X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • paradise Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Dobre macie bety, nie ma co panikować ;)
    sylwia92, jestem pewna, że ujrzysz za tydzień piękny zarodek i będzie rosnąć i rosnąć :)
    baranosia, jak urodzinowy dzień mija? :)
    paradise, ja uwielbiam bób ale gotowany :D takiego surowego bym nigdy nie zjadła :D
    yamiya, witaj :) skoro masz takie długie cykle to owu pewnie była późno i dlatego ciąża pewnie jest młodsza
    :) Będzie dobrze ;)

Hahaha kochana tez jem gotowany. Chodzilo mi o to, ze kiedys mrozonego bym nie zjadla bo jest gorszej jakosci niz ten w sezonie - swiezy :D

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta, ładne masz wzrosty. Potem faktycznie ta beta jest już wysoka i dlatego to tak wygląda ale nie ma co się zamartwiać :)
    Na USG pewnie już zobaczysz zarodek, może i serduszko i się uspokoisz :)
    Abusia, mnie na NFZ też nie robią niestety USG ;/ Zawsze mnie to denerwuje..
    Następnym razem powiedz, ze chcesz USG. W końcu Ci się to należy.

Arleta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Hahaha kochana tez jem gotowany. Chodzilo mi o to, ze kiedys mrozonego bym nie zjadla bo jest gorszej jakosci niz ten w sezonie - swiezy :D

Hahahahahahaha, jestem blondynką- widać :D Właśnie się zastanawiałam jak Ty go zjadasz ale znam taką jedną laskę, która takiego gotowanego nie lubi, czeka aż się odmrozi i zjada dlatego już by mnie nic nie zdziwiło :D
    A no to tak :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 14:52

paradise lubi tę wiadomość

• Nulka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to najchętniej bym zjadła lody <3 albo upiekła ciasto bezowe...
    Nosi mnie dzisiaj strasznie... łatwo mnie wyprowadzić z równowagi, ale co mi sie M. dziwi jak mieliśmy dzisiaj załatwić sprawy kredytowe a dostaliśmy niedawno telefon ze jutro... STRACIŁAM 2 DNI NA UCZELNI a czas goni...

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC
    👶🏻01/02.2025 A 🩷

preg.png
    event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie Dziewczyny że tego 28 będzie już zarodek??? Ja już się tak denerwuję i widzę wszystko w czarnych barwach :(

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Hahahahahahaha, jestem blondynką- widać :D Właśnie się zastanawiałam jak Ty go zjadasz ale znam taką jedną laskę, która takiego gotowanego nie lubi, czeka aż się odmrozi i zjada dlatego już by mnie nic nie zdziwiło :D
    A no to tak :D
    Ja też blondynka i tak samo pomyślałam jak Ty :))) hahaha

paradise, Szarlotka123 lubią tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia92 wrote:
    Myślicie Dziewczyny że tego 28 będzie już zarodek??? Ja już się tak denerwuję i widzę wszystko w czarnych barwach :(
    ja byłam 3 tyg i 3 dni po owulacji i była tylko biała plamka, a potem 4 tyg i 1 dzień po owu (5 dni później) już było serducho :)
    więc obliczając to tak na wprost to u Ciebie jest ogromna szansa, że zobaczysz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 15:19

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia79 trochę mnie pocieszyłaś. Muszę uzbroić się w cierpliwość i czekać te 9 dnii modlić się żeby było dobrze

• guerretenshi Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno zobaczysz <3

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co na migrene. ... ja już nie daje rady. Nie da się spac. Jeść lezec siedzieć. Oko mi wysadza. Rzygam jak kot. :/

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarisa90 wrote:
    Piękne masz bety w normie tylko ta jedna z 6.04 troszkę mała ale później przyrosty w normie , myślę że nie masz się czym martwić :) kiedy masz wizytę ?

wizytę mam za tydzień we wtorek. Osiwieję do tego czasu kompletnie.
    Arleta, też nie znoszę tego odświeżenia strony diagnostyki. Jutro idę ostatni raz na betę i niech się dzieje wola Nieba.

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, że beta dobra. Muszę w to wierzyć. Stresa łapię jak czytam wartości hCG, niektórych z Was. Ja dziś zaczęłam 7 tydzień wg om, czyli 6w0d.
    Jak jutrzejsza beta będzie w miarę, na poprawę humoru machnę sobie ciążowy suwaczek :)

Przez Was zachciało mi się bobu. Chyba muszę zakupić i wszamać na kolację.

Arleta lubi tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • Hiszpanka Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudek2 wrote:
    Dziewczyny, co na migrene. ... ja już nie daje rady. Nie da się spac. Jeść lezec siedzieć. Oko mi wysadza. Rzygam jak kot. :/
    Ja tak miałam jakieś 2 tyg temu współczuję.pomogły mi czopki paracetamol 2 wzielam.tabletki zwymiotowalam:/ i spac od razu sie połóż może się uda.

Dwie córki
    dwa poronienia
    do trzech razy sztuka?
    41e216d4d4.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszy mnie ciągle masakra jakaś piłabym i piła...

palma, guerretenshi lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie, że zaraz umre. ..

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia79, jeśli w nicku masz rocznik to jesteśmy w tym samym wieku ;)

Basia79 lubi tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    Basia79, jeśli w nicku masz rocznik to jesteśmy w tym samym wieku ;)
    super, bo już myślałam, że w moim wieku nikt nie rodzi :)
    dzisiaj powiedziałam o ciąży szefowi
    no nie ucieszył się zbytnio, gdyż mam spory zakres zadań, których nikt inny nie robi
    jak już chwilę przetrawił to się mnie pyta : "a ile Ty masz lat"? no myślałam że mu palnę, i nawet sąd żaden by mnie nie skazał za zbrodnię w takim afekcie :)

yamiya, emerald_m, Arleta, s1985 lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Katii Znajoma

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny
    Mozna dolaczyc?
    Jestem rowniez grudniowa, termin 3 grudzien.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 16:53

Arleta, Abusiowa, paradise, Nulka lubią tę wiadomość

5df2b94870.png
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia79 wrote:
    super, bo już myślałam, że w moim wieku nikt nie rodzi :)
    dzisiaj powiedziałam o ciąży szefowi
    no nie ucieszył się zbytnio, gdyż mam spory zakres zadań, których nikt inny nie robi
    jak już chwilę przetrawił to się mnie pyta : "a ile Ty masz lat"? no myślałam że mu palnę, i nawet sąd żaden by mnie nie skazał za zbrodnię w takim afekcie :)
    Rodzi, rodzi :) i szczerze to ja bardzo sobie chwalę dojrzałe macierzyństwo. Synka urodziłam jak miałam 35 lat i dobrze mi z tym.
    U mnie z moim wiekiem największy problem ma tato, który twierdzi, że jestem za stara na dzieci. No i tu się nie zgadzamy ;)
    A to Twoja pierwsza ciąża?

Cudek, nie wiem co na migrenę, ale bardzo Ci współczuję.

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam laseczki wasze samopoczucie? U mnie mdlosci w dzien minely , rano tylko mam. Ale jakos daje rade. Ja chodze na NFZ do ginekologa. Mam wizyty co 3 tyg. W tym mam usg wszystko.Dodatkowo badania mi zlecil i przed wizyta mam zrobic. Wizyte mam 28 kwietnia;-)Narazie waga stoi w miejscu. Ale cos czuje ze niedlugo poleci w gore;p jak skoncza sie mdlosci;p W ktorym tyg laseczki ktore juz mialy pierwsze dziecko dwiedzialyscie sie o plci dziecka? Mialyscie jakies przeczucia co do plci? Sprawdzilo sie?:-)

• Basia79 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    Rodzi, rodzi :) i szczerze to ja bardzo sobie chwalę dojrzałe macierzyństwo. Synka urodziłam jak miałam 35 lat i dobrze mi z tym.
    U mnie z moim wiekiem największy problem ma tato, który twierdzi, że jestem za stara na dzieci. No i tu się nie zgadzamy ;)
    A to Twoja pierwsza ciąża?

Cudek, nie wiem co na migrenę, ale bardzo Ci współczuję.
    to moje drugie dzieciątko będzie. Pierwsze ma 18 lat, więc trochę śmiesznie jest, bo różnica między nami jest po 18 lat - ja z synem i syn z maluchem (syn do maluszka to już nawet 19 lat będzie jak się urodzi) :)
    odkąd urodziłam synka, zawsze powtarzałam, że więcej dzieci nie będzie, dał mi w kość że ho ho. I trzymałam się tej wersji...aż do zeszłego roku, kiedy nagle stwierdziłam w lutym, że chcę dziecko. Pomyślałam, że mi hormony szaleją więc odczekałam kilka miesięcy, ale nie przeszło, więc wzięliśmy się do roboty
    no i nie wychodziło, wszystkie badania i moje i męża były ok a ciąży brak. W marcu teraz zrobiono mi badanie drożności jajowodów i też ok, ale zaraz po badaniu udało się - mówią, że często po tym badaniu się zachodzi - jajowody dobrze przepłukane i łatwiej jest

emerald_m lubi tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ