Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
POlarisa, Nulka, Emerald, paradise dzięki za słowa otuchy.
guerretenshi - wow jaka zmiana w terminie porodu wcześniej na którego grudnia miałaś?
Szarlotka nie poddaje się - samo się dzieję rozum główkuje a nadzieja umiera zawsze ostatnia
roma - robiłam diagnostykę - to moja pierwsza ciąża obstawiona lekami więc nadzieja w powodzenie była duża...byłam pewna, że jak już zajdę tym razem i będę brała leki to się w końcu powiedzie...(acard, clexane, lutka, dupek), wygląda na to, że niekoniecznie
Basia79 wow a ja myślałam, że 10 lat to już taaka duża różnica wiekuPolarisa90, Nulka lubią tę wiadomość
-
Malinka a co Ci wyszło jeśli wolno spytać? Ja mam mutacje genu mthfr i jestem na końskiej dawce kwasu foliowego, do tego niedobór kortyzolu i czekam jeszcze na wyniki kariotypu.25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
paradise wrote:A mi znowu odwala! W poprzedniej ciazy przez caly 1 trymestr jadlam mrozony bòb,bywalo, ze 0,5 kg dziennie - fuj! Normalnie mrozonego bym nie tknela. No i wczraj kupilam swoja pierwsza paczke i chyba zaczyna sie moja bobowa przygoda
-
Widzę że nie tylko ja jestem maniakiem bobu. Jem co dziennie przez cały sezon w nieograniczonych ilościach. A zimą czasem skuszę się na mrożony choć to nie to samo. Jak jest początek sezonu to celowo omijam szerokim łukiem wszelkie warzywniaki bo wiem że jak zobaczę że już jest to przepadłam bo kupię i każde pieniądze oddam, a na początku do tanich nie należy. Mmmmmm jak dobrze że sezon już za pasem
paradise lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
emerald_m wrote:Basia79, podejrzewam, że Twój nastolatek oszaleje na punkcie młodszego rodzeństwa Fajną masz historię
najbardziej bałam się właśnie reakcji syna na wieści o ciąży. A tu niespodzianka - krótka reakcja - "SUPER "emerald_m, Nulka lubią tę wiadomość
-
roma wrote:Malinka a co Ci wyszło jeśli wolno spytać? Ja mam mutacje genu mthfr i jestem na końskiej dawce kwasu foliowego, do tego niedobór kortyzolu i czekam jeszcze na wyniki kariotypu.
Trombofilia z niedoboru białka s. Czekam na wyniki badań genetycznych, ale one dopiero w sierpniu. Dużo badań już zrobiłam lecz tego na mutację co ty masz jeszcze nie. Mam nadzieję, że teraz ciąża nie padnie mi bo kwasu foliowego nie brałam w końskiej dawce-mój gin nie chciał mi zapisać profilaktycznie mimo, ze nie miałam badania robionego-stwierdził, że zwykły wystarczy.
Też uwielbiam bóbWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 17:40
-
Dziewczyny miło mi do was dołączyć ! Wczorajsze dwie grube krechy nie pozostawiają złudzeń . Termin z Om na 24.12 wiec czekam na moj swiąteczny cud
Arleta, Asiaa91, emerald_m, M@linka, Isia86, s1985, Ulka84, Nulka, Szarlotka123 lubią tę wiadomość
-
emilkazozz wrote:Ja też w poprzedniej ciąży jadłam bób tonami i wczoraj kupiłam mrożony bo jakoś mnie naszło. Bób ma dużo kwasu foliowego, może dlatego podświadomie nas do niego ciągnie ?
mam taką wszystkowiedzącą ciotkę i ona mi też powtarza, że mam jeść to o co "maluszek" zawoła, bo on wie najlepiej
fakt, że gdzieś czytałam, że właśnie zachciankami organizm daje nam znać, czego mu brakuje, więc nic, tylko go słuchać
ja na przykład lubię fastfoody, oczywiście staram się unikać, ale jak już poczuję zapach to nie ma zmiłuj. A teraz, na samą myśl mnie mdli, ciągnie mnie do owoców i mięsa, ale nie smażonego-cieszę się, bo może nie przytyję dużo -
Tulipanowa ja o płci dowiedziałam się na usg połówkowym, nie było żadnych wątpliwości że to syn
przeczuć nie miałam żadnych, bardzo chciałam córkę, ale cały czas nastawiałam się na chłopaka, żeby się za bardzo nie rozczarować potem oczywiście miałam wyrzuty sumienia
Oczywiście teraz synek jest najcudowniejszy i absolutnie nie chciałabym żeby był dziewczynką
Aktualnie jest mi wszystko jedno co będzie, każde pokocham jak swoje ale fajnie by było dla porównania wychować córkę
A wy macie preferencje co do płci?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 18:02
-
Kalina123 ja od zawsze chciałam miec syna i wręcz nie mogłam wyobrazic siebie w roli mamy dziewczynki. Jednak po moich przejściach jest mi to juz kompletnie obojętne i marze tylko o tym aby urodzić zdrowego bobasa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 18:10
-
Ja w pierwszej ciąży chciałam dziewczynkę, ale od początku czułam, że chłopak i się sprawdziło. teraz jak robiliśmy to też dziewczynkę - dla odmiany:), ale jak już zaszłam, to przez myśl przeszło, a jak to chłopak? - i w sumie też fajnie. Jak myślę i mówię o dziecku to łapię się na tym, że nie myślę jak o dziewczynce, często zdania układają się "po męsku" - więc może to znowu przeczucie, że chłopak
Szarlotka123 lubi tę wiadomość
-
Ja wam powiem ze oddam wszystko za kiełbasę z musztarda. Jak wrócę do domu to od razu usmaze. Malinowa, mi termin z 6.12 przeszedł na 30.11. Ale tak to jest jak w ciągu dwóch tygodni z ciąży 4t6d robi się 7t4d. I to jest dla nas wszystkich nauka, że ciąża rozwija się w swoim czasie i nie ma do przeżywać ze był tylko pecherzyk czy mały zarodek. Dzieciaki jeszcze jak ich nie ma to dają nam popalić.
Moja mama jak zobaczyła zdjęcie w mmsie to aż zadzwoniła do mnie zapłakana ze juz kocha tego bąbelka. Niespodziewalam się po niej takiej reakcji, tym bardziej ze zawsze mi powtarzała ze dzieciak w wieku 20 lat to będzie moja życiowa porażka.M@linka, Ulka84, Nulka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Trochę odpuscilo po masażu ciepła oliwka.
Ale skron pulsuje . Boże, niech mi to przejdzie. Gin mi odpisała, bo pytałam czy mogę skronie amolem - a ona - pani objawy są bardzo niepokojące, Proszę natychmiast jechać na izbę przyjęć. Super. A z kim zostawię mojego 15 miesięcznego syna. I co mi tam dadzą?
Eh.
W pierwszej ciąży byłam pewna, że dziewczynka. Wszystko przez głupi chiński kalendarz płci. Wszystkim w rodzinie i wśród znajomych się sprawdziło. Jakież było zdziwienie w 12 tyg na prenatalnych - będzie mieć państwo synka
Teraz mi naprawdę wszystko jedno. Byle było zdrowe! Ale przeczucie teraz, że chłopiec. Może odwrotnie wyjdzie; ) -
Mi też płeć obojętna, no może tak odrobinę bardziej myślę o drugim synku.
Ale i córcia byłaby super Niech tylko będzie, no i będzie zdrowe.
Kushina, beta wspaniała. Mam niewiele wyższą, choć u mnie 6w0d.21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
nick nieaktualny
-
Ja obstawiam, że bd mieć córe. Marzy mi się imię Kalina dla niej... Ale niestety reszta rodziny nie podziela mojego zachwytu i chyba jak coś to będzie Wiktoria. Trochę oklepane... Zawsze chciałam inne imię. Co do chłopca, to nie mam żadnych pomysłów, bo i tak wiem, że będzie dziewczyna:-)
Udało się w cyklu