SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    Ja też ich używam, są fajne i niedrogie. Natomiast moj pogardził drogimi nakładkami aventu, które wszyscy mi polecali ;) jedyny poważny minus kapturków jest taki, ze spadają przy każdej innej pozycji niż siedząca, przynajmniej u mnie...
    Mi firma nie przeszkadza, sama kupiłam Canpol L ale są za małe. Medela ma ponoć największe. Ale mąż mi kupił Canpol S jak mi L było za małe

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady gratulacje

Wogole to juz całkiem sporo dzieciaczków mamy po tej stronie. Ciekawe czy któreś do stycznia poczeka czy wszystkie powitamy jeszcze w tym roku

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały bączek z teraz :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb3a3fb5ed96.jpg

Angela B-D, Kushina, polkosia, milky_way, Olcia..89, Koska 88, Dotty84, RedLady, Szczęśliwa Mamusia, Nulka, Maggie_31, Dobrawa, Werix, Izieth, cudek2, Martusiazabka, Iva79 lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Krakuska za naświetlenie sprawy ;)

Krakuska lubi tę wiadomość

• Basia79 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ci sie udało piękny moment uchwycić, boski

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Angela B-D Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska słodziutki <3

Bartuś <3 (15.12. poród CC 3750g 56cm)
    201612151778.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Którąś z was po porodzie bolały jelita? Ja tam mam istny sajgon. Najgorzej jak chce wstać, przy jedzeniu a właściwie chwile po czuje sie jakby pokarm przechodzący rozwalał mi kazdy kawałek jelita po kolei. Jak tak wyglada kolka u dzieci to im współczuje. Moze to po prostu flaki próbują wrócić na swoje miejsce

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ledy gratuluje.
    Krakuska ale słodziak :)
    Basia ja tak miałam. Ze 3 dni to trwało. Chyba flaki mi tak wracały. I jeszcze jajniki mnie tez bolały.

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, a czemu odwrotnie działa u dziewczynki zasypka? W sumie chyba nam pomaga, No dupka juz niej jest cała czerwona. Ale krostki nadal są. Od jutra pewnie przejdę na samą maść

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roluje się i grudki się robią i mogą podrażniać jeszcze bardziej - tak mi w szpitalu tłumaczyli... Że dla dziewczynek absolutnie nie.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto jeszcze nierozpakowany został? ;P Dobrawa?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!
    razem z koleżanką założyłyśmy sklep z ubrankami i akcesoriami dla niemowlat :)
    Zostawcie prosze lajka na fb :)

https://www.facebook.com/babelusklep/

mamy teraz darmowa dostawe od 80zl i prezent od 100zl wiec zapraszam do zamowien ;)

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    Ja też ich używam, są fajne i niedrogie. Natomiast moj pogardził drogimi nakładkami aventu, które wszyscy mi polecali ;) jedyny poważny minus kapturków jest taki, ze spadają przy każdej innej pozycji niż siedząca, przynajmniej u mnie...

A mnie położna powiedziała żeby nie kupować z aventu bo są beznadziejne i dzieci je odrzucają.

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Roluje się i grudki się robią i mogą podrażniać jeszcze bardziej - tak mi w szpitalu tłumaczyli... Że dla dziewczynek absolutnie nie.

Moze to jest kwestia tej konkretnej, jej sie mało sypie, wiec i grudek nie było. Teraz już skóra wyglada o nieci lepiej, wiec zostajemy przy maściach. Mam nadzieje, że kryzys najgorszy juz za nami.

Pytanie do nam kp: Ile trwał u Was nawał, zanim piersi "nauczyły się" ile maja produkować? :)
    U mnie drugi dzien...z kulminacją wczoraj wieczorem...dzis nadal bardzo twarde i bolą mega...ale i tak minimalnie lepiej...
    Szukam nadziei na szybka poprawę....

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamom :)
    Dotty ja sie z nawalem dobry tydzień meczylam

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Kto jeszcze nierozpakowany został? ;P Dobrawa?

Ja :/ A dla nowych mam gratulacje.

polkosia lubi tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś o 15.33 urodził się siłami natury nasz synek Aran. Waga 3450g, 52cm. Poród ciężki, bez znieczulenia, bo w ciągu 2 godzin niespodziewanie z 2 cm rozwarcia zrobiło mi się 8 i było za późno na zzo. Po porodzie niestety zemdlałam na łóżku. Straciłam dużo krwi, co chwilę mam mroczki przed oczami, leżę pod kroplówką. Planują transfuzję krwi dzisiaj.
    Synek od razu po porodzie przyssał się niemal idealnie do piersi i ciumkał godzinę czasu. Jest przepiękny :)

RedLady, Kokardka44, Szczęśliwa Mamusia, Kushina, Fuksja90, polkosia, Krakuska, Maggie_31, Dobrawa, Werix, Koska 88, Izieth, Martusiazabka, Iva79 lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, ale się rozemocjonowałam, jak zobaczyłam, że napisałaś ;D Gratulacje!!! Miałaś krwotok i łyżeczkowanie? Czy w inny sposób straciłaś krew?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita gratulacje :* ważne, że doczekałaś się swojego synka :) mnie też groziła transfuzja krwi, ale ostatecznie obyło się bez. Trzymam kciuki, że szybko wrócisz do siebie :*

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krwotoku nie było Polkosia, ale straciłam 1 litr krwi. Małego wypychałam dość długo, bo owinął się pępowiną wokół szyi, dlatego główka co chwilę schodziła do środka. Niestety, musieli mi naciąć krocze. Miałam dwie super położne, jedna super babka z Ghany, a druga młoda dziewczyna, studentka. Mąż był świetny, bez niego bym sobie nie poradziła! Teraz mi dali kroplówkę na skurczenie się macicy. Nie mogę wstawać, bo raz wstałam do ubikacji 2 h po porodzie i znowu prawie zemdlałam. Mam sikać na podkłady poporodowe.
    Sam poród to był horror po prostu. Na samym końcu wypchnięcie główki to masakra. Czułam się jak mi wszystko pęka, całe ciało.
    Ale maluszek na piersi wszystko wynagradza. I jak pięknie od razu ssał. Położne zachwycone, on już wprawiony ssaczek jest :)

polkosia lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

‹‹ 1101 1102 1103 1104 1105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ