SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, na tym etapie "rehabilitacja" polega na odpowiedniej pielęgnacji. Tak jak pisze Krakuska, dobrze jak byscie sie udali do specjalisty to spojrzy indywidualnie na wasz przypadek i cos doradzi. Bo faktycznie jesli nie chce lezec na lewym boczku to nie wiem co Ci doradzi, moj na szczescie nie protestuje. A fizjoterapeuta na pewno bedzie wiedzial co robic :)

Martusiazabka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (post wyslal mi sie 2 razy)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2017, 21:46

• Krakuska Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, czy to Ty pisałaś, że Twój maluch ma te chlustające wymioty i jest ciagle wiszący przy cycu? Bo jak jeszcze napisałaś o tej asymetrii to wydało mi się, że chyba mamy to samo dziecko ;)

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Nita Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to ja Krakuska. Tylko mój już tak nie chlusta wymiotami. Czasami się zdarzy, ale nie jest to notoryczne.
    A Twój Miesio wkracza w 5 tydzień życia. Skok rozwojowy Cię czeka a może już się zaczął. Trzymaj się dzielnie ;)

Dziewczyny wykąpałam dziś synka za waszą radą w cieplejszej wodzie, 38 stopni. Dziecko momentalnie mi przestało płakać, uśmiechał się i uwaga.... Zaczął się ryk jak go wyciągnęłam z wanienki :D Dzięki za super poradę :)

milky_way, Martusiazabka, Perl, Krakuska lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• milky_way Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza fizjoterap.mowila ze czesto w parze idzie wraz z wzmozonym napieciem miesnuowym to, ze dziecko wypluwa czesto piers, lub nie chce jesc lub je bardzo niespokojnie, duzo płacze, wisi na piersi.

• baranosia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 01:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Antoś też jadł niespokojnie. Patentem na niego okazało się trzymanie gonza rączkę. Daję mu kciuka on go ściska i wtedy ja obejmuję jego dłoń. Momentalnie się uspokaja.

O 1 mieliśmy aferę i przebierała się cała rodzina. Mnie zalało mleko, młody pierwszy raz w życiu zwymiotował na siebie i na tatę który go akurat nosił.

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 02:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko spało bite 3 godziny po tej wspaniałej kąpieli :) teraz go karmię, ale już prawie kończę. Ciekawe czy ponownie zaśnie :)

baranosia, Kushina, Perl lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba śpi bo nic nie piszesz - obyś i Ty z nim pospała :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Izieth Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała za to miała ciężką noc, nie chciała zasnąć, tylko marudziła i stękała i co chwilę się budziła. Myślałam, że padnie przynajmniej na chwilę po porannym karmieniu, a tu nic, rześka jak skowronek ;)

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Nita Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje samopoczucie po (w miarę) przespanej nocy

dziad.gif

:D

baranosia, Izieth, Martusiazabka, milky_way, Krakuska, Cudek 2 lubią tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już porannne stękanie i siłowanie się z kupą :/

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Werix Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po porannym stękaniu. Zrobił dwie kupy, zawinęłam w chustę, zasnął i sprzątam. Ciekawe ile w chuście pośpi. W nocy pobudki o 01:30, a potem o 6. Wszystko fajnie tylko po pobudce o pierwszej zasnął dopiero o 3.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Isia86 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci tez chrapią? Moja mała jak śpi na brzuszku to chrapie :/ nosek ma czysty,bo jej go czyściłem i nic nie było i kurczę nie wiem co to może być...

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Nita Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego właśnie usypiam. Trochę się prężył rano, kupa nie szła, bąki nie szły. Zrobiłam mu masaż brzuszka ciepłym olejem i kupa po chwili już była i to taka porządna. Potem ponosiłam trochę na rękach i teraz leży u siebie, no i zobaczymy czy zaśnie. Na razie się nie pręży na bąki.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Izieth Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja od 6 przespała 30 minut, reszta to przede wszystkim marudzenie - nie pasowało leżenie na plecach, na brzuchu, nie pasowało noszenie, dzisiaj sama nie wie czego chce :/ Na szczęście zapadła w kolejną drzemkę, może dłużej pośpi, bo ja powoli padam.

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My spalismy dobrze , trudny tydzien przed nami , m wyjechal na tydzien :( oby szybko zlecialo. W czwartek pierwsza szczepionka.

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 2 dni hardcore. Cały dzień wrzaski i krzyki z przerwa na jedzenie, przewijanie i 10 minutowe drzemki. Juz myślałam ze nie dam rady, na szczęście w nocy troche odsypiała. Moze miałyśmy skok piątego tygodnia. I mam nadzieje ze juz po. Wczoraj jak o 22 zasnęła tak obudziła sie o 5. Jak zobaczyłam która godzina to aż mi sie słabo zrobiło ze strachu bo jadła o 20.00. Ale zjadła 120 ml mm i poszła spać, sama w łóżeczku. Troche marudziła, 4 razy podawałam smoczka aż zasnęła. Obudziła sie o 8.30. Nakarmiłam i mnie tak 2 przycisnęła ze musiałam ja odłożyć do łóżeczka i biec do toalety. Wracam, a ona śpi. I śpi do teraz, fakt ze wydaje rożne dźwięki przez sen ale śpi.
    O właśnie sie obudziła, ale 2 dni chyba odesłała. Mam nadzieje ze teraz bedzie miała dobry humor

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Cudek 2 Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, ze Was nie nadrobie. U nas ok. Chociaż opieka nad 2 maluchami jest na serio wyzwaniam. Szymi skończył wczoraj 2 latka. Rany. Ale zlecialo. A tu juz Bori zaraz 2 miesiące. Szok.

Przeczytałam na szybo niektóre posty i jedrn mi utkwił - chyba Fuksji- krew w kale = alergia pokarmowa. Skonsultuj z lekarzem. Szymi tak mial. Ale on byl od początku na butli, wiec przeszliśmy na bebilon pepti.

Bori non stop sie śmieje! Reaguje na glos, nasze twarze, a najchętniej uśmiecha sie do brata :) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d894c7163cfb.png

PS moje konto gdzieś wcieło..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 11:47

Szczęśliwa Mamusia, baranosia, Kushina, Werix, Krakuska, Izieth, RedLady, Martusiazabka, Iva79 lubią tę wiadomość

Dwa szczęścia-
    Szymi styczeń 2015 ♡
    Bori listopad 2016 ♡
  • Werix Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały przespał w chuście 2h. Czasem stękał, puszczał bąki, ale usypiał dalej :)

Wiecie może kiedy oczy dziecka przyjmują właściwy kolor?

17u9ha00otchcgqb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudek2 - ale słodki śmieszek:) Mam nadzieję, że mój też niedługo tak zacznie się świadomie uśmiechać :)

Cudek 2, polkosia lubią tę wiadomość

‹‹ 1177 1178 1179 1180 1181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ