X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emerald_m trzymam mocno kciuki za betę❤
    Za dziewczyny dzisiaj wizytujace trzymam kciuki za dobre wieści ❤

emerald_m lubi tę wiadomość

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, oby same dobre były :)

Ja myślę o Nifty, bo mam 37 lat. Połowę pieniędzy już sobie odłożyłam. Trochę waham się jeszcze, ale jeśli utrzymam ciążę to chyba zrobię ten test. Myśli któraś z Was o nim?

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Ale nie musisz robić w szpitalu. Ja będę miała skierowanie od gin u której leczę się prywatnie, a to gdzie ja się z tym skierowaniem zgłoszę to już moja sprawa. Podzwoń i popytaj - w Katowicach w Angeliusie też robią na NFZ.
    poszukałam i Gorzów tylko szpital
    w Szczecinie 2 miejsca, ale nazwy bardziej zachęcające
    Samodzielny Publiczny Szpital Kliniczny Nr 2 Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego, Szczecin, ul. al. Powstańców Wielkopolskich 72,
    Samodzielna Pracownia Cytogenetyki PUM oraz Poradnia Genetyki Chorób Nienowotworowych i Diagnostyki Prenatalnej, Szczecin, ul. Powstańców Wielkopolskich 72,
    Dziewczyny ze Szczecina - znacie jakieś opinie? ten drugi wygląda na "fachowy"

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emerald wizyta miedzy 19-20. Jak widzę, że któraś idzie robić betę to aż mną wzdrga...Odważna jesteś... ;) Powodzenia <3

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• emilkazozz Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guerretenshi wrote:
    Mniej oczekiwania. Ale nie zdziwię się jak wyjdzie w grudniu :p
    Ja bym wolała dziewczynkę, ale mój chce tak bardzo chłopaka, że mowi, że jak będzie córka to ją odda :p i mamy juz wybrane imiona - Wojciech oraz Zuzanna.
    Mój mówi, że jak będzie kolejna dziewucha, to on "robi trzecie". W głębi serca mocno liczę na chłopaka, ale mam przeczucie, że to znów dziewczyna. Oczywiście oby było zdrowe, nic więcej nie potrzebuje do szczęścia. Ostatnim razem udało się na prenatalnych poznać płeć, być może i teraz tak będzie - oby do 13 tygodnia.

f2w3vfxms6mp9lea.png

• Gosiek88 Nowa

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Nic nie piszę ale codziennie Was gorliwie czytam:) U nas dzisiaj zaczął się 9 tydzień. Czyli pełnych 8 za nami wizyta w piątek z jednej strony bardzo się cieszę i nie mogę doczekać z drugiej zaraz czarne myśli w głowie.... masakra jakaś !!!!!;)

p19udqk39m18lsj6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety Dziewczyny Wy już myślicie o płci dziecka, a ja świruję że znów będę miała pusty pęcherzyk ciążowy. O zgrozo wyciągnęłam stare USG z właśnie ciąży bezzarodkowej i dodatkowo się załamałam. Wtedy na pierwszym usg pęcherzyk też miał 1,1 cm i był zupełnie pusty - tak jak teraz. Z tą różnicą że tamten był jakby "spłaszczony" teraz bardziej okrągły jest. Wtedy miałam cały czas plamienia, non stop pobolewał mnie brzuch, no i przyrost bhcg był zbyt niski. Teraz pęcherzyk jest okrągły, przyrost bhcg mieści się w normie według kalkulatora belly, plamień żadnych nie mam, brzuch mnie nie boli. W ogóle nie czuję się teraz jak na ciążę i to mnie martwi.

Boże tak bardzo chciałabym mieć to dziecko, jeszcze go nie widziałam a już kocham je całym sercem, a tu cały czas mam pod górkę. Niektóre z Was mają już chociaż ciałko żółte, a u mnie nic zupełnie, mała czarna plama :-(

Przepraszam Dziewczyny że tak smęcę ale strasznie się denerwuję, a nie mam się komu wygadać :-(

• emerald_m Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Emerald wizyta miedzy 19-20. Jak widzę, że któraś idzie robić betę to aż mną wzdrga...Odważna jesteś... ;) Powodzenia <3
    Gdzie tam odważna, umieram ze strachu. Ale i życie w niewiedzy mnie niszczy. A tu jeszcze 6 dni do wizyty i usg.
    Mocne kciuki!

M@linka lubi tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

• Aradia*** Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pierwsze wizyte wybieram sie dopiero za 2 tygodnie czyli 6+4 i mam ogromna nadzieje tym razem zobaczyc serduszko :)

qdkk4z17vp90lfbe.png
    m3sxgov390omtlvc.png
  • Gosiek88 Nowa

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia92 a kiedy masz i kiedy miałaś ostatnia wizytę? Ja też jeszcze nie widziałam nic oprócz pęcherzyka a na wizycie w OM byłam w 6 tyg 2 dniu. Martwię się co będzie teraz....ale cały czas wierzę że będzie dobrze...

p19udqk39m18lsj6.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis beta 2800 osttania w tym sezonie, progesteron 121 i jutro wizyta
    co do prenatalnych jak donosze to mam w gdansku refundowane z tymi wszystkim gratisami jak pappa i nifity czy cos ;/

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wizycie byłam wczoraj i więcej do tego lekarza nie pójdę. Nastraszyła mnie jak nie wiem, powiedziała że wzrost bhcg z 980 na 7500 w ciągu 7 dni to za mało, choć kalkulator belly pokazuje w normie. Nie powiedziała który tydzień według owulacji, bo ta była na 100% później o conajmniej 10 dni niż wychodzi z miesiączki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Denerwuję się strasznie bo już raz przez to przechodziłam, dwie kreski na teście, USG "niby wszystko dobrze", potem plamienia a za dwa tygodnie szpital i łyżeczkowanie. Aż mi się ryczeć chce :-(

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    O tak, oby same dobre były :)

Ja myślę o Nifty, bo mam 37 lat. Połowę pieniędzy już sobie odłożyłam. Trochę waham się jeszcze, ale jeśli utrzymam ciążę to chyba zrobię ten test. Myśli któraś z Was o nim?

Ja w sumie nie myślałam o tego typu badaniach, no chyba że coś nie tak wyjdzie ma usg tfu tfu
    Poczytałam teraz trochę o tym, kuszące ale i stresujące
    Chyba bym umarła z nerwów przez te kilka dni oczekiwania na wynik
    Z drugiej strony mieć pewność że jest wszystko ok i znać płeć BEZCENNE :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia92 wrote:
    Rety Dziewczyny Wy już myślicie o płci dziecka, a ja świruję że znów będę miała pusty pęcherzyk ciążowy. O zgrozo wyciągnęłam stare USG z właśnie ciąży bezzarodkowej i dodatkowo się załamałam. Wtedy na pierwszym usg pęcherzyk też miał 1,1 cm i był zupełnie pusty - tak jak teraz. Z tą różnicą że tamten był jakby "spłaszczony" teraz bardziej okrągły jest. Wtedy miałam cały czas plamienia, non stop pobolewał mnie brzuch, no i przyrost bhcg był zbyt niski. Teraz pęcherzyk jest okrągły, przyrost bhcg mieści się w normie według kalkulatora belly, plamień żadnych nie mam, brzuch mnie nie boli. W ogóle nie czuję się teraz jak na ciążę i to mnie martwi.

Boże tak bardzo chciałabym mieć to dziecko, jeszcze go nie widziałam a już kocham je całym sercem, a tu cały czas mam pod górkę. Niektóre z Was mają już chociaż ciałko żółte, a u mnie nic zupełnie, mała czarna plama :-(

Przepraszam Dziewczyny że tak smęcę ale strasznie się denerwuję, a nie mam się komu wygadać :-(
    Ależ pisz, o czym tylko potrzebujesz. Nikt nie zrozumie Cię lepiej niż my po stratach i rozczarowaniach. Ciąża to nie tylko lukrowany czas radosnego oczekiwania. To okres lęków, obaw i dłużącego się oczekiwania. Nie ma potrzeby udawać, że jest inaczej ;)

Z całego serca życzę Ci żebyś na następnej wizycie zobaczyła to, czego tak pragniesz :) Jak chcesz to po powrocie do domu sprawdzę Ci jak w zdrowej ciąży było u mnie. Synek pojawił się późno.

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m bardzo bym Ci była wdzięczna. W tej chwili każde choćby najmniejsze słowo otuchy daje mi promyczek nadziei że to upragnione dzieciątko w końcu się u nas pojawi

• Alexxis Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, ja byłam na wizycie niby w 7 tygodniu ciąży, według mojej poprzedniej miesiączki. Strasznie sie przestraszyłam, że jest coś nie tak gdy zobaczyłam sam pęcherzyk...Jednak ginekolog mnie nieco uspokoił bo powiedział, że pewnie później miałam owulacje niż się oblicza i ciąża wygląda na 4 tydzień. Powiedziała mi też, że jeśli zrobię betę i będzie w normie to nie mam się czym martwić :) Zrobiłam i jest wzystko niby okej, ale dopiero za tydzień we wtorek ide do ginekologa...

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do zaufanego ginekologa idę za tydzień w czwartek. A do tego czasu chyba osiwieję :-( We wtorek pobiorę sobie krew na bhcg i wtedy zobaczę czy dalej będzie dobrze przyrastało

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam refundowane - 35 lat w tym roku wrrr
    Wolałbym zapłacić te 280 zł a być o 5 lat młodsza ;)
    Roma - dr Włoch super. Byliśmy u Niej na polowkowym i po 30 tygodniu. Dokładna jest bardzo. Ale nas przyjęła w sadowskim właśnie. Na prenatalne 11-13 tydz. Do dr.Cnoty. jest super. Oby tylko nasze dzieci zdrowe! Daj Boże!

s1985 lubi tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudek2 wrote:
    Ja tez mam refundowane - 35 lat w tym roku wrrr
    Wolałbym zapłacić te 280 zł a być o 5 lat młodsza ;)
    Roma - dr Włoch super. Byliśmy u Niej na polowkowym i po 30 tygodniu. Dokładna jest bardzo. Ale nas przyjęła w sadowskim właśnie. Na prenatalne 11-13 tydz. Do dr.Cnoty. jest super. Oby tylko nasze dzieci zdrowe! Daj Boże!
    ja mam refundowane ze względu na wcześniejsze obumarłe ciąże, i w sumie jak ty wolała bym wydac kase a zeby wszystko było odbrze tym razem

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ