SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zaczął mnie nagle boleć brzuch i dół pleców, myślałam, że to skurcze przepowiadające, chociaż ból był stały a nie nawracający. Potem mnie olśniło, że chyba mały próbował się przekręcić głową w dół, bo brzuch mi zmienił kształt i zamiast okrągłej kulki z prawej, miałam ją z lewej :P Niestety zrezygnował i wrócił na swoje ulubione miejsce. Szkoda, że dopiero teraz się zreflektował, że fajnie by było się obrócić.

Maggie_31, milky_way, Aga26, Dobrawa lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dupa. Na ktg nic ciekawego. Kazali przyjechać za dwa dni- i co mam tak teraz jeździć co dwa dni na ktg?

asiam lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn_ wrote:
    Na pewno będę wpadać :-) jak tylko czas pozwoli. Póki mąż na urlopie, to luz, potem będzie trzeba opanować rozdzielenie się między dwóch synów.

Mam takie wyrzuty sumienia wobec Eryka, że hej :-(

Dobrego weekendu :-) Rozpakowujcie się grzecznie
    Znam ten ból.... Ciężko jest. Ale musimy dać radę? Nie?

Dobrawa lubi tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn uroczy ten twój maluch :)

Kuhsina szkoda, że Mały teraz dopiero przypomniał sobie o obrocie jednak wiesz może być tak że jeszcze mi się uda :)

Baranosia współczuję jeździć co dwa dni 50 km na ktg :/ a nie możesz gdzieś bliżej jechać?

Cudek i Dagn jasne, że dacie radę! :)

Ponawiam pytanie o bujaczek, macie jakiś na oku? Sprawdzony?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 21:08

cudek2, Kushina lubią tę wiadomość

• milky_way Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia a ten gin, co mowilas ze wciaz kroi kase, tez jest tak daleko?
    Zaraz sie okaze, ze nie pplaca sie tak jezdzic tam i spowrotem. Waha, czas, zimowa pora, to tez wszystko kosztuje.

• RedLady Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzisiaj cisza :P
    baranosia co 2 dni to faktycznie często, tym bardziej, że jeszcze nie jesteś po terminie.

ja ide na wizyte go gina w poniedziałek :) mam nadzieję, że coś się ciekawego dowiem, bo już powoli też zaczynam dreptać nóżkami by małą przytulić :P przez całą ciążę było ok, a teraz na widok dzieci mam łzy w oczach, a co druga świąteczna reklama sprawia, że płaczę ;)

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz pojadę z męża siostrą bo ma tego samego dnia krótki zabieg więc luz. Potem mam ktg u siebie w mieście w środę (u mnie jest oddział ginekologiczny tylko raz w tygodniu czynny). Więc dwa ktg uda się załatwić bez problemu. Potem kolejne wychodzi w sobotę i jest to mój termin porodu. Wypytam się co w sytuacji gdy do soboty nie urodzę.

Ten mój naciągacz jest bliżej o połowę więc wychodzi 50km w dwie strony. Ale on mi do tej pory nie kazał robić ktg tylko w przypadku gdy czuję słabo ruchy zgłosić się do szpitala.

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddzial gonekologiczny raz w tygodniu czynny :DDDDDDD
    Jakie to straszne :(((((

• baranosia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No robią tylko zabiegi jednego dnia i do domu. Kiedyś to była prężnie działająca porodówka, a teraz dupa

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara ja dostałam taki ale nie wiem czy jest on odpowiedni dla niemowlaka jakiś taki mało stabilny mi się wydaje w porównaniu z tymi wszystkimi drogimi np. Fisher price

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/46c4b4c346db.jpg

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam nad życie po raz setny i ryczę jak głupia...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie myślę jaki kupić w sumie jutro mam ostatni dzień, bo w poniedzialek idę do szpitala. Dzięki Baranosia zdjęcie :)

Mam nadzieję że niedługo urodzisz i jazda na ktg nie będzie ci potrzebna :)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy Mamaroo, ale to droga impreza. Ale polecam wszelkie z opcją, że bujanie jest elektryczne. Nieraz to wybawienie :) Mamy też Nunę i ona pneumatycznie buja się na boki przez około 2 minuty, jak się ruszy.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, ten taki se, bo jednak taki maluszek powinien lezec na płasko a nie pozaginany w zagłębieniach...

My mamy Tiny Love lezaczek bujaczek. Super, na plasko maluch lezy, mozna bujac, mozna miec jak lozeczko, jak podrosnie to lekko podniesc plecki, a jak podrosnie bardziej to tak na czesciowo delikatnie siedząco. Ma muzyczki i wibracje (nasz nienawidzil wibracji ale wiem ze dzieci lubią.
    Ogolnie, jak mial 5 miesiecy to chodzilismy do fizjoterapeuty ze 2 miesiace, bo mial wzmozone napiecie miesniowe. Wygladalo to tak, ze jedna strona ciałka byla duzo aktywniejsza niz druga. Np rączką tylko jedną duzo bardziej ruszal, duzo czesciej w jedna str sie patrzyl, tak go ciagnelo rwidentnie w jedna str.
    I babka mowila ze te bujaczki wszystkie to zeby jak najmniej, a jak najwiecej klasc na macie (wtedy sobie myslalam boze na macie takie malenstwo? Jak on ma tu taki fajny bujaczek za miliony monet? A ta z tą matą wyskakuje, bez sensu :D
    Po 2 miesiacach sie wyrownalo, ale co sie napłakał to nasze niestety :(((((

Teraz madrzejsza bede
    Glownie mata, troche bujaka, zadnych poduszek klinów, zadnego podkladania recznzikow ksiazek i chuj wie czego jeszcze...
    O. Taka historia z życia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 23:22

• baranosia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No taki sobie ale dostałam to może potem się wykorzysta. Ma jeszcze doczepiany pałąk z zabawkami.

Matę na podłogę też mam ale bujaczek jest fajny bo wsadzasz dziecko zabierasz do kuchni i śmiało robisz obiad

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam za to rehabilitantka mówiła, że wszelkie bujaczki usztywnione właśnie wzmagają napięcia, a takie jak "hamak", że tylko stelaż dookoła, a materiał wisi, są jak najbardziej bezpieczne :) Oczywiście wszystko w granicach rozsądku. Klementynka bujała się tylko kilka minut dziennie w sumie. Na przykład, kiedy musiałam iść do łazienki czy wyjść do kuriera, listonosza etc. Koleżanki syn spał po 2-3h w foteliku samochodowym i rehabilitowali się potem z rok czasu... Masakra.

Ten Tiny jest całkiem spoko, widziałam go "w akcji", ale w sumie to taka bardziej kołyska.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 23:42

sylwucha89 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nita Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam wczoraj matę do zabawy, Fisher Price Kick & Play Piano Baby Gym. Długo się nad nią zastanawiałam, ale jednak recenzje przemawiają na "tak" i myślę, że będę zadowolona. Oby tylko mały ją polubił ;)
    Co do bujaków, mam Mamas&Papas Starlight swing, ale zobaczymy czy się sprawdzi. Jest dość wygięty, więc nie będę sadzać dziecka często, bo boję się o kręgosłup. Najwyżej z 15 minut i tyle. Ma 5 stopni wibracji, 5 różnych melodyjek oraz ustawienie intensywności bujania. Buja się w przód i tył, a nie na boki. Pod daszkiem ma LED-owe kolorowe światełka, ale nie trzeba ich włączać jak się nie chce. Daszek można też wyjąć, żeby w pełni widzieć dziecko.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita właśnie też mam tą matę :)

chiara lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Nita właśnie też mam tą matę :)
    O super, a powiedz mi czy po wyjęciu z opkaowania da się ją ponownie złożyć jakoś w kącik czy trzeba po części rozbierać i do pudełka?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 02:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam FP z pianinkiem :) Jest super, do dziś w użyciu.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 1062 1063 1064 1065 1066 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ