SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie skurcze co 4min, sama nie wiem czy echac czy nie. Nie chce tam utknąć.
    Poza ttm..... skoro mam sile pisac na forum tzn ze zle az tak nie jest.

Dotty84 lubi tę wiadomość

• Izieth Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze co 4 minuty, to chyba już czas się zbierać :)

polkosia, Maggie_31 lubią tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Werix Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina, gratulacje :)

Milky, jak długo te skurcze co 4 min trwają? Jeśli przynajmniej godzinę, to bym jechała. Zresztą, pewnie już tam jesteś :p

Ja tam akurat liczę na rady Polkosi, bo kp jest dla mnie mega ważne, a nie wiem czy wszystko pamiętam z SR ;) będę walczyć.

Isia86, polkosia lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W domu jestem! Co 4 minuty, a teraz co 10. Zwariuje.

dora13 lubi tę wiadomość

• Werix Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh... szkoda. Może zrób sobie masaż brodawek? Może to coś rozkręci.

A dla mnie pojawiła się słaba nadzieja. Na wkładce zauważyłam śluz podbarwiony na lekko brązowo z dwiema plamkami krwi. Może to czop, może szyjka się skraca. Bynajmniej mam nadzieję, że coś się dzieje :)

Isia86 lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, napisalam mezowi, ze ma wracac z drogi do pracy...
    Ciekawe czy mnie zostawią.

Ciesze sie ze sie udalo w niedziele w nocy w domu jednak przesiedziec.... nocno-niedzielna ekipa jednak to dla mnie w wyobrazni jakis hardcore!!!!

Jesli chodzi o wody.... poprzednio poszlam do lazienki i wydawalo mi sie ze chlupnelo coś. Nie bylam do konca pewna. Pojechalam do gina akurat byl w gab. ale juz po drodze wiedzialam ze to wody, bo wkladka bbbbb mokra.
    Problem jest z tym czesto taki, ze poleci troche i dziecko pozniej sila grawitacji zamyka ujscie swoją główką. Stad czasem nie leci jak na filmach.
    No, ale doswiadczenie mam jednorazowe.

Teraz wody nie odeszly jeszcze. Dobra musze sie ubierac.

• Nita Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky_way wrote:
    Kalina ogromne gratulacje!!!

Ja wlasnie licze skurcze, zaraz chyba sie wystrzele w kosmos, tak boli, ale nieregularne wiec poki co wychodze z siebie w domu. Ciekawe czy sie posunie akcja, czy straszaki... ale za to jakie.....oooookurŕŕrrwaaa
    U mnie dziś w nocy podobnie. Bolało jak cholera, ale w doopie miałam liczenie. Stękałam sobie z bólu, trochę pochodziłam, chciałam iść pod prysznic, ale za zimno było, żeby się rozbierać. Te ostre skurcze mnie nawet wybudziły z mocnego snu, także trochę się wystraszyłam, że to naprawdę TO. Ale później jednak zeszłam na ziemię: przecież nic i tak ze mnie nie leci, żadne czopy nie odchodzą, więc nie wiem na co ja liczę? Same skurcze do szpitala mnie nie doprowadzą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 07:21

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• milky_way Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Nita w sumie tez nie wiem. Ale u mnie cala noc totalnie.
    Klokalam w apke bo tak mnie bolalo ze nie bylam w stanie sie doliczyć. Najwyzej mnie wroca. W srode mialam 4cm rozwarcia takze przed połową w sumie.

• Nita Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Milky, bo u Ciebie to jednak na serio się rozkręca! Oby szybko i gładko poszło :)

milky_way, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, ale przecież skurcze kwalifikują do przyjazdu na IP, bo może się poród zacząć bez odejścia czopa czy wód płodowych. Ile razy przecież przebijają pęcherz juz na porodówce? Jeśli skurcze są silne, dochodzą juz do co 5 minut - co 3 minuty i trwają conajmniej godzinę to jedź i się nie oglądaj! Chyba że chcesz urodzić w domu? :-) szkoda ryzykować

oar8skjo4squlk4t.png

Isia86 lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky, daj koniecznie znać co tam i jak tam! Oby rozkręciło się na dobre. Powodzenia!

oar8skjo4squlk4t.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 07:39

milky_way lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, No ja też wyraziłam swoją opinię - uważam, że nikt nie powinien nikogo oceniać, bo każda z nas jest inna, każda ma inne priorytety, inne cele, wartości i zasady. Wiec dla mnie takie wrzucanie "case studies" w postaci przykładów jak to robi jakiś matka XYZ mija się z celem :) Nie znamy jej - dla niej to pewnie najlepsze rozwiązanie :)

No i wyrażanie opinii dla mnie konczy sie na stwierdzeniu, co my ewentualnie zamierzamy zrobić... a nie koniecznie juz określaniu matki, która robi inaczej niż my np niedojrzałą :) Pamietajmy, że w naszym gronie mogą byc matki, które właśnie zrobią inaczej niż nam się wydaje za "słuszne" i kogoś taki komentarz może dotknąć .

To tyle w tym temacie. Kończę i juz nie będę się wiecej wypowiadać :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka wrote:
    Nita, ale przecież skurcze kwalifikują do przyjazdu na IP, bo może się poród zacząć bez odejścia czopa czy wód płodowych. Ile razy przecież przebijają pęcherz juz na porodówce? Jeśli skurcze są silne, dochodzą juz do co 5 minut - co 3 minuty i trwają conajmniej godzinę to jedź i się nie oglądaj! Chyba że chcesz urodzić w domu? :-) szkoda ryzykować

oar8skjo4squlk4t.png
    Martusia u mnie to nic regularnego nie jest. Przychodzi sobie kiedy chce, ale trwa dość długo. To nie jest taki skurcz, że boli, załóżmy, 1 minutę i przychodzi znowu po 4 minutach. U mnie ból trwa bez przerwy około 5 minut, potem następny przychodzi gdzieś za 10 minut. Kochana, u nas z nieregularnymi skurczami i 4 cm rozwarcie odsyłają do domu, także wiem na 100%, że muszę czekać, że tak powiem, do ostatniego gwizdka.

Dotty84, Martusiazabka lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Martusia u mnie to nic regularnego nie jest. Przychodzi sobie kiedy chce, ale trwa dość długo. To nie jest taki skurcz, że boli, załóżmy, 1 minutę i przychodzi znowu po 4 minutach. U mnie ból trwa bez przerwy około 5 minut, potem następny przychodzi gdzieś za 10 minut. Kochana, u nas z nieregularnymi skurczami i 4 cm rozwarcie odsyłają do domu, także wiem na 100%, że muszę czekać, że tak powiem, do ostatniego gwizdka.
    U mnie to samo - kilkuminutowe bóle jak na @, w międzyczasie niezsynchronizowane napinania brzucha i tak juz kilka dni (a raczej nocy, bo z reguły łapie w nocy) Ale to niestety nie skurcze :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 08:35

Martusiazabka lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty, myślę, że u Ciebie to nie jest kwestia tego co napisałaś wyżej. Piszesz, że nikt nikogo nie powinien oceniać - i nikt tak nie zrobił, dlatego nie wiem dlaczego na siłę szukasz problemu/zaczepki/afery tam gdzie jej nie ma? Litości... wspomniałam wcześniej, że chciałabym poznać zdanie dziewczyn na forum. Chyba po to są fora? Przecież nie będziemy tu siedzieć i się modlić. Rozmawiamy na temat macierzyństwa. Myślę, że u Ciebie problemem jest akurat to, kto napisze dany post. A że na moje posty zazwyczaj reagujesz aż nadto emocjonalnie, to w sumie się nie dziwię, bo to nie pierwszy raz. Powtarzam, wyluzuj trochę, bo naprawdę bierzesz to sobie wszystko zbyt do serca i przede wszystkim, jak wspomniałam, bardzo, ale to bardzo wyolbrzymiasz. Gdybyś czytała moje posty dokładniej, a nie tylko skupiała się na tych, które Cię wkurzają, to wiedziałbyś, że jestem chyba ostatnią osobą, aby kogoś oceniać i udowodniłam to nie raz. Mam poglądy bardzo lewicowe, broniłam tu nie raz matek, które na przykład mają cc na żądanie, broniłam matek karmiących mm, które zostały zlinczowane, broniłam matek, które dokonały aborcji. Także uprzejmie proszę o nie wmawianie mi poglądów, które w ogóle mnie nie dotyczą.

polkosia, Maggie_31 lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wyraziłam moja opinię :) nie kontynuujmy tej dyskusji, bo w cale nie chce tu żadnych sporów. Tak jak napisałam, temat uważam za zamknięty - każda z nas miała szansę się wypowiedzieć :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) oj widzę ze zaraz następni królewicz i księżniczki przyjdą na świat:)!
    3mam za wszystkie mamusie mocno kciuki żeby porody poszły gładko i w miarę bezboleśnie :)!
    Ja tylko zerwać na pierwszą stronę kto dołączył do rozpakowanych mamusiek i czekam.na fotki naszych miesiączkow ;)

U nas położna była wczoraj. Mały ważył 3 dni temu 3490 a wczoraj 3410 :( mówiła ze się nie najada i juz mnie zestresowala, że mam mało pokarmu:( najpierw mówiła żeby co 3-4 godz karmić piersią a teraz takie cuda wychodzą:(mam nadzieje,ze zacznie przybierać... A tutaj zdjęcie z wczoraj po jedzonku :*
    Aluś pozdrawia wszystkich:)!!

be835f5a17b5948emed.jpg

Werix, Dagn_, Izieth, baranosia, Kushina, Martusiazabka, Szczęśliwa Mamusia, Nita, Fuksja90, Koska 88, Maggie_31, cudek2, Angela B-D, RedLady, Iva79 lubią tę wiadomość

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, jaki radosny bobasek po jedzeniu :D Cudeńko <3

U mnie niestety skurcze sobie nie poszły :( Wróciłam z laboratorium, siadam i liczę od nowa. Chyba są nieregularne, ale bolą jak cholera...

Olcia..89 lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina ogromne gratulacje! Wymęczyłaś się kochana tyle godzin naprawdę podziwiam! :*

Milky way trzymam kciuki żeby akcja się rozkręciła :)

Olcia ale cudnego masz tego Synusia <3

Izieth to co czekamy aż będą regularne! Coś czuję że będzie dziś wysyp :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 08:59

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina, gratulacje :)

Dotty, nie wiem czemu odebrałaś to tak personalnie, skoro sama pisałaś, że spałaś z dzieckiem, a potem dziecko obok i zachwalałaś nianię elektroniczną pod niebiosa... My rozmawiałyśmy o jakimś totalnie skrajnym przypadku. Dla mnie to jednak niedojrzałość, jeśli nie ma się nawet chęci na poczucie bezpieczeństwa wobec dziecka, no wybacz. Ciebie to akurat nie mogło urazić, a jak ktoś inny ma z tym problem, to to jest jego problem. Mnie też dotykają pewne wpisy tu (chociażby jak niektóre mamy piszą, że spanie z rocznym dzieckiem albo kp roczniaka to zboczenie), ale po prostu to olewam i nie szukam problemu.

Milky, jeśli zacznie się 22-7, to rodzice mają przyjechać do nas, a jeśli w dzień, to my wieziemy do nich Klementynkę. Tyle, że my mamy 3 min drogi, to nie ma obaw, że "wezwiemy" niepotrzebnie. Raczej ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 1068 1069 1070 1071 1072 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ