Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
My po ważeniu. Z 3450 urodzeniowej schudł do 3104. To 9% a więc położna się nie martwiła. To było jego pierwsze ważenie. Kolejna wizyta w środę, wtedy też powinien zacząć tyc.
Dobrawa u nas też w domu syf. Ten biały dywan mnie przeraża, wygląda jak po tsunami, ból my z mężem od kilku dni zombie.
Madziula, mi też zawsze się wydawało, że główka małego mi zaraz wypadnie a jak przyszło co do czego to parłam tę główkę 2 godziny
Madziula87, Dobrawa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAngela gratulacje!!! i Kushina trzymam kciuki, bo to tuż tuż, dajcie potem znać jak dochodzicie do siebie po cc, ja się zaczynam powolutku bać, choć wciąż nie wierzę, że już jutro będę z malutką. Jest to tak nierealne, że momentami jestem jakaś za spokojna. Krzątam się po domu, obiad gotuję... a już jutro wszystko się zmieni...
Angela B-D, cudek2 lubią tę wiadomość
-
Ta sucha, łuszcząca się skóra to normalne, zwłaszcza u dzieci donoszonych, przenoszonych
Trzeba nawilżać i samo minie
Ja codziennie po kąpieli smarują calą olejem kokosowym i już jest gładka, odrobinę jeszcze jej się łuszczy na stopach i przy dłoniach ale na początku to wyglądała jak wąż zrzucający skórę
Martusiazabka lubi tę wiadomość

-
Ja jakoś nie mogę się przekonać do smarowania naturalnymi olejami. Używam emolientów od początku i nigdy nie mieliśmy żadnych problemów
A smarowałam co 2-3 dni po kąpieli, tak to nie.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia ja z kolei uważam że emolienty są do skóry zmienionej chorobowo (azs, łuszczyca itp) a sucha skóra u noworodka to fizjologia więc ładowanie w nią preparatów specjalistycznych dla mnie mija się z celem
wolę zostawić sobie emolienty w razie gdyby na prawdę pojawiły się problemy, ale to ja
każdy zrobi jak uważa
Dobrawa lubi tę wiadomość

-
Teraz to ile ludzi, tyle opini
Koleżance w SR mówili, żeby myć w samej wodzie tylko, a znów u nas, żeby dodawać oliwkę do kąpieli i tylko "wymaczać" dziecko, a ja i tak myłam bezpośrednio płynem tak, jak siebie. Tyle tych fałdek Tysia miała, że nie wyobrażałam sobie nie przemyć tego wszystkiego. A raz czy dwa gdzieś na szyi nie domyłam, to zaraz miała odparzenia
Także każdy ma jakiś swój sposób, wiadomo
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Powiedziała, ze to normalne i żeby się nie przejmować i żeby stosować do kąpieli i po jakies środki do skory suchej. Mi dała próbki z firmy atoperal do kąpieli i do smarowania.baranosia wrote:Isia daj koniecznie znać co powiedział lekarz
baranosia lubi tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm
) -
Angela, gratulacje!

Mojej w końcu wczoraj odpadł
Położna mówiła, że pępek będzie się robił bardziej wklęsły, więc chyba może być teraz trochę wypukły.
Moja też miała suchą skórę, smaruję balsamem Babydream i już jest ok, też przy stópkach ma odrobinę suche, ale to chyba faktycznie samo przechodzi.
Niby nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej, ale ja chyba dietę będę musiała mieć. Mała ostatnie dwa wieczory spędziła na płaczu, widać było, że coś ją boli. Położna powiedziała, że to może być od razowego chleba. Dziś nie jadłam, zobaczę, czy będzie poprawa. I wygląda na to, że w wigilię będę obserwować jak inni się delektują, bo nawet maku nie można
Dotty84, milky_way lubią tę wiadomość

Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Izieth, mnie z kolei położna powiedziała, żebym nie przechodziła na zadna dietę, oprócz ograniczenia na poczatku surowych owoców. Twierdzi, ze nawet jakbym była na samej wodzie, to kolki jak maja byc to bedą.
Ja się strasznie martwię, bo juz było lepiej z ulewaniem, po czym nagle od wczoraj ulewa fontannami mleka
juz nie wiem czy to ulewanie czy wymioty, nic specjalnego nie jadłam, a nabiału prawie w ogóle. Coraz bardziej prześladuje mnie wizja, ze mały sie w końcu kiedyś udusi w nocy przez zakrztuszenie, nie jest na razie nic lepiej ;( nie chce odbijać, próbowałam różnych pozycji, a po tych niby najbardziej skutecznych zamiast odbić to wylewa cała falę pokarmu. Oprócz tego stęka przez chyba 2h po karmieniu, widac, ze meczy go brzuszek, ma płytki sen. Po mm to samo. Wizyta u pediatry dopiero 30tego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 16:08
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

(15.12. poród CC 3750g 56cm)