Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja nie rodzę, ale już bym chciała, bo te bólo-skurcze mnie wkurzają.
Dziś mój 39 tydzień według usg. Ech
Chciałam sobie ogolić nogi. Pozostawiam to bez komentarza, bo najdalej gdzie dosięgnęłam w wannie to kolana. Poczekam na męża po pracy i niech goli
a wtedy mogę już rodzić.
A ty baranosia nadal nic? Nawet mikro skurczy nie masz?
Edit: dawno się nie ważyłam. Ostatnio może dwa tygodnie temu i wtedy miałam równo +20 kg. Liczę na to, że nic więcej mi nie przybyło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 13:07
-
Nita u mnie kompletna cisza!
Czasem kłuje mnie szyjka, ze dwa razy zabolał mnie może brzuch ale żadnych skurczy - nawet nie wiem czego się spodziewać.
Termin mam na sobotę Jezu jak ja bym chciała do tego czasu urodzić
Jutro jadę na ktg a w środę przejdę się do szpitala do tego lekarza co byłam ostatnio na nfz może sprawdzi mi szyjkęWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 13:17

-
Może któraś z Was się orientuje czy jak od połowy kwietnia jestem na l4 to dostanę trzynastkę czy w takiej sytuacji się nie należy ?
Wydaje mi się że trzeba przepracować min. pół roku więc wydaje mi się że się nie załapięWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 13:27

-
Nie wiem jak to jest z 13stką, ale mi np. przysługiwała nagroda z okazji dnia kolejarza czy inne dodatki z funduszu świadczeń socjalnych.
Zdrzemnęlam się godzinkę, aż pół poduszki obśliniłam tak mi się dobrze spało :p Ja nie rodzę, aczkolwiek leci ze mnie brązowawy śluz. Skurcze bezbolesne, kłucie w szyjce i to tyle. Też jutro śmigam na KTG.
baranosia lubi tę wiadomość

-
Dziękuję za gratulacje

Poród był taki długi bo zaczął się od dupy strony czyli to sączenie wód zabarwionych krwią, bez żadnych skurczy
Przestraszyłam się i ze względu na dodatni gbs i stan po cc wolałam nie czekać
Na IP szyjka nadal była zamknięta i miała prawie 2 cm
ale że była 2 w nocy, mieli wolne sale (podejrzewam też że dlatego że miałam umowę z położną) to mnie od razu położyli na sali porodowej
skurcze jakiekolwiek zaczęły się po jakichś 2h i dopiero koło 7 rano zgładziły szyjkę i powstało rozwarcie na 1 palec
do jakiejś 14 był stan bez zmian, no może na 2 palce, nawet skurcze ustały zupełnie
Dopiero jak dojechała moja położna koło 16 to akcja nabrała tempa,przebiła mi do końca pęcherz i właściwie od tego momentu można liczyć że coś się zaczęło, piłka, masaż i zaraz były 4cm, wysłała mnie pod długi prysznic i tam zaczęła się jazda
o 18 ból był mega, poprosiłam o znieczulenie, niestety u mnie na ból zadziałało kiepsko ale na postęp porodu i rozwarcie super bo o 20 było 10cm i zaczęło się parcie czyli właściwy poród liczyła mi połoźna od 15 do 20.45
Dziewczyny trzymam za was kciuki
niedługo każda będzie mieć swojego malucha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 14:12
Werix, baranosia, Isia86, Martusiazabka, emilkazozz, Koska 88, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

-
polkosia wrote:To chyba na SR mówili nam, że właśnie jak się sączą, to najczęściej na leżąco. Na USG też widać to, więc jak coś, to zawsze IP zaprasza

U mnie bóle jak na @ praktycznie co godzinę, w nocy i w dzień i nic więcej z tego nie wynika. Ciekawe czy jutro zdejmie pessar. Z jednej strony mam tak dość tego brzucha i braku mobilności, że już bym chciała urodzić, a z drugiej wiem, że dla dziecka lepiej poczekać.
Polkosia a na kiedy masz termin dokładnie?
polkosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKushina wrote:Ja nie
Dzisiaj mam wreszcie ciąże donoszoną, ale mam nadzieję, że na razie u mnie nic się nie ruszy. Jakoś mi ta ciąża nie przeszkadza
A chciałabym jeszcze trochę podtuczyć mojego okruszka, bo 2,5kg to trochę malutko.
Mam dokładnie ten sam termin i planowane CC na 20.12. jeżeli nic się w ułożeniu dziecka nie zmieni
-
nick nieaktualnyjej odbicie wrote:Mam dokładnie ten sam termin i planowane CC na 20.12. jeżeli nic się w ułożeniu dziecka nie zmieni

No to ja tak samo, też ułożenie pośladkowe i też miałam mieć cc 20.12, ale mi przenieśli na 19.12.
A wiesz moze ile Twoj maluszek teraz waży?
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH