Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dotty w ogóle nie widać że 2h temu rodziłaś! Wyglądałaś cudownie!
Zrobiłam pierogi z kapustą i grzybami na Wigilię i zamroziłam a teraz siedzę i zajadam się mandarynkami z lodówki (mąż ciągle krzyczy kto trzyma mandarynki i pomarańcze w lodówce ale mi ciągle gorąco i takie zimne są idealne
)
Dobrawa lubi tę wiadomość

-
Kokardka, w sali nr 1

Właśnie się karmimy. Trochę boli jedna brodawka bo mi ją zadrapał. Ale jakoś dajemy radę No i oczywiście brzuch...
Ja też non stop z małym na gołej klacie :p na zmianę z tatusiem :p Dotty świetnie wyglądasz. Mi jakoś zabrakło weny do ogernięcia się. Ale szwy tylko troche ciągną więc śmigam sobie normalnie od samego porodu.
P.s. Karmicie na zmianę w trakcie jednego karmienia czy jedno karmienie jedna pierś drugie kolejna?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2016, 20:20

-
nick nieaktualnyEch, mam wrażenie, że Stachu ostatnio strasznie mało się rusza
Nigdy nie był jakiś mega aktywny, ale ostatnio jakby jeszcze mniej. Raz na jakiś czas coś tam minimalnie poczuję. Detektor tętna idzie w ruch kilka razy dziennie
Już bym chciała, żeby był ten 19.12.
-
Oj, nie było mnie dwa dni, a tu połowa dziewczyn się rozpakować! Szok!
Gratuluje maluszków. Dużo zdrówka życzę.
Dziewczyny, dziś jest termin mojego porodu, a tu Alisia jutro skończy 6tygodni! Jak ten czas ucieka.
Izieth, Olcia..89, Iva79 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy to możliwe, że mam krew w moczu, bo wczoraj się trochę pozacinałam przy goleniu? Rano zauważyłam, że mocz jakiś ciemny, ale sądziłam, że to taki przetrzymany z całej nocy... A tu kilkadziesiąt erytrocytów wyszło
Strach czytać w necie od czego to. Chyba lepiej powtórzę badanie...
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Baranosia!ja Ci zapłacę,ja Cię do siebie przywiozę-tylko przyjedź i nagotuj mi tych pyszności,bo jak czytam o Twoich potrawach to ścieram slinkę z klawiatury:-)baranosia wrote:Dotty w ogóle nie widać że 2h temu rodziłaś! Wyglądałaś cudownie!
Zrobiłam pierogi z kapustą i grzybami na Wigilię i zamroziłam a teraz siedzę i zajadam się mandarynkami z lodówki (mąż ciągle krzyczy kto trzyma mandarynki i pomarańcze w lodówce ale mi ciągle gorąco i takie zimne są idealne
)
Izieth, Angela B-D lubią tę wiadomość
-
Och,
Wreszcie odzyskalam haslo i moge pisac z telefonu
Wiecie przy roczniaku nie sposob komputera uzywac
Boze,dziewczyny alescie sie wziely do roboty z tymi porodami
Oczywiscie wielkie gratulacje nowym mamom
Werix,
Super ze uwinelas sie przed wywolywaniem
Baranosia,
Z ciebie to niezla gospodyni
Dotty,
Podziwiam rodzenie i pisanie na forum
Werix lubi tę wiadomość
Wszyscy w domu
-
Dzis mam juz ciaze donoszona

Ale nigdzie mi sie nie spieszy
Planowo bede jako ostatnia z was rodzila
Mialobyc z Polkosia,ale Polkosia sue juz wylamuje
Wiec przypada mi zaszczytne miejsce ostatniej
Werix, polkosia lubią tę wiadomość
Wszyscy w domu
-
Uwaga,
Chwale sie swoimi zakupami
Udalo mi sie kupic w dobrej cenie materacyk di boxa,z sebciem uzywalam kolderki a na to kocyka
Hamak dla malej- musze jeszcze popraciwac nad wiazaniem .
Skorzane buciki w 100% do nauki chodzenia.
I poduszka do karmienia ,ale ti juz z aliexpress
[E=https://naforum.zapodaj.net/a170c03a98ed.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a170c03a98ed.jpg[/url]
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe214e57f2e7.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c0614f365412.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3615d9e4e79.jpg
Izieth, MoBo, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
Wszyscy w domu
-
Dziewczyny, odnośnie tych bóli, skurczy przedporodowych... Jak wiecie, męczy mnie to już grubo ponad tydzień, a może i nawet już dwa tygodnie będą. Na początku zaczęło się lajtowo, ale od chyba 6 dni to są kurewsko silne bóle, które łapią mnie spontanicznie, albo w autobusie, na spacerze, w sklepie, ale jednak najczęściej wieczorem i w nocy. Nie jest to jednak typowy ból jak na @. Jest to przeszywający ból lędźwiowy, jakby mnie ktoś prądem poraził. Jest nieregularne, co 20 minut, co 10, co 2 godziny lub wcale, jak wczorajszej nocy.
Nie panikuję, bo mi daleko do paniki, ale jak Boga kocham, nie znam żadnej innej kobiety, która by tak się męczyła ze skurczami zanim się właściwy poród zaczął. To już tydzień czasu, a ja jestem wyczerpana, to tak cholernie boli, że zwijam się. Nie wiem czy to normalne. Czopu brak, wody nie odeszły, nic innego się nie dzieje. Nie chcę dzwonić do położnej i doopę jej zawracać. Wolę was zapytać czy któraś z was spotkała się z takim przypadkiem, żeby ktoś miał tak silne skurcze krzyżowe jeszcze przed porodem i to przez tyle dni?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 00:38
-
Maggie_31 wrote:Baranosia!ja Ci zapłacę,ja Cię do siebie przywiozę-tylko przyjedź i nagotuj mi tych pyszności,bo jak czytam o Twoich potrawach to ścieram slinkę z klawiatury:-)
Ja też chcę
Też zapłacę i też przywiozę
Baranosia, nie dość, że ślinka cieknie, to za każdym razem zżera mnie zazdrość, że potrafisz takie rzeczy robić i że Ci się chce
Ja jestem kompletne antytalencie kulinarne 
Polkosia, wydaje mi się możliwe, że krew się dostała do próbki, ale faktycznie lepiej powtórzyć badanie.
Werix, ja karmię na zmianę - każde karmienie inna pierś, nie zmieniam piersi w trakcie jednego karmienia. I na szczęście karmienie już nie sprawia bólu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 05:07
Werix, polkosia lubią tę wiadomość

Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
A ja na patologii...po kontrolnym ktg wyszło, ze raz małemu tętno spadło i zostałam na obserwacii...poza tym w nocy skurcze, jak się okazało straszaki...po nospie trochę ulzylo. Teraz znów mnie łapią....nic fajnegoNasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero

-
Polkosia mi też raz wyszły erytrocyty i krew w moczu,po dwóch dniach powtórzylam i wszystko idealnie. Ale co się naczytalam i nastresowalam przez ten internet
szkoda gadać
nie czytaj:)!
Mi mówili na początku w szpitalu żeby rozkręcić pokarm - powinnam przykładać co karmienie do dwóch piersi 5 min z jednej i 5 min z drugiej (i tak robiłam tylko chyba po 10 min:)). A jak już się rozkręci po paru dniach-to wtedy co karmienie inna;)
Jusci dobrze, że jesteś pod obserwacja.
polkosia lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH