SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2016, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj o 13:05 na świat przyszedł Staś, 10/10, 3180g, 55cm.
    Cesarka nie taka straszna, juz jestem po pionizacji, tyle ze przy wiekszym wysilku mecza mnie mdlosci i wymioty. To pewnie efekt uboczny znieczulenia. Malutki jest caly czas ze mna, coś tam pociumkał i nawet go juz raz przewinelam ;) Wiecej napisze pozniej.
    https://naforum.zapodaj.net/c8f7c5793d87.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 04:01

Koska 88, polkosia, baranosia, Nita, Szczęśliwa Mamusia, Izieth, Dobrawa, MoBo, Werix, RedLady, Krakuska, Maggie_31, Kokardka44, Fuksja90, Martusiazabka, cudek2, Iva79 lubią tę wiadomość

• dora245 Znajoma

Wysłany: 20 grudnia 2016, 04:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina gratuluję! Mamy Dzidziusie z tego samego dnia -nasz 1422. Tez cc i mamy podobne objawy po. A teraz nie możemy spać -mój poziom adrenaliny chyba nie opadł; )

Koska 88, Kushina, baranosia, Szczęśliwa Mamusia, Izieth, Dobrawa, MoBo, RedLady, Martusiazabka lubią tę wiadomość

Dora 245 ******* 24.12.2016 Czekamy
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 04:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchnia gratulacje! Stasiu witaj na świecie. Życzę ci żebyś szybko doszła do siebie i miała jak najwiecej sił dla synka :*

Kushina lubi tę wiadomość

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Koska 88 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 04:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora gratulacje rownież. Cieszcie sie swoimi szczesciami i wracajcie szybko do sił :)

bl9cvcqgs911kctx.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 04:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla kolejnych maluszków na świecie i dzielnych mam.
    Moja ma dzis jakiś dziwny dzień. Odkąd wróciłyśmy ze spaceru o 13 to nie chciała wogole spać. Padała najwyżej na 10-15 minut i cały czas marudzenie, przytulanie noszenie, przewijanie karmienie kolka i tak w kółko aż do wieczornej kąpieli o 20. Tyle godzin. I po kąpieli tez lekko nie było bo niby juz zasypiała i jeszcze marudziła i popłakiwała pod nosem. W końcu zostawiłam w łóżeczku, trzy razy pomarudzila i padła, spała od 21 do 3.47, ja tez padłam po całym dniu i jej nie obudziłam na jedzenie chociaż nie wiem czy bym sie odważyła. Teraz czekamy na beknięcie, bo sporo zjadła, jak nie beknie to bedzie cyrk za pol godziny,

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina, dora gratulacje! Dochodźcie szybko do zdrowia ii niech maleństwa pięknie rosną :)

Cycki mi eksplodują chyba jednak muszę kupić laktator i zacząć ściągać pokarm .

Jaki laktator polecacie żeby poczuć ulgę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2016, 05:41

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, no koniecznie, korzystaj z nadmiaru :) Ja też bardzo chciałam odciągać, ale moje cycki nie ogarniały. Laktator je przerósł :P Teraz to raczej starszak będzie nadmiar pić, ale może wtedy to była kwestia sprzętu.

Kushina i Dora, gratulacje :)

Moje dziecko spało pierwszy raz w życiu ciurkiem 7h. To ja się budziłam na siku, napić wody, przekręcić, a ona nic. Jestem w ciężkim szoku :D Aż sprawdzałam czy żyje. Mogłaby tak częściej...

Kushina, baranosia, Dobrawa, MoBo, Maggie_31 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nita Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina gratuluję :) Wracaj szybko do pełni sił.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, Baranosia, jeszcze pytałaś. Myję ręką tylko, bo jak nam nagadali w SR o siedlisku bakterii w myjkach i gąbkach, to nawet nie próbowałam czymś innym ;) Też bardzo odradzali nam wszelkie wkładki do wanienki, gąbki, ręcznikowe etc. Ja czasem kładłam tetrę na dno, ale też mnie wkurzało potem, że to taki gnój i trzeba od razu uprać i zrezygnowałam... Jakoś męczyłam się przytrzymując na przedramieniu. Teraz z ciekawości zamówiłam kubełek Tummy, bo tu dziewczyny polecały, ale nie jestem pewna czy nam się sprawdzi. No zobaczymy :)

baranosia lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze zapytam dziewczyny z bolącym spojeniem. Czy podczas kaszlu też Was tak rwało?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina, Dora, gratulacje! :) Wracajcie szybko do sił :)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina! Witaj Stasiu !
    Dobrze ze po cc nie jest tak strasznie :) szybkiego powrotu do sil :)
    Dora,tobie tez gratuluje :)

Wszyscy w domu :)
  • Werix Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny!

Ja też byłam cięta. Malutkie nacięcie, szwy ściągnięte po 5 dniach i praktycznie nic mnie już nie ciągnie ani nie uwiera.

Walczę z małym od 2h o spanko. Jedzenie, odbijanie, jedzenie, odbijanie, kupa. I tak w kółko. W nocy chociaż pospał 4h. Ale leżał na moim brzuchu.

Wczoraj zaliczyliśmy pierwszy spacer w chuście :) 2h męczyłam się żeby zasnąć i w końcu wyszliśmy na 15 min.

17u9ha00otchcgqb.png
  • dora245 Znajoma

Wysłany: 20 grudnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy Dziewczyny. My narazie przerabiamy zmianę pampersow - była już kupa po pachy

MoBo, Dobrawa lubią tę wiadomość

• dora245 Znajoma

Wysłany: 20 grudnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj coś nam urwalo : i sik w matkę :) Nierozpakowane - trzymam kciuki za Was!

MoBo, Dobrawa, Maggie_31 lubią tę wiadomość

• Nita Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super nocka u nas, karmienie, lulanie 5 minut i spanie do następnego karmienia. Mąż spał prawie całą noc w osobnym pokoju, bo uznałam, że poradzę sobie sama. Niech się chłop też wyspi :)
    Tyle że ja po tym spaniu teraz jeszcze bardziej zombie jestem. Wiecie, apetyt rośnie w miarę jedzenia :P

Dobrawa lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje z tym spaniem nita,jal zasmakujesz prawdziwego snu to chcesz wiecej,tez to przezywam i bez noworodka

Wszyscy w domu :)
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Nita mój dziś jak poszedł spać o północy to była tylko pobudka o 2 i po 5 wzięłam go śpiącego bo mi cycki mało nie eksplodowały. Potem spał do prawie 7 i też go obudziliśmy by ocenić oko czy jechać do lekarza czy nie. Po czym sen do 9.

Śmiałam się że obudziłam się bardziej zmęczona niż jak spałam po 2h w ciągu całej nocy :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina, Dora - gratulacje! :)
    polkosia wrote:
    Jeszcze zapytam dziewczyny z bolącym spojeniem. Czy podczas kaszlu też Was tak rwało?

Nie miałam ani razu kaszlu, więc niestety nie pomogę... ale np. podczas kichania raczej nie bolało.

Btw, moje spojenie powoli przestaje bolec, juz mogę stanąć na jednej nodze :)

polkosia lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Werix Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie bolało spojenie ani przy kaszlu ani kichaniu. Teraz juz nie boli w ogóle.

Byłam w pracy załatwić formalności. Pierwszy raz pół godziny bez Miśka. Ojciec jeździł z nim po parkingu żeby się nie obudził :D

A teraz mędzi w foteliku a ja modlę się żeby dorzymał do powrotu do domu...

17u9ha00otchcgqb.png
‹‹ 1116 1117 1118 1119 1120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ