SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dalabym rady go wycisnac. Ale jesli naprawdr uslysze glupie teksty na temat cc to pizgne. Kazdy ma inny prog bolu. I nie ma w tym nic latwiejszego.

Iva79, Martusiazabka lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny , same chlopaki sie rodza :) i pozdrawiam nowe mamusie, napiszcie jak u was ze spaniem po porodzie? Jak dajecie rade? Ja spalam tylko 3 h , jakos nie potrafie oddac mojego skarba poloznym i isc spac. Zreszta te wczoraj siedzialy na kawce w pokoiku a 2 noworodki na korytarzu , dzwi tylko na10cm uchylone, maz byl w dzien , ale trafila mi sie wspollokatorka taka co 5 dziecko urodzila , niemka z zasilkow, maz odwiedzal ja caly dzien i nie szlo spac , pozatymciagle ktos wchodzi. Pospie chyba dopiero w domu.

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla świeżych mamusiek! :,) Patrząc na wasze Maleństwa jeszcze bardziej swojego nie umiem się doczekać.

Dziewczyny, które miały cc bralyscie znieczulenie miejscowe? Po jakim czasie była pionizacja?
    Bardzo bym chciała wstać tego samego dnia i córeczkę mieć przy sobie.

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy poród jest inny, każdy ma inny próg bólu, inne reakcje organizmu, jedna ma poród naturalny "jak pierdniecie", druga meczy sie godzinami, z cesarką jest tak samo, jedna po dobie czuje sie dobrze a u innej będzie to sto razy gorsze. Chociaż ja Cc nie miałam to boje sie jak ognia, przecież to poważna operacja z dużym rozcięciem powłok brzusznych, jakoś nie chciałabym próbować jak to jest, zwłaszcza po tym co piszesz.... Współczuje i życzę szybkiego pożegnania bólu

polkosia lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grudzień coś ciszę tu zasiał ;) szykujecie się czy doła macie?

Martusiazabka lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, a Ty nie miałaś dziś rodzic ?

Kushina lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znieczulenie w kręgosłup. Trzymało ok 3h. Pionizacja po 6 h... Ciężko... bol. Ale udało się. Przy pierwszej po 12h i pierwsza próba nieudana- poleciałam. W sumie lepiej szybciej. Także prysznic po 6 h
    Wyjęcie cewnika po 12h. 2 dawki morfiny, potem paracetamol. Który g... pomagał. W nocy oddałam małego, bo nie mogłam sama wstać, słabo, ból okropny, po nogach się lało, no i ten cewnik. Rano go przywieźli. Drugi dzień był najgorszy, ale z zacisnietymi zębami i łzami w oczach wstawałam. Nie chciałam przeciwbólowych ciągle. Na 3 dzien problem z chodzeniem aż w końcu dostałam cudny lek- czopek diclofenagu. Alleluja. Cud. Przeszło szarpani itd. Także poprosić od razu o niego, bo działa lepiej niż kroplowki.

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia to dla mnie drażliwy temat :D

Miałam miałam ale d... z tego haha ;) mały ma inne plany niż mama :/
    Mąż się śmieje że urodzi się jutro no nic zobaczymy ;) o 17 jadę na ktg ciekawe czy by mnie zbadali czy coś tam się dziać zaczyna

Basia79 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska gratulacje. Przystojniak z twojego Mieszka :)
    My długo sie domem nie nacieszyliśmy. Póki co Michalinka spędza większość swojego życia w szpitalach. Na Inflanckiej leżeliśmy do 10 doby. Dzisiaj w 16 dobie znowu jesteśmy w szpitalu tylko, ze juz w pobliskim mieście. Billirubina 22 :( mamy znowu naświetlanie ciagle i kroplówkę. Mam nadzieje, ze szybko nam pomoże i juz ńie odbije spowrotem.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bóle jak na @ każdego dnia coraz mocniejsze. Ach, w końcu może coś ruszy do 12 grudnia, bo nie chcę mieć masażu szyjki. Boję się :P
    Generalnie czuję, że jeśli zacznie mi się poród, to w nocy, bo zawsze wieczorem/w nocy zaczynają mi się różne dziwne bóle.

Guerrenteshi a czemu położna naciskała Ci brzuch? Tak świeżo po cesarce? Przecież Ty w bólach jesteś, do cholery. :/
    A jak reakcja Damiana? Płakał po zobaczeniu kluseczki?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde Koska to nie ciekawie :(
    To żółtaczka może tak odbić czy o co tu chodzi? Pamiętam że do końca Michalince nie spadła jak wychodziliście. Może zrobili błąd że nie zostawili Was wtedy jeszcze kilka dni na naświetlenia - przepraszam ale to tylko takie moje głośne myślenie i gdybanie.

Trzymaj się Kochana i nie zamartwiaj wszystko będzie dobrze :*

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia tylko, ze ja w głowie tak samo sobie gdybam. Wiedziałam, ze moze trochę odbić ale nie o tyle. Kp tez moze powodować wzrost billirubiny.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek ja właśnie mam nadzieję, że uda mi się stanąć szybko na nogi choć po narkozach po punkcjach dwa dni miałam wyjęte z życiorysu jednak tutaj motywacja całkiem inna :) ohh boję się tego wszystkiego jednak czego nie robi się dla swojego dziecka.

Koska wracajcie do szybko do domu z dobrymi wynikami.

Grudzień się dopiero zaczął, a tu już tyle maluchów :)

Koska 88 lubi tę wiadomość

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara ja juz po pionizacji i prysznicu. Dostalam czopka i boli mniej. Ale jestem w szoku jak pisalam do Was wczesniej to bez bzdur, bo bylam wrecz nacpana i co slowo usypialam na troche xd.
    Mam zajebista polozna. Duzo zartuje i pomaga.
    Nita, pewnie to bylo delikatnie ale ja to odebralam jako koszmar zycia. Nacpanie zeszlo i czekam na maluszka <3 i juz nikomu go nie oddam :D ide pochodzic po pokoju zeby szybciej dochodzic do siebie.

baranosia, Basia79, Iva79, Martusiazabka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska 88 wrote:
    Baranosia tylko, ze ja w głowie tak samo sobie gdybam. Wiedziałam, ze moze trochę odbić ale nie o tyle. Kp tez moze powodować wzrost billirubiny.
    Oby teraz szybko spadła i już nie rosła!
    Jak to wygląda jak wracasz do szpitala? Masz normalnie łóżko przy małej?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Highlander widze, ze jeszcze nie urodzilas, bo dzielnie edytujesz liste na pierwszej stronie ;)

guerretenshi lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska, kazali Ci podawać mm ze względu na ten wynik? 22 to faktycznie sporo, do 18 na pewno nie dokarmia się mm, kp daje radę. Ciekawa jestem co zalecają powyżej. Podawałaś w ogóle dodatkowo coś (oprócz piersi) od urodzenia czy nie? Ta żółtaczka to straszna masakra :( Ciekawe czy jest jakaś zależność, że jak pierwsze dziecko miało, to kolejne też będą mieć czy coś takiego. Mam nadzieję, że Matylda nie dostanie, rety :(

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymi miał po wypowie. Skończyło do 12 . Skierowany do szpitala ale nie przyjęli bo zapalenie płuc panowało. Kazali na słonko buzię i wodę. Wyplukalismy!

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koska, a to Twoj maluch miał krwiaka na glowce po porodzie?
    Moj miał i to tez wzmaga zoltaczke, bo jest duzo krwi zatrzymanej w krwialu, ktora sie rozklada. Ale nie pamietam czy to Ty bylas czy nie.
    My 4 dni bylismy i spadalo nieznaczjie ale nas wypisali. Plus wystawianie na slonce, i fuzo duzo kpale to bylo lato. Gdzie tu zimą slonce znalezc, co....

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ecf31049b93.jpg
    Piter wyglada juz bardziej uroczo :) moje dziecko jest spokojne. Nie placze, spi i uroczo pojekuje przez sen. A ja tu myslalam ze bedzie chcial sie potulic. Z min caly tata :D

Kushina, Izieth, Martusiazabka, Dotty84, baranosia, Szczęśliwa Mamusia, Koska 88, Olcia..89, cudek2, RedLady, MoBo, Angela B-D lubią tę wiadomość

f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
‹‹ 1059 1060 1061 1062 1063 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ