SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita u nas jest 6 wizyt więc 26.01 będzie ostatni raz.

Jusci zaczął się 12/13.01 i skończył 18.01

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie ukrywalam przed polozna, tylko raz była :DDDD
    No, ale moja to kluseczka :D

• chiara Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn a nawiązując jeszcze do karmienia to mleko przygotowane należy spożyć do 40 minut od jego sporządzenia. Czyli za każdym razem szykować na świeżo.

Super Baranosia :) my we wtorek mamy szczepienie więc też będziemy się ważyć. U nas położna była 4 razy i to jest obowiązkowe, a kolejne 2 może a nie musi przyjść :)

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obstawiam że ubranka polkosi to next :) to zdecydowanie ta stylistyka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 13:34

polkosia lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia moj wlasnie ma odparzenie juz tydzien i nie schodzi. To jak to robilas? Bo ja stosuje make ziemniaczana sudocrem i nic nie przechodzi. Teraz mu wietrze. A jak po prostu polewalas swoim mleczkiem odparzenie?

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj była położna ale bez wagi ale w środę idziemy na bioderka do się dowiem ile waży.

Chiara u mnie na mleku napisane jest aby spożyć do godziny. A co do porodówki była okazja żeby się poznać ;).

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chiara wrote:
    Dagn a nawiązując jeszcze do karmienia to mleko przygotowane należy spożyć do 40 minut od jego sporządzenia. Czyli za każdym razem szykować na świeżo.

Super Baranosia :) my we wtorek mamy szczepienie więc też będziemy się ważyć. U nas położna była 4 razy i to jest obowiązkowe, a kolejne 2 może a nie musi przyjść :)

Ja na nocne karmienia miałam odmierzoną wodę w podgrzewaczu, obok pojemnik z przegródkami na porcje mleka i jak mała się budziła to tylko wsypywalam mm :) dzięki temu nie musiała czekać

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia ostatnio przyhamowała z wagą, wczoraj wazyla 4370g, ma 6 tyg :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja, odzyskalam nicka :)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita wrote:
    Polkosia super fotki, małe są śliczne. Gdzie kupujesz te ładne kwieciste śpiochy dla Matyldy?

Next i Mothercare :)

Dotty, loki faktycznie po tacie ;)

Dotty84 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    Ja sie ukrywalam przed polozna, tylko raz była :DDDD
    No, ale moja to kluseczka :D

U mnie ani razu :P Nie zgłosiłam żadnej z dziewczyn nawet do państwowej przychodni ;P

milky way lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia89 wrote:
    Polkosia moj wlasnie ma odparzenie juz tydzien i nie schodzi. To jak to robilas? Bo ja stosuje make ziemniaczana sudocrem i nic nie przechodzi. Teraz mu wietrze. A jak po prostu polewalas swoim mleczkiem odparzenie?

Tak, polewałam, ale tylko podczas wietrzenia, bo jednak słodkie to mleko i klei się dupka. Kup sobie Metanium i pyłek z widłaka. U nas w 2 dni po takiej kuracji śladu nie było.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiara, w teorii ja to wiem ;-) nie mój pierwszy na mm. Aczkolwiek na logikę - mleko w aptekach gotowe do spożycia też pewnie jest robione z proszku.
    Jak mąż w domu, to robimy na świeżo w miarę, ale jak sama jestem, to wolę tak, żeby mi młody Eryka nie obudził.
    Jakby coś mu się działo, to bym tak pewnie nie robiła, ale że różnicy nie widać... ;-)

U nas smyk już 5kg. 56 bezpowrotnie idzie w odstawkę, chlip :-( Rośnie jak na drożdżach mimo tego jedzenia mniejszych porcji :-)

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia
    Cudne fotki <3

Nita
    Ja tez na zadanie, a nawet dwojke na zadaNie karmie

Ale musze pochwalic swonego starszaka, nocki mamy wolne od karmienia, poBudki bywaja ale mlody zostaje w lozeczku.
    Zorganizowanie Milky way tez mi sie podoba, ale ja jestem wygodna i na steki podaje cyca :P
    W nocy bron boze nie wybudzam, nie h se spi i z 6 godzin, na zdrowie :)

Wszyscy w domu :)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn, fajnie poczytac ciebie

Wszyscy w domu :)
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    5415! Jest moc :D

Wow, a ja myślałam, że mój duzo przybiera! :D u nas 5470 z dzisiaj, ale moj 10 dni starszy. W tydzień przybrał 380.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • Nita Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza. Głupia lekarka podchodzi do dziecka sprawdzić mu oczy bez przemycia rąk, bez rękawiczek... Zwróciłam jej uwagę. Aran ma lekką infekcję w oczku. Przepisała krople.
    Perl, lepiej też udaj się do lekarza.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Perl Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, musze się wyzalic i poprosić o pomoc bo nie wiem co mam zrobić. W domu idą wszyscy na łatwiznę i wciskają małej smoka do buzi zakazdym razem jak płakała. Potem zaczęli jej też wciskać smoka żeby szybciej usypiala... Mimo moich zakazów. Dziś rano kategorycznie zabroniłam używania smoczka juz tak na amen. Alicja leżała w wózku w salonie, ja poszłam do toalety. Wracam, patrzę, dziecko śpi. Jak się obudziła i ja podniosłem to smoka miała pod policzkiem (a jak szłam do toalety to leżał na szafce...) pytam teścia po jaką cholerę dal jej smoka to mówi " żeby szybciej zasnęła"...
    Mi dziecko już przez tego smoka coraz gorzej z piersi je. Dziś bez smoczka nie może usnąć juz od czterech godzin... Jak ją tego oduczyć teraz?!

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra z tą rodziną :( Perl, powtarzaj im do skutku, nie możesz się poddać. Dzisiaj smoczek, jutro wymyślą, że będą jej rozszerzać dietę w 4 miesiącu, albo dosypywać mąkę do mleka, żeby lepiej spała. Ja akurat nie mam nic przeciwko smokom, ale muszę walczyć z innymi pomysłami teściów, bo za ich czasów było tak i srak. Właśnie ta mąka na przykład. Postaw się! Jak można nie szanować decyzji rodzica, w głowie mi się to nie mieści.

polkosia, Perl, Martusiazabka lubią tę wiadomość

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • milky way Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypieprz do smieci wszystkie smoczki Perl, jak nie chcesz. Albo schowaj na dno szafy.
    Uwielbiam jak sie ktos tak wpierdala koncertowo.

Perl, polkosia, Martusiazabka lubią tę wiadomość

‹‹ 1213 1214 1215 1216 1217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ