Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja Klementynka spała tylko na bokach z pół roku i z bioderkami wszystko OK
Tylko w wózku na plecach, a na brzuchu wcale, bo od razu była awantura.
Krakuska, baranosia lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Widzę, że co lekarz to opinia. Mnie powiedzieli, ze tylko boki na razie ze względu na to ulewanie. Jakbym go kładła na brzuchu po jedzeniu, to by rzygal. A u niego zawsze jest po jedzeniu
Baranosia, myśle ze nic sie bioderkom nie stanie przez kilka tygodni, pewnie chodzi o to, zeby dzieć tak nie spał przez kilka miesięcy. Dzisiaj na rehabilitacji mówiłam, ze śpimy tylko na boczkach i nic nie powiedzieli. Spytam o to pediatrę jak będę na wizycie 30tego.
baranosia lubi tę wiadomość
-
Jak byliśmy na kontroli, to babka nam tłumaczyła, że jak się dziecko normalnie, luźno ubiera, to praktycznie nigdy nie ma problemów. Gorzej jak mamy w jeansy od pierwszych dni życia ubierają... Wtedy nie ma tej swobody ruchu i powstaje problem.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Mój syn też spał tylko na bokach, czasem na plecach i wszystko okpolkosia wrote:Moja Klementynka spała tylko na bokach z pół roku i z bioderkami wszystko OK
Ma teraz 3l i 7m to może gdzieś od roku czasem zdarzy mu się w nocy pospać na brzuchu, wcześniej nigdy, ja też go nigdy na brzuchu do spania nie układałam
córka też zdecydowanie "niebrzuszna", ona nawet na mnie czy na mężu na brzuchu nie poleży
Mi to specjalnie nie przeszkadza bo jakoś tak mam zakodowane że ta pozycja na brzuchu to strasznie niewygodna jak to niewowlę takie skulone, pokręcone
polkosia lubi tę wiadomość

-
Idę myć podłogi na kolanach, potem seks i chyba czopka sobie zaaplikuję, bo mam kłopot od 2 dni z wypróżnieniem - może taka kumulacja coś ruszy sama. Jak nie, to się poddaję i błagam jutro o oksytocynę...
MoBo lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
To mój od 6 tyg do teraz śpi głównie na brzuchu.. plecy są beepolkosia wrote:Moja Klementynka spała tylko na bokach z pół roku i z bioderkami wszystko OK
Polkosia Powodzenia bo widzę nadal Małej za dobrze..
polkosia lubi tę wiadomość

Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Dobry Wieczór!

Chciałabym urodzić jak najszybciej, nawet teraz ale wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują, że Synek się rozmyślił i mimo terminu na 29 grudnia ginekolog powiedziała do mnie przy ostatniej wizycie "do zobaczenia 2 stycznia na ktg".
Synek hola hola! Ty musisz być grudniowy i koniec!
Powiem Wam, że nie pomaga nic- ani Męża magiczna różdżka, ani mycie podłóg w wersji z poświęceniem czyli na kolanach ze szmatą, ani podróże góra-dół po schodach
NIC
ZUPEŁNIE NIC NIE POMAGA
Myślałam, że każda dzidzia wie kiedy jest gotowa by wyjść ale ginekolożka uświadomiła mnie, że moje dziecie to leniuszek, swoje już waży i zwyczajnie w świecie nie chce mu się ruszyć w stronę ziemskiego świata. Dacie wiare? W 38 tygodniu ważył 3600 g, teraz jestem w 39 tc a od niedzieli w 40tc a waga Malucha pewnie sukcesywnie rośnie tak jak poziom mojej bezradności. Brak mi już pomysłów jak dać Synkowi bodzieć by zechciał mój Panicz rozpocząć akcję porodową.
Siedzę, jem kanapkę z masłem orzechowym bo od jutra znów dostanę dwa miliony pytań o tej samej treści: czy już urodziłam/ czy już rodzę/czy czuję że poród tuż tuż
MoBo lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja z marcówek 2017, ale podczytuję Wasz wątek z ciekawości, co mnie za 2,5 msc czeka

Jesteście świeżo po porodach - zdradzicie który moment porodu był dla Was najmniej przyjemny (I faza i skurcze czy jednak II i parcie itp.) oraz co Was najbardziej zaskoczyło - w sensie, że wyobrażenia swoją drogą, a rzeczywistość swoją. -
Chloet to był mój pierwszy poród i dla mnie najgorsze były skurcze parte. I mimo iż miałam ciężki poród i płakałam dla męża że nie dam rady to w momencie gdy już urodzisz i położą Ci maleństwo na brzuch zapomina się wszystko i zaczyna się wielka miłość

Ja bardzo bałam się że nie będę wiedziała jak się zająć takim maleństwem ale to wszystko jest tak instynktowne że nie ma się czego bać
No i ta miłość męża do małego to mnie też bardzo zdziwiło że pojawiła się tak szybko i że jest aż tak wielka
Nita, chloet lubią tę wiadomość

-
Chloet ja tak samo, najgorsze skurcze parte jak dla mnie, ale ja parłam glowke dokładnie 2 godziny. Normalnie to aż tak długo nie trwa. Poród ciężki, traumatyczny, ale ten słodziak, który wisi teraz na mojej piersi był tego wart. Pokochałam od pierwszej sekundy i od razu byłam gotowa oddać życie za niego.
chloet, baranosia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMiło mi poinformować, że 20 grudnia przyszła na świat moja kochana córcia z wagą 3210 g oraz wzrostem 56 cm. Jest przekochana, a ja powoli do siebie dochodzę, choć chciałabym już przy niej biegać.
baranosia, polkosia, RedLady, Werix, chloet, Krakuska, Iva79, Martusiazabka, Izieth, Koska 88 lubią tę wiadomość
-
Jej odbicie, gratulacje

Dla mnie też parte były najgorsze. Nie same skurcze, tylko to uczucie rozrywania tam w środku...
Mąż nie obudził się na seks, więc tyle z wywoływania. Jestem na niego wk... Do 3 w nocy szorowałam dom, żeby coś rozkręcić, ale nic z tego...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH