Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
guerretenshi wrote:Malinowa, mi termin z 6.12 przeszedł na 30.11. Ale tak to jest jak w ciągu dwóch tygodni z ciąży 4t6d robi się 7t4d.
Mega zaskoczenie - nagle z grudnióweczki jest listopadóweczka WOW
Ja mam termin z ovu na 05.12 ehh.. jakbym jutro chciała usłyszeć potwierdzenie tej wieści... ale jakby była taka niespodzianka jak u Ciebie też bym się nie pogniewałaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 18:57
paradise lubi tę wiadomość
-
dziewczyny coś z innej beczki
od 20.04 do 25.04 promocja w R-nie na podkłady, róże, pudry, itp.
a od 26.04 do 2.05 na tusze, cienie, kredki, itp.
dziś właśnie gazetkę sobie przeglądałam i patrzę taki hits1985 lubi tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm ) -
Ja mam silne przeczucia, że będzie chłopiec W sumie zawsze chciałam mieć najpierw chłopca, a potem dziewczynkę. Mam nadzieję, że się sprawdzi. Chłopiec na pewno będzie Jerzyk, a dziewczynkę chciałabym Liliankę lub Malinkę, ale mąż koniecznie chce Wiktorię ;P
-
cudek2 niedoczynność nadnerczy zaczął podejrzewać u mnie endokrynolog u którego leczę niedoczynność tarczycy i hashi. Powiedziałam mu o objawach- o tym że budzę się zmęczona, opuchnięta, że doprowadzają mnie do totalnego stresu byle pierdoły, że wszystko mnie nederwuje, jestem wiecznie zmęczona i czuję ciągły niepokój, jakby zaraz miało się coś stać. Zlecił badanie kortyzolu rano - wyszło równo z dolną granicą. Wg niego przyczyniło się to do moich poronień, tłumaczył coś że kortyzol odpowiada za gospodarkę elektrolitową i "przerabianie" glukozy przez organizm. Tłumaczył że moja ciąża w pewnym momencie nie ma się czym odżywiać. Zlecił hydrokortyzon i jak zajdę w ciążę kazał zrobić elektrolity. Sód i potas wyszły w dolnej granicy wiec mam teraz zwiększoną dawkę tego leku. Wizytę u endokrynologa mam za tydzień, zobaczymy co zleci dalej. Fakt jest taki, że po wprowadzeniu hydrokortyzonu odżyłam.25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Na to wygląda! Doktor K.
U mnie historia podobna, z synkiem zaszłam od strzału - wszystko ok bylo. Teraz grudzień - styczn- luty niepowodzenia. Tzn objawy ciążowe- a potem skrzepy itd on zlecił badania. Kortyzol, aldosteron, sod i potas + dobowa zbiórka moczu na kortyzol. Też mam hashimoto. Zrobiłam . Wyniki kortyzol z krwi w środku normy, aldisteron też sod i potas też. Z moczu ponad norme. Kazał i tak brać. Hydrokortizon i cortineff, żebym zaszła w ciążę. Zanim wykupiłam, byłam już w ciąży. Pojechałam do niego. .. on trochę zdziwiony był tym faktem i kazał w sumie nie brać. Tzn mogę bo uważa że to że rzygam to od tego. Teraz mam sprawdzać sod i potas. Kortyzol w ciąży powinno być ponad norme podobno. Mam wątpliwości czy to brać czy nie -
Ja marze o Synku. Juz w pierwszej ciazy po cichu mialam nadzieje na chlopca. Jak urodzila sie córka, Chcialam dla niej siostre. Plan wykonalam Sa ze soba blisko, swietnie sie dogadują...
Zawsze chcialam miec duza rodzine, i plan byl taki ze bedzie trojka - jedno po drugim, ale Mlodsza nam dala poplic i dopiero teraz odwazylismy sie na 3cie
...więc teraz serca mam dwa... -
Tak, lekarz ten sam nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu skoro wszystko w środku normy... Pewnie też miałabym obawy. U mnie sprawa była jasna bo już rano było za mało i dopiero po ok 2 miesiącach leczenia 10 mg rano i 5 mg w południe wskoczyłam w środek normy. Teraz zwiększyłam i biorę 10 rano, 5 ok południa i 5 ok 17-ej. Mi też mówił że w ciąży ma być powyżej górnej granicy i zabronił odstawiać bez jego zalecenia. Może nie będę musiała brać do końca ciąży bo później łożysko produkuje kortyzol. Kurcze, musisz zastanowić się na ile mu ufasz no i może doradzić gin.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 19:57
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
żonaAnia wrote:dziewczyny a kiedy mówicie w pracy o ciąży?
Chciałabym do końca roku szkolnego popracować a od września już na L4. Chciałam żeby wiedział, aby nie dawać mi nadgodzin i by tolerował moje spóźnienia związku z porannym badaniami lub gorszym samopoczuciem -
Ja czuję coś, że będzie chłopak ale też super by było jak by się pojawiła Oliwia ważne by zdrowe było z zachcianek to głównie słone dania (parę razy zdarzył się McDonald) ale niekiedy słodkie (dzisiejsze naleśniki z jogurtem truskawkowym albo w niedziele były gofry). W zeszłym całym tygodniu miałam plamienia a w 1 dniu delikatne krwawienie, wiec jestem na L4, biorę dupka i leżę w większości czasu. Teraz juz mnie tak nie boli brzuch a od niedzieli spokój z plamieniami, więc mam nadzieje, że będzie wszystko dobrze z fasoleczka. 11.04 widziałam bijące serduszko i już się zakochałam w maluszku , mającym wtedy 6 mm Następna wizyta 27.04, już doczekać się nie mogę
M@linka lubi tę wiadomość
-
To były cudowne urodziny spędzone w gronie najbliższych
Wino chowam na chrzciny, a na widok teściowej w drzwiach z ogromnym tortem spojrzałam tylko na męża błagalnym wzrokiem krzyczącym RATUJ! Od 3tyg nie mogę patrzeć na słodkie ale dziś się przełamałam i zjadłam mały kawałek, bo nie chcę do czasu wizyty 27.04 mówić rodzinie o ciąży, a do tej pory byłam mega łasuchem na słodyczekwiatuszek12345, Jagodam, emerald_m, Nulka lubią tę wiadomość
-
Mąż motocrossowiec marzy o synu i chyba mi się to udzieliło, bo ciągle mówię jakbym miała w brzuchu chłopca
Póki co nasze typy to Bartek i Nadia- choć ta Nadia ostatnio przerodziła mi się w Maję.
W pracy wie tylko dyrektorka, bo mam l4 z wpisanym B. Reszta dziewczyn nie wie ale oczywiście jak się dowiedzieli o tym, że idę na l4 to mówiły, że na pewno jestem w ciąży
-
Kiedy najlepiej wybrac sie na usg, by uslyszec serduszko? Boje sie isc za wczesnie, zeby sie nie rozczarowac/nie stresowac. 1.05 wylatuje na tygodniowy urlop, wiec do ktora planowalam na ostatni weekend kwietnia, ale troche mnie korci, zeby pojsc juz w tę niedziele. Bede (jak dobrze licze ) w 6t3d.
Doradzcie prosze.
...więc teraz serca mam dwa...