SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, może spróbuj karmić częściej. 4h to jednak trochę za długo jak na noworodka. Przerzuć się na 1,5-2h nawet, serio :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 09:16

Olcia..89 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiazabka wrote:
    Tak właściwie to sama się zastanawiam jak to jest z tymi wodami... Czy towarzyszy temu jakiś ból? Jakieś ukłucie gdzieś w podbrzuszu, czy coś charakterystycznego? Tzn czy czuć jak ten pęcherz płodowy "pęka"? Czy to się tak poprostu ni stąd ni z owąd zaczyna lać/sączyć?

oar8skjo4squlk4t.png

Mnie nic nie bolało, nagle przeciekły mi majtki (lekko), ale nie było to spektakularne pęknięcie pęcherza, jak na filmach. Przez kilka godzin tylko się sączyły. Najwięcej podczas leżenia.

Jeśli nie macie pewności co do jakości pasków, to wystarczy na nie nasikać :) Mocz zabarwi je na zielono.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, ale śliczny ten Twój maluch! :-) radosne, szczęśliwe dziecię :-) rewelacja!

Nita, Dotty, u mnie.wygląda to podobnie. Żadne regularne skurcze. Raczej zdarza się jeden który trwa z 10 minut i mega boli. To są te przepowiadające? Jak takie skurcze będę mieć co 3 minuty to się zesram chyba :-/ wybaczcie dosadność :-P

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png

Wysłany: 5 grudnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Mnie nic nie bolało, nagle przeciekły mi majtki (lekko), ale nie było to spektakularne pęknięcie pęcherza, jak na filmach. Przez kilka godzin tylko się sączyły. Najwięcej podczas leżenia.

Jeśli nie macie pewności co do jakości pasków, to wystarczy na nie nasikać :) Mocz zabarwi je na zielono.
    Co do pasków to ja sprawdzałam. Ale nie na moczu, a na siarze. Tez zabawia paski na ciemno niebieski kolor. Zakładam ze wody powinny mieć podobny...

A wody najbardziej jak się leży? Heh, to mija wyobraźnia mi podpowiadała, że jak wstanę to się poleje. Wiecie... Że grawitacja i wogole... Nie sądziłam że będą się też mocno lać jeśli będę leżeć.
    No nic. To wygląda na to ze trzeba czekać... Narazie zalewa nnie jedynie masa śluzu :-/

oar8skjo4squlk4t.png

dora13 lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze doszła taka śmieszna sytuacja, że od 2-3 dni mam nagle dość sucho na wkładce. Wyraźnie widzę zmniejszenie ilości śluzu, a przecież było go tak dużo. Cuda się dzieją. Albo to cisza przed burzą, albo po prostu wszystko się zamknęło w środku i mały zdecydował, że zostaje w ciepłym lokum. Ktoś też, oprócz mnie, ma nagle mniej śluzu?

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dzieję, powodzenia dziewczyny ;)

Moja mama chyba do mojego porodu zejdzie na zawał bo jak jej powiedziałam ,że może być tak ,że wg ginekolog może nie doczekam do następnej wizyty 13.12, dzwoni do mnie codziennie i pyta jak tam ;p

Isia86 lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba na SR mówili nam, że właśnie jak się sączą, to najczęściej na leżąco. Na USG też widać to, więc jak coś, to zawsze IP zaprasza :P

U mnie bóle jak na @ praktycznie co godzinę, w nocy i w dzień i nic więcej z tego nie wynika. Ciekawe czy jutro zdejmie pessar. Z jednej strony mam tak dość tego brzucha i braku mobilności, że już bym chciała urodzić, a z drugiej wiem, że dla dziecka lepiej poczekać.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 5 grudnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, ja tak miałam. Przez kilka dni. Jakieś może z 5... Może z tydzień... Ale wróciło ze zdwojoną siłą :-D Teraz znowu ze mnie cieknie. Nie raz wstaje nawet do kibelka, bo mokro mi się robi i lecę od razu zobaczyć co to. Ale... To nadal śluz...

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepszy śluz niż siki :P Mnie to regularnie zalewa... Nietrzymanie moczu :/

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czuję teraz tak opuchnięta że szok :(
    Do tego od kilku dni męczą mnie zaparcia. Do tej pory latałam do wc dwa razy dziennie a teraz nic :( zaczęłam nawet pić laktulozę ale nawet ona nie pomaga :/

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png

Wysłany: 5 grudnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, mięśnie kegla ćwicz :-) podobno to pomaga. Ja zauważyłam że jak sobie ćwiczę, tzn jak napinam... To mały zaczyna się wiercić :-D ciekawe czemu. Przecież tak nisko tej główki to chyba nie ma? :-D

oar8skjo4squlk4t.png

polkosia lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Olcia..89 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy ciocie za miłe slowa:*!

Polkosia tak mi kazała położna:/! A teraz się dziwi ze mały spadł z wagi i ze pokarmu mało;/ chore zasady. Mam go budzić co 2 godz? Na śpiocha karmić?
    A jeśli chodzi o te wody, to właśnie q dzień porodu myślalam,że to mocz wycieka, że nie umiem go utrzymać:) dopiero jak schodzilam po schodach i chlusnelo to zdałam sobie sprawę ze to nie żarty :)

Kochane u mnie nie było żadnego czopu ani skurczy:)

eb795efb422758b1b7906ce4b420b9fe.png

Czekając na bąbelka... <3 :) :*
    Aniołek* 29.01.2015 (14tc)
    Aniołek* 17.12.2015 (8-9 tc)
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz wyleciało ze mnie trochę śluzu, który wyglądał jak budyń czekoladowy - to czop odpada?

Bylam pod prysznicem - skurcze co 5, 7, 8, 4 minuty jak się ruszam, teraz leżę i trochę dłużej wytrzymam. Troszeczkę słabsze są, ale krótkie, ok. 20 sekund. Czy to się kwalifikuje już na porodówkę?

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu to kazali wybudzać i ja normalnie budzik ustawiałam, bo Klementynka też spała jak suseł. Ale nie wszędzie tak się praktykuje. No nie wiem, możesz spróbować, nic nie zaszkodzi. Ciekawe czy się w ogóle obudzi i będzie chciał ssać. Jak go dziubniesz cyckiem po nosie, to może na śpiocha zje? ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth, ja nie wiem ;D Sama pewnie będę panikować. A masz piłkę do ćwiczeń? Może porób na niej trochę kółek biodrami, pobujaj się, może coś ruszy...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Werix Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth a po prysznicu nie przeszło? Może weź nospe. Ponoć jak nie pomaga ona to to już to. Też miałam trochę takiego budyniu. Możliwe że czop albo szyjka się skraca i małe naczynka w niej pękają zabarwiając śluz.

Moje napinania brzucha bezbolesne. Umyłam znowu dwa okna na budowie i odkurzałam. Zostało mi jedno. Może w ten weekend się przeprowadzimy, ale ja już wtedy będę leżeć w szpitalu. Mały się pręży we wszystkie strony. Czuję że ma mało miejsca i nawet zamachu na kopniaka nie może wziąć. Ale wyłazić nie chce! Uparciuch.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth wrote:
    A teraz wyleciało ze mnie trochę śluzu, który wyglądał jak budyń czekoladowy - to czop odpada?

Bylam pod prysznicem - skurcze co 5, 7, 8, 4 minuty jak się ruszam, teraz leżę i trochę dłużej wytrzymam. Troszeczkę słabsze są, ale krótkie, ok. 20 sekund. Czy to się kwalifikuje już na porodówkę?
    Mi mówiono, że najlepiej ustawić sobie przedział czasu, czyli 10 minut i w tych 10 minutach mają być 3 skurcze trwające minimum minutę. Jak chcesz to zadzwoń do szpitala i jeśli każą Ci przyjechać, to bierz torbę i jedź, bo to na poważnie się już rozkręca. Budyń czekoladowy to pewnie czop.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Izieth Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wciągłam 2 nospy i bujam się na piłce, brzuch boli, ale piłka pomaga :) U mnie skurcze nie dochodzą do minuty, krótsze są. Jeszcze chwilę poczekam i chyba pojadę, niech sprawdzą co i jak :)

polkosia, Isia86 lubią tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)

Wysłany: 5 grudnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth, lepiej jechać i sprawdzić. Najwyżej Cie tylko zbadają, zrobią Ktg i jak stwierdzą ze to nic to odeślą do domu. Ale chociaż będziesz wiedzieć... Oby powiedzieli ze to juz! :-) szybkiego porodu życzę. I daj koniecznie znać co mówili

oar8skjo4squlk4t.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Perl Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    No dobra to teraz moje pytanie. U nas łóżeczko będzie stało przy naszym łóżku w pokoju w którym jest tv. Ostatnio znajoma stwierdziła że zwariowałam że chcę trzymać dziecko w pokoju w którym ciągle gra tv. Czy to ona zwariowała czy ja?

Moja Alicja przywykła do różnych dźwięków w szpitalu. Tam na jednej sali po osiem inkubatorków stało, w każdym co jakiś czas włączył się jakiś alarm. Jak wróciliśmy do domu to nie byłam cicho przy niej. Normalnie się rozmawia i w ogóle. A zauważyłam że jak ma problem z usunięciem, albo śpi płytkim niespokojnym snem, to jak włączę telewizor to jest spokojniejsza...

baranosia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
‹‹ 1069 1070 1071 1072 1073 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ