Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia będzie dobrze zobaczysz :*
Kilka z nas zobaczyło ostatnio pusty pęcherzyk- w tym ja. Nie powiem mało nie zeszłam na zawał, a jak wyszłam z gabinetu to się popłakałam. Ale lekarz mi wszystko wytłumaczył i faktycznie jeśli owulacja jest później to wiek ciąży z OM nie jest miarodajny. To jest ok gdy masz cykle 28dniowe i owulację w 14 dniu. Ja miałam cykle 32dniowe a owulację w 18-19dc stąd też moja ciąża zamiast 5t6dz (w dniu wizyty) okazała się młodsza o 2tyg.
Następną wizytę mam dzień przed Tobą i wierzę, że obie będziemy widziały już piękne zarodki, a może nawet będzie nam dane usłyszeć serduszko- pamiętaj na tym etapie wszystko naprawdę szybko się rozwija!dora13 lubi tę wiadomość
-
Sylwia, no więc u mnie na początku 7tc był sam pęcherzyk o wymiarach 1.86cm. Tydzień później był już zarodek z bijącym serduszkiem o wymiarach 0.79cm. Wtedy usg znów oceniło wiek ciąży na 7 tydzień i to się zgadzało.
Postaraj się nie zamartwiać. Sama napisałaś nam, że w tej ciąży jest wszystko inaczej
Dziewczyny, ale serio macie refundowane Nifty? U mnie nie słyszałam o takiej możliwości.21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
No właśnie dziwnie się to wszystko liczy, każdy przypadek jest indywidualny
ja jestem pewna że owulacji nie miałam w 14dc raczej 16-18dc cykl by miał 30-32 dni) a na wizycie w 6+3 wielkość dzidka odpowiadała dokładnie 6+3
Wygląda na to że szybko się zagnieździł bo w 27dc już miałam pozytywny test
Wystarczy ciut późniejsza owu + dłuższy proces zagnieżdzania i już mamy rozjazd kilka dni
Trzymam za was kciuki -
Ja miałam owu w 10 dc. Cykle 29- 30 dniowe. Wcześniejsze owu były 17dc grudzień, 16 dc styczeń i 19 dc luty. Dziwne. No ale te późniejsze okazały się dla mnie nieszczęśliwe - wszystkie były z prawego jajnika. Ta szczęśliwa z lewego w 10 dc - podobnie jak z synkiem- wtedy w 2014 roku też lewy jajnik, owulacja 9 dc! Przy cyklach 26 dniowych. Hmm ciekawe. ..
-
Ja miałam owulacje 25-28dc więc na starcie mam 2 tyg obsuwy i tak idąc do lekarza w rzekomo 6 tyg nie widziałam kompletnie nic nawet pęcherzyka a 10 dni później juz pęcherzyk z 2mm zarodkiem i ciałkiem żółtym także spokojnie bedzie ok
-
Cześć dziewczyny!
Mam nadzieję że dołączę do Was lub do styczniówek, ale tymczasem nie wyprzedzam faktów
Pytanie mam do Was, w sumie do tych dziewczyn co biora clexane 40, o ile któraś z Was bierze
Jak jest z dostepnoscia clexane? bez problemu mozna dostac, czy musicie chodzic po aptekach i szukac? -
Chamomilla wrote:Cześć dziewczyny!
Mam nadzieję że dołączę do Was lub do styczniówek, ale tymczasem nie wyprzedzam faktów
Pytanie mam do Was, w sumie do tych dziewczyn co biora clexane 40, o ile któraś z Was bierze
Jak jest z dostepnoscia clexane? bez problemu mozna dostac, czy musicie chodzic po aptekach i szukac?
Ja kupuję w aptece przy klinice i zawsze jest. Jest to lek stosowany w wielu przypadkach więc nie powinno być większego kłopotu z zakupem. Poza tym apteki dość szybko sprowadzają leki. -
No wiem własnie ze jest problem...stresuje mnie to i dzwonilam do paru aptek i wszystkie mowily ze na stanie brak i narazie nie ma mozliwosci sprowadzic, zeby probowac w innych aptekach. W piatek bede u lekarza w Warszawie i jesli on zdecyduje ze bede potrzebowala clexane 40, tak jak wczesniej wspominal, to zastanawiam sie czy nie wykorzystac momentu pobytu w Warszawie i tam sprobować gdzies kupic...
Kamilam8 z jakiego jestes miasta jesli mozna wiedziec? -
Chamomilla wrote:No wiem własnie ze jest problem...stresuje mnie to i dzwonilam do paru aptek i wszystkie mowily ze na stanie brak i narazie nie ma mozliwosci sprowadzic, zeby probowac w innych aptekach. W piatek bede u lekarza w Warszawie i jesli on zdecyduje ze bede potrzebowala clexane 40, tak jak wczesniej wspominal, to zastanawiam sie czy nie wykorzystac momentu pobytu w Warszawie i tam sprobować gdzies kupic...
Kamilam8 z jakiego jestes miasta jesli mozna wiedziec?
Ja z Warszawy ale clexane kupuje w Białymstoku bo tam robiłam teraz ivf i tam realizuje po wizycie recepty.
Proponuje zapytać w warszawie w aptece namex:
ul. Emili Plater 20
Warszawa
tel: 22 830 72 00
Tam kieruje invikta i tam realizowałam recepty jak robiłam w invikcie ivf.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 16:26
Chamomilla lubi tę wiadomość
-
I ja sie przywitam z moim cudem w wieku 41 lat, sennoscia i wrazliwymi piersiami to wszystko co mam, narazie Data porodu na 14 grudnia a moja ciaza jest WYMODLONA
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 16:29
paradise, cudek2, Nulka, Kamilam8, kwiatuszek12345, M@linka, palma, Isia86, RedLady, dora13, Izieth lubią tę wiadomość
Ren -
Dziewczynki ja już po wizycie,po której jestem w szoku i niedowierzaniu.
Zobaczyłam dziś serduszko,bije ładnie,lekarka dłuższą chwile nic nie mówiła,już wiedziałam że coś nie tak..okazało się,że jest jeszcze drugi pęcherzyk z zarodkiem!!dużo mniejszy,akcja serca prawie niewidoczna dlatego powiedziała,że dużych szans dla niego nie daje ale nadzieja musi być zawsze..
Dla mnie to jest naprawdę niepojęte,tydzień temu był tylko 1 pęcherzyk bez serduszka jeszcze,dodatkowo miałam monitoring-też tylko 1 pęcherzyk był.Jak to możliwe?
Strasznie sie teraz boję,żeby przy najgorszym ten jeden kropek nie pociągnął ze sobą tego drugiego,kurde jednej ciązy donosić nie mogę a już taka blizniacza to ryzyko stukrotnie wieksze..Jakby sie jednak udało to byłabym przeszczęśliwa,chyba jak nigdy w życiu,moje 2 aniołki wróciłyby do mnie..,jednak lekarka raczej jest pesymistyczna co do tego
Teraz nawet jak to piszę to po prostu nie wierze
M@linka, palma, paradise, Ren, cudek2, emilkazozz, Agulkowa, Ulka84, Polarisa90, Isia86, Nulka, Aradia***, RedLady, dora13, Asiaa91 lubią tę wiadomość
-
witam nowe mamusie
Arleta jestem w szoku ale takim pozytywnym! taki numer Ci bobasy wykręciły trzeba wierzyć że będzie dobrze, zawsze jeden zarodek z dwóch jest mniejszy itp więc pewnie niedługo nadgoni
ja za to dziś już mam stresik bo jutro wizytaArleta lubi tę wiadomość
aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
Witaj Renku po fioletowej stronie
Arletka, będę się modlić żeby się udało i żeby te dwa serduszka biły 100 lat. Wzruszył mnie Twój post. Ehhh...Arleta, Ren lubią tę wiadomość
21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
Chamomilla wrote:Cześć dziewczyny!
Jak jest z dostepnoscia clexane? bez problemu mozna dostac, czy musicie chodzic po aptekach i szukac?2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
M@linka wrote:Arletka to TY już raz byłaś w bliźniaczej ciąży?
Kurdę i szczęscie większe i ryzyko i obawy... takiej info to się nie spodziewałam - wzruszył mnie Twój cud i oby trwał - pomodlę się za Was :*M@linka lubi tę wiadomość
-
Arleta wrote:Dziewczynki ja już po wizycie,po której jestem w szoku i niedowierzaniu.
Zobaczyłam dziś serduszko,bije ładnie,lekarka dłuższą chwile nic nie mówiła,już wiedziałam że coś nie tak..okazało się,że jest jeszcze drugi pęcherzyk z zarodkiem!!dużo mniejszy,akcja serca prawie niewidoczna dlatego powiedziała,że dużych szans dla niego nie daje ale nadzieja musi być zawsze..
Dla mnie to jest naprawdę niepojęte,tydzień temu był tylko 1 pęcherzyk bez serduszka jeszcze,dodatkowo miałam monitoring-też tylko 1 pęcherzyk był.Jak to możliwe?
Strasznie sie teraz boję,żeby przy najgorszym ten jeden kropek nie pociągnął ze sobą tego drugiego,kurde jednej ciązy donosić nie mogę a już taka blizniacza to ryzyko stukrotnie wieksze..Jakby sie jednak udało to byłabym przeszczęśliwa,chyba jak nigdy w życiu,moje 2 aniołki wróciłyby do mnie..,jednak lekarka raczej jest pesymistyczna co do tego
Teraz nawet jak to piszę to po prostu nie wierze
Kochana to cud! I bede sie za ten Twoj podwojny Bozy Cud jeszcze dzisiaj modlicArleta lubi tę wiadomość
Ren