Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
milky_way wrote:Nasza w sumie non stop spi i troche je
Czesto musze ją budzic.
W dzień.
No bo w nocy budzi sie co 2- 3 godziny. A miedzy karmieniami jeszcze mamrocze.
Chociaz juz coraz czesciej oczka otwiera
o to widzę, że nasza nie jest odosobnionym przypadkiem
milky_way, Martusiazabka lubią tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm
) -
Jak dziecko tak non stop spi, to warto sprawdzic poziom bilirubiny...Szymi spał, prawie nie jadł no i to byla przyczyna.
Bori je non stop. Potrafi doic dwa cycki ponad godzinę. Beknąć jak rasowy facet. Zasnac. Strzelić kupe. Obudzić sie po 15 min... przy cycu wrzeszczeć bo za mało leci... obalić flache gdzie 60 ml bebilonu... Beknąć. Zrobić kupe. I zasnac na godzinę... po czym... powtórka z rozrywki...
Werix, polkosia lubią tę wiadomość
-
20h na cycu? Aaaa
Mi aplikacja pokazuje średnio 10 karmień na dobę i czas karmienia średni 150-160min na dobę
Ona je dość aktywnie, czasem się kimnie na 5 min ale zazwyczaj sama wypluwa jak ma dość, nie wepchnę jej na siłę cycka tak samo jak nie ma szans karmienia na śpiocha
Ale te dzheci są różne

-
Oj widzę nie tylko ja z karmieniem walczę
Moja pije po korek, muszę jej przerywać aby odbeknęła, najgorzej jak nie chce beknąć ;/ potem na bank mi zwraca wszystko i przebieranie itp. muszę jakiś inny system wypracować na te odbijanie, kupkę mi ostatnio robi co 1,5 h doby, nie wiem czy coś nie jem co powoduje, że robi siuisu że gazuje a kupka jest rzadziej, wcześniej to potrafiła zrobić z 6-7 na dobę.
Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...

-
Cudek uśmiałam się przy Twoim opisie.
Polkosia, karmię na źądanie, ale jeszcze nie zawsze rozpoznaję, kiedy to głód a kiedy młody tylko próbuje się uspokoić ssąc własne palce. Więc zapisuję żeby mieć pewność że je wystarczająco.
Ja już dzisiaj mam 8 karmień. A do północy czasu a czasu
Słuchajcie, niepokoi mnie zapach odchodów porodowych, jest taki rybi... to chyba nie jest normalne? Boję się o infekcję. Podmywam się po toalecie, spryskuję octaniseptem i myję normalnie raz dziennie
polkosia, cudek2 lubią tę wiadomość

-
Oj widzę nie tylko ja z karmieniem walczę
Moja pije po korek, muszę jej przerywać aby odbeknęła, najgorzej jak nie chce beknąć ;/ potem na bank mi zwraca wszystko i przebieranie itp. muszę jakiś inny system wypracować na te odbijanie, kupkę mi ostatnio robi co 1,5 h doby, nie wiem czy coś nie jem co powoduje, że robi siusiu że gazuje a kupka jest rzadziej, wcześniej to potrafiła zrobić z 6-7 na dobę.
Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...

-
Werix, moje też nie pachniały za ładnie, ale nic się nie działo. Mi kazali się podmywać co każde siku i tak też robiłam... Ale to w sumie dlatego, że łatwiej mi było opłukać się wodą niż podcierać na początku. A czego używasz do mycia? Szare mydło jest super, bo zasusza dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 15:28
Werix lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia wrote:To już tylko garstka nas została?
Nierozpakowanych...
Ja wczoraj na tej IP to zaczęłam tak panikować i się bać tego porodu, że mnie telepało
Chyba wolałam nieznane 
Nie wiem gdzie uderzać, jak na Żelaznej będzie taki sajgon. Rozważam Karową, Madalińskiego i Inflancką... Dziewczyny z Wawy, co wybrać?
Ja na prawdę polecam Inflancką - mike położne (te od porodów), na noworodkach zależy jak trafisz, ale ty karmisz i masz doświadczenie, wiec nie będziesz i rak ich specjalnie potrzebować
Jedzenie bardzo dobre
Ejjj...a jak ty cały czas karmisz to będziesz miała siarę na początku? Czy od razu mleko?? Podobni skład mleka sie zmienia na potrzeby dziecka, to jak to bedzie z Tobą? Podczytywalas jakąś fachową literaturę?
-
my na szczęście mieliśmy sprawdzony poziom i wszystko było w porządeczkucudek2 wrote:Jak dziecko tak non stop spi, to warto sprawdzic poziom bilirubiny...Szymi spał, prawie nie jadł no i to byla przyczyna.
Bori je non stop. Potrafi doic dwa cycki ponad godzinę. Beknąć jak rasowy facet. Zasnac. Strzelić kupe. Obudzić sie po 15 min... przy cycu wrzeszczeć bo za mało leci... obalić flache gdzie 60 ml bebilonu... Beknąć. Zrobić kupe. I zasnac na godzinę... po czym... powtórka z rozrywki...
cudek2 lubi tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm
) -
Dotty, już mi się siara produkuje od tygodnia, bo kupki noworodkowe
Także będzie na pewno. Teraz to śladowe ilości, ruszy po porodzie. Organizm wie co robić, tak wynika z książek
Dotty84 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Czy któraś z Was przechodzi, przechodziła baby blues? Mnie niestety dopadło, zwłaszcza wieczorami kiepsko się czuję. Czuję się trochę w stanie zawieszenia pomiędzy starym a nowym życiem, nie do konca mogę sie w tym wszystkim odnaleźć. Na razie czuję, że żyję od karmienia do karmienia i nie mam nic poza tym. I panicznie boję się przyszłych obowiązków, czy dam radę. Czy ktoś przez to przechodził?
Martusiazabka lubi tę wiadomość
-
Ja miałam kryzys po tym jak od porodu prawie w ogóle nie spałam. Poprawiło mi się jak udało mi się zdrzemnąć kilka godzin. Co prawda w odstępach ale zawsze. Tata wziął śpiącego bobasa i pilnował go a ja w kimę. Nie martw się, ja to mam wrażenie że tyko karmię

Kurde, dziecko po tym jak się naje powinno puścić pierś, a jak ja bym na to pozwoliła to mój trzymałby ją w gębie non stop.
Martusiazabka lubi tę wiadomość

-
nick nieaktualny
-
Krakuska, na to akurat daj sobie czas. W koncu w jednej chwili zmienily sie priorytety
teraz ta malutka istotka juz zawsze bedzie na pierwszym miejscu.
Ale nagrodą bedzie obserwowanie jak nabywa nowe umiejetnosci... zobaczysz jak bedziesz pękać z dumy, ze przekręcila sie z pleckow na brzuszek
Albo, ze jest najpiekniejszym niemwlakiem z wszystkich niemowlaczkow na swiecie

Zobaczysz, ze bedzie extra
tylko nie denerwuj sie i nie bój tego. Macierzynstwo to najpiekniejsza rzecz, jaka mogla nam sie przytrafic
i przywilej!
A teraz szalejące hormony tez robią Ci mętlik w głowie
Wszystko bedzie dobrze, zobaczysz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 19:48
Krakuska, Angela B-D, polkosia, Isia86, Werix, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ze starszakami! Czy może być 39 stopni od ząbkowania? Nie mamy kataru ani kaszlu, gardła nie da się zobaczyć, ale policzek czerwony i tak samo gorący jak czoło. Widać, że opuchnięta mocno jest, chyba czwórka... Dałam na razie Ibum, nie wiem czy jest sens jutro ciągać ją po przychodniach do chorych dzieci?Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia, nasza pediatra mowila ze do 38, ewentualnie 38,5 od ząbkow, powyzej to juz nie za bardzo...
Zrpbilahym jak Ty, dala ibuprofen ewentualnie powtorzyla w nocy ivjutro podjela decyzje. Jak dalej taka temp to wzielabym do dzieci chorych, choc z dusza na ramieniu bo tam dopiero fruwa zarazków...
polkosia lubi tę wiadomość

(15.12. poród CC 3750g 56cm)