Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
polkosia wrote:Krakuska, nie czytaj
Wiem, że łatwo powiedzieć, ale przy Tyśce miałam podobną fazę i wyszło mi, że jest śmiertelnie chora. Bez sensu! Nie ma co
A może Miesio za dużo po prostu je? Moja jak ssie cycka tak bitą godzinę (a zdarza się), to potem też rzyg 
Kurczę, a przysięgałam sobie, że już nigdy nie będę pytać doktora Googla o diagnozę. Je dużo, ale wzmożony apetyt to tez niby jest objaw przerostowego zwężenia odźwiernika
Poproszę pediatrę o skierowanie na usg, to się powinno wyjaśnić.
-
U nas -5, dlatego byłyśmy.Koska 88 wrote:U nas jest -20 nie ma szansa na spacer. Czy wy przy takiej temperaturzewyszlyscie? Jak zabezpieczanie w taki razie maluchy?
Muszę sprawdzić jak Szczecin wypada z tymi zanieczyszczeniami...14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm
) -
Brzuch już prawie, ale to jednak jeszcze nie jest to co było. A waga nie dość, że nie spada, to czasami idzie do góry, bo od świąt żywię się głównie ciastem - zdrowa dieta matki karmiącej
Iva79, polkosia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
U mnie brzuch wygląda jakbym miała mega wzdęcie...mam nadzieję,że się zmniejszy...
Nie mam wagi, więc sama nie wiem ile waże
ale weszłam dziś w spodnie sprzed ciąży:-)
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero

-
Mój się jeszcze nie wciągnął. Fakt, linea nigra wygląda słabo, bo ciemniejsza po "skompresowaniu" brzucha.. Ponoć kilka miesięcy może to wciąganie brzucha trwać, więc spokojnie. Waga u mnie ciągle spada, bo i apetyt cały czas słaby. Na razie -13kg (ale miałam 21 na plus, więc jeszcze trochę zostało
)
-
Czy wasze dzieci też odwracają główkę w jedną, ulubioną stronę? Mój przekręca główkę tylko na prawo i patrzy się tak przez ramię, na skos. Czasem popatrzy w lewo, ale bardzo rzadko. Od urodzenia głowa lata na prawo. Już wyczytałam w google niefajne rzeczy...
-
nick nieaktualnyNita - to jest właśnie ta asymetria urodzeniowa, o której wspominałam ostatnio. Mój też preferuje prawą stronę i fizjoterapeutka kazała układać go na lewym boku i nosić i trzymać tak, żeby nie utrwalać tego złego nawyku, czyli żeby nie musiał przekręcać głowy w prawo. Nie martw się, takie małe dzieci są bardzo "plastyczne" i łatwo je z tego wyprowadzić. Nie czytaj internetów
Nita, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
U mnie -14 kg, a przytyłam około 10, więc rewelacja
Ale brzuch zwisa, jest flakiem i wygląda koszmarnie. Na dodatek rozeszły mi się mięśnie brzucha i ta górna część wystaje bardziej niż dolna
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Nita, my mamy asymetrię. Ale spokojnie, ortopeda powiedział, ze na rehabilitację u takiego malucha za wcześnie i że większość asymetrii sama się koryguje do 4 miesiąca, więc może nie być potrzeby. Tylko warto się umówić do fizjoterapeuty, żeby pokazał proste triki i sposób pielęgnacji. U nas była dość spora, a teraz już jest dużo lepiej, w czwartek idziemy do ortopedy i zobaczymy co dalej. Korygowanie takiej asymetrii polega głównie na skłanianiu dziecka do potrzenia w drugą stronę i naprzemienności stron (u nas było to głównie kładzenie na brzuszku kilka razy dziennie i zasłanianie ręką źródła światła przy twarzy, mały odwracał główkę w drugą).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 21:12
polkosia, Kushina lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH