X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że ja jestem na l4 więc teoretycznie podnosić się nie muszę ;)

cudek2, M@linka, dora13, paradise lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, dzisiaj rano jak wstałam i poszłam do toalety przy podcieraniu było trochę krwi, nie czerwonej, takiej ceglastej trochę, teraz już ok, biore luteinę dopochwowo rano i wieczorem po 100mg. myślicie ze te plamienie/krwawienie to może być jeszcze zagniezdzanie? przestraszyłam się, wizyta za tydzień dopiero, poszłam dzisiaj na bhcg by sprawdzić czy rosnie bo się denerwuje ;/

• Koska 88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ale sie dzisiaj wysłałam :) od 21.30 do 9.00 rano :) ja czuje jakby był chłopak ale zapłodnienie wychodzi 3 dni po stosunku wiec niby dziewczynka powinna być :) mi wszystko jedno, maź moze troszkę chciałby chłopaka pierwszego. Żona ania jest dużo możliwości, nie kochaliście sie moze ostatnio? Nie denerwuj sie :) ja na początku tez plAmilam, pochwa jest teraz dużo bardziej ukrwiona i łatwiej o mikro urazy z których potem widać plamienie.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zagnieżdżane raczej nie... kiedy ovu miałaś?

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to przez aplikowanie luteiny ja biorę pod język, porozmawiaj z lekarzem może Ci zamieni :) nie denerwuj się :)

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przy Antosiu plamiłam, a urodził się zdrów jak ryba ;) co nie znaczy, że trzeba być czujnym

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • dora13 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już chyba przesadzam i powinnam się jakoś oderwać od tych myśli, ale wystraszyłam się tym wczorajszym brakiem zarodka. Wy dziewczyny w 6tym tygodniu już serca widziałyście...a ja zjadam paznokcie. I kolejne 2 tygodnie do usg w stresie. :(

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora13 wrote:
    Ja już chyba przesadzam i powinnam się jakoś oderwać od tych myśli, ale wystraszyłam się tym wczorajszym brakiem zarodka. Wy dziewczyny w 6tym tygodniu już serca widziałyście...a ja zjadam paznokcie. I kolejne 2 tygodnie do usg w stresie. :(

Kochana może miałaś później owulacje i zagnieżdżenie:) jak nie wytrzymasz 2 tygodni do wizyty to może umów się za tydzień masz taką możliwość ?

dora13 lubi tę wiadomość

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • Jagodam Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora ja tez nie widzialam zarodka w 6 tyg i lekarz mi powiedzial ze to normalne. Wiec jestem spokojna:) stres nam moze tylko zaszkodzic. Ide jutro na wizyte i mam nadzieje zobaczyc pieknie bijace serduszko

dora13 lubi tę wiadomość

p19uyx8d8t4pvceh.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora13 ja widziałam tylko zarodek 3mm. Kolejną wizytę mam 25 kwietnia i mam nadzieję, że usłyszę serduszko :) Będzie dobrze :)

dora13 lubi tę wiadomość

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie stresuj się kochana. Za dwa tygodnie może oprócz zarodka zobaczysz jak mały się rusza.
    Dziewczyny, nie możecie się nakręcac i stresować. Ja ani razu nie wymiotowalam. Mdłości juz mi odchodzą, piersi bola tylko przy dotyku. Jak boli i kuje w brzuchu to się ciesze, bo maleństwo rośnie. Nie można od razu panikować. Tylko dbać o siebie, odpoczywać, spełniać zachcianki i nie słuchać, że ciąża to nie choroba. Plamienia mogą mieć milion powodów. Chociażby taki ze nasze endometrium teraz rośnie i rośnie . Myślę że to normalne że pod napływem krwi jakieś naczynko pęknie.
    Odpoczywajcie i bądźcie dobrej myśli. A przede wszystkim nie porównujcie się do innych - bo zwariujecie :*

żonaAnia, dora13, cudek2, Nulka lubią tę wiadomość

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owulacje to ja miałam dawno, ok 30.03,to mój 33 dzień cyklu, a zwykle mam ok 26dni, serduszkowania nie było już dawno bo i trochę się boje i mam mocno sucho wiec żadna przyjemność, a poza tym mam dużo pracy, mąż tez bo gorący okres i u mnie i u niego. może macica się teraz rozciąga i stad to... no zobaczę do końca dnia,jak już będzie spokoj to ok a jak się powtórzy to jutro zadzwonię do dr, a wlasciwie do poradni bo mój dr wyjechal akurat ;/

guerretenshi, masz racje, same się nakręcamy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 10:34

• Kama1312 Debiutantka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    właśnie wróciłam od lekarza, wczesny etap, bo to dopiero 4tydzien i 4 dzień, ale, niestety poprzednia ciąża była zagrożona od samego początku, to i teraz podobnie się zapowiada, więc muszę być pod kontrolą...
    Lekarza mam dobrego, bo zna się na tym, z czym u mnie jest największy problem - progesteron!!! W poprzedniej ciąży prawie nie rósł i walczyliśmy wszystkimi możliwymi sposobami, no i teraz zapowiada się podobnie - bo jak tylko zrobiłam test ciążowy to zbadałam progesteron i oczywiście wyszedł poniżej normy... tak więc już od tygodnia jestem na luteinie....
    A lekarz niestety z tych, którzy wszystko widzą w ciemnych barwach i zawsze zakłada najgorsze, więc i moje samopoczucie przy tym trochę spada...
    Dzis na usg widoczny pęcherzyk ciążowy (3,5mm) co wydaje się mojemu lekarzowi mało... ale myślę, że przesadza, bo to w końcu dopiero 4t4d!
    No i niestety okazało się, że mam piękną i dużą torbiel na jajniku (6.5cm. O tym za dużo lekarz nie mówił, póki co się obserwujemy, za tydzień mam się znów zgłosić.... (w poprzedniej ciąży zgłaszałam się co 2tyg czasem co tydzień, tak więc zapowiada się powtórka z rozrywki...)

Pozdrawiam Was serdeczni i napiszcie jaką wielkość miały wasze pęcherzyki ciążowe na podobnym etapie ciąży i czy może macie jakieś doświadczenie z torbielami jajników w tym błogosławionym stanie.... ;)

• OlaaP Nowa

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, ja w 4t6d miałam 5mm pęcherzyk i lekarz mówił że wszystko w porządku. Na tym etapie nie ma chyba co porównywać i się martwić, u każdej kobiety jest inaczej.

Dawno mnie tu nie było, jestem teraz w 6t0d, pęcherzyk i zarodek widoczne na usg, za tydzień wizyta z dokładnym usg, mam nadzieję usłyszeć serduszko:)

U mnie objawy się zmieniają, teraz ciągle mnie mdli, ale piersi już mniej bolą...Ogólnie jestem mega zmęczona i do pracy ledwo się zbieram, a będąc w niej zasypiam ;)

Termin mam na 14.12.2016 :)
    Pozdrawiam!

OlaaP
  • dora13 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy, naprawdę mnie uspokoiłyście :) dziękuję <3

ckai43r858q6yu1s.png
    16.02.15 8tc. *
    31.07.2015 9tc. *
  • Jagodam Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co myslicie o farbowaniu wlosow w 1 trymestrze?

p19uyx8d8t4pvceh.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu gotuję kompot <3

cudek2 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wielkością pęcherzyka nie pomogę na tak wczesnym etapie bo na 1 wizytę poszłam dopiero w 6+3 jak już serce biło

Jagoda ja farbuję normalnie, w 1 ciąży też farbowałam

82doroeqdnooy9dr.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodam wrote:
    Dziewczyny a co myslicie o farbowaniu wlosow w 1 trymestrze?
    Ponoć nie jest udowodnione że szkodzi. Ja mam duży problem bo farbuję się od lat na rudo. Strasznie już wyglądam i muszę koniecznie zrobić kolor bo odrosty mega ale czekam na potwierdzenie że z ciążą ok i wtedy przejdę po prostu na hennę.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • paradise Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie wydaje, ze teraz bedzie chlopak. W tej ciazy czuje sie zupelnie inaczej. W porzedniej ciagle wymiotowalam, spalam na siedzaco, ciagle cos mnie bolalo a teraz mam jakas wersje lajt! Muli mnie tylko rano, bez boli, zyje jakby nigdy nic. Ale nie napalam sie na zadna plec, jest mi to obojetne ;) chociaz mam pelna szafe ubran dla dziewczynki :D

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ