Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dagn a nawiązując jeszcze do karmienia to mleko przygotowane należy spożyć do 40 minut od jego sporządzenia. Czyli za każdym razem szykować na świeżo.
Super Baranosia
my we wtorek mamy szczepienie więc też będziemy się ważyć. U nas położna była 4 razy i to jest obowiązkowe, a kolejne 2 może a nie musi przyjść 
-
chiara wrote:Dagn a nawiązując jeszcze do karmienia to mleko przygotowane należy spożyć do 40 minut od jego sporządzenia. Czyli za każdym razem szykować na świeżo.
Super Baranosia
my we wtorek mamy szczepienie więc też będziemy się ważyć. U nas położna była 4 razy i to jest obowiązkowe, a kolejne 2 może a nie musi przyjść 
Ja na nocne karmienia miałam odmierzoną wodę w podgrzewaczu, obok pojemnik z przegródkami na porcje mleka i jak mała się budziła to tylko wsypywalam mm
dzięki temu nie musiała czekać
-
Nita wrote:Polkosia super fotki, małe są śliczne. Gdzie kupujesz te ładne kwieciste śpiochy dla Matyldy?
Next i Mothercare
Dotty, loki faktycznie po tacie
Dotty84 lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
milky way wrote:Ja sie ukrywalam przed polozna, tylko raz była :DDDD
No, ale moja to kluseczka
U mnie ani razu
Nie zgłosiłam żadnej z dziewczyn nawet do państwowej przychodni ;P
milky way lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Elcia89 wrote:Polkosia moj wlasnie ma odparzenie juz tydzien i nie schodzi. To jak to robilas? Bo ja stosuje make ziemniaczana sudocrem i nic nie przechodzi. Teraz mu wietrze. A jak po prostu polewalas swoim mleczkiem odparzenie?
Tak, polewałam, ale tylko podczas wietrzenia, bo jednak słodkie to mleko i klei się dupka. Kup sobie Metanium i pyłek z widłaka. U nas w 2 dni po takiej kuracji śladu nie było.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnyChiara, w teorii ja to wiem
nie mój pierwszy na mm. Aczkolwiek na logikę - mleko w aptekach gotowe do spożycia też pewnie jest robione z proszku.
Jak mąż w domu, to robimy na świeżo w miarę, ale jak sama jestem, to wolę tak, żeby mi młody Eryka nie obudził.
Jakby coś mu się działo, to bym tak pewnie nie robiła, ale że różnicy nie widać...
U nas smyk już 5kg. 56 bezpowrotnie idzie w odstawkę, chlip
Rośnie jak na drożdżach mimo tego jedzenia mniejszych porcji
-
Polkosia
Cudne fotki
Nita
Ja tez na zadanie, a nawet dwojke na zadaNie karmie
Ale musze pochwalic swonego starszaka, nocki mamy wolne od karmienia, poBudki bywaja ale mlody zostaje w lozeczku.
Zorganizowanie Milky way tez mi sie podoba, ale ja jestem wygodna i na steki podaje cyca
W nocy bron boze nie wybudzam, nie h se spi i z 6 godzin, na zdrowie
Wszyscy w domu
-
Dziewczyny, musze się wyzalic i poprosić o pomoc bo nie wiem co mam zrobić. W domu idą wszyscy na łatwiznę i wciskają małej smoka do buzi zakazdym razem jak płakała. Potem zaczęli jej też wciskać smoka żeby szybciej usypiala... Mimo moich zakazów. Dziś rano kategorycznie zabroniłam używania smoczka juz tak na amen. Alicja leżała w wózku w salonie, ja poszłam do toalety. Wracam, patrzę, dziecko śpi. Jak się obudziła i ja podniosłem to smoka miała pod policzkiem (a jak szłam do toalety to leżał na szafce...) pytam teścia po jaką cholerę dal jej smoka to mówi " żeby szybciej zasnęła"...
Mi dziecko już przez tego smoka coraz gorzej z piersi je. Dziś bez smoczka nie może usnąć juz od czterech godzin... Jak ją tego oduczyć teraz?! -
Masakra z tą rodziną
Perl, powtarzaj im do skutku, nie możesz się poddać. Dzisiaj smoczek, jutro wymyślą, że będą jej rozszerzać dietę w 4 miesiącu, albo dosypywać mąkę do mleka, żeby lepiej spała. Ja akurat nie mam nic przeciwko smokom, ale muszę walczyć z innymi pomysłami teściów, bo za ich czasów było tak i srak. Właśnie ta mąka na przykład. Postaw się! Jak można nie szanować decyzji rodzica, w głowie mi się to nie mieści.
polkosia, Perl, Martusiazabka lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH