X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zaczął mnie nagle boleć brzuch i dół pleców, myślałam, że to skurcze przepowiadające, chociaż ból był stały a nie nawracający. Potem mnie olśniło, że chyba mały próbował się przekręcić głową w dół, bo brzuch mi zmienił kształt i zamiast okrągłej kulki z prawej, miałam ją z lewej :P Niestety zrezygnował i wrócił na swoje ulubione miejsce. Szkoda, że dopiero teraz się zreflektował, że fajnie by było się obrócić.

Maggie_31, milky_way, Aga26, Dobrawa lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dupa. Na ktg nic ciekawego. Kazali przyjechać za dwa dni- i co mam tak teraz jeździć co dwa dni na ktg?

asiam lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn_ wrote:
    Na pewno będę wpadać :-) jak tylko czas pozwoli. Póki mąż na urlopie, to luz, potem będzie trzeba opanować rozdzielenie się między dwóch synów.

Mam takie wyrzuty sumienia wobec Eryka, że hej :-(

Dobrego weekendu :-) Rozpakowujcie się grzecznie
    Znam ten ból.... Ciężko jest. Ale musimy dać radę? Nie?

Dobrawa lubi tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn uroczy ten twój maluch :)

Kuhsina szkoda, że Mały teraz dopiero przypomniał sobie o obrocie jednak wiesz może być tak że jeszcze mi się uda :)

Baranosia współczuję jeździć co dwa dni 50 km na ktg :/ a nie możesz gdzieś bliżej jechać?

Cudek i Dagn jasne, że dacie radę! :)

Ponawiam pytanie o bujaczek, macie jakiś na oku? Sprawdzony?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 21:08

cudek2, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• milky_way Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia a ten gin, co mowilas ze wciaz kroi kase, tez jest tak daleko?
    Zaraz sie okaze, ze nie pplaca sie tak jezdzic tam i spowrotem. Waha, czas, zimowa pora, to tez wszystko kosztuje.

• RedLady Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzisiaj cisza :P
    baranosia co 2 dni to faktycznie często, tym bardziej, że jeszcze nie jesteś po terminie.

ja ide na wizyte go gina w poniedziałek :) mam nadzieję, że coś się ciekawego dowiem, bo już powoli też zaczynam dreptać nóżkami by małą przytulić :P przez całą ciążę było ok, a teraz na widok dzieci mam łzy w oczach, a co druga świąteczna reklama sprawia, że płaczę ;)

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz pojadę z męża siostrą bo ma tego samego dnia krótki zabieg więc luz. Potem mam ktg u siebie w mieście w środę (u mnie jest oddział ginekologiczny tylko raz w tygodniu czynny). Więc dwa ktg uda się załatwić bez problemu. Potem kolejne wychodzi w sobotę i jest to mój termin porodu. Wypytam się co w sytuacji gdy do soboty nie urodzę.

Ten mój naciągacz jest bliżej o połowę więc wychodzi 50km w dwie strony. Ale on mi do tej pory nie kazał robić ktg tylko w przypadku gdy czuję słabo ruchy zgłosić się do szpitala.

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddzial gonekologiczny raz w tygodniu czynny :DDDDDDD
    Jakie to straszne :(((((

• baranosia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No robią tylko zabiegi jednego dnia i do domu. Kiedyś to była prężnie działająca porodówka, a teraz dupa

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara ja dostałam taki ale nie wiem czy jest on odpowiedni dla niemowlaka jakiś taki mało stabilny mi się wydaje w porównaniu z tymi wszystkimi drogimi np. Fisher price

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/46c4b4c346db.jpg

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam nad życie po raz setny i ryczę jak głupia...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie myślę jaki kupić w sumie jutro mam ostatni dzień, bo w poniedzialek idę do szpitala. Dzięki Baranosia zdjęcie :)

Mam nadzieję że niedługo urodzisz i jazda na ktg nie będzie ci potrzebna :)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy Mamaroo, ale to droga impreza. Ale polecam wszelkie z opcją, że bujanie jest elektryczne. Nieraz to wybawienie :) Mamy też Nunę i ona pneumatycznie buja się na boki przez około 2 minuty, jak się ruszy.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, ten taki se, bo jednak taki maluszek powinien lezec na płasko a nie pozaginany w zagłębieniach...

My mamy Tiny Love lezaczek bujaczek. Super, na plasko maluch lezy, mozna bujac, mozna miec jak lozeczko, jak podrosnie to lekko podniesc plecki, a jak podrosnie bardziej to tak na czesciowo delikatnie siedząco. Ma muzyczki i wibracje (nasz nienawidzil wibracji ale wiem ze dzieci lubią.
    Ogolnie, jak mial 5 miesiecy to chodzilismy do fizjoterapeuty ze 2 miesiace, bo mial wzmozone napiecie miesniowe. Wygladalo to tak, ze jedna strona ciałka byla duzo aktywniejsza niz druga. Np rączką tylko jedną duzo bardziej ruszal, duzo czesciej w jedna str sie patrzyl, tak go ciagnelo rwidentnie w jedna str.
    I babka mowila ze te bujaczki wszystkie to zeby jak najmniej, a jak najwiecej klasc na macie (wtedy sobie myslalam boze na macie takie malenstwo? Jak on ma tu taki fajny bujaczek za miliony monet? A ta z tą matą wyskakuje, bez sensu :D
    Po 2 miesiacach sie wyrownalo, ale co sie napłakał to nasze niestety :(((((

Teraz madrzejsza bede
    Glownie mata, troche bujaka, zadnych poduszek klinów, zadnego podkladania recznzikow ksiazek i chuj wie czego jeszcze...
    O. Taka historia z życia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 23:22

• baranosia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No taki sobie ale dostałam to może potem się wykorzysta. Ma jeszcze doczepiany pałąk z zabawkami.

Matę na podłogę też mam ale bujaczek jest fajny bo wsadzasz dziecko zabierasz do kuchni i śmiało robisz obiad

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam za to rehabilitantka mówiła, że wszelkie bujaczki usztywnione właśnie wzmagają napięcia, a takie jak "hamak", że tylko stelaż dookoła, a materiał wisi, są jak najbardziej bezpieczne :) Oczywiście wszystko w granicach rozsądku. Klementynka bujała się tylko kilka minut dziennie w sumie. Na przykład, kiedy musiałam iść do łazienki czy wyjść do kuriera, listonosza etc. Koleżanki syn spał po 2-3h w foteliku samochodowym i rehabilitowali się potem z rok czasu... Masakra.

Ten Tiny jest całkiem spoko, widziałam go "w akcji", ale w sumie to taka bardziej kołyska.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 23:42

sylwucha89 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nita Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam wczoraj matę do zabawy, Fisher Price Kick & Play Piano Baby Gym. Długo się nad nią zastanawiałam, ale jednak recenzje przemawiają na "tak" i myślę, że będę zadowolona. Oby tylko mały ją polubił ;)
    Co do bujaków, mam Mamas&Papas Starlight swing, ale zobaczymy czy się sprawdzi. Jest dość wygięty, więc nie będę sadzać dziecka często, bo boję się o kręgosłup. Najwyżej z 15 minut i tyle. Ma 5 stopni wibracji, 5 różnych melodyjek oraz ustawienie intensywności bujania. Buja się w przód i tył, a nie na boki. Pod daszkiem ma LED-owe kolorowe światełka, ale nie trzeba ich włączać jak się nie chce. Daszek można też wyjąć, żeby w pełni widzieć dziecko.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita właśnie też mam tą matę :)

chiara lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Nita właśnie też mam tą matę :)
    O super, a powiedz mi czy po wyjęciu z opkaowania da się ją ponownie złożyć jakoś w kącik czy trzeba po części rozbierać i do pudełka?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 02:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam FP z pianinkiem :) Jest super, do dziś w użyciu.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 1062 1063 1064 1065 1066 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ