Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć
Michalinka powoli nareszcie zaczyna odzyskiwać kolor
ja przez odstawienie jej i wzięcie sie za laktator nabawiłam sie wczoraj zastoju ale dzisiaj sytuacja jest opanowana. Mam nadzieje, ze we wtorek mała będzie miała do czego wracać i uda mi sie utrzymać laktację. No i mam nadzieje, ze we wtorek pozwolą nam wrócić do kp.
Ja karmie w fotelu z poduszka do,karmienia.
baranosia lubi tę wiadomość

-
Sylwia, gratulacje!

Baranosia, u nas hitem są już klocki Duplo. Polecam
Najwięcej śmiechu jest z kolejki na baterie. Bystrzacha sama już włącza i wyłącza 
Ja dzisiaj ogarnęłam trochę chatę i wstawiłam kilka prań, bo jutro jednak jadę zdjąć ten pessar, więc chciałam mieć część rzeczy z bani, żeby się nie załamać po ewentualnym powrocie z porodówki ;P Spakowałam klapki jeszcze do torby i jestem ready ;PKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualny
-
Kushina! Troche jest mniej zmarszczona, ale do zadowolenia jej baaaardzo daleko

Mam nadzieje, ze minie jej to, bo my jestesmy ogolnie takimi bardzo usmiechnietymi ludzmi, takze no nie mozliwe, zeby byla ponurakiem
Poza tym... ona wciaz spi
nawet na jedzenie czesto ją budze..juz dzis si nawet martwilam ale przypomnialamcsobie ze maly tez wciaz spal... ona malovco nawet oczka otwiera 
Baranosia- u nas....trywialnie... książeczki. Nic sie nie liczy, tylko byle z nim siedziec i czytac i pokazywac

Kushina lubi tę wiadomość
-
U nas karmienie na siedząco
O ile w szpitalu z początku udawało się na leżąco, to jak mała odkryła karmienie na siedząco to już inaczej nie chciała
A poduszka do karmienia to błogosławieństwo dla kręgosłupa. Przed porodem wahałam się czy kupić, ale teraz nie wyobrażam sobie karmić bez.
Nie raz tu się martwiłyśmy brakiem siary przed porodem. Nie miałam ani kropli siary przed porodem, a już po godzinie od porodu się pojawiła bez najmniejszego problemu
Dobrawa, Martusiazabka lubią tę wiadomość

-
Mój mały ssak przy piersi coraz częściej, a potrafi i godzinę ssać a za 40 min znów godzinę... co chwilę go pobudzam żeby nawet nie próbował traktować cycka jak smoczka, ale już powoli brodawki zaczynają mi nawalać mimo że wydaje mi się że przystawiam go prawidłowo: w szpitalu mówili że dobrze.
Też muszę ogarnąc karmienie na leżąco.
Martusiazabka lubi tę wiadomość

-
Karmienie na lezaco najlepsze,przynajmniej mama moze przy okazji odpoczac.
Werix ,
Tak bywa na poczatku,praktycznie non stop karmisz..
Milky way,
Nie wiedzialam ze masz 16 miesieczniaka w domu
Jak reaguje zepchniety z piedestalu
?
Polkosia,
Z tymi nockami to ostatnio tragedia,ze 4 razy potrafi sie wybudzic i jest nieodkladalny,ostatniej nocy 2 godziny probowalam go odlozyc,czasami juz wymiekam i trace cierpliwosc...
Werix lubi tę wiadomość
Wszyscy w domu
-
Dobrawa, no wlasnie niezle! Staramy sie go zachecac, i zeby pomagal np "zanies pieluszke do smietnika" albo "zanies tacie smoczek", pokazujemy itd, poza tym duuuuzo sie nim zajmujemy zeby nie czul sie odtrącony. Ale ob sam nie wykazuje prawie zadnego zainteresowania. Czasem podejdzie i sie usmiechnie tak niepewnie. To wszystko! Jedyne jak mała płacze, to ucieka albo......placze i jest stereo
ale wtedy mu pokazujemy ze zobacz, jaki mały płaczek, nic sie nie dzieje, siostrzyczka jest glodna, chodz z mamą, nakarmimy siostrę. No i takie tam
myslalam ze bedzie hardcore, ale nie ! Jest super!
Baranosia- ni, bie jest to spektakularny prezent, chyba, ze dziecko, jak moje, hest fanatykiem ksiazeczek

U nas np jest zakaz przunoszenia zabawek. Toniemy w zabawkach ktore nie sa uzywane...dodatkowo ja to strasznie nie lubie gadajacych spiewajacych zabawek. Jak sie kilka naraz włączy, to naprawde..wytrzymac nie mozna
Dobrawa lubi tę wiadomość
-
Ja też nie cierpię tych grających plastików, ale moje dziecko je uwielbia. Od razu tańczy, jak coś włączy, potem śpiewa i gada do nich. U nas książeczki też na topie, ale Lego wygrywa chwilowo
Nauczyła się już łączyć i budować słupek z 6 klocków. Dla nas to mega duma, bo w sumie ona malutka jeszcze jest
Ale od początku wolała takie manualne zabawy, wszystko rączkami dłubała.
Dobrawa, nie dziwię się... Nam dziś zasnęła o 21, a już właśnie 3 pobudka na cyca wypada. Jestem naprawdę nieprzytomna... Ratuje mnie tylko ten internet, bo szybciej czas leci podczas karmienia i zaraz wracamy znów spać.
Co do pozycji do karmienia, to u nas pierwsze pół roku praktycznie tylko w dzień na siedząco, na poduszce, a w nocy spod pachy na leżąco. Potem przerzuciłam się tylko na leżąco i tak karmię do dziś.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Hej, a więc dzisiaj po południu jednak zadzwoniłam do szpitala i powiedziałam co mnie trapi. Położna kazała mi przyjechać. Spokojnie się wykąpałam i ubrałam, no i pojechaliśmy. Do szpitala dotarliśmy gdzieś o 16.30. Tam mnie wzięli na taką małą salkę tuż przy porodówce, takie jakby ip położnicze. Zrobili ktg, skurcze regularne, dochodziło nawet do 170, praktycznie przez całą godzinę byłam w skurczach w regularnych odstępach, ale ja ich prawie wcale nie czułam.
Pobrano mi krew i zmierzono ciśnienie. Bardzo wysokie. Zmierzyła mi jeszcze 4 razy, nadal wysokie, jednak przez regularne skurcze skierowała mnie na porodówkę. W pokoju na porodówce skurcze mi ustały, jednak ciśnienie nadal wysokie, w granicach 150/99.
Szyjka otwarta na 2 cm. Skurcze potem wróciły, ale nieregularne. Przyszła lekarka, dała mi tabletki na obniżenie ciśnienia i niestety, mam mieć poród wywoływany ze względów zdrowotnych. Odesłano mnie do domu. Jutro ponownie mamy przyjechać na monitoring ciśnienia i ustalenie daty indukcji, ale będzie to chyba albo wtorek albo środa, zależy czy będzie miejsce. No i oczywiście, nie rodzę w domu narodzin. Z takim ciśnieniem się nie kwalifikuję. -
Nita, nawet jeśli nie uda się tsk jak sobie wymarzyłaś, to nie znaczy że Twój poród nie będzie piękny. Ja też zupełnie inaczej wyobrażałam sobie własny, ale z tego rzeczywistego również jestem zadowolona. Będzie dobrze

Kurde, czy Wasze dzieci też robią tak ogromne kupy?! Myślałam że noworodki robią małe kupki ale mój obsrywa się po pachy kilka razy dziennie!
-
Werix wrote:Nita, nawet jeśli nie uda się tsk jak sobie wymarzyłaś, to nie znaczy że Twój poród nie będzie piękny. Ja też zupełnie inaczej wyobrażałam sobie własny, ale z tego rzeczywistego również jestem zadowolona. Będzie dobrze

Kurde, czy Wasze dzieci też robią tak ogromne kupy?! Myślałam że noworodki robią małe kupki ale mój obsrywa się po pachy kilka razy dziennie!
Werix,rozbawiłaś mnie totalnie tym "obsraniem po pachy"
Przypomniało mi sie jak z mezem pojechaliśmy zakupić jakieś pierwsze pajace dla młodego- ja oglądam,przebieram,jodłuje,rozczulam sie,a moj - Kochanie,Ty sie tak nie wczuwaj,to i tak będzie zaraz zarzygane.Kurtyna 
polkosia, Werix lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH