SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia mi się leje strasznie i nie powiem wkurza mnie to :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky_way Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia, mi sie poprzednio unormowalo po jakis 2 miesiąxach! Ale nie tak na 100%. Przy dotyku i tak leciało :)

• Nita Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy obudziłam męża z rykiem i powiedziałam, że mam dość. Więc to on łaskawie usypial go a ja poszłam spać do salonu. Spałam 2 godziny. Powiem wam, że nigdy w życiu tak zmęczona nie byłam. Mam lekki sen, ale tym razem mąż przyszedł mnie obudzić, bo Aran już płakał o cyca, a ja widziałam męża nad sobą jak przez mgłę. Wiedziałam, że coś do mnie mówi, ale byłam w takim amoku, że nie potrafiłam zajarzyc co on do mnie gada.
    Wczoraj byłam na kontroli u lekarza. Ciśnienie nadal wysokie, ale cóż się dziwić, skoro w ogóle nie śpię. Nadal jestem na beta blokerach.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Madziula87 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko też dzisiaj w nocy jak padło przed 3 tak wstała przed 9 :D Zamiast się wyspać,zaglądałam co chwila do lozeczka i patrzylam co z mala :)

Dziewczyny ile podajecie Wit.D3,jedna krople dziennie czy jedna kapsułek,na wypisie jest tak napisane,ze trzeba się domyślać.

tb738ribfs156aj0.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli trzeba zrobić zapas wkładek laktacyjnych... myślałam, ze może z czasem to się bardziej unormuje...

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kapsułki 400 i daję jedną dziennie.

Nita kurde tak mi Ciebie szkoda :( mówiłaś że mąż ma dziś wolne. Oddaj mu małego pod opiekę a sama idź na spacer, poleż w wannie lub po prostu idź spać

Madziula87, Martusiazabka lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kushina wrote:
    Ja byłam na konsultacji u endokrynologa przed porodem i kazała mi od razu po porodzie przejść na niższą dawkę (taką jak przed ciążą).

Mi rodzinny , bo on leczy moja tarczyce wspominal o 8 tyg , 5 tyg za mna , maly ma ta wysypke na twarzy i mi polozna mowi , ze to hormony I ja mysle, ze to moje duze dawki lteroxyny? W poniedzialek zadzwonie i zapytam jeszcze raz , bo mi ten temat spokoju nie daje.
    U mnie badanie u ginekologa wskazane 6-8 tyg po porodzie I diabetologa 8 tyg , znow musze glukoze wypic i 3 h czekac , Jak tu czekac musze karmic co 3h ?

Jesli chodzi o sex to kilka dni temu m mnie zachecal , ja jak wy zero ochoty , ale mi jego szkoda bylo i w sumie pieszczoty mi sie spodobaly :)

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Kokardka44 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dobry temat :D
    My już po pierwszym razie :D w 4 tyg. bałam się niezle, ale było ok, szczególnie że tydzien wcześniej byłam u gina i mi usg dopochwoow robił i nie bolało :)
    Trochę mam stracha bo doszedł ale kurde chyba bym miała pecha jakbym zaciążyła już :D
    Moj tez gumek nie chce, przerywany nie wchodzi w gre bo on zawsze dochodzi przede mna ;/ tabletek nie chce wiec ja nie wiem co tu zrobic :P
    Moj to nawet mi probowal wyssac mleko xd ale nie dal rady :D nie lubię jak dotyka bo sutki strasznie wrażliwe są , a brzuch no cóż, ale też mówi, że wszystko ok :)
    Ja te wkladki laktacyjne nosze caly czas nie wiem czy ciekną sutki czy nie ale nosze. Czesto mam, ze jak karmie jedna piersia to czuje bol sutka w drugiej ;)

Iva79, polkosia, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Bo ja na złe, Reaguję źle...I kurczę się, w sobie zamykam...
    3i49roeqq35mjixs.png
    hchygov3vkk8ck9g.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nosiłam kilka miesięcy wkładki, pewnie ze 3-4. Na pół roczku na pewno już nie nosiłam, tyle pamiętam ;) Teraz też mi cieknie i leci jak przygniotę, dotknę czy karmię z drugiej, więc zabawa od początku ;) U mnie to obie piersi po 2h są full, bo przy dwójce to spora produkcja ruszyła. Może to spowoduje, że okres zbyt szybko nie wróci, ale z drugiej strony... Bez okresu to też można zajść. Ja nie wiem ;) Mąż anala nie uznaje, oral dla nas bez szału, a klasycznie to ryzyko ;P Na razie nie dam się dotknąć. Zobaczymy ile wytrzymam ;D Kupiłam gumki i globulki p/plemnikom w razie wielkiego ciśnienia :P Ale chyba na razie strach wygrywa :P A mój mleko też pił, ale odciągnięte. Prosto z cycka chciał, ale nie pozwoliłam ;P Ja sama też nie próbowałam jeszcze swojego mleka...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Okciakowa Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, może jest coś z tą datą bo moja też jest nieznośna..
    W nocy co prawda przesypia 4-5 godzin ale w dzień to jest masakra..
    Nie mam kiedy zjeść, umyć się, nawet napić wody.
    Teraz przez tydzień jestem na antybiotyku więc małą karmię mm bo lekarz kazał mi odstawić pierś na czas brania, jak byłam pewna, ze wrócimy do kp tak teraz już sama nie wiem bo nie mam nawet kiedy się odciągać..
    Wy tu już piszecie o pierwszym razie po porodzie a ja jeszcze plamię, ale jakoś chyba nie mam wielkiej ochoty przez to zmęczenie.
    Swoją drogą mamy już 3 tygodnie ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/681d0527eb76.jpg

baranosia, Szczęśliwa Mamusia, Iva79, Izieth, Martusiazabka, Werix lubią tę wiadomość

3i49roeq4sgexhrq.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okciakowa zdrówka życzę!
    Ja też ciągle plamię więc nie myślę o seksie...

Mój ma też dziś gorszy dzień. Cycek nie, ręce nie, leżenie nie. Ratunku! Padł od rana na 30min i obudził go pies sąsiada :(
    Jak mąż nie zwróci mu uwagi to ja to zrobię i znowu będzie dym z sąsiadem...

Okciakowa lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam
    Co do seksu, u mnie takiej opcji nie ma:) ale jakby była to i tak nie mam ochoty, plamie i boje sie bólu bo rana przy odbycie cały czas nie daje o sobie zapomnieć

Nie wiem czy to możliwe juz ale Hania drugi dzień z rzędu rano jak wstanie i do niej mowię to sie uśmiecha- moze to juz być świadome?
    A dzis przeszła samą siebie i kilka razy śmiała sie przez sen, normalnie chichotala, ale superowe to było, ciekawe co jej sie śniło i czy na "trzeźwo" tez niedługo bedzie sie śmiać
    Edit: i dzis mamy miesiac, moze śniła jej sie impreza z okazji miesięcznicy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 14:53

milky_way, Izieth, Martusiazabka lubią tę wiadomość

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia, ty masz sąsiada z psem, a ja mam sąsiadkę która ciagle sie z matka kłoci. I to tak drze jape ze każde słowo można rozróżnić. Wczoraj rano to mnie obudziła. Mała jak ma twardy sen to nie zwraca uwagi, ale jak ma gorszy dzień i cieżko ja uśpić to niestety kazdy dźwięk ja budzi

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, mamy problem z leżeniem na brzuszku..mały nie chce leżeć na brzuchu...jak tylko go poloze,to zaczyna bardzo płakać... i co ja mam robić,jak tu zalecają ten brzuszek :-(

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a u mnie cycki już po godzinie są twarde i pełne, kapie mleko i bolą. Taką mam mleczarnie...
    Mogłabym wykarmić trojaczki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 15:04

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusci nic na siłę. Spróbuj za kilka dni może.

asiam lubi tę wiadomość

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • jusci Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie próbuje co jakiś czas i dupa... :-(

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusci, moja też nie lubi na brzuszku, a jak już da się tak położyć to najczęściej wierzga nogami tak, że zamiast głowy to pupe podnosi :P akrobatka jedna ;)

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wczoraj zestresowałam, przebieram pampersa a tam kupa z dodatkiem krwi a przy następnym sama krew. Wystraszyłam się ale myślę ok poobserwuję co będzie dalej i poczytam co to może być. Oczywiście w necie diagnoz pełno. Na szczęście do tej pory sytuacja się nie powtórzyła.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusci próbuj tak jak mówi Isia co jakiś czas. Spróbuj gdy mały będzie wyspany, najedzony i mu się porządnie odbije. Gdy będzie miał sucho i będzie najedzony to może będzie chciał tak poleżeć :)

Mały padł czyli standard walka od rana i pada o 15. Robię szybki obiad i też idę spać

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1173 1174 1175 1176 1177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ