Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Roma masz rację,idz jeszcze gdzie indziej.
Jak widzisz M@linka nasza euforia krótko trwa,mi też sie przypomniała ta moja beta..noi ten zarodek...ale oby do przodu -
nick nieaktualny
-
Ja dziś też kiepski dzień. Wczoraj dzwonił mój kolega z pracy, że nasz kumpel zginął w wypadku samochodowym - dzik leżał na drodze. Była 22. Ciemno. Okazało się, że inne auto próbowało wyminac zwierzę - był wielki 70 kg- i odbił na drugi pas. Pech chciał, że mój kolega jechał z naprzeciwka. Zginęli obaj na miejscu. 37 lat i 25. Zostawił żonę i niespełna 3 letnia córkę. A dziś - przed godziną, zadzwonił do mnie mój absolwent. Okazało się, że ten 25 latek to mój wychowanek.
Jestem w takim szoku. ... ze od razu wymioty. ..
Co za debil potraca zwierzę i odjeżdża! Ten ktos zadzwonił na policję że duże zwierzę leży na drodze. 2 min od telefonu doszło do tragedii. Gdyby się zatrzymał. Wyjął trójkąt. Awaryjne. Oni by żyli.
Dziewczyny. Nie tracić nadziei. Cuda się zdarzają. Beta wcale nie malenka. Ważne, że rośnie. Mało. Ale rośnie. A nie stoi czy spada ! Serduszko bije. Może dopiero zaczęło. A jak można stwierdzić, że nieregularne bez mierzenia. Mój gin mówi, że jeszcze się nie mierzy. Ze jest ok i już.
Szarlotka - jest ok. 8 mm
Mój miał w poniedziałek 1,3 ale pamiętaj, że ciąża starsza o kilka dni - owu w 10 dc. Wg usg termin na 1 grudnia! Jest ok.
Ciężko dzień. Ledwo żyję. I te nerwy. Szok.
Pa. Idę.Szarlotka123 lubi tę wiadomość
-
Emerald, trzymam mocno kciuki. Musisz być pozytywnie nastawiona. Nie rób juz bety. Idź może do innego lekarza i zobacz co on ci powie.
Roma, ty tez zmykaj do innego. Jak ta baba mogła powiedzieć coś takiego nie sprawdzając?!
Malinka, to są dobre wieści ze jest serduszko. Bądź też dobrej myśli, każde dzieciaczki rozwijają się w innym tempie...M@linka lubi tę wiadomość
-
Szarlotka123 wrote:Arleta, ja też mam ten problem. Zaczęłam się zastanawiać.. Na 7t3d mój miał 8mm a tutaj dziewczyny z późniejszą ciążą już mają po 1,3.. Zaczęłam się martwić. Orientujecie się, czy na ten tydzień jest prawidłowy wzrost?
baranosia, nie rób bety bo się tylko zestresujesz.
roma, na podstawie obrazu to ona sobie może powiedzieć autora a nie to czy serce dobrze bije. ;/ Ja bym poszła prywatnie gdzie indziej.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e05468dc5526.png
-
Witajcie,
widze że dużo sie dzieje, są dobre jak i te złe wieści (bardzo mi przykro )
gratuluje udanych wizyt
u mnie coraz bliżej do dnia kiedy moje pierwsze dzieciątko odeszlo - 8+1
dziś wizyta zobaczymy co będzie, dam znać po
miłego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 08:46
aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny! Ja bardzo szybko wczoraj odleciałam, o 22 to już dawno spałam. I tak przemyślałam sobie to wszystko i stwierdziłam że przecież musi być dobrze. Najważniejsze jest to że nie mam plamień, bo wtedy miałam je non stop. We wtorek pobiorę ostatni raz krew na bhcg i będę już zupełnie spokojna
M@linka, Nulka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny roma, esmerald i malinka trzymam za was bardzo mocno kciuki. Musi być dobrze. Ja chodzę teraz spać o 20-21 i potem mam was tyle do nadrabiania. Dziewczynynie możecie sie tak stresować i przejmować bo to na pewno nie wpływa dobrze na fasolki. Ja tez dwa tygodnie dużo gorzej sie czułam, miałam więcej mdłości i wymiotów a teraz jest dużo lepiej, a to za wcześnie na poprawę i juz mi sie załącza rozkmina czy sie wszystko dobrze rozwija. Ale trzeba wierzyć, ze tak. Wiara czyni cuda i nie jedna nasza ciąża jest cudem. Miłego dnia
M@linka lubi tę wiadomość
-
Sylwia Agulkowa ma rację nierób już bety. Wczoraj też byłam nastawiona, że dziś idę na betę ale dziewczyny wytłumaczyły mi że na tym etapie i przy takich wartościach nie ma już przyrostu 100% co 48h i to niepotrzebny stres. Bo beta może powoli rosnąć a fasolka rozwija się prawidłowo. Też siedzę jak na szpilkach i wyczekuję przyszłej środy więc wiem co czujesz
Arleta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyemilkazozz wrote:w kwestii prawidłowego wzrostu. Znalazłam to jakiś czas temu na forum- wstawiam prtsc. To tylko orientacyjne oczywiście. Na różnych stronach omawiających tygodnie ciąży są różne dane (jedni piszą, że w 7 tygodniu zarodek ma 0,5cm- inni, że 0,7cm- a prawda jest taka, że każda ciąża jest inna i w większości przypadków nawet jeśli wiemy kiedy była OWULACJA to i tak nie mamy pewności co daty zapłodnienia- plemniki też mają swoją żywotność
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e05468dc5526.png
Kochana, bardzo Ci dziękuję ale na wizycie miałam dopiero 5 tydzień od zapłodnienia więc na niewiele mi się to zda, ale przynajmniej będę wiedziała teraz
W Poniedziałek mam wizytę, może da posłuchać serduszka ale na USG nie mam co liczyć bo to na NFZ znowu. Czekam na wszystkie wyniki badań i myslę, że w przyszłym tygodniu pójdę już do swojej.
Trzymam kciuki za wszystkie Kobietki, które mają dzisiaj wizyty. Oby były same dobre informacje