Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dagn_ wrote:<na szybko>
U mnie znieczulenie w kręgosłup, pionizacja następnego dnia, poranna próba nie wyszła, ale około 13 (czyli prawie dobę po cięciu) już bez problemu.
Trochę się bałam wstawać, bo po pierwszej cesarce upadłam pod prysznicem, co zdecydowanie nie pomogło na gojenie się rany i najpewniej w jakimś stopniu przyczyniło się do burdelu zrostowego, jaki mam w brzuchu
U mnie w szpitalu na początku dawali przeciwbólowe mocniejsze w kroplówkach, także spoko
Tramal i Ketonal chyba. Naprawdę pomaga
U mnie tez było znieczulenie w kręgosłup. Ale porod miałam w niedziele rano a pionizacja była w poniedziałek w południe. Ja niestety nie dałam rady, przy probie wstanie zrobiłam się biała jak ściana i musiałam się położyć. Pół godziny później wstałam żeby usiąść na wózku inwalidzkim żeby zobaczyć Alicje. Bo od porodu była w inkubatorze i nie miałam jej jak zobaczyć, a mieli ja wywieźć do Rzeszowa, wiec chciałam jej chociaż dotknąć przed jej wyjazdem...
Co do kroplowki to u nas w szpitalu szedł tylko paracetamol... Chciałam Ketonal, ale położne mówiły ze maja juz zabronione podawanie Ketonal... -
Oj powiem Wam ze to czekanie to jakis horror... w pon mam sie zglosic do szpitala i zobaczymy..Kushina wrote:Lady Highlander widze, ze jeszcze nie urodzilas, bo dzielnie edytujesz liste na pierwszej stronie

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784 -
Z tym odstawianiem i karmieniem mm to taki mit.
Ale ciezko tak mowic i podwazac zdanie lekarza, ja to rozumiem.... z drugiej strony to zwykla sciema i z kp szybciej mamy i dzieci radza sobie z zoltaczka...
Koska zrob jak uwazasz, ale porzadnie poczytaj!
polkosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZgodnie z obietnicą

Za parę godzin usunę linka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 10:12
MoBo, Madziula87, Basia79, Kushina, Martusiazabka, baranosia, polkosia, Iva79, Maggie_31, Perl, Izieth, RedLady, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNa pewno będę wpadać
jak tylko czas pozwoli. Póki mąż na urlopie, to luz, potem będzie trzeba opanować rozdzielenie się między dwóch synów.
Mam takie wyrzuty sumienia wobec Eryka, że hej
Dobrego weekendu
Rozpakowujcie się grzecznie
Iva79 lubi tę wiadomość
-
Dagn, nie masz powodów do wyrzutów sumienia. To normalne ze będziesz mu teraz poświęcać trochę mniej czasu... Maluszek potrzebuje dużo uwagi. Ale Eryk napewno wie jak bardzo go kochasz! To tylko kwestia czasu aż nauczysz się dzielić uwagę między dwóch urwisów
a jak mały podrośnie, z pewnością będą się bawić razem i wspierać nawzajem. Zobaczysz, będzie dobrze! 

-
Koska 88 wrote:Lady. Przepraszam, ze nie podałam danych. Córka Michalina, SN, 3150g, 52cm, 37+2. Czy na priv miałyśmy to wysyłać?
Miałyśmy usg brzuszka i wszystko jest ok.
Dagn przystojny ten twój synek.
Nie, wyłapuje z postów
na razie nadążam :)juz uzupełniam

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784 -
Kobietki-czy to sa przepowiadające?bo dzis troche sie wystraszyłam - ból brzucha taki konkretny i oczywiscie twardnienie z jednej i drugiej strony,wzięłam nospę,pomogła na ten ból ale twardnienie co jakis czas sie pojawia,po czym brzuch robi sie miękki.Mlody jak gdyby nigdy nic sobie kopie zadowolony:-)
-
Na 17 mam ktg. Śnieg sypie niemiłosiernie a my musimy jechać 50km w jedną stronę. Położna kazała wziąć ze sobą torbę ale ja czuję że to będzie zwykła wycieczka 100km w śnieżyce

Maggie ja nie pomogę bo sama nie wiem czego się spodziewać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 14:42

-
Mi też brzuch twardnieje ale bezboleśnie i w sumie niewiele to znaczy, bo takie skurcze można mieć od połowy ciąży.
Umyłam łazienkę i 4 metrowe okno na budowie i zaraz idę odkurzać. Na mojego malucha chyba w ogóle to nie działa :pWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 14:56

-
Madziula87 wrote:Dagn prawdziwe piękności

Dziewczyny dlaczego po wyparzeniu butelki jest ona cała biała? Taka butelka jest już do wyrzucenia czy coś da się z nią zrobic?
To kamień z wody tak się osadza. Przemyj butelkę płynem do mycia butelek (u mnie sprawdza się z firmy nuk, butelki błyszczą) a potem tylko przelej wrzątkiem zamiast gotować
Madziula87 lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH