SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mam tylko do środy l4 ciekawe czy dostanę kolejne czy będą kazali mi brać macierzyński

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Michalinka powoli nareszcie zaczyna odzyskiwać kolor :) ja przez odstawienie jej i wzięcie sie za laktator nabawiłam sie wczoraj zastoju ale dzisiaj sytuacja jest opanowana. Mam nadzieje, ze we wtorek mała będzie miała do czego wracać i uda mi sie utrzymać laktację. No i mam nadzieje, ze we wtorek pozwolą nam wrócić do kp.
    Ja karmie w fotelu z poduszka do,karmienia.

baranosia lubi tę wiadomość

bl9cvcqgs911kctx.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/clementoni-bramka-interaktywna-2w1-mowi-pl-40-i6637236425.html

Mamuśki co sądzicie o takim prezencie na gwiazdkę dla chłopca rok i 4m-ce? Nie mam kompletnie pomysłu :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranpsia, moj ma rok i 4 mce, no jemu by sie nie spodobalo, chyba za maly jeszcze.
    A jeszcze bardziej by nie spodobalo sie mi, jakby sie skapnął o co kaman z tą piłką i wciaz by nią kopał wszedzie :D

• baranosia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe a co możesz polecić tak z własnego doświadczenia?

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, gratulacje! :)

Baranosia, u nas hitem są już klocki Duplo. Polecam :) Najwięcej śmiechu jest z kolejki na baterie. Bystrzacha sama już włącza i wyłącza :)

Ja dzisiaj ogarnęłam trochę chatę i wstawiłam kilka prań, bo jutro jednak jadę zdjąć ten pessar, więc chciałam mieć część rzeczy z bani, żeby się nie załamać po ewentualnym powrocie z porodówki ;P Spakowałam klapki jeszcze do torby i jestem ready ;P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky Way - Twoja córeczka już się odobraziła, czy dalej ma niezadowoloną minkę? ;) Ja podobno też się urodziłam wielce niezadowolona :P

• milky_way Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina! Troche jest mniej zmarszczona, ale do zadowolenia jej baaaardzo daleko :D
    Mam nadzieje, ze minie jej to, bo my jestesmy ogolnie takimi bardzo usmiechnietymi ludzmi, takze no nie mozliwe, zeby byla ponurakiem :D
    Poza tym... ona wciaz spi :D nawet na jedzenie czesto ją budze..juz dzis si nawet martwilam ale przypomnialamcsobie ze maly tez wciaz spal... ona malovco nawet oczka otwiera :)

Baranosia- u nas....trywialnie... książeczki. Nic sie nie liczy, tylko byle z nim siedziec i czytac i pokazywac :):):)

Kushina lubi tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lego duplo kupiłam na urodziny w sierpniu teraz też myślałam o czymś z lego duplo ale to nie głupio znowu w ten sam temat uderzać?
    Książeczki na pewno też dorzucę do paczki ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas karmienie na siedząco :) O ile w szpitalu z początku udawało się na leżąco, to jak mała odkryła karmienie na siedząco to już inaczej nie chciała ;) A poduszka do karmienia to błogosławieństwo dla kręgosłupa. Przed porodem wahałam się czy kupić, ale teraz nie wyobrażam sobie karmić bez.

Nie raz tu się martwiłyśmy brakiem siary przed porodem. Nie miałam ani kropli siary przed porodem, a już po godzinie od porodu się pojawiła bez najmniejszego problemu :)

Dobrawa, Martusiazabka lubią tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały ssak przy piersi coraz częściej, a potrafi i godzinę ssać a za 40 min znów godzinę... co chwilę go pobudzam żeby nawet nie próbował traktować cycka jak smoczka, ale już powoli brodawki zaczynają mi nawalać mimo że wydaje mi się że przystawiam go prawidłowo: w szpitalu mówili że dobrze.

Też muszę ogarnąc karmienie na leżąco.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

17u9ha00otchcgqb.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmienie na lezaco najlepsze,przynajmniej mama moze przy okazji odpoczac.
    Werix ,
    Tak bywa na poczatku,praktycznie non stop karmisz..
    Milky way,
    Nie wiedzialam ze masz 16 miesieczniaka w domu :)
    Jak reaguje zepchniety z piedestalu ;) ?
    Polkosia,
    Z tymi nockami to ostatnio tragedia,ze 4 razy potrafi sie wybudzic i jest nieodkladalny,ostatniej nocy 2 godziny probowalam go odlozyc,czasami juz wymiekam i trace cierpliwosc...

Werix lubi tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia u nas podoba sie tor dla samochodzikow,o taki
    http://sprzedajemy.pl/zwariowana-zjezdzalnia-tor-dla-autek-nr15128982

baranosia lubi tę wiadomość

• milky_way Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa, no wlasnie niezle! Staramy sie go zachecac, i zeby pomagal np "zanies pieluszke do smietnika" albo "zanies tacie smoczek", pokazujemy itd, poza tym duuuuzo sie nim zajmujemy zeby nie czul sie odtrącony. Ale ob sam nie wykazuje prawie zadnego zainteresowania. Czasem podejdzie i sie usmiechnie tak niepewnie. To wszystko! Jedyne jak mała płacze, to ucieka albo......placze i jest stereo :D ale wtedy mu pokazujemy ze zobacz, jaki mały płaczek, nic sie nie dzieje, siostrzyczka jest glodna, chodz z mamą, nakarmimy siostrę. No i takie tam :) myslalam ze bedzie hardcore, ale nie ! Jest super!

Baranosia- ni, bie jest to spektakularny prezent, chyba, ze dziecko, jak moje, hest fanatykiem ksiazeczek :):)
    U nas np jest zakaz przunoszenia zabawek. Toniemy w zabawkach ktore nie sa uzywane...dodatkowo ja to strasznie nie lubie gadajacych spiewajacych zabawek. Jak sie kilka naraz włączy, to naprawde..wytrzymac nie mozna :D

Dobrawa lubi tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha
    My tez ograniczamy zabawki
    No i szlaban na plastikowe wszystko w jednym,czyli przyciskasz jeden guziczek a tu feria swiatelek i dzwiekow ;)

milky_way lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie cierpię tych grających plastików, ale moje dziecko je uwielbia. Od razu tańczy, jak coś włączy, potem śpiewa i gada do nich. U nas książeczki też na topie, ale Lego wygrywa chwilowo :) Nauczyła się już łączyć i budować słupek z 6 klocków. Dla nas to mega duma, bo w sumie ona malutka jeszcze jest ;) Ale od początku wolała takie manualne zabawy, wszystko rączkami dłubała.

Dobrawa, nie dziwię się... Nam dziś zasnęła o 21, a już właśnie 3 pobudka na cyca wypada. Jestem naprawdę nieprzytomna... Ratuje mnie tylko ten internet, bo szybciej czas leci podczas karmienia i zaraz wracamy znów spać.

Co do pozycji do karmienia, to u nas pierwsze pół roku praktycznie tylko w dzień na siedząco, na poduszce, a w nocy spod pachy na leżąco. Potem przerzuciłam się tylko na leżąco i tak karmię do dziś.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nita Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a więc dzisiaj po południu jednak zadzwoniłam do szpitala i powiedziałam co mnie trapi. Położna kazała mi przyjechać. Spokojnie się wykąpałam i ubrałam, no i pojechaliśmy. Do szpitala dotarliśmy gdzieś o 16.30. Tam mnie wzięli na taką małą salkę tuż przy porodówce, takie jakby ip położnicze. Zrobili ktg, skurcze regularne, dochodziło nawet do 170, praktycznie przez całą godzinę byłam w skurczach w regularnych odstępach, ale ja ich prawie wcale nie czułam.
    Pobrano mi krew i zmierzono ciśnienie. Bardzo wysokie. Zmierzyła mi jeszcze 4 razy, nadal wysokie, jednak przez regularne skurcze skierowała mnie na porodówkę. W pokoju na porodówce skurcze mi ustały, jednak ciśnienie nadal wysokie, w granicach 150/99.
    Szyjka otwarta na 2 cm. Skurcze potem wróciły, ale nieregularne. Przyszła lekarka, dała mi tabletki na obniżenie ciśnienia i niestety, mam mieć poród wywoływany ze względów zdrowotnych. Odesłano mnie do domu. Jutro ponownie mamy przyjechać na monitoring ciśnienia i ustalenie daty indukcji, ale będzie to chyba albo wtorek albo środa, zależy czy będzie miejsce. No i oczywiście, nie rodzę w domu narodzin. Z takim ciśnieniem się nie kwalifikuję.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Werix Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 01:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, nawet jeśli nie uda się tsk jak sobie wymarzyłaś, to nie znaczy że Twój poród nie będzie piękny. Ja też zupełnie inaczej wyobrażałam sobie własny, ale z tego rzeczywistego również jestem zadowolona. Będzie dobrze :)

Kurde, czy Wasze dzieci też robią tak ogromne kupy?! Myślałam że noworodki robią małe kupki ale mój obsrywa się po pachy kilka razy dziennie!

17u9ha00otchcgqb.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita,jak dobrze,ze zadzwoniłaś i udałas sie na kontrole!watpliwosci wyjaśnione,bo te dolegliwości faktycznie były dość specyficzne,a tu prosze.A co z tym ciśnieniem?zawsze mialas podwyższone czy ostatnimi czasy sie takie zrobiło?

17u920mmtaho5gy9.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2016, 02:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werix wrote:
    Nita, nawet jeśli nie uda się tsk jak sobie wymarzyłaś, to nie znaczy że Twój poród nie będzie piękny. Ja też zupełnie inaczej wyobrażałam sobie własny, ale z tego rzeczywistego również jestem zadowolona. Będzie dobrze :)

Kurde, czy Wasze dzieci też robią tak ogromne kupy?! Myślałam że noworodki robią małe kupki ale mój obsrywa się po pachy kilka razy dziennie!

Werix,rozbawiłaś mnie totalnie tym "obsraniem po pachy":-P Przypomniało mi sie jak z mezem pojechaliśmy zakupić jakieś pierwsze pajace dla młodego- ja oglądam,przebieram,jodłuje,rozczulam sie,a moj - Kochanie,Ty sie tak nie wczuwaj,to i tak będzie zaraz zarzygane.Kurtyna :-D

polkosia, Werix lubią tę wiadomość

17u920mmtaho5gy9.png
‹‹ 1092 1093 1094 1095 1096 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ