X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia będzie dobrze zobaczysz :*
    Kilka z nas zobaczyło ostatnio pusty pęcherzyk- w tym ja. Nie powiem mało nie zeszłam na zawał, a jak wyszłam z gabinetu to się popłakałam. Ale lekarz mi wszystko wytłumaczył i faktycznie jeśli owulacja jest później to wiek ciąży z OM nie jest miarodajny. To jest ok gdy masz cykle 28dniowe i owulację w 14 dniu. Ja miałam cykle 32dniowe a owulację w 18-19dc stąd też moja ciąża zamiast 5t6dz (w dniu wizyty) okazała się młodsza o 2tyg.
    Następną wizytę mam dzień przed Tobą i wierzę, że obie będziemy widziały już piękne zarodki, a może nawet będzie nam dane usłyszeć serduszko- pamiętaj na tym etapie wszystko naprawdę szybko się rozwija!

dora13 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, no więc u mnie na początku 7tc był sam pęcherzyk o wymiarach 1.86cm. Tydzień później był już zarodek z bijącym serduszkiem o wymiarach 0.79cm. Wtedy usg znów oceniło wiek ciąży na 7 tydzień i to się zgadzało.
    Postaraj się nie zamartwiać. Sama napisałaś nam, że w tej ciąży jest wszystko inaczej :)

Dziewczyny, ale serio macie refundowane Nifty? U mnie nie słyszałam o takiej możliwości.

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dziwnie się to wszystko liczy, każdy przypadek jest indywidualny
    ja jestem pewna że owulacji nie miałam w 14dc raczej 16-18dc cykl by miał 30-32 dni) a na wizycie w 6+3 wielkość dzidka odpowiadała dokładnie 6+3
    Wygląda na to że szybko się zagnieździł bo w 27dc już miałam pozytywny test

Wystarczy ciut późniejsza owu + dłuższy proces zagnieżdzania i już mamy rozjazd kilka dni

Trzymam za was kciuki :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam owu w 10 dc. Cykle 29- 30 dniowe. Wcześniejsze owu były 17dc grudzień, 16 dc styczeń i 19 dc luty. Dziwne. No ale te późniejsze okazały się dla mnie nieszczęśliwe - wszystkie były z prawego jajnika. Ta szczęśliwa z lewego w 10 dc - podobnie jak z synkiem- wtedy w 2014 roku też lewy jajnik, owulacja 9 dc! Przy cyklach 26 dniowych. Hmm ciekawe. ..

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam owulacje 25-28dc więc na starcie mam 2 tyg obsuwy i tak idąc do lekarza w rzekomo 6 tyg nie widziałam kompletnie nic nawet pęcherzyka a 10 dni później juz pęcherzyk z 2mm zarodkiem i ciałkiem żółtym także spokojnie bedzie ok :)

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC
    👶🏻01/02.2025 A 🩷

preg.png
    event.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Mam nadzieję że dołączę do Was lub do styczniówek, ale tymczasem nie wyprzedzam faktów :)
    Pytanie mam do Was, w sumie do tych dziewczyn co biora clexane 40, o ile któraś z Was bierze ;)
    Jak jest z dostepnoscia clexane? bez problemu mozna dostac, czy musicie chodzic po aptekach i szukac?

f2wle6ydyez5rsng.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chamomilla wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Mam nadzieję że dołączę do Was lub do styczniówek, ale tymczasem nie wyprzedzam faktów :)
    Pytanie mam do Was, w sumie do tych dziewczyn co biora clexane 40, o ile któraś z Was bierze ;)
    Jak jest z dostepnoscia clexane? bez problemu mozna dostac, czy musicie chodzic po aptekach i szukac?

Ja kupuję w aptece przy klinice i zawsze jest. Jest to lek stosowany w wielu przypadkach więc nie powinno być większego kłopotu z zakupem. Poza tym apteki dość szybko sprowadzają leki.

ih9kcbx.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio dla babci kupowałam, ogólnie podobno jest problem z dostępnością
    Brakuje w hurtowniach bo wszystko wysyłają do niemiec, raz na jakiś czas rzucają partię

82doroeqdnooy9dr.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem własnie ze jest problem...stresuje mnie to i dzwonilam do paru aptek i wszystkie mowily ze na stanie brak i narazie nie ma mozliwosci sprowadzic, zeby probowac w innych aptekach. W piatek bede u lekarza w Warszawie i jesli on zdecyduje ze bede potrzebowala clexane 40, tak jak wczesniej wspominal, to zastanawiam sie czy nie wykorzystac momentu pobytu w Warszawie i tam sprobować gdzies kupic...
    Kamilam8 z jakiego jestes miasta jesli mozna wiedziec?

f2wle6ydyez5rsng.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chamomilla wrote:
    No wiem własnie ze jest problem...stresuje mnie to i dzwonilam do paru aptek i wszystkie mowily ze na stanie brak i narazie nie ma mozliwosci sprowadzic, zeby probowac w innych aptekach. W piatek bede u lekarza w Warszawie i jesli on zdecyduje ze bede potrzebowala clexane 40, tak jak wczesniej wspominal, to zastanawiam sie czy nie wykorzystac momentu pobytu w Warszawie i tam sprobować gdzies kupic...
    Kamilam8 z jakiego jestes miasta jesli mozna wiedziec?

Ja z Warszawy ale clexane kupuje w Białymstoku bo tam robiłam teraz ivf i tam realizuje po wizycie recepty.
    Proponuje zapytać w warszawie w aptece namex:
    ul. Emili Plater 20
    Warszawa
    tel: 22 830 72 00

Tam kieruje invikta i tam realizowałam recepty jak robiłam w invikcie ivf.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 16:26

Chamomilla lubi tę wiadomość

ih9kcbx.png
  • Ren Znajoma

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie przywitam z moim cudem w wieku 41 lat, sennoscia i wrazliwymi piersiami to wszystko co mam, narazie ;-) Data porodu na 14 grudnia a moja ciaza jest WYMODLONA :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 16:29

paradise, cudek2, Nulka, Kamilam8, kwiatuszek12345, M@linka, palma, Isia86, RedLady, dora13, Izieth lubią tę wiadomość

Ren
  • paradise Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ren, witam i gratuluję. Życzę Ci spokojnej ciąży :)

Ren lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja już po wizycie,po której jestem w szoku i niedowierzaniu.
    Zobaczyłam dziś serduszko,bije ładnie,lekarka dłuższą chwile nic nie mówiła,już wiedziałam że coś nie tak..okazało się,że jest jeszcze drugi pęcherzyk z zarodkiem!!dużo mniejszy,akcja serca prawie niewidoczna dlatego powiedziała,że dużych szans dla niego nie daje ale nadzieja musi być zawsze..
    Dla mnie to jest naprawdę niepojęte,tydzień temu był tylko 1 pęcherzyk bez serduszka jeszcze,dodatkowo miałam monitoring-też tylko 1 pęcherzyk był.Jak to możliwe?
    Strasznie sie teraz boję,żeby przy najgorszym ten jeden kropek nie pociągnął ze sobą tego drugiego,kurde jednej ciązy donosić nie mogę a już taka blizniacza to ryzyko stukrotnie wieksze..Jakby sie jednak udało to byłabym przeszczęśliwa,chyba jak nigdy w życiu,moje 2 aniołki wróciłyby do mnie..,jednak lekarka raczej jest pesymistyczna co do tego
    Teraz nawet jak to piszę to po prostu nie wierze

M@linka, palma, paradise, Ren, cudek2, emilkazozz, Agulkowa, Ulka84, Polarisa90, Isia86, Nulka, Aradia***, RedLady, dora13, Asiaa91 lubią tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletka to TY już raz byłaś w bliźniaczej ciąży?
    Kurdę i szczęscie większe i ryzyko i obawy... takiej info to się nie spodziewałam - wzruszył mnie Twój cud i oby trwał - pomodlę się za Was :*

Arleta, Ren, Nulka, dora13 lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• palma Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nowe mamusie ;)
    Arleta jestem w szoku ale takim pozytywnym! <3 taki numer Ci bobasy wykręciły :D trzeba wierzyć że będzie dobrze, zawsze jeden zarodek z dwóch jest mniejszy itp więc pewnie niedługo nadgoni :D

ja za to dziś już mam stresik bo jutro wizyta

Arleta lubi tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Renku po fioletowej stronie :D

Arletka, będę się modlić żeby się udało i żeby te dwa serduszka biły 100 lat. Wzruszył mnie Twój post. Ehhh...

Arleta, Ren lubią tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chamomilla wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Ja u siebie mam aptekę gdzie zawsze mam dostępny od ręki

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Arletka to TY już raz byłaś w bliźniaczej ciąży?
    Kurdę i szczęscie większe i ryzyko i obawy... takiej info to się nie spodziewałam - wzruszył mnie Twój cud i oby trwał - pomodlę się za Was :*
    M@linka nie nie byłam,tylko napisałam tak,bo dwa razy straciłam ciąże i tak nawet kiedyś sobie myślałam,że może kiedyś moje dzieci wrócą..

M@linka lubi tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta! Będę się modlić! !!!!

Ren, Arleta lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Ren Znajoma

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Dziewczynki ja już po wizycie,po której jestem w szoku i niedowierzaniu.
    Zobaczyłam dziś serduszko,bije ładnie,lekarka dłuższą chwile nic nie mówiła,już wiedziałam że coś nie tak..okazało się,że jest jeszcze drugi pęcherzyk z zarodkiem!!dużo mniejszy,akcja serca prawie niewidoczna dlatego powiedziała,że dużych szans dla niego nie daje ale nadzieja musi być zawsze..
    Dla mnie to jest naprawdę niepojęte,tydzień temu był tylko 1 pęcherzyk bez serduszka jeszcze,dodatkowo miałam monitoring-też tylko 1 pęcherzyk był.Jak to możliwe?
    Strasznie sie teraz boję,żeby przy najgorszym ten jeden kropek nie pociągnął ze sobą tego drugiego,kurde jednej ciązy donosić nie mogę a już taka blizniacza to ryzyko stukrotnie wieksze..Jakby sie jednak udało to byłabym przeszczęśliwa,chyba jak nigdy w życiu,moje 2 aniołki wróciłyby do mnie..,jednak lekarka raczej jest pesymistyczna co do tego
    Teraz nawet jak to piszę to po prostu nie wierze

Kochana to cud! I bede sie za ten Twoj podwojny Bozy Cud jeszcze dzisiaj modlic <3

Arleta lubi tę wiadomość

Ren
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ