SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia hahahahaha!!! Ja tez! Zapomnialam o tym.
    No, teraz to by bylo juz skomplikowane, nie planujemy.
    Myslimy natomiast o wazektomii dla męza, bo ja pigulek nie chce łykac. Jestem w grupie ryzyka zmian rozrostowych i nowotworowych piersi i moj onkolog twierdzi, ze hormony nie dla mnie.

Z gumkani to w ogole padaka.

Liczyc dni plodnych do tej pory nie potrafię.

Nie wiem co mi pozostaje :D

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• milky_way Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochhhh Krakuska oralny w tę stronę- no najlepsze orgazmy! Najjjjjlepsze :D

Krakuska lubi tę wiadomość

• chiara Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już jesteśmy po pierwszym razie po porodzie, a właściwie po drugim i trzecim. Od przyszłego tygodnia zaczynam antykoncepcję hormonalną. Mam problem z poczuciem atrakcyjności jednak stale mnie mój mąż o niej zapewnia.

• polkosia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky, ja też nie chcę hormonów, a prezerwatyw nie cierpimy :/ Ale niewiele wyjść pozostaje... Płodne ogarniam bardzo dobrze, ale to jednak duże ryzyko...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nita Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proponuję iść na nauki antykoncepcyjne do państwa Terlikowskich :D

milky_way lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• milky_way Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita! No....
    To bym miala zaraz piątkę dzieci i zryty łeb od tych mądrosci :DDD

Nita lubi tę wiadomość

• Nita Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia a Ty zdaje się miałaś jeszcze chłopaka robić? :D

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• bobas2015 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia tez o chłopaku słyszałam;) powiedz mi nadal uważasz ze tak krótki odstęp jest super? Ka zaczynam się powoli poważnie bać.. kolejnego juz na pewno nie chce.. chce założyć wkładkę..

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal uwazam ze krociutki odstep jest super,mimo czasem lekkiego hardcoru :D

polkosia lubi tę wiadomość

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska, my ze sobą jesteśmy już prawie 10 lat (pomijając krótką przerwę). I nigdy nie mieliśmy z tym problemu! A teraz... Czuje się jak obdarciuch. Moje ciało kompletnie nie jest jak moje. Wszystko jest inne. Czuje się strasznie nie atrakcyjna. To siedzi w mojej głowie. Po porodzie. Poprostu nie mogę i już.

Jeśli chodzi o sprawy oralne, to mnie jakoś nigdy szczególnie nie kręciło jak facet robił mnie... Za to w drugą stronę i owszem :-) a teraz nawet na to nie mam ochoty :-/ a cała reszta posiada jakieś "ale" :-/

Tez się zastanawiam jak to będzie z antykoncepcją. Narazie wspomnienie porodu jest dla mnie zdecydowanie zbyt świeże i nie chciałabym kolejnego dziecka. Choć zawsze marzyliśmy o dwójce... Trójce...
    Gumki kategorycznie nie. O kant dupy potłuc taki seks :-/ tabletki ostatnio brałam jakieś 7 lat temu. I bardzo bym nie chciała do tego wracać. Żadnych wkładek, zastrzyków itp nigdy nie miałam. A metody typu kalendarzyk uważam za zdecydowanie za mało skuteczne.

Polkosiu, otusz to! Miał być chłopak! Do skutku! :-D

860ij44j7wrm669z.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    Polkosia tez o chłopaku słyszałam;) powiedz mi nadal uważasz ze tak krótki odstęp jest super? Ka zaczynam się powoli poważnie bać.. kolejnego juz na pewno nie chce.. chce założyć wkładkę..

Na razie podtrzymuję zdanie ;) Matylda śpi, je i sra w sumie na razie tylko, więc jest bezproblemowa ;D Zobaczymy co dalej i co będzie, jak Marcin wróci do pracy... Nocki też nam się jakoś unormowały już.

Co do chłopca, to rozważam, ale za 2-3 lata najwcześniej ;P Na razie mam dość. Najchętniej to bym tak z 5 lat przerwy zrobiła ;) Pewnie po takim czasie zatęsknię za słodkim niemowlaczkien ;) Już teraz mam takie odczucia, że noworodek jest taki cudowny, pachnie tak bosko i mogłabym tulić i tulić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 23:53

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nita Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie mąż wkurzył. Jutro do pracy nie idzie, więc myślałam, że zostanie ze mną w sypialni i pomoże mi małego położyć spać. A on tylko pieluchę zmienił, wziął do odbicia i oddał mi na ręce mówiąc, że idzie spać, bo on zmęczony po pracy. Dodam, że jego praca jest biurowa. Siedzi 8 h i gapi się w komputer. Śledzi stock market. I on zmęczony! A w dupę z tym :/ cały tydzień koło synka robiłam, męża w nocy nie wołałam do pomocy, bo chciałam, żeby do pracy się wyspał. Ale skoro jutro ma wolne, to oczekiwałam, że posiedzi z nim dłużej, ulula do snu. Jestem mega wkurzona.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• milky_way Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nauczkę masz
    Budz męza jak jestes zmeczona..
    Samej bedzie Ci ciezko
    Nawet jesli "tylko do przewinięcia", zawsze to już coś! Sama wem, jak pięcdziesiąta kupa w nocy potrafi czlowieka wkurwic :D

polkosia lubi tę wiadomość

• Nita Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 03:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky, a niech spier... :D
    My nadal nie spimy. To juz trzecia noc taka... Jestem o krok od wyjscia z domu i pojscia sobie w cholere :/

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

Wysłany: 7 stycznia 2017, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele, mój mały jadł o 22:30. Powinien wstać o 1:30 na jedzenie. A tu cisza... Mnie się przysnęło. Obudziłam się o 5, zdziwiona ze taka godzina, a on nie płakał. Leżał sobie, nie spał, po cichutku coś sobie gugał, ale nie płakał. I teraz nie wiem czy on tak długo spał? Czy to ja się nie obudziłam? Może go nie słyszałam? A może coś z nim nie tak? :-( zawsze się budził co 3 godziny i wołał. Nigdy nie pozwalałam żeby przerwa była dłuższa niż 4 godziny. A tu... :-(

860ij44j7wrm669z.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png

Wysłany: 7 stycznia 2017, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, współczuję. Mam nadzieję że Twój mały szybko zaśnie.
    Ale wiesz co? Na pocieszenie Ci powiem że nie jesteś sama. Teraz już martwi nas wszystko. Dziecko nie śpi to się martwimy. Dziecko śpi za długo i też się martwimy. Jesteśmy matkami. Teraz juz tak będzie...

860ij44j7wrm669z.png

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny jak ja bym chciała przespać w nocy ciurkiem chociaż 5 godzin!

Mróz gigant trwa nadal aktualnie jest -17' ehh i znowu będziemy uziemieni w domu :( dziś też oczekiwanie księdza po kolędzie

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, teraz juz tak bedzie. Teraz nie spimy, bo dzieci nie spia, bo kupy bo kolki itd, a poznziej bedą chodzic na imprezy, a my bedziemy czekac, az wroca. Taki nasz chyba los.
    Pamietam jak moja mama nie spala, jal szlam na bibę. Wracam, ona nie spi, przychodzi- o juz jestes,super. Ja zawsze jej a to- Rety nie spisz? Po co tal czekasz przeciez wroce wiadomo.
    A ona zawsze- a jakos nie moglam.
    To juz wiem dlaczego :/

baranosia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

• baranosia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milky way dokładnie jak się złościłam mama zawsze mówiła "zrozumiesz gdy sama będziesz matką" i miała rację...

milky_way lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia86 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie za 100pkt. Kiedy przestanie mi ciec mleko wtedy kiedy nie musi? ;) wiem, ze pewnie to kwestia indywidualna, ale tak mniej więcej? Mam nadzieje, ze przez min. 6 mcy nie będę musiała chodzić z wkładkami ;))
    Ponawiam pytanie ;) bo widzę, ze temat na seksy zszedł ;)
    U nas pewnie po powrocie męża zaszalejemy, czyli za ok. 2,5 tyg.

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
‹‹ 1172 1173 1174 1175 1176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ