Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
My mamy 40. Podaje przed karmieniem łyżeczka dla niemowląt. Mniej więcej co 3godz. Po 10kropli. U nas niby działa, bo są baczki i kupki, ale przy tym i tak stęka i się pręży... wiec nie wiem czy tak do końca dziala czy tak powinno być... poza tym codziennie masuje brzuszek i zginamy nóżki zeby baki wyskakiwały...
Martusiazabka lubi tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm
) -
Ja mam 40 i daje po 10-12 kropli na łyżeczce przed każdym posiłkiem( w nocy odpuszczam). Nam pomógł, nie ma wrzasków z bólem brzuszka. Ale zamierzam kupić Bobotic bo jest silniejszy ( chyba 100) i dawać 6 kropli- po prostu będzie bardziej ekonomicznie

-
Ja mam 40 i daję 4x po 11 kropel. U nas pomaga. Też chciałam kupić 100 i dawać mniej kropel (3-4) ale zauważyłam że mały i tak nie zlizuje dokładnie z łyżeczki wszystkiego więc dając więcej kropel na łyżeczce mam większą pewność że więcej do niego trafi niż dając 3-4 krople gdzie 1-2 może nawet zostać na łyżeczce.
Chyba wczoraj pisałam że odpuściłam dawkę po południu (daję o 3, 9, 15, 21) i wieczorem miałam płacz małego więc teraz pilnuję by nie ominąć żadnej dawki. Położna mówiła żeby śmiało podawać że organizm się nie przyzwyczai- bo tego się obawiałam.

-
Ja w dzień i w nocy karmię co godzinę lub półtora, a to chyba jednak za często na podanie espumisan. Ja bym podała co drugie lub nawet co trzecie karmienie. Sama też tak zrobię.Isia86 wrote:Basia a co ile karmiasz? Bo ja w dzień to nawet co godz. a nie wiem czy to nie za często by było na podanie espu...
-
Pręży się cały czas nawet robi się aż czerwony. Ale trwa to krócej i jest mniejsze niż jak nie dawałam kropelekIsia86 wrote:Baranosia a czy przed kupka czy bakiem Twój mały tez się pręży czy wychodzi mu to bez problemów?
Nita może ustal sobie tak jak ja konkretne godziny i w okolicach tych godzin podczas karmienia podawaj- wtedy łatwiej kontrolować ile razy dziennie podajesz krople
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 19:51

-
My pojutrze skończymh miesiąc
mały zaczyna się śmiać świadomie: jestem tego pewna, bo śmieje się jak do niego mówię, a dziś jak podszedł do niego tata. Nie jest to często, ale coś pięknego 
Ja noszę małego w chuście i już pisałam że na początek żeby w ogóle sprawdzić czy będzie się to sprawdzać kupiłam chustę na allegro azimi. Na razie jest ok.
-
My też dajemy espumisan 40 teraz. W dzień co karmienie, tzn co 3 godziny po 8 kropelek. Jest tak jak u baranosi. Trochę się pręży, ale zdecydowanie mniej niż wcześniej. Kupki robi prawie co karmienie. Oprócz tego masujemy brzuszek i zginamy nóżki jak widzę ze stęka i się pręży. Od razu widać kiedy mu coś w brzuszku przeszkadza, a jak się wypierdzi to taki spokój... Jak aniołek wtedy jest
A w dzień staram się jak najczęściej kłaść na brzuszku. Tez na. oczątku nie lubił. Ale po którymś razie przestał płakać i teraz nie raz jak leży na plecach czy na boczku i płacze, przekręcam go na brzuszek i się uspokaja, więc chyba mu tak wygodniej. Może.waszym maluszkom bardzo gazy przeszkadzają? Bo jak.bobas leży na brzuszku to naturalnie go masuje. Może boli brzuszek i dlatego płaczą? Ja bym spróbowała pomasować i poprzyciagac nóżki do brzuszka żeby bąki poszły i potem spróbowała położyć na brzuszku. Jak się oswoi maluch z taką pozycją to później juz sam będzie bąki puszczać leżąc na brzuszku

-
Baranosia, ja chustowałam
Nie kupuj nowej chusty, bo jest twarda i na początek można się szybko zniechęcić. Mi się najlepiej mota tkaną (są jeszcze elastyczne). Poszukaj grupy na FB, jeśli używasz, tam jest i sprzedażowa i do pogadania. Dziewczyny naprawdę super pomagają
I rozmiar pomogą dobrać i jak wrzucisz zdjęcie zamotana, to podpowiedzą co zmienić czy jest OK
baranosia lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
U nas ciezko,bardzo ciezko,
Dzieciaki wymagajace,raz jedno cyca ,raz drugie,a najlepiej w jednakowym czasie,starszak dzis nieodkladalny
Z mloda tez roznie bywa
A mnie czasami zbiera sie na placz,
Pewnie hormony dzialaja
Sterasznie boje sie czasu gdy tesciowa wyjedzie
Wszyscy w domu
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH