X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia będzie dobrze zobaczysz :*
    Kilka z nas zobaczyło ostatnio pusty pęcherzyk- w tym ja. Nie powiem mało nie zeszłam na zawał, a jak wyszłam z gabinetu to się popłakałam. Ale lekarz mi wszystko wytłumaczył i faktycznie jeśli owulacja jest później to wiek ciąży z OM nie jest miarodajny. To jest ok gdy masz cykle 28dniowe i owulację w 14 dniu. Ja miałam cykle 32dniowe a owulację w 18-19dc stąd też moja ciąża zamiast 5t6dz (w dniu wizyty) okazała się młodsza o 2tyg.
    Następną wizytę mam dzień przed Tobą i wierzę, że obie będziemy widziały już piękne zarodki, a może nawet będzie nam dane usłyszeć serduszko- pamiętaj na tym etapie wszystko naprawdę szybko się rozwija!

dora13 lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, no więc u mnie na początku 7tc był sam pęcherzyk o wymiarach 1.86cm. Tydzień później był już zarodek z bijącym serduszkiem o wymiarach 0.79cm. Wtedy usg znów oceniło wiek ciąży na 7 tydzień i to się zgadzało.
    Postaraj się nie zamartwiać. Sama napisałaś nam, że w tej ciąży jest wszystko inaczej :)

Dziewczyny, ale serio macie refundowane Nifty? U mnie nie słyszałam o takiej możliwości.

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dziwnie się to wszystko liczy, każdy przypadek jest indywidualny
    ja jestem pewna że owulacji nie miałam w 14dc raczej 16-18dc cykl by miał 30-32 dni) a na wizycie w 6+3 wielkość dzidka odpowiadała dokładnie 6+3
    Wygląda na to że szybko się zagnieździł bo w 27dc już miałam pozytywny test

Wystarczy ciut późniejsza owu + dłuższy proces zagnieżdzania i już mamy rozjazd kilka dni

Trzymam za was kciuki :)

82doroeqdnooy9dr.png
  • cudek2 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam owu w 10 dc. Cykle 29- 30 dniowe. Wcześniejsze owu były 17dc grudzień, 16 dc styczeń i 19 dc luty. Dziwne. No ale te późniejsze okazały się dla mnie nieszczęśliwe - wszystkie były z prawego jajnika. Ta szczęśliwa z lewego w 10 dc - podobnie jak z synkiem- wtedy w 2014 roku też lewy jajnik, owulacja 9 dc! Przy cyklach 26 dniowych. Hmm ciekawe. ..

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam owulacje 25-28dc więc na starcie mam 2 tyg obsuwy i tak idąc do lekarza w rzekomo 6 tyg nie widziałam kompletnie nic nawet pęcherzyka a 10 dni później juz pęcherzyk z 2mm zarodkiem i ciałkiem żółtym także spokojnie bedzie ok :)

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Mam nadzieję że dołączę do Was lub do styczniówek, ale tymczasem nie wyprzedzam faktów :)
    Pytanie mam do Was, w sumie do tych dziewczyn co biora clexane 40, o ile któraś z Was bierze ;)
    Jak jest z dostepnoscia clexane? bez problemu mozna dostac, czy musicie chodzic po aptekach i szukac?

f2wle6ydyez5rsng.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chamomilla wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Mam nadzieję że dołączę do Was lub do styczniówek, ale tymczasem nie wyprzedzam faktów :)
    Pytanie mam do Was, w sumie do tych dziewczyn co biora clexane 40, o ile któraś z Was bierze ;)
    Jak jest z dostepnoscia clexane? bez problemu mozna dostac, czy musicie chodzic po aptekach i szukac?

Ja kupuję w aptece przy klinice i zawsze jest. Jest to lek stosowany w wielu przypadkach więc nie powinno być większego kłopotu z zakupem. Poza tym apteki dość szybko sprowadzają leki.

ih9kcbx.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio dla babci kupowałam, ogólnie podobno jest problem z dostępnością
    Brakuje w hurtowniach bo wszystko wysyłają do niemiec, raz na jakiś czas rzucają partię

82doroeqdnooy9dr.png
  • Chamomilla Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem własnie ze jest problem...stresuje mnie to i dzwonilam do paru aptek i wszystkie mowily ze na stanie brak i narazie nie ma mozliwosci sprowadzic, zeby probowac w innych aptekach. W piatek bede u lekarza w Warszawie i jesli on zdecyduje ze bede potrzebowala clexane 40, tak jak wczesniej wspominal, to zastanawiam sie czy nie wykorzystac momentu pobytu w Warszawie i tam sprobować gdzies kupic...
    Kamilam8 z jakiego jestes miasta jesli mozna wiedziec?

f2wle6ydyez5rsng.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chamomilla wrote:
    No wiem własnie ze jest problem...stresuje mnie to i dzwonilam do paru aptek i wszystkie mowily ze na stanie brak i narazie nie ma mozliwosci sprowadzic, zeby probowac w innych aptekach. W piatek bede u lekarza w Warszawie i jesli on zdecyduje ze bede potrzebowala clexane 40, tak jak wczesniej wspominal, to zastanawiam sie czy nie wykorzystac momentu pobytu w Warszawie i tam sprobować gdzies kupic...
    Kamilam8 z jakiego jestes miasta jesli mozna wiedziec?

Ja z Warszawy ale clexane kupuje w Białymstoku bo tam robiłam teraz ivf i tam realizuje po wizycie recepty.
    Proponuje zapytać w warszawie w aptece namex:
    ul. Emili Plater 20
    Warszawa
    tel: 22 830 72 00

Tam kieruje invikta i tam realizowałam recepty jak robiłam w invikcie ivf.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 16:26

Chamomilla lubi tę wiadomość

ih9kcbx.png
  • Ren Znajoma

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie przywitam z moim cudem w wieku 41 lat, sennoscia i wrazliwymi piersiami to wszystko co mam, narazie ;-) Data porodu na 14 grudnia a moja ciaza jest WYMODLONA :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 16:29

paradise, cudek2, Nulka, Kamilam8, kwiatuszek12345, M@linka, palma, Isia86, RedLady, dora13, Izieth lubią tę wiadomość

Ren
  • paradise Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ren, witam i gratuluję. Życzę Ci spokojnej ciąży :)

Ren lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja już po wizycie,po której jestem w szoku i niedowierzaniu.
    Zobaczyłam dziś serduszko,bije ładnie,lekarka dłuższą chwile nic nie mówiła,już wiedziałam że coś nie tak..okazało się,że jest jeszcze drugi pęcherzyk z zarodkiem!!dużo mniejszy,akcja serca prawie niewidoczna dlatego powiedziała,że dużych szans dla niego nie daje ale nadzieja musi być zawsze..
    Dla mnie to jest naprawdę niepojęte,tydzień temu był tylko 1 pęcherzyk bez serduszka jeszcze,dodatkowo miałam monitoring-też tylko 1 pęcherzyk był.Jak to możliwe?
    Strasznie sie teraz boję,żeby przy najgorszym ten jeden kropek nie pociągnął ze sobą tego drugiego,kurde jednej ciązy donosić nie mogę a już taka blizniacza to ryzyko stukrotnie wieksze..Jakby sie jednak udało to byłabym przeszczęśliwa,chyba jak nigdy w życiu,moje 2 aniołki wróciłyby do mnie..,jednak lekarka raczej jest pesymistyczna co do tego
    Teraz nawet jak to piszę to po prostu nie wierze

M@linka, palma, paradise, Ren, cudek2, emilkazozz, Agulkowa, Ulka84, Polarisa90, Isia86, Nulka, Aradia***, RedLady, dora13, Asiaa91 lubią tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• M@linka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletka to TY już raz byłaś w bliźniaczej ciąży?
    Kurdę i szczęscie większe i ryzyko i obawy... takiej info to się nie spodziewałam - wzruszył mnie Twój cud i oby trwał - pomodlę się za Was :*

Arleta, Ren, Nulka, dora13 lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• palma Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nowe mamusie ;)
    Arleta jestem w szoku ale takim pozytywnym! <3 taki numer Ci bobasy wykręciły :D trzeba wierzyć że będzie dobrze, zawsze jeden zarodek z dwóch jest mniejszy itp więc pewnie niedługo nadgoni :D

ja za to dziś już mam stresik bo jutro wizyta

Arleta lubi tę wiadomość

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Renku po fioletowej stronie :D

Arletka, będę się modlić żeby się udało i żeby te dwa serduszka biły 100 lat. Wzruszył mnie Twój post. Ehhh...

Arleta, Ren lubią tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chamomilla wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Ja u siebie mam aptekę gdzie zawsze mam dostępny od ręki

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Arletka to TY już raz byłaś w bliźniaczej ciąży?
    Kurdę i szczęscie większe i ryzyko i obawy... takiej info to się nie spodziewałam - wzruszył mnie Twój cud i oby trwał - pomodlę się za Was :*
    M@linka nie nie byłam,tylko napisałam tak,bo dwa razy straciłam ciąże i tak nawet kiedyś sobie myślałam,że może kiedyś moje dzieci wrócą..

M@linka lubi tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• cudek2 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta! Będę się modlić! !!!!

Ren, Arleta lubią tę wiadomość

860iwn15jj88tkvr.png
    860i73sb9uiq88aj.png
  • Ren Znajoma

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Dziewczynki ja już po wizycie,po której jestem w szoku i niedowierzaniu.
    Zobaczyłam dziś serduszko,bije ładnie,lekarka dłuższą chwile nic nie mówiła,już wiedziałam że coś nie tak..okazało się,że jest jeszcze drugi pęcherzyk z zarodkiem!!dużo mniejszy,akcja serca prawie niewidoczna dlatego powiedziała,że dużych szans dla niego nie daje ale nadzieja musi być zawsze..
    Dla mnie to jest naprawdę niepojęte,tydzień temu był tylko 1 pęcherzyk bez serduszka jeszcze,dodatkowo miałam monitoring-też tylko 1 pęcherzyk był.Jak to możliwe?
    Strasznie sie teraz boję,żeby przy najgorszym ten jeden kropek nie pociągnął ze sobą tego drugiego,kurde jednej ciązy donosić nie mogę a już taka blizniacza to ryzyko stukrotnie wieksze..Jakby sie jednak udało to byłabym przeszczęśliwa,chyba jak nigdy w życiu,moje 2 aniołki wróciłyby do mnie..,jednak lekarka raczej jest pesymistyczna co do tego
    Teraz nawet jak to piszę to po prostu nie wierze

Kochana to cud! I bede sie za ten Twoj podwojny Bozy Cud jeszcze dzisiaj modlic <3

Arleta lubi tę wiadomość

Ren
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ