Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dotty, chciałam uniknąć wywoływania... Miałam nadzieję, że samo ruszy. Nie mam konkretnej godziny, mam jeszcze dziś o 13 planową wizytę u prowadzącego, więc chyba zajrzę do niego najpierw i dopiero na IP.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Polkosia trzymam kciuki, będzie dobrze

Dla mnie najgorsze też były parte, właśnie te uczucie rozrywania. A największym zaskoczeniem był mąż, który przed porodem absolutnie chciał uciekać z sali porodowej jak najszybciej, a ostatecznie przecinał pępowinę
No i ten jego zachwyt nad małą jak miał ją na rękach gdy mnie zszywali - bezcenne 
Wczoraj ważyłam mała i ma 3600g
No i dalej się nie mogę doczekać odpadnięcia kikuta
polkosia, chloet lubią tę wiadomość

-
U mnie ani rozwarcia ani skurczy ani jakichkolwiek symptomów.
Polkosia zaproponowano Ci wywoływanie? Jeśli tak to z jakiego powodu? To będzie za pomocą masażu szyjki? Mi nikt nie proponował chociaż z chęcią bym poddała się tej torturze zwanej masażem byleby już mojego Śmieszka mieć przy sobie. Najchętniej poszłabym do położnej z solidnym powodem by zadziałała- problemem jest jedynie brak powodu
-
Sea wrote:U mnie ani rozwarcia ani skurczy ani jakichkolwiek symptomów.
Polkosia zaproponowano Ci wywoływanie? Jeśli tak to z jakiego powodu? To będzie za pomocą masażu szyjki? Mi nikt nie proponował chociaż z chęcią bym poddała się tej torturze zwanej masażem byleby już mojego Śmieszka mieć przy sobie. Najchętniej poszłabym do położnej z solidnym powodem by zadziałała- problemem jest jedynie brak powodu
Chyba jednak powinnaś się cieszyc, ze z maluszkiem wszystko ok i nie ma powodu do wywoływania... choc rozumiem, ze jest juz cieżko... tak czy inaczej, juz niedługo maluszek bedzie z Wami -
Ja zainwestowałam w wagę dla świętego spokoju
Ale do mnie położna nie przychodziła, bo nie chciałam.
Sea, na razie nic mi nie zaproponowano, bo to tylko USG prywatnie było, ale na skierowaniu wypisał, że wskazana indukcja i hospitalizacja. Teraz jadę do prowadzącego i wprost zapytam czy nie mógłby tego masażu zrobić...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Szczęśliwa mamusia ja Jastin znam z innego forum i modlę się za jej córeczkę

Co do tej drugiej dziewczyny nie jestem nawet wstanie ogarnąć tego w mojej głowie co musi czuć, no brak słów!
Polkosia powodzenia tam!
Sea masz jeszcze 7 dni do terminu to dużo może ruszyć.
Ja ostatnie dwa dni pije mega mocne napady z liści maliny - szklanka ziół zalana woda do litra. Wychodzi jakoś dwie szklanki do wypicia, może to coś rusza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 12:59
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Nita, miałam to samo do dziś
Byliśmy na ważeniu i u lekarza. Mały przekroczył wagę urodzeniową
Ufff, wychodzi około 50 g dziennie
a też miałam wrażenie, że może się nie najada... Kolejna wizyta u położnej po świętach
Bardzo pozytywnie nastawiają takie informacje wagowe 
Polkosia, trzymam kciuki! U mnie z usg wychodziło 3900, a urodził się niecałe 3400g, więc spora rozbieżność...Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero

-
Byłam na IP, ale 5-6h czekania. Mam się stawić jutro o 8 i będą decydować. Mam 3 cm rozwarcia i zgładzoną szyjkę, więc chwila porodu już za mną
Byle tylko skurcze się pojawiły. W domu mam blysk, więc dziś będę robić kursy po schodach i skakać na mężu, nie odpuszczę ;P
baranosia, Krakuska, Szczęśliwa Mamusia, MoBo, Dobrawa, Maggie_31, Izieth lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Przypomnialo mi sie, jak bylam w Waeszawie w jakims szpitalu na ip. W pierwszej ciazy, bylam przejazdem na szkoleniu, mialam 13tc i zaczelam plamić.
Przyjezdzam, babka wziela moj dowod, zarejestrowala mnie czy cos takiego, i mowi no ze jakies 3-4 godz.czekania.
Ja jej na to - aha, to ja przyjde za 3 godziny.
A ona z mordą na mnie ze juz mnie zapisala i nie moge wyjść :DDDDDDDD
Hihhhhihihihhihi!
W 3 sekundy mnie nie bylo.
Ale wygladalo jakby babki tam poprostu chodzily do gina na wizyte, nie ip gdzie jakiea pilne przypadki tylko poprostu wizyta u gina
Polewka.
U nas ilekroc na ip nie bylam....hmmmm ale brzmi. W pierwszej ciazy 2x i w 2 ciazy raz, to byla jedna babka, dwie....
A tam poprostu armagedon jakis
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH