Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A my dziś mieliśmy ciężką nockę. Gosia miała straszne wzdęcia i się prężyła i stekala. Podaliśmy jej 5 kropelek espumisanu i po jakimś czasie zrobiła piękną kupkę. Ale zastanawiam się czy nie za szybko na takie medykamenty u takiego malucha... jak sądzicie?
Moja tez je ok. 10min, czasami po odbiciu jeszcze coś zje, ale rzadko. Wcześniej wisiała po 30 min. Jednak teraz je caly czas aktywnie, więc dlatego szybciej się najada.14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm
) -
dziewczyny, jak to jest.. jeśli mały najada się z jednej piersi i nie musi dopijać z drugiej, to tą drugą powinnam po karmieniu potraktować laktatorem?? Bo jak czuję, że jest już pełna, to czekać do kolejnego karmienia to chyba niezbyt dobrze?...
Się w tym troche pogubiłam
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero

-
Moja od początku spędza przy cycu ok.20 minut, nie dłużej, ssie aktywnie i zasypia. Czasem budzi się po godzinie i musi dojeść, czasem zasypia na 2-3 godziny. Karmię na zmianę, czyli jedno karmienie, jedna pierś, kolejne - druga pierś (chociaż czasem mi się myli
).
Dzisiaj kolejna nocka bez bóli i nieprzerwany sen od 4 do 7.30
I ja jakaś taka wyspana
polkosia, Iva79 lubią tę wiadomość

Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Witajcie dziewczyny!!!
Cudownie się Was podczytuje, życzę Wam zdrowia dla Was i Waszych maluszków a dla tych które jeszcze czekają na swoje słoneczka- lekkiego porodu
Ja mam jeszcze sporo czasu ale tak miło się czyta jak pojawiają się maluszki, że uwielbiam tu zaglądać
Szczęśliwa Mamusia, Nita, baranosia, Iva79 lubią tę wiadomość
-
Nita człowiek ze szczęścia aż nie może sobie miejsca znaleźć co

My dziś pierwszy raz wyjdziemy na balkon na 15min. Czekam aż mały wstanie nakarmię go, przebiorę i idziemy się wietrzyć
Jusci ja karmię najpierw z jednej piersi, w trakcie jedzenia mały robi kupę, gdy przysypia i przestaje jeść przebieram mu pupę i przystawiam na chwilę do drugiej piersi, którą pociąga chwilę i zasypia. I jeśli np kończę na lewej piersi, to kolejne karmienie zaczynam właśnie od lewej, bo z niej mały zjadł najmniej

-
Właśnie też tak robiębaranosia wrote:Nita człowiek ze szczęścia aż nie może sobie miejsca znaleźć co

My dziś pierwszy raz wyjdziemy na balkon na 15min. Czekam aż mały wstanie nakarmię go, przebiorę i idziemy się wietrzyć
Jusci ja karmię najpierw z jednej piersi, w trakcie jedzenia mały robi kupę, gdy przysypia i przestaje jeść przebieram mu pupę i przystawiam na chwilę do drugiej piersi, którą pociąga chwilę i zasypia. I jeśli np kończę na lewej piersi, to kolejne karmienie zaczynam właśnie od lewej, bo z niej mały zjadł najmniej
ale czasem najada się z tej jednej i potem tą drugą to chyba laktator opróżnić musi, bo robi sie mało przyjemna...
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero

-
Nita wrote:Dziewczyny kp pomóżcie, bo już zaczynam się martwić. Aran już tak ładnie jadł, ładnie ssał od początku a teraz jakieś cyrki wyprawia. Possie jedną pierś 10-15 minut i nie ma sposobu aby go zmusić na więcej, bo już śpi głęboko w mlecznej krainie.
Odkładam, po godzinie znów biorę na drugą pierś i to samo. 10-15 minut i koniec jedzenia. Buzie ma pełną mleka. Robię tak jak położne mówiły: rozbieram do pieluszki przed karmieniem, żeby był w pełni rozbudzony, podczas karmienia i tak go ciągle poklepuje żeby nie zasnął, ale po 15 minutach nie ma mocnych i sam śpi. W dodatku jak ssie teraz to bardzo mnie boli, bo zaczął ssać 10 razy mocniej niż 2 dni temu, a przy tym kręci główką kółka i ciągnie sutka bardzo mocno
Macie jakieś rady?
Nita, ale 15 minut to w sam raz! Hania najadała się w 10 a Zosia ok 15 minut. Karmimy się naprzemiennie co 2-3h w dzien a w nocy teraz nawet co 4-5. W zupełności tak wystarcza. Dziecko wcale nie musi jeść dłużej! Ba! Ciesz się, ze nie masz takiego co wisi 45 minut albo godzinę - zwlaszcza, że to wcale nie musi oznaczać, ze sie bardziej najadą albo potem dłużej spi
Twoje dziecko je tyle ile potrzebuje 
polkosia, Nita, milky_way, Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
My z bączkiem dziś cały dzień cyc-spanie, cyc-spanie. O, taki dziwny dzień, za dużo spania

W dodatku jestem matka wariatka, bo rano kiedy zasnął po cycu to nie mogłam wytrzymać z tej miłości i zaczęłam go całować po buźce. No i się obudził
milky_way, Kira_, Izieth lubią tę wiadomość
-
A ja po USG mam skierowanie do szpitala, bo Matylda 4,4 kg
Brzuch 40 cm, wielowodzie, podejrzenie makrosomii... Już dziś nie jadę, mam rano się stawić
Mam nadzieję, że będą indukować, a nie cc
milky_way lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
O kurcze...powiedzieli cis wiecej? Co to oznacza? Jaka przyczyna?polkosia wrote:A ja po USG mam skierowanie do szpitala, bo Matylda 4,4 kg
Brzuch 40 cm, wielowodzie, podejrzenie makrosomii... Już dziś nie jadę, mam rano się stawić
Mam nadzieję, że będą indukować, a nie cc 
TrYmam kciuki, żeby wszystko było ok! -
POLKOSIA jestes bohaterką.
Jak jauslyszalam, ze moja tez z podejrzeniem makrosomii to sie malo nie zesrałam ze strachu
No a wyszla 3500. Ale w 38+3 wiec na 40 tez by wiecej bylo.
Ale z dwojga zlego tez bym cisnela sn. CC jednak- znieczulenie ogolne plus dziura w brzuchu- ciezko by mi bylo, bo sie boje strasznie
Kciuki trzymam!!
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

9.11