Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczęta rodzicie? :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie :P Dzisiaj mam wreszcie ciąże donoszoną, ale mam nadzieję, że na razie u mnie nic się nie ruszy. Jakoś mi ta ciąża nie przeszkadza :) A chciałabym jeszcze trochę podtuczyć mojego okruszka, bo 2,5kg to trochę malutko.

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś cisza jak makiem zasial, wczoraj pół dnia bóle jak na okres plus ten czop na wieczór,a dziś jakby nic sie nie stalo ;)

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Nita Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie rodzę, ale już bym chciała, bo te bólo-skurcze mnie wkurzają.
    Dziś mój 39 tydzień według usg. Ech :)
    Chciałam sobie ogolić nogi. Pozostawiam to bez komentarza, bo najdalej gdzie dosięgnęłam w wannie to kolana. Poczekam na męża po pracy i niech goli :P a wtedy mogę już rodzić.

A ty baranosia nadal nic? Nawet mikro skurczy nie masz?

Edit: dawno się nie ważyłam. Ostatnio może dwa tygodnie temu i wtedy miałam równo +20 kg. Liczę na to, że nic więcej mi nie przybyło. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 13:07

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita u mnie kompletna cisza!

Czasem kłuje mnie szyjka, ze dwa razy zabolał mnie może brzuch ale żadnych skurczy - nawet nie wiem czego się spodziewać.

Termin mam na sobotę Jezu jak ja bym chciała do tego czasu urodzić :(

Jutro jadę na ktg a w środę przejdę się do szpitala do tego lekarza co byłam ostatnio na nfz może sprawdzi mi szyjkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 13:17

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może któraś z Was się orientuje czy jak od połowy kwietnia jestem na l4 to dostanę trzynastkę czy w takiej sytuacji się nie należy ?

Wydaje mi się że trzeba przepracować min. pół roku więc wydaje mi się że się nie załapię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 13:27

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to jest z 13stką, ale mi np. przysługiwała nagroda z okazji dnia kolejarza czy inne dodatki z funduszu świadczeń socjalnych.

Zdrzemnęlam się godzinkę, aż pół poduszki obśliniłam tak mi się dobrze spało :p Ja nie rodzę, aczkolwiek leci ze mnie brązowawy śluz. Skurcze bezbolesne, kłucie w szyjce i to tyle. Też jutro śmigam na KTG.

baranosia lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam Lady Highlander. Wczoraj pojechała na IP, może już coś się rozkręciło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 13:58

polkosia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth i milky way też ciekawe czy się nie rozpakowały ;)

Martusiazabka, Werix lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za gratulacje :)
    Poród był taki długi bo zaczął się od dupy strony czyli to sączenie wód zabarwionych krwią, bez żadnych skurczy
    Przestraszyłam się i ze względu na dodatni gbs i stan po cc wolałam nie czekać
    Na IP szyjka nadal była zamknięta i miała prawie 2 cm ;) ale że była 2 w nocy, mieli wolne sale (podejrzewam też że dlatego że miałam umowę z położną) to mnie od razu położyli na sali porodowej
    skurcze jakiekolwiek zaczęły się po jakichś 2h i dopiero koło 7 rano zgładziły szyjkę i powstało rozwarcie na 1 palec ;) do jakiejś 14 był stan bez zmian, no może na 2 palce, nawet skurcze ustały zupełnie
    Dopiero jak dojechała moja położna koło 16 to akcja nabrała tempa,przebiła mi do końca pęcherz i właściwie od tego momentu można liczyć że coś się zaczęło, piłka, masaż i zaraz były 4cm, wysłała mnie pod długi prysznic i tam zaczęła się jazda :D o 18 ból był mega, poprosiłam o znieczulenie, niestety u mnie na ból zadziałało kiepsko ale na postęp porodu i rozwarcie super bo o 20 było 10cm i zaczęło się parcie czyli właściwy poród liczyła mi połoźna od 15 do 20.45

Dziewczyny trzymam za was kciuki :) niedługo każda będzie mieć swojego malucha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 14:12

Werix, baranosia, Isia86, Martusiazabka, emilkazozz, Koska 88, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina, dzięki za relację :) mam nadzieję, że czujecie się dobrze. To 6h to nie tak źle :) ważne że dałaś radę, dzielna z Ciebie babka!

17u9ha00otchcgqb.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    To chyba na SR mówili nam, że właśnie jak się sączą, to najczęściej na leżąco. Na USG też widać to, więc jak coś, to zawsze IP zaprasza :P

U mnie bóle jak na @ praktycznie co godzinę, w nocy i w dzień i nic więcej z tego nie wynika. Ciekawe czy jutro zdejmie pessar. Z jednej strony mam tak dość tego brzucha i braku mobilności, że już bym chciała urodzić, a z drugiej wiem, że dla dziecka lepiej poczekać.

Polkosia a na kiedy masz termin dokładnie?

polkosia lubi tę wiadomość

17u920mmtaho5gy9.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31.12 wg USG.

Maggie_31 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    31.12 wg USG.

Sylwestrowe dziecię:-)))

17u920mmtaho5gy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czołem! Ja się melduję z porodówki. Jutro na świat przyjdzie Amelka <3

polkosia, nick nieaktualny, Werix, baranosia, Fuksja90, Isia86, Martusiazabka, emilkazozz, nick nieaktualny, cudek2, Maggie_31, Nita, nick nieaktualny, Angela B-D lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spania to my z mężem na razie przenosimy się do pokoju małej bo u nas sypialnia jest mała i nie ma gdzie wstawić łóżeczka. Jakoś sobie nie wyobrażam żeby Amelkę zostawić samą, jestem za dużą panikarą :D

• polkosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie_31 wrote:
    Sylwestrowe dziecię:-)))

Nie wiem czy dożyję tego Sylwestra z tym brzuchem ;D

Dobrawa lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalina dzięki za relację i raz jeszcze gratuluję i życzę wszystkiego dobrego :*

Sylwia to trzymamy kciuki za Ciebie! Wiesz o której masz mieć cc?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Ja nie :P Dzisiaj mam wreszcie ciąże donoszoną, ale mam nadzieję, że na razie u mnie nic się nie ruszy. Jakoś mi ta ciąża nie przeszkadza :) A chciałabym jeszcze trochę podtuczyć mojego okruszka, bo 2,5kg to trochę malutko.

Mam dokładnie ten sam termin i planowane CC na 20.12. jeżeli nic się w ułożeniu dziecka nie zmieni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej odbicie wrote:
    Mam dokładnie ten sam termin i planowane CC na 20.12. jeżeli nic się w ułożeniu dziecka nie zmieni :)

No to ja tak samo, też ułożenie pośladkowe i też miałam mieć cc 20.12, ale mi przenieśli na 19.12. :) A wiesz moze ile Twoj maluszek teraz waży?

‹‹ 1070 1071 1072 1073 1074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ