SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny błagam jaka maść na sutki młody ciągle wisi na cycku a ja zaczynam chodzić po ścianach podczas karmienia

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Dziewczyny błagam jaka maść na sutki młody ciągle wisi na cycku a ja zaczynam chodzić po ścianach podczas karmienia
    Ja stosuje Maltan.

polkosia lubi tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 02:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 1 wisi mi na cycku co zabiorę to ryk a ja już 3 noc nie śpię i wysiadam psychicznie :(

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, używałam Maltan i Bepanthen, przez pierwsze dni chodziłam po domu z cycami na wierzchu, a i tak mnie telepało na myśl o karmieniu, zdarzało się, że płakałam z bólu. Na szczęście mała prawidłowo się przystawiała i po kilku dniach minęło, teraz tylko trochę zaboli w momencie jak wciąga brodawkę, po tym początkowym bólu zostało tylko mgliste wspomnienie :)

Nasza mała w dzień potrafi przespać 3h lub nawet dłużej, za to w nocy chciałaby jeść co godzinę, czasami zdarza się, że przystawiam ją i 3 razy w ciągu jednej godziny. Na razie jakoś dajemy radę i nie muszę dawać smoczka, zresztą ona póki co smoczka nie chce :)

Werix u mnie też taki nieładny zapach tych odchodów i oczywiście się naczytałam, że to oznacza jakąś infekcję, ale wydaje mi się, że jest w porządku, wydzieliny już malutko, ja czuję się dobrze, więc na razie nie panikuję :)

Krakuska, ja miałam już w szpitalu doła, nie poczułam tych wielkich uczuć macierzyńskich, moja córka wydawała mi się taka jakaś obca, jak nie moja, w ogóle do mnie nie podobna. Już drugiej nocy miała problemy z brzuszkiem i całą noc nie spała, a ja czułam się beznadziejnie, że własnego dziecka nie umiem uspokoić i pewnie pozostałe matki na sali tak mnie oceniają. Dobrze, że wyszłam po 2 dobach, bo w domu trochę się polepszyło. I też zauważyłam, że gorzej mi po nieprzespanej nocy, czasami czuję, że nie nadaję się na matkę, że to nie dla mnie, że mój mąż jest zdecydowanie lepszym ojcem, niż ja matką i gdyby on mógł karmić, to oboje by mnie nie potrzebowali. Wiem, że to nieprawda i mam nadzieję, że te wszystkie myśli, to przez hormony i kiedyś to przejdzie.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Od 1 wisi mi na cycku co zabiorę to ryk a ja już 3 noc nie śpię i wysiadam psychicznie :(

Ja miałam tak przez pierwsze noce, przy czym mała puszczała dużo śmierdzących bączków i zauważyliśmy, że to jakieś problemy z brzuszkiem. Na chwilę uspokajało ją karmienie, ale po odłożeniu natychmiast płacz i krzyk. Pomagało na chwilę masowanie brzuszka i ciepły okład. Mała nie robiła kupki przez 3 dni i to była prawdziwa przyczyna problemu, po podaniu czopku Viburcol odetkało ją i problem minął. Mała robi kilka kupek na dzień i skończyły się krzyki w nocy :)

polkosia lubi tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 03:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kupki dziś chyba 5 było więc to nie to :( on traktuje mnie jak smoka chwilę pociąga potem śpi ale zabrać cycka nie da

Werix lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Maggie_31 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś imprezkę w brzuchu- aktywista po prostu! Wczorajsza noc odsypiałam do 14 i był względny spokój w ciągu dnia,ale od 23 daje czadu-a to kopniaki,a to czkawka,brzuch mi sie napina co chwila,ani sie położyć,ani sie przekręcić...

17u920mmtaho5gy9.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky, dzięki. Dałam jej teraz drugą porcję leku, bo zaczęło znów rosnąć i 38,3. Zobaczymy jak dzień, najwyżej po południu wezwę pediatrę do domu.

Robiłam ponownie ten mocz i wyszło już OK, tylko ciężar za niski, ale chyba przez to, że ożłopałam się wody ;) Ale od paru dni tak mnie rąbie w okolicach prawej nerki (już sama nie wiem czy to od kręgosłupa czy nerka), że zastanawiam się może faktycznie nad kolką jakąś czy mi coś tam dziecko uciska... Teraz też mnie ból tego miejsca wybudził, jest koszmarny.

Zapisałam się na wizytę i USG w czwartek, zobaczymy jak szyjka i waga Matyldy. Chyba raczej samo nie ruszy tak szybko, jak sądziłam. Na dodatek muszę brać te globulki na wszelki wypadek, to i zakaz seksu dostaliśmy...

baranosia lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 1 tylko 20min bez cycka Jezu mam ochotę zadzwonić po męża żeby już przyjechał i Go wziął i najważniejsze przywiózł mi maść na sutki bo nie wyrabiam

Polkosia lubię za usg a małej zdrówka oby too rzeczywiście tylko zęby były

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2016, 05:58

ZakręconaOna, polkosia lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Od 1 tylko 20min bez cycka Jezu mam ochotę zadzwonić po męża żeby już przyjechał i Go wziął i najważniejsze przywiózł mi maść na sutki bo nie wyrabiam

Polkosia lubię za usg a małej zdrówka oby too rzeczywiście tylko zęby były

Baranosia, a moze jemu wcale nie o cycka chodzi?

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Baranosia, a moze jemu wcale nie o cycka chodzi?
    Masz na myśli że jest głodny i się piersią nie najada? Położna sprawdzała dawała mu coś to nie ssał a pierś od razu i cisza

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie skurcze regularne i bolące od 2 w nocy. Teraz już co 4-5 minut. Położna kazała przyjechać już z walizką. Najwyżej znowu nas odeślą do domu, bo rozwarcie za małe będzie. Trzymajcie kciuki za nas, proszę!

Krakuska, Dotty84, MoBo, Izieth, Kushina, Maggie_31, Werix, Perl, Koska 88, polkosia, Szczęśliwa Mamusia, Angela B-D, RedLady, Martusiazabka lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, możesz chwilowo pouzywac kapturków, żeby ulżyć brodawkom. Moze sie od nich nie uzalezni jak poużywasz przez jeden dzień.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Hej, u mnie skurcze regularne i bolące od 2 w nocy. Teraz już co 4-5 minut. Położna kazała przyjechać już z walizką. Najwyżej znowu nas odeślą do domu, bo rozwarcie za małe będzie. Trzymajcie kciuki za nas, proszę!

Oby to było to! Kciuki!!!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita powodzenia oby udało się szybko urodzić :)

My jutro wychodzimy do domu! :)

Izieth, Kushina, polkosia lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • chiara Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło mi poinformować, że Agatka jest z nami od 09.12 godz. 11.55. Waga 3060g długość 51cm. Przyszła na świat poprzez cc. Niestety bardzo mocne dawki znieczulenia nie podziałały i dostałam znieczulenie ogólne. Konserwacja: ból głowy straszny, który otrzymuje się od kilku dni i może jeszcze kilka dni potrwac.
    Pewnie będę zlinczowana jednak każdy ma prawo wyboru i świadomie zrezygnowałam z kp. Nie dałam rady. Moje ciało po tych wszystkich latach starania się o dziecko, lekach, zastrzykach, zabiegach, punkcjach, transferach, po punkcyjnym bólu głowy powiedziało dość. Odpuściłam jednak wszystkim kibicuje i podziwiam, że dajecie radę!

Fuksja czy rodzilas w Bytomiu?

Izieth, Kushina, Kokardka44, Werix, Perl, Krakuska, Koska 88, Szczęśliwa Mamusia, Isia86, Angela B-D, RedLady, jej odbicie, Martusiazabka, Iva79 lubią tę wiadomość

• Izieth Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, to dobrze że z brzuszkiem ok, może faktyczne smoczek z cyca sobie zrobił. Biedna Ty :(

Nita, trzymam kciuki, to na pewno będzie TO :) Szybkiego i spokojnego porodu :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara, gratulacje! :)

Kp jest najlepsze dla maluszka, wiadomo, ale to indywidualna decyzja matki, to Twoje dziecko i masz prawo karmić mm :)

chiara, Martusiazabka lubią tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Szymek przyszedł na świat 13 grudnia o 13.25 :-) skończyło sie cc w ekspresowym tempie (po 7 min byl juz poza brzuchem), bo małemu tętno spadło. ...co się strachu najadlismy to nasze...

Perl, Krakuska, polkosia, MoBo, Izieth, Szczęśliwa Mamusia, RedLady, Kushina, Martusiazabka, Iva79 lubią tę wiadomość

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara, jusci - gratulacje :)

Powiem Wam, że jestem coraz bardziej przerażona tym co mnie czeka :D Chyba prześpię tych ostatnich kilka dni (szkoda, że się nie da na zapas) :D
    I też się trochę boję, że nie zakocham się w swoim dziecku od pierwszego wejrzenia.

‹‹ 1098 1099 1100 1101 1102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ