SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19 go to termin z @, jakoś tu mi lekarz żadnego innego nie wyjawił.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mówicie że nie można ciągle kłaść na boku a mój mały ciągle śpi na boku tylko co spanie zmieniam mu bok :/

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Klementynka spała tylko na bokach z pół roku i z bioderkami wszystko OK :) Tylko w wózku na plecach, a na brzuchu wcale, bo od razu była awantura.

Krakuska, baranosia lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że co lekarz to opinia. Mnie powiedzieli, ze tylko boki na razie ze względu na to ulewanie. Jakbym go kładła na brzuchu po jedzeniu, to by rzygal. A u niego zawsze jest po jedzeniu ;) Baranosia, myśle ze nic sie bioderkom nie stanie przez kilka tygodni, pewnie chodzi o to, zeby dzieć tak nie spał przez kilka miesięcy. Dzisiaj na rehabilitacji mówiłam, ze śpimy tylko na boczkach i nic nie powiedzieli. Spytam o to pediatrę jak będę na wizycie 30tego.

baranosia lubi tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byliśmy na kontroli, to babka nam tłumaczyła, że jak się dziecko normalnie, luźno ubiera, to praktycznie nigdy nie ma problemów. Gorzej jak mamy w jeansy od pierwszych dni życia ubierają... Wtedy nie ma tej swobody ruchu i powstaje problem.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Moja Klementynka spała tylko na bokach z pół roku i z bioderkami wszystko OK :) Tylko w wózku na plecach, a na brzuchu wcale, bo od razu była awantura.
    Mój syn też spał tylko na bokach, czasem na plecach i wszystko ok :)
    Ma teraz 3l i 7m to może gdzieś od roku czasem zdarzy mu się w nocy pospać na brzuchu, wcześniej nigdy, ja też go nigdy na brzuchu do spania nie układałam
    córka też zdecydowanie "niebrzuszna", ona nawet na mnie czy na mężu na brzuchu nie poleży
    Mi to specjalnie nie przeszkadza bo jakoś tak mam zakodowane że ta pozycja na brzuchu to strasznie niewygodna jak to niewowlę takie skulone, pokręcone :D

polkosia lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:

Tak samo było z Hanią :)

polkosia, Krakuska lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę myć podłogi na kolanach, potem seks i chyba czopka sobie zaaplikuję, bo mam kłopot od 2 dni z wypróżnieniem - może taka kumulacja coś ruszy sama. Jak nie, to się poddaję i błagam jutro o oksytocynę...

MoBo lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    To mój od 6 tyg do teraz śpi głównie na brzuchu.. plecy są bee
    Polkosia Powodzenia bo widzę nadal Małej za dobrze..

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia kciuki za jutro!
    Tyle dalas rade, koncowka najgorsza wiadomo, juz tak bardzo sie czeka !

Juz niebawem bedziesz miala kruszynke na rękach :)

• Sea Ekspertka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry Wieczór! :)

Chciałabym urodzić jak najszybciej, nawet teraz ale wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują, że Synek się rozmyślił i mimo terminu na 29 grudnia ginekolog powiedziała do mnie przy ostatniej wizycie "do zobaczenia 2 stycznia na ktg".

Synek hola hola! Ty musisz być grudniowy i koniec!
    Powiem Wam, że nie pomaga nic- ani Męża magiczna różdżka, ani mycie podłóg w wersji z poświęceniem czyli na kolanach ze szmatą, ani podróże góra-dół po schodach

NIC

ZUPEŁNIE NIC NIE POMAGA

Myślałam, że każda dzidzia wie kiedy jest gotowa by wyjść ale ginekolożka uświadomiła mnie, że moje dziecie to leniuszek, swoje już waży i zwyczajnie w świecie nie chce mu się ruszyć w stronę ziemskiego świata. Dacie wiare? W 38 tygodniu ważył 3600 g, teraz jestem w 39 tc a od niedzieli w 40tc a waga Malucha pewnie sukcesywnie rośnie tak jak poziom mojej bezradności. Brak mi już pomysłów jak dać Synkowi bodzieć by zechciał mój Panicz rozpocząć akcję porodową.

Siedzę, jem kanapkę z masłem orzechowym bo od jutra znów dostanę dwa miliony pytań o tej samej treści: czy już urodziłam/ czy już rodzę/czy czuję że poród tuż tuż

MoBo lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sea, jak ja Cię rozumiem :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • chloet Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja z marcówek 2017, ale podczytuję Wasz wątek z ciekawości, co mnie za 2,5 msc czeka :)

Jesteście świeżo po porodach - zdradzicie który moment porodu był dla Was najmniej przyjemny (I faza i skurcze czy jednak II i parcie itp.) oraz co Was najbardziej zaskoczyło - w sensie, że wyobrażenia swoją drogą, a rzeczywistość swoją.

rqkqj11.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 03:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy z pierwszej dopiero pobudki :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 03:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chloet to był mój pierwszy poród i dla mnie najgorsze były skurcze parte. I mimo iż miałam ciężki poród i płakałam dla męża że nie dam rady to w momencie gdy już urodzisz i położą Ci maleństwo na brzuch zapomina się wszystko i zaczyna się wielka miłość <3

Ja bardzo bałam się że nie będę wiedziała jak się zająć takim maleństwem ale to wszystko jest tak instynktowne że nie ma się czego bać ;)

No i ta miłość męża do małego to mnie też bardzo zdziwiło że pojawiła się tak szybko i że jest aż tak wielka :)

Nita, chloet lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chloet ja tak samo, najgorsze skurcze parte jak dla mnie, ale ja parłam glowke dokładnie 2 godziny. Normalnie to aż tak długo nie trwa. Poród ciężki, traumatyczny, ale ten słodziak, który wisi teraz na mojej piersi był tego wart. Pokochałam od pierwszej sekundy i od razu byłam gotowa oddać życie za niego.
    :)

chloet, baranosia lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmienie o 3 i teraz tatuś to się osra od nadmiaru snu :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło mi poinformować, że 20 grudnia przyszła na świat moja kochana córcia z wagą 3210 g oraz wzrostem 56 cm. Jest przekochana, a ja powoli do siebie dochodzę, choć chciałabym już przy niej biegać.

baranosia, polkosia, RedLady, Werix, chloet, Krakuska, Iva79, Martusiazabka, Izieth, Koska 88 lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej odbicie cudowne wiadomości gratulacje :*

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej odbicie, gratulacje :)

Dla mnie też parte były najgorsze. Nie same skurcze, tylko to uczucie rozrywania tam w środku...

Mąż nie obudził się na seks, więc tyle z wywoływania. Jestem na niego wk... Do 3 w nocy szorowałam dom, żeby coś rozkręcić, ale nic z tego...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 1121 1122 1123 1124 1125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ