maj2019 mama Mikusia <3

oar8skjou77gkdir.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Chcbardzobycmama super sukienki ciążowe są na piękna mama.pl

Co do nóg mi w ciąży z 55 cm w udah urosly do 60 cm.
    Twraz mam już 58, więc spada w dół.
    Także zgadzam się po ciąży nowu wrócimy nabcat walka hahaha xdd

Położna u nas była dwa razy i znowu będzie jutro :)

Podobno gdzie nie gdzie po pol roku chodzi też pielęgniarka środowiskowa,zeby sprawdzić warunki w jakich rozwija się dziecko.

Co u nas ?
    No cóż wczoraj mieliśmy odwiedziny i mały był tak niespokojny ciegiem przeplakal mi dwie godziny.
    Dziś już o nieb lepiej.
    Ja chodzę jak zombie od porodu nie przestałam ani jednej nocy, a w dzień anibtyle. Nie wiem jak ja jeszcze żyje.

W sobotę idzemy na wesel, a sukienki brak. Muszę na szybko coś wykombinowac.

Nadal mam pokarm w piersiach i totalnie nie wiem jak się go pozbyć. Piersi mnie nie bolą, ale jak ścianę sutka to wypływa A niekiedy nawet tryska!!!
    Jakieś rady ?

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze u nas też położna dopiero po porodzie maluszka przychodzi kilka razy, moja była u mnie 7 razy i przychodziła przez pierwszy miesiąc małej.
    Ja byłam i jestem w o tyle komfortowej sytuacji, że mam znajomą położną do której mogę dzwonić i jechać o każdej porze dnia i nocy i wiem, że mi pomoże :)

Jak miałam zapalenie piersi w 2 tygodniu po porodzie to zanim dojechałam na oddział ona już tam zadzwoniła, że będę i z jakim problemem.
    Jak byłam w 29 tygodniu ciąży i małej ruchy przez cały tydzień były słabe, już mnie ściągała na oddział jak miała dyżur żeby bez przyjmowania na IP mogłabym tam podjechać a ona zrobi KTG a ORDYNATOR zrobi Usg i zbada malutką.

Gdyby nie ona to bym się nie raz nabawiła nerwicy w ciąży :)

U mnie waga troszkę podskoczyła i mam 14,5 na + ale szczerze mi to nie przeszkadza, taki był plan żeby zostać z około 10 kg na + :) Teraz tylko muszę poćwiczyć brzuszek żeby spadł bo odstaje i mnie wkurza, tak poza tym, to nawet podobam się sobie z tymi kilogramami :) Fajnie jest mieć trochę ciałka a nie tylko sama skóra i kości :)

koko kochana tak sama od siebie to się do końca tego pokarmu nie pozbędziesz . Idź do lekarza i poproś o receptę na tabletki hamujące laktację :)
    Będziesz miała spokój :)

My jutro idziemy na szczepienie z malutką, jestem taka ciekawa jak długa i gruba już jest :D

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie fenomen:)) to rzadkość żeby dziewczyna cieszyła się z dodatkowych kg :) hehe.

Ale ja mam ten bromergon już od miesiąca go noszę w torebce tylko,że czytałam o skutkach ubocznych i mnie to przeraża

Jakimi szczeponkam będziesz szczepic malutka ? My idziemy za tydzień na pierwsze szczepienia,nie licząc tych W szpitalu.

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepilam 5w1 bo taka mala dostala w przychodni za darmo (uznali ja za wczesniaka, a im przysluguja darmowe 5w1/6w1 ). Gdybym miala kupowac tez bym taka wybrala. Dodatkowo dostala pneumokoki i dokupilam jeszcze szczepionke do picia na rotawirusy. Jest dosc droga bo dwie dawki kosztuja ok 700-800 zl ale mysle ze warto, tym bardziej ze coraz czesciej sie choruje na wszelkie grypy zoladkowe. No i mala pojdzie do przedszkola jak skonczy 3 lata, wiec chce ja dobrze przygotowac :P

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kochana będę szczepiła tylko obowiązkowymi szczepieniami :)
    Wiesz co do tych skutków ubocznych. Pamiętasz jak bobas była taka na nie co do tabletek anty limetic ? Że niby brała je tylko 10 dni bo spadło jej libido i w ogóle.
    Ja biorę od prawie miesiąca i nie narzekam na nie :)
    Także wiesz co kobieta to inaczej. Weź na próbę kilka tabletek a jak coś będzie nie tak to odstaw :)

iv09jw4z732yf0w9.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie :)
    Mała dzielnie zniosła szczepienie.

Waży już 5050g i mierzy równe 60cm :)
    Co oznacza że od urodzenia urosła nam 7cm i przytyła (od najniższej wagi 2460) :)
    Nic dziwnego, że mam już siatkę za małych ciuszków haha :)

Mysza Zobacz jak dziwnie, nasze dziewczynki urodzone o identycznym czasie a Twoja uchodzi za wcześniaka, a moja niby już za donoszoną :)
    Chociaż dzisiaj w przychodni zastanawiali się chyba z 10 minut, czy ona wcześniak czy nie :D Koniec końców stwierdzili, że chyba jednak nie bo w książeczce zdrowia nic nie wpisywali :D

gabi544 lubi tę wiadomość

iv09jw4z732yf0w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie - super wieści :) pięknie nam rośnie Kornelcia. <3
    Powiedz mi Kochana, Ty urodziłaś w 37 tygodniu, tak? nie dotrwałaś do terminu ciązy donoszonej? ;)
    tak wgl witam Was po weekendzie. Wczoraj miałam jakiś przypływ energii i umyłam okna, w końcu wypakowałam ciuszki dla małej z worków, do których wczesniej popakowałam wyprane, zeby się nie zakurzyły. W niedzielę jeszcze bratowa przywiozła mi ciuszki, więc poprzebierałam i ostatnie prasowanie mnie czeka. Ale dzisiaj już będzie ciężej się za coś wziąć, mam meega lenia.
    Odebrałam wczoraj GBS i wyszedł ujemny :)
    Od wczoraj mnie takie kłucia w lewym boku łapią nagłe, jak na kolkę że cięzko mi się ruszyć. Łapie momentalnie, trzyma kilka sekund i puszcza. Wczoraj tak kilka razy pod rząd. A jeszcze jak mała w tym czasie kopała to myślałam że zejdę z tego świata ;)
    co Wam powiem to Wam powiem ale ten ostatni, 9 miesiąc - a właściwie te 2 tygodnie do ciąży donoszonej tak strasznie mi sie dłuży. Wydaje mi się, że doba trwa 2x dłużej ;)

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie- terminowo mala jest z 37tc wiec idealnie co do dnia zalapala sie jako donoszona, lekarze jednak uznali ze ma troche cech wczesniactwa (brak koordynacji ssanie-oddychanie, slaby odruch ssania, trudnosci z utrzymywaniem cieploty ciala ). Prawdopodobnie wiec albo taka sie urodzila, albo po prostu zle obliczono termin porodu (mogla nawet urodzic sie w 35tc, a nie w 37). Dlatego tez ma szczepienia darmowe i jedynie place za jakies bardziej wymyslne jak rotawirusy.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ