Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRedLady wrote:Mam pytanko do dziewczyn z Katowic i okolic. Kogo polecacie jako ginekologa prowadzącego ciąże? Niby mam pakiet z Medicoveru ale nie odczuwam pełni zaufania by tam ciąże prowadzić. A im dłużej szukam tym większy mętlik czuje
Pani doktor Alicja Gajewska-Kucharek ma same dobre opinie, byłam u niej raz- byłam bardzo zadowolona, niestety nie miała potem żadnych bliskich terminów, więc zapisałam się do doktor Katarzyny Olszak-Wąsik (obie są z Bytomia) i ta druga prowadzi moją ciąże. Jestem z niej bardzo zadowolonaRedLady lubi tę wiadomość
-
dora13 wrote:Niestety nie dowiem się, co było przyczyną poronień. W pierwszej ciąży widziałam bijące serduszko w 8 tyg, po czym 4 dni później 3 lekarzy potwierdziło brak akcji. Tydzień wcześniej leciałam samolotem. W drugiej ciąży leciałam 4 razy (wakacje - dowiedzieliśmy się o ciąży dzień przed wylotem:P i odwiedziny rodziny 2 tyg później) upewniając się u lekarzy, że mogę. Usłyszałam, że nie ma przeciwskazań. Po powrocie z wycieczek okazało się, że mam 3 szklanki krwi w macicy, a mój organizm psychicznie zatrzymał już martwą ciążę, bo dawno powinno to ze mnie "chlusnąć". I znów szpital. Generalnie nie choruję na nic, wyniki mam dobre, robiłam różne przeciwciała i wykluczyłam choroby odzwierzęce. W badaniu histopatologicznym nic nie wyszło. Na genetykę jeszcze za wcześnie, podobno. Zobaczymy jak teraz.
Powiem Wam, że od 4 lat mocno chodzę z Bogiem, codziennie z nim rozmawiam i dziękuję za każdy dzień. Wierzę, że On ma jakiś plan dla nas, tylko my jesteśmy czasem niecierpliwe Ale gdyby nie Bóg, już dawno leczyłabym się na depresję. Na wielu poziomach naszego życia nas wsparł i wysłuchal modlitw.
Ale się rozpisałam Kto to będzie czytał hihi
Alreta - wspaniale! Cóż za niespodziankadora13 lubi tę wiadomość
-
W Szczecin Zdroje rodziło dużo moich kolezanek. Również moja siora urodziła tam dwójkę dzieci. Opiekę sobie bardzo wszyscy chwała. Natomiast Pomorzany już nie koniecznie. Tam to trochę podejście jakby o ,,masòwke,, chodziło. Tak slyszalam z opini znajomych.
guerretenshi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja właśnie popadłam w płaczliwość... Mój synek przyszedł ze zdjęciem na którym jest ze swoim pradziadkiem, a moim kochanym dziadkiem i powiedział, że będzie mu go brakować, a ja pękłam hormony mi zdecydowanie nie pomagają w takich sytuacjach...
Znowu mi się śnił tym razem mówiłam mu żeby mnie nigdy nie zostawił i wiem, że jest -
baranosia wrote:Wizyta w następną środę dopiero wariuje już... Chyba jutro też pójdę na betę
Kamilam8 lubi tę wiadomość
-
Mam wyniki bety. Nie pozostawiają złudzeń. Dwudniowy przyrost to 19.8% Było 3364 jest 4029mlU/ml.
Tak chciałam z Wami zostać. Będę zaglądać i każdej z Was życzę tego, czego sobie życzyłam. Zapachu choinki, rodzinnego spokoju, miłości i kwilenia noworodka, gdy przyjdzie ten magiczny czas
Proszę Was o modlitwę, o kciuki, o dobre myśli. Gdy już zacznę nowy cykl, jak tylko będę mogła, chcę spróbować jeszcze jeden, ostatni raz.21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
emerald_m wrote:Mam wyniki bety. Nie pozostawiają złudzeń. Dwudniowy przyrost to 19.8% Było 3364 jest 4029mlU/ml.
Tak chciałam z Wami zostać. Będę zaglądać i każdej z Was życzę tego, czego sobie życzyłam. Zapachu choinki, rodzinnego spokoju, miłości i kwilenia noworodka, gdy przyjdzie ten magiczny czas
Proszę Was o modlitwę, o kciuki, o dobre myśli. Gdy już zacznę nowy cykl, jak tylko będę mogła, chcę spróbować jeszcze jeden, ostatni raz.
Kochana tak bardzo mi przykro ze tylko beta tyle przyrosla. Ale nie wiem jak to dokładnie jest ze przy dużych wartościach rośnie wolniej. Może nie wszystko stracone ważne ze rośnie kochana mam nadzieje ze to czego nam życzyć spełni się i u Ciebie
-
Właśnie wyszłam. Zarodek za mały i nieregularne tętno... Powiedziała że szanse marne. Kazała włączyć clexane ale to chyba tylko po to żeby mieć poczucie że zostało zrobione wszystko co powinno.25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Dziękuję dziewczyny. Dopóki nie pójdę na usg to nie mam potwierdzenia, ale już wiem jak to jest. Wolę się przygotować na to co mnie czeka i zbierać siły na przyszłość.21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
Właśnie przeszperałam internet i znalazłam dziewczyna, która miała 25% przyrost a ciąża się rozwiała, wiec może jednak nie wszystko stracone
Polarisa90 lubi tę wiadomość
-
Nulka, dziewczyny, kochane jesteście.
Wizytę mam 26 kwietnia, we wtorek.
Roma, przytulam. Bardzo, bardzo życzę Ci żeby po clexane serduszko się rozbujało.
Idę sobie popłakać w pachnącej kąpieli. Może trochę mi ulży.
21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
Emerald -mam nadzieję, ze to cię trochę pocieszy - ja miałam przyrost 23% w ciągu 48h z 1900 do 2300 a dziś zobaczyłam bijące serduszko i 6mm szczęścia - cudzie trwaj!
Dziękuję za kciuki, otuchę i modlitwę - dzis została wysłuchana...:
Żeby różowo nie było to ciaża powinna miec 7t2d a ma 6t1d lecz lekarz mowil żeby się tym kompletnie nie przejmować.Szarlotka123, Nulka, Agulkowa, Arleta, Isia86, RedLady, Polarisa90, dora13, Koska 88, Ulka84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, co takie złe informacje dzisiaj
emerald, pamiętaj, ze masz wysoką betę a od 1000 idzie już powoli, dlatego lekarze nie pozwalają jej robić. Może nie wszystko stracone i wszystko będzie dobrze, wizyta już niedługo, szybko zleci.
roma, może tabletki pomogą! Nie załamuj się, proszę Cię, trzeba mieć nadzieję, czytałam gdzieś ostatnio, ze lekarka mówiła, że jest problem z zarodkiem, że tętno nie takie i w ogóle, ze nie ma szans na dalsze rozwinięcie ciąży a dziewczyna urodziła zdrowe dziecko, nagle w 8 tygodniu zaczęło się prawidłowo rozwijać i wzrastać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 21:13