Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Olcia, może spróbuj karmić częściej. 4h to jednak trochę za długo jak na noworodka. Przerzuć się na 1,5-2h nawet, serio
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 09:16
Olcia..89 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Martusiazabka wrote:Tak właściwie to sama się zastanawiam jak to jest z tymi wodami... Czy towarzyszy temu jakiś ból? Jakieś ukłucie gdzieś w podbrzuszu, czy coś charakterystycznego? Tzn czy czuć jak ten pęcherz płodowy "pęka"? Czy to się tak poprostu ni stąd ni z owąd zaczyna lać/sączyć?

Mnie nic nie bolało, nagle przeciekły mi majtki (lekko), ale nie było to spektakularne pęknięcie pęcherza, jak na filmach. Przez kilka godzin tylko się sączyły. Najwięcej podczas leżenia.
Jeśli nie macie pewności co do jakości pasków, to wystarczy na nie nasikać
Mocz zabarwi je na zielono.
Martusiazabka lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Olcia, ale śliczny ten Twój maluch!
radosne, szczęśliwe dziecię
rewelacja!
Nita, Dotty, u mnie.wygląda to podobnie. Żadne regularne skurcze. Raczej zdarza się jeden który trwa z 10 minut i mega boli. To są te przepowiadające? Jak takie skurcze będę mieć co 3 minuty to się zesram chyba
wybaczcie dosadność 

-
Co do pasków to ja sprawdzałam. Ale nie na moczu, a na siarze. Tez zabawia paski na ciemno niebieski kolor. Zakładam ze wody powinny mieć podobny...polkosia wrote:Mnie nic nie bolało, nagle przeciekły mi majtki (lekko), ale nie było to spektakularne pęknięcie pęcherza, jak na filmach. Przez kilka godzin tylko się sączyły. Najwięcej podczas leżenia.
Jeśli nie macie pewności co do jakości pasków, to wystarczy na nie nasikać
Mocz zabarwi je na zielono.
A wody najbardziej jak się leży? Heh, to mija wyobraźnia mi podpowiadała, że jak wstanę to się poleje. Wiecie... Że grawitacja i wogole... Nie sądziłam że będą się też mocno lać jeśli będę leżeć.
No nic. To wygląda na to ze trzeba czekać... Narazie zalewa nnie jedynie masa śluzu
dora13 lubi tę wiadomość

-
U mnie jeszcze doszła taka śmieszna sytuacja, że od 2-3 dni mam nagle dość sucho na wkładce. Wyraźnie widzę zmniejszenie ilości śluzu, a przecież było go tak dużo. Cuda się dzieją. Albo to cisza przed burzą, albo po prostu wszystko się zamknęło w środku i mały zdecydował, że zostaje w ciepłym lokum. Ktoś też, oprócz mnie, ma nagle mniej śluzu?
-
Ale się dzieję, powodzenia dziewczyny

Moja mama chyba do mojego porodu zejdzie na zawał bo jak jej powiedziałam ,że może być tak ,że wg ginekolog może nie doczekam do następnej wizyty 13.12, dzwoni do mnie codziennie i pyta jak tam ;p
Isia86 lubi tę wiadomość
-
To chyba na SR mówili nam, że właśnie jak się sączą, to najczęściej na leżąco. Na USG też widać to, więc jak coś, to zawsze IP zaprasza

U mnie bóle jak na @ praktycznie co godzinę, w nocy i w dzień i nic więcej z tego nie wynika. Ciekawe czy jutro zdejmie pessar. Z jednej strony mam tak dość tego brzucha i braku mobilności, że już bym chciała urodzić, a z drugiej wiem, że dla dziecka lepiej poczekać.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dziękujemy ciocie za miłe slowa:*!
Polkosia tak mi kazała położna:/! A teraz się dziwi ze mały spadł z wagi i ze pokarmu mało;/ chore zasady. Mam go budzić co 2 godz? Na śpiocha karmić?
A jeśli chodzi o te wody, to właśnie q dzień porodu myślalam,że to mocz wycieka, że nie umiem go utrzymać
dopiero jak schodzilam po schodach i chlusnelo to zdałam sobie sprawę ze to nie żarty 
Kochane u mnie nie było żadnego czopu ani skurczy:) -
A teraz wyleciało ze mnie trochę śluzu, który wyglądał jak budyń czekoladowy - to czop odpada?
Bylam pod prysznicem - skurcze co 5, 7, 8, 4 minuty jak się ruszam, teraz leżę i trochę dłużej wytrzymam. Troszeczkę słabsze są, ale krótkie, ok. 20 sekund. Czy to się kwalifikuje już na porodówkę?

Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
U nas w szpitalu to kazali wybudzać i ja normalnie budzik ustawiałam, bo Klementynka też spała jak suseł. Ale nie wszędzie tak się praktykuje. No nie wiem, możesz spróbować, nic nie zaszkodzi. Ciekawe czy się w ogóle obudzi i będzie chciał ssać. Jak go dziubniesz cyckiem po nosie, to może na śpiocha zje?
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Izieth a po prysznicu nie przeszło? Może weź nospe. Ponoć jak nie pomaga ona to to już to. Też miałam trochę takiego budyniu. Możliwe że czop albo szyjka się skraca i małe naczynka w niej pękają zabarwiając śluz.
Moje napinania brzucha bezbolesne. Umyłam znowu dwa okna na budowie i odkurzałam. Zostało mi jedno. Może w ten weekend się przeprowadzimy, ale ja już wtedy będę leżeć w szpitalu. Mały się pręży we wszystkie strony. Czuję że ma mało miejsca i nawet zamachu na kopniaka nie może wziąć. Ale wyłazić nie chce! Uparciuch.

-
Mi mówiono, że najlepiej ustawić sobie przedział czasu, czyli 10 minut i w tych 10 minutach mają być 3 skurcze trwające minimum minutę. Jak chcesz to zadzwoń do szpitala i jeśli każą Ci przyjechać, to bierz torbę i jedź, bo to na poważnie się już rozkręca. Budyń czekoladowy to pewnie czop.Izieth wrote:A teraz wyleciało ze mnie trochę śluzu, który wyglądał jak budyń czekoladowy - to czop odpada?
Bylam pod prysznicem - skurcze co 5, 7, 8, 4 minuty jak się ruszam, teraz leżę i trochę dłużej wytrzymam. Troszeczkę słabsze są, ale krótkie, ok. 20 sekund. Czy to się kwalifikuje już na porodówkę? -
Wciągłam 2 nospy i bujam się na piłce, brzuch boli, ale piłka pomaga
U mnie skurcze nie dochodzą do minuty, krótsze są. Jeszcze chwilę poczekam i chyba pojadę, niech sprawdzą co i jak
polkosia, Isia86 lubią tę wiadomość

Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
baranosia wrote:No dobra to teraz moje pytanie. U nas łóżeczko będzie stało przy naszym łóżku w pokoju w którym jest tv. Ostatnio znajoma stwierdziła że zwariowałam że chcę trzymać dziecko w pokoju w którym ciągle gra tv. Czy to ona zwariowała czy ja?
Moja Alicja przywykła do różnych dźwięków w szpitalu. Tam na jednej sali po osiem inkubatorków stało, w każdym co jakiś czas włączył się jakiś alarm. Jak wróciliśmy do domu to nie byłam cicho przy niej. Normalnie się rozmawia i w ogóle. A zauważyłam że jak ma problem z usunięciem, albo śpi płytkim niespokojnym snem, to jak włączę telewizor to jest spokojniejsza...
baranosia, Martusiazabka lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

Teraz znowu ze mnie cieknie. Nie raz wstaje nawet do kibelka, bo mokro mi się robi i lecę od razu zobaczyć co to. Ale... To nadal śluz...

Sama pewnie będę panikować. A masz piłkę do ćwiczeń? Może porób na niej trochę kółek biodrami, pobujaj się, może coś ruszy...