Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzisiaj zaczął mnie nagle boleć brzuch i dół pleców, myślałam, że to skurcze przepowiadające, chociaż ból był stały a nie nawracający. Potem mnie olśniło, że chyba mały próbował się przekręcić głową w dół, bo brzuch mi zmienił kształt i zamiast okrągłej kulki z prawej, miałam ją z lewej
Niestety zrezygnował i wrócił na swoje ulubione miejsce. Szkoda, że dopiero teraz się zreflektował, że fajnie by było się obrócić.
Maggie_31, milky_way, Aga26, Dobrawa lubią tę wiadomość
-
Znam ten ból.... Ciężko jest. Ale musimy dać radę? Nie?Dagn_ wrote:Na pewno będę wpadać
jak tylko czas pozwoli. Póki mąż na urlopie, to luz, potem będzie trzeba opanować rozdzielenie się między dwóch synów.
Mam takie wyrzuty sumienia wobec Eryka, że hej
Dobrego weekendu
Rozpakowujcie się grzecznie
Dobrawa lubi tę wiadomość
-
Dagn uroczy ten twój maluch

Kuhsina szkoda, że Mały teraz dopiero przypomniał sobie o obrocie jednak wiesz może być tak że jeszcze mi się uda
Baranosia współczuję jeździć co dwa dni 50 km na ktg
a nie możesz gdzieś bliżej jechać?
Cudek i Dagn jasne, że dacie radę!
Ponawiam pytanie o bujaczek, macie jakiś na oku? Sprawdzony?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 21:08
cudek2, Kushina lubią tę wiadomość
-
Ale tu dzisiaj cisza

baranosia co 2 dni to faktycznie często, tym bardziej, że jeszcze nie jesteś po terminie.
ja ide na wizyte go gina w poniedziałek
mam nadzieję, że coś się ciekawego dowiem, bo już powoli też zaczynam dreptać nóżkami by małą przytulić
przez całą ciążę było ok, a teraz na widok dzieci mam łzy w oczach, a co druga świąteczna reklama sprawia, że płaczę

-
Teraz pojadę z męża siostrą bo ma tego samego dnia krótki zabieg więc luz. Potem mam ktg u siebie w mieście w środę (u mnie jest oddział ginekologiczny tylko raz w tygodniu czynny). Więc dwa ktg uda się załatwić bez problemu. Potem kolejne wychodzi w sobotę i jest to mój termin porodu. Wypytam się co w sytuacji gdy do soboty nie urodzę.
Ten mój naciągacz jest bliżej o połowę więc wychodzi 50km w dwie strony. Ale on mi do tej pory nie kazał robić ktg tylko w przypadku gdy czuję słabo ruchy zgłosić się do szpitala.

-
My mamy Mamaroo, ale to droga impreza. Ale polecam wszelkie z opcją, że bujanie jest elektryczne. Nieraz to wybawienie
Mamy też Nunę i ona pneumatycznie buja się na boki przez około 2 minuty, jak się ruszy.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Baranosia, ten taki se, bo jednak taki maluszek powinien lezec na płasko a nie pozaginany w zagłębieniach...
My mamy Tiny Love lezaczek bujaczek. Super, na plasko maluch lezy, mozna bujac, mozna miec jak lozeczko, jak podrosnie to lekko podniesc plecki, a jak podrosnie bardziej to tak na czesciowo delikatnie siedząco. Ma muzyczki i wibracje (nasz nienawidzil wibracji ale wiem ze dzieci lubią.
Ogolnie, jak mial 5 miesiecy to chodzilismy do fizjoterapeuty ze 2 miesiace, bo mial wzmozone napiecie miesniowe. Wygladalo to tak, ze jedna strona ciałka byla duzo aktywniejsza niz druga. Np rączką tylko jedną duzo bardziej ruszal, duzo czesciej w jedna str sie patrzyl, tak go ciagnelo rwidentnie w jedna str.
I babka mowila ze te bujaczki wszystkie to zeby jak najmniej, a jak najwiecej klasc na macie (wtedy sobie myslalam boze na macie takie malenstwo? Jak on ma tu taki fajny bujaczek za miliony monet? A ta z tą matą wyskakuje, bez sensu
Po 2 miesiacach sie wyrownalo, ale co sie napłakał to nasze niestety
((((
Teraz madrzejsza bede
Glownie mata, troche bujaka, zadnych poduszek klinów, zadnego podkladania recznzikow ksiazek i chuj wie czego jeszcze...
O. Taka historia z życia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 23:22
-
Nam za to rehabilitantka mówiła, że wszelkie bujaczki usztywnione właśnie wzmagają napięcia, a takie jak "hamak", że tylko stelaż dookoła, a materiał wisi, są jak najbardziej bezpieczne
Oczywiście wszystko w granicach rozsądku. Klementynka bujała się tylko kilka minut dziennie w sumie. Na przykład, kiedy musiałam iść do łazienki czy wyjść do kuriera, listonosza etc. Koleżanki syn spał po 2-3h w foteliku samochodowym i rehabilitowali się potem z rok czasu... Masakra.
Ten Tiny jest całkiem spoko, widziałam go "w akcji", ale w sumie to taka bardziej kołyska.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2016, 23:42
sylwucha89 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja zamówiłam wczoraj matę do zabawy, Fisher Price Kick & Play Piano Baby Gym. Długo się nad nią zastanawiałam, ale jednak recenzje przemawiają na "tak" i myślę, że będę zadowolona. Oby tylko mały ją polubił

Co do bujaków, mam Mamas&Papas Starlight swing, ale zobaczymy czy się sprawdzi. Jest dość wygięty, więc nie będę sadzać dziecka często, bo boję się o kręgosłup. Najwyżej z 15 minut i tyle. Ma 5 stopni wibracji, 5 różnych melodyjek oraz ustawienie intensywności bujania. Buja się w przód i tył, a nie na boki. Pod daszkiem ma LED-owe kolorowe światełka, ale nie trzeba ich włączać jak się nie chce. Daszek można też wyjąć, żeby w pełni widzieć dziecko.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH