SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś mieliśmy ciężką nockę. Gosia miała straszne wzdęcia i się prężyła i stekala. Podaliśmy jej 5 kropelek espumisanu i po jakimś czasie zrobiła piękną kupkę. Ale zastanawiam się czy nie za szybko na takie medykamenty u takiego malucha... jak sądzicie?

Moja tez je ok. 10min, czasami po odbiciu jeszcze coś zje, ale rzadko. Wcześniej wisiała po 30 min. Jednak teraz je caly czas aktywnie, więc dlatego szybciej się najada.

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • jusci Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, jak to jest.. jeśli mały najada się z jednej piersi i nie musi dopijać z drugiej, to tą drugą powinnam po karmieniu potraktować laktatorem?? Bo jak czuję, że jest już pełna, to czekać do kolejnego karmienia to chyba niezbyt dobrze?...
    Się w tym troche pogubiłam :)

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja od początku spędza przy cycu ok.20 minut, nie dłużej, ssie aktywnie i zasypia. Czasem budzi się po godzinie i musi dojeść, czasem zasypia na 2-3 godziny. Karmię na zmianę, czyli jedno karmienie, jedna pierś, kolejne - druga pierś (chociaż czasem mi się myli ;) ).

Dzisiaj kolejna nocka bez bóli i nieprzerwany sen od 4 do 7.30 :D I ja jakaś taka wyspana :D

polkosia, Iva79 lubią tę wiadomość

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!!!
    Cudownie się Was podczytuje, życzę Wam zdrowia dla Was i Waszych maluszków a dla tych które jeszcze czekają na swoje słoneczka- lekkiego porodu :)

Ja mam jeszcze sporo czasu ale tak miło się czyta jak pojawiają się maluszki, że uwielbiam tu zaglądać :)

Szczęśliwa Mamusia, Nita, baranosia, Iva79 lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Cyc 23, 2:30- 3:45, 7:15 mam anioła w domu <3
    U mnie też dziś aniołek. Tylko dwie pobudki w nocy! :) Dopiero wstaliśmy, matka z ojcem wyspani, nie wiemy co ze sobą zrobić? :P

polkosia, Izieth lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita człowiek ze szczęścia aż nie może sobie miejsca znaleźć co :D

My dziś pierwszy raz wyjdziemy na balkon na 15min. Czekam aż mały wstanie nakarmię go, przebiorę i idziemy się wietrzyć :)

Jusci ja karmię najpierw z jednej piersi, w trakcie jedzenia mały robi kupę, gdy przysypia i przestaje jeść przebieram mu pupę i przystawiam na chwilę do drugiej piersi, którą pociąga chwilę i zasypia. I jeśli np kończę na lewej piersi, to kolejne karmienie zaczynam właśnie od lewej, bo z niej mały zjadł najmniej

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już wczoraj byliśmy na pierwszym spacerze. Park mamy zaraz naprzeciw domu. Byliśmy tylko na 30 minut. Trochę się bałam, nie wiedziałam jak małego ubrać, jak prowadzić wózek, żeby go nie trzęsło za bardzo :D Ale daliśmy radę :)

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie noc masakra, Młody budził się co 1,5 godziny.
    Czekam na położną, ma dzisiaj przyjść ale nie wiadomo o której.

• jusci Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Nita człowiek ze szczęścia aż nie może sobie miejsca znaleźć co :D

My dziś pierwszy raz wyjdziemy na balkon na 15min. Czekam aż mały wstanie nakarmię go, przebiorę i idziemy się wietrzyć :)

Jusci ja karmię najpierw z jednej piersi, w trakcie jedzenia mały robi kupę, gdy przysypia i przestaje jeść przebieram mu pupę i przystawiam na chwilę do drugiej piersi, którą pociąga chwilę i zasypia. I jeśli np kończę na lewej piersi, to kolejne karmienie zaczynam właśnie od lewej, bo z niej mały zjadł najmniej
    Właśnie też tak robię :) ale czasem najada się z tej jednej i potem tą drugą to chyba laktator opróżnić musi, bo robi sie mało przyjemna...

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak jesteście z dzieckiem na spacerze to w wózku leży ono na plecach czy na boczku?

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia86 wrote:
    A jak jesteście z dzieckiem na spacerze to w wózku leży ono na plecach czy na boczku?
    Na plecach :)

polkosia, Isia86 lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Dziewczyny kp pomóżcie, bo już zaczynam się martwić. Aran już tak ładnie jadł, ładnie ssał od początku a teraz jakieś cyrki wyprawia. Possie jedną pierś 10-15 minut i nie ma sposobu aby go zmusić na więcej, bo już śpi głęboko w mlecznej krainie.
    Odkładam, po godzinie znów biorę na drugą pierś i to samo. 10-15 minut i koniec jedzenia. Buzie ma pełną mleka. Robię tak jak położne mówiły: rozbieram do pieluszki przed karmieniem, żeby był w pełni rozbudzony, podczas karmienia i tak go ciągle poklepuje żeby nie zasnął, ale po 15 minutach nie ma mocnych i sam śpi. W dodatku jak ssie teraz to bardzo mnie boli, bo zaczął ssać 10 razy mocniej niż 2 dni temu, a przy tym kręci główką kółka i ciągnie sutka bardzo mocno :/
    Macie jakieś rady?

Nita, ale 15 minut to w sam raz! Hania najadała się w 10 a Zosia ok 15 minut. Karmimy się naprzemiennie co 2-3h w dzien a w nocy teraz nawet co 4-5. W zupełności tak wystarcza. Dziecko wcale nie musi jeść dłużej! Ba! Ciesz się, ze nie masz takiego co wisi 45 minut albo godzinę - zwlaszcza, że to wcale nie musi oznaczać, ze sie bardziej najadą albo potem dłużej spi :) Twoje dziecko je tyle ile potrzebuje :)

polkosia, Nita, milky_way, Szczęśliwa Mamusia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogłaszam wszem i wobec że wracam do żywych! Wirus pokonany!

Szczęśliwa gratulacje ciociu ;)
    Niestety życie nigdy nie jest, nie było i nie będzie sprawiedliwe :(

Szczęśliwa Mamusia, milky_way, Maggie_31, Izieth lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z bączkiem dziś cały dzień cyc-spanie, cyc-spanie. O, taki dziwny dzień, za dużo spania :)
    W dodatku jestem matka wariatka, bo rano kiedy zasnął po cycu to nie mogłam wytrzymać z tej miłości i zaczęłam go całować po buźce. No i się obudził :/

milky_way, Kira_, Izieth lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po USG mam skierowanie do szpitala, bo Matylda 4,4 kg :( Brzuch 40 cm, wielowodzie, podejrzenie makrosomii... Już dziś nie jadę, mam rano się stawić :( Mam nadzieję, że będą indukować, a nie cc :(

milky_way lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    A ja po USG mam skierowanie do szpitala, bo Matylda 4,4 kg :( Brzuch 40 cm, wielowodzie, podejrzenie makrosomii... Już dziś nie jadę, mam rano się stawić :( Mam nadzieję, że będą indukować, a nie cc :(
    O kurcze...powiedzieli cis wiecej? Co to oznacza? Jaka przyczyna?
    TrYmam kciuki, żeby wszystko było ok!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja mam problem z moim bo potrafi wisieć na cycu 40 min, je i przysypia a jak go odkładam to znów chce jeść...

17u9ha00otchcgqb.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    POLKOSIA jestes bohaterką.
    Jak jauslyszalam, ze moja tez z podejrzeniem makrosomii to sie malo nie zesrałam ze strachu :D
    No a wyszla 3500. Ale w 38+3 wiec na 40 tez by wiecej bylo.
    Ale z dwojga zlego tez bym cisnela sn. CC jednak- znieczulenie ogolne plus dziura w brzuchu- ciezko by mi bylo, bo sie boje strasznie :)
    Kciuki trzymam!!

• milky_way Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbys jutro urodzila to masz duze szanse na 25.12 byc w domku juz!

• polkosia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky, a ile wg USG ostatniego ważyła?

Dotty, ja mam nadwagę i czasem tylko to jest powodem. Głównie cukrzyca, ale jej nie mam, więc ciężko powiedzieć dlaczego tak...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 1119 1120 1121 1122 1123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ