SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Werix Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, już niedziela a za chwilę mikołajki. Próbuję wmówić mojemu dzieciątku, żeby urodził się wcześniej, bo jak w mikołajki to nie będzie dostawał dwóch prezentów tylko jeden :p

Wczorajsze szaleństwa na budowie niewiele zmieniły. Po masażu brodawek skurcze raczej bezbolesne, które same się wyciszyły. Wy się niecierpliwicie tydzień przed terminem, a co ja mam powiedzieć? :) jest tu jeszcze ktoś po terminie? O.o

17u9ha00otchcgqb.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwróciłyście uwagę na coś o czym nie pomyślałam :/ specjalnie szukałam materaca odpowiedniego na kręgosłup a o leżaczku nie pomyślałam.
    Maty też nie mam :/ gdzie ja głowę miałam jak wyprawkę robiłam. Dzisiaj się tym zajmę :) dzięki za podpowiedzi;)

Werix ja też chciałam uniknąć porodu 6.12 a teraz już mi wszystko jedno, taki mam stres przed cc i chciałbym mieć to za sobą. Jednak podziwiam twoja macice, że tyle wytrzymuje, ja odstawiłam lek i po 12h miałam niezłe skurcze, że wzięłam jeszcze leki bo myślę żeskończyło by się porodem. A ty tyle gimnastyki i nic.

• milky_way Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei chyba nie wyjme w ogole póki co, bujaczka. Nisko jest, a mały jak zobaczy, ze KTOS/COS w nim lezy, to zaraz bedzie probował wyciągnąć :):):)
    Ogolnie podejrzewam, ze bedzie hardcore u nas. Niecałe 15 miesiecy roznicy :D ..........

baranosia lubi tę wiadomość

• Lady Highlander Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix, ja jestem

Werix lubi tę wiadomość

eiktrjjgno5jwujd.png

Beta Hcg 14 dpo - 130,9, 15 dpo - 277 17 dpo - 784
  • eveli_na Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym przekonaniem ze dziecko ma lezec na plasko to wcale tak nie jest. Naturalna krzywizna kregoslupa i tak wymusza podwijanie miednicy i podnoszenie tylka i nog w gore. Malec noe rodzi sie z prostym kregoslupem a krzywizna zmienia sie w raz z wiekiem. Lezaczki lekko podgiete sa ok, siedzace odpadaja. Chodzi o to by naturanie dopadowaly sie do krzywizny dziecka.
    Fizjoterapeuci ucza noszenia malucha z odpowiednio podwinieta mednica i prawidlowo ustawionymi panewkami stawow biodrowych w konkretnych etapach zycia malucha. Lezak duzej krzywdy nie zrobi, natomiast naprawde istotne jest kladzenie malucha na brzuchu zeby cwiczyl podnoszenie glowki a tym samym pracowal nad kregoslupem.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/52be22812417.jpg

Tutaj tez fajnie widac jak wyglada tworzenie sie krzywizn kregoslupa w poszczegolnych miesiacach zycia. Akurat na przykladzie chusty, ale tu akurat tez pieknie ukazane jest prawidlowe ustawienie stawow biodrowych w panewce. Czyli ten efekt uzyskiwany szerokim pieluchowaniem lub noszeniem wszelakich pieluch ortopedycznych czy rozwórek.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4ab62785a9b.jpg

Martusiazabka, polkosia lubią tę wiadomość

L.07', N.10', B.12', G.16' <3
    Kz9n.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    O super, a powiedz mi czy po wyjęciu z opkaowania da się ją ponownie złożyć jakoś w kącik czy trzeba po części rozbierać i do pudełka?
    Oj nie powiem ja mam używaną po moim chrześniaku

Werix też tlumaczę małemu że 6.12 to zła data :D

Milky Way będzie hardcore oczy nawet w tyłku będziesz musiała mieć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 09:31

milky_way, Werix lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też zakupiłam ten tiny love :) zobaczymy jak wyjdzie w praktyce...na razie jest w pudełku. O macie zapomniałam całkiem :(

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę,a ja dziś od 6 rano mam bóle okresowe... tylko takie nieco mocniejsze. Boli i przechodzi hmmm...Ale to chyba jeszcze nie poród co??? ;)

Maggie_31 lubi tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Kurcze dopiero początek grudnia, a my rozpakowujemy się jedna po drugiej :-) Gratuluję Wam pięknych dzieciaczków!

U nas dzisiaj ostatnia niedziela, sprawdzanie toreb dla mnie i dla małej, przygotowanie wszystkiego i jutro o 8 stawiam się w szpitalu. Jestem przerażona i nie dociera jeszcze do mnie ze już za chwilę będę mamą... :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia86 u mnie bóle okresowe co jakiś czas są i niestety jeszcze nie rodzę, więc to pewnie indywidualna sprawa u każdej z nas :-)

• Nita Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj poszłam sobie na bardzo ostre curry, ale takie naprawdę ostre. Zjadłam dwie porcje, licząc, że małego może zmobilizuje do szykowania się do wyjścia. Potem poszliśmy do kawiarni i faktycznie, młody zaczął szaleć, dostałam dość silnych skurczy i uciekliśmy szybko do domu, bo już naprawdę źle się czułam. Ale cóż, w domu wszystko przeszło, a poza tym ja mam te skurcze takie dziwne. Zawsze najwięcej boli mnie dół pleców.
    Ściągnęłam sobie aplikację do liczenia skurczy :P
    Zdaję sobie sprawę, że jestem jeszcze 8 dni przed terminem, licząc według usg, także nie panikuję. Może synek zechce wyjść o czasie :)

asiam lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia masz rację. No nic pożyjemy zobaczymy,jak to dalej będzie ;) strasznie dziś mi stopy i dłonie spuchły :/

Coraz więcej dzieciaczkow się pojawia naszych grudniowych mamusiek :)
    Gratulacje dla świeżo upieczonych rodziców :))

Iva79 lubi tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia miałam się właśnie pytać Ty rodzisz w Olsztynie?

Wróciłam znowu z prawie 4km spaceru po lesie.
    Odsapnę chwilę i wezmę się za szykowanie farszy do pierogów mam dziś w planach zrobić pierogi ruskie i z mięsem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 11:32

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia początkowo chciałam, ale w trakcie ciąży zmieniłam lekarza prowadzącego,m a ten obecny pracuje u mnie w mieście. Poza tym ja pracuję na oddziale zaraz obok i liczę że położne będą mnie traktowały ulgowo :-D

baranosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziewczyny też macie taki problem z dłońmi? Ja mam wrażenie jakby palce nie były moje, nawet jak zginam to czuję lekki ból i dyskomfort :-/ Mam nadzieję, że po porodzie minie

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia minie ;) też to miałam ;)

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstalam dzisiaj taka niby wyspana i co, trzy godziny pozniej- zero mocy. Zero. Poprostu wszystkie siły mnie opusciły, masakra !

• chiara Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia dla mnie to też ostatnia niedziela, ten sam zakres czynności dopakowanie ostatnich rzeczy, sprawdzenie wszystkiego i jutro stawiamy się na oddział. Jednak ja cesarkę będę mieć w drugiej połowie tygodnia, bo mam jeszcze dostać sterydy na płuca. Odczucia z rękami też mam, a nogi od rana spuchnięte. Dobrze, że to minie :)

Nita bardzo podoba mi się twój bujaczek, kurcze szkoda, że nie umiem go znaleźć na polskich stronach. Nawet kolorystyka dostosowana do pokoju Małej.

Isia ja bóle okresowe mam często i jak pytałam o nie lekarza, ten po badaniach i usg stwierdził, że to trening macicy.

Baranosia zazdroszczę spaceru :) choć ja od kilku dni mniej leżę a pomagam ogarniać mieszkanie mężowi :) i od razu lepiej się czuję. Już nie mogę doczekać się powrotu do formy :)

Ostatnio bardzo sobie pozwalam na jedzenie niezdrowych rzeczy :/ nie dość że mam na nie smak to nie umiem sobie odmówić, a później mam wyrzuty :/

• baranosia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam wczoraj na ktg u Malarkiewicza i teraz mąż namawia mnie żeby tam rodzić.

Co do dłoni to też mam czasem problem żeby zgiąć do końca palce bo pojawia się ból.

Milky mam tak dzisiaj. Rano zwaliłam męża z łóżka, pogoniłam nas na spacer, zmyłam naczynia i zaczęłam szykować farsz do pierogów. Usiadłam i mam wrażenie że ktoś mi wyciągną baterie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 12:23

Maggie_31, milky_way lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Ja byłam wczoraj na ktg u Malarkiewicza i teraz mąż namawia mnie żeby tam rodzić.

Co do dłoni to też mam czasem problem żeby zgiąć do końca palce bo pojawia się ból.

Milky mam tak dzisiaj. Rano zwaliłam męża z łóżka, pogoniłam nas na spacer, zmyłam naczynia i zaczęłam szykować farsz do pierogów. Usiadłam i mam wrażenie że ktoś mi wyciągną baterie...

Baranosia,jak ja Ci tych spacerów zazdroszczę...i pierogów!:-) Ja od wczoraj totalny spadek formy,ból brzucha,twardnienia i wypychanie się Małego po bokach,do tego jakoś mi niedobrze:-/ A najlepsze jest to,ze dzis rekord pobiliśmy -zasnęłam po 4,sama juz nie wiem ile razy byłam na siusiu,a pobudka o 7...Ech,jutro lekarz,zobaczymy co powie.

17u920mmtaho5gy9.png
‹‹ 1063 1064 1065 1066 1067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ