SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczęta rodzicie? :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie :P Dzisiaj mam wreszcie ciąże donoszoną, ale mam nadzieję, że na razie u mnie nic się nie ruszy. Jakoś mi ta ciąża nie przeszkadza :) A chciałabym jeszcze trochę podtuczyć mojego okruszka, bo 2,5kg to trochę malutko.

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś cisza jak makiem zasial, wczoraj pół dnia bóle jak na okres plus ten czop na wieczór,a dziś jakby nic sie nie stalo ;)

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Nita Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie rodzę, ale już bym chciała, bo te bólo-skurcze mnie wkurzają.
    Dziś mój 39 tydzień według usg. Ech :)
    Chciałam sobie ogolić nogi. Pozostawiam to bez komentarza, bo najdalej gdzie dosięgnęłam w wannie to kolana. Poczekam na męża po pracy i niech goli :P a wtedy mogę już rodzić.

A ty baranosia nadal nic? Nawet mikro skurczy nie masz?

Edit: dawno się nie ważyłam. Ostatnio może dwa tygodnie temu i wtedy miałam równo +20 kg. Liczę na to, że nic więcej mi nie przybyło. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 13:07

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita u mnie kompletna cisza!

Czasem kłuje mnie szyjka, ze dwa razy zabolał mnie może brzuch ale żadnych skurczy - nawet nie wiem czego się spodziewać.

Termin mam na sobotę Jezu jak ja bym chciała do tego czasu urodzić :(

Jutro jadę na ktg a w środę przejdę się do szpitala do tego lekarza co byłam ostatnio na nfz może sprawdzi mi szyjkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 13:17

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może któraś z Was się orientuje czy jak od połowy kwietnia jestem na l4 to dostanę trzynastkę czy w takiej sytuacji się nie należy ?

Wydaje mi się że trzeba przepracować min. pół roku więc wydaje mi się że się nie załapię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 13:27

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to jest z 13stką, ale mi np. przysługiwała nagroda z okazji dnia kolejarza czy inne dodatki z funduszu świadczeń socjalnych.

Zdrzemnęlam się godzinkę, aż pół poduszki obśliniłam tak mi się dobrze spało :p Ja nie rodzę, aczkolwiek leci ze mnie brązowawy śluz. Skurcze bezbolesne, kłucie w szyjce i to tyle. Też jutro śmigam na KTG.

baranosia lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam Lady Highlander. Wczoraj pojechała na IP, może już coś się rozkręciło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 13:58

polkosia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth i milky way też ciekawe czy się nie rozpakowały ;)

Martusiazabka, Werix lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za gratulacje :)
    Poród był taki długi bo zaczął się od dupy strony czyli to sączenie wód zabarwionych krwią, bez żadnych skurczy
    Przestraszyłam się i ze względu na dodatni gbs i stan po cc wolałam nie czekać
    Na IP szyjka nadal była zamknięta i miała prawie 2 cm ;) ale że była 2 w nocy, mieli wolne sale (podejrzewam też że dlatego że miałam umowę z położną) to mnie od razu położyli na sali porodowej
    skurcze jakiekolwiek zaczęły się po jakichś 2h i dopiero koło 7 rano zgładziły szyjkę i powstało rozwarcie na 1 palec ;) do jakiejś 14 był stan bez zmian, no może na 2 palce, nawet skurcze ustały zupełnie
    Dopiero jak dojechała moja położna koło 16 to akcja nabrała tempa,przebiła mi do końca pęcherz i właściwie od tego momentu można liczyć że coś się zaczęło, piłka, masaż i zaraz były 4cm, wysłała mnie pod długi prysznic i tam zaczęła się jazda :D o 18 ból był mega, poprosiłam o znieczulenie, niestety u mnie na ból zadziałało kiepsko ale na postęp porodu i rozwarcie super bo o 20 było 10cm i zaczęło się parcie czyli właściwy poród liczyła mi połoźna od 15 do 20.45

Dziewczyny trzymam za was kciuki :) niedługo każda będzie mieć swojego malucha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 14:12

Werix, baranosia, Isia86, Martusiazabka, emilkazozz, Koska 88, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina, dzięki za relację :) mam nadzieję, że czujecie się dobrze. To 6h to nie tak źle :) ważne że dałaś radę, dzielna z Ciebie babka!

17u9ha00otchcgqb.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    To chyba na SR mówili nam, że właśnie jak się sączą, to najczęściej na leżąco. Na USG też widać to, więc jak coś, to zawsze IP zaprasza :P

U mnie bóle jak na @ praktycznie co godzinę, w nocy i w dzień i nic więcej z tego nie wynika. Ciekawe czy jutro zdejmie pessar. Z jednej strony mam tak dość tego brzucha i braku mobilności, że już bym chciała urodzić, a z drugiej wiem, że dla dziecka lepiej poczekać.

Polkosia a na kiedy masz termin dokładnie?

polkosia lubi tę wiadomość

17u920mmtaho5gy9.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31.12 wg USG.

Maggie_31 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    31.12 wg USG.

Sylwestrowe dziecię:-)))

17u920mmtaho5gy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czołem! Ja się melduję z porodówki. Jutro na świat przyjdzie Amelka <3

polkosia, Kushina, Werix, baranosia, Fuksja90, Isia86, Martusiazabka, emilkazozz, żabka04, cudek2, Maggie_31, Nita, Szczęśliwa Mamusia, Angela B-D lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spania to my z mężem na razie przenosimy się do pokoju małej bo u nas sypialnia jest mała i nie ma gdzie wstawić łóżeczka. Jakoś sobie nie wyobrażam żeby Amelkę zostawić samą, jestem za dużą panikarą :D

• polkosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_31 wrote:
    Sylwestrowe dziecię:-)))

Nie wiem czy dożyję tego Sylwestra z tym brzuchem ;D

Dobrawa lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina dzięki za relację i raz jeszcze gratuluję i życzę wszystkiego dobrego :*

Sylwia to trzymamy kciuki za Ciebie! Wiesz o której masz mieć cc?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Ja nie :P Dzisiaj mam wreszcie ciąże donoszoną, ale mam nadzieję, że na razie u mnie nic się nie ruszy. Jakoś mi ta ciąża nie przeszkadza :) A chciałabym jeszcze trochę podtuczyć mojego okruszka, bo 2,5kg to trochę malutko.

Mam dokładnie ten sam termin i planowane CC na 20.12. jeżeli nic się w ułożeniu dziecka nie zmieni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej odbicie wrote:
    Mam dokładnie ten sam termin i planowane CC na 20.12. jeżeli nic się w ułożeniu dziecka nie zmieni :)

No to ja tak samo, też ułożenie pośladkowe i też miałam mieć cc 20.12, ale mi przenieśli na 19.12. :) A wiesz moze ile Twoj maluszek teraz waży?

‹‹ 1070 1071 1072 1073 1074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ