Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
MoBo ja mam nuk. Jest fajny. Regulacja siły odciągania i tempa. Raz mi padł ale reklamacja szybka i bez problemu. Ponoć są bezusterkowe. Bardzo się facet zdziwił jak przyszłam do niego z reklamacja. Po naprawie ok.
Co do tresury... Alicja jak leżała w szpitalu na oddziale wcześniaków to tam wszystkie dzieci były przebierane i karmione co trzy godziny. Najpierw przebranie pieluchy żeby do jedzonka była czysta, potem butla (my z alicją karmiłyśmy się z butli /najpierw logi a potem dr Brown\ moim mlekiem aż półtora miesiąca i mimo to przeszliśmy na pierś wiec się da! Tak na pocieszenie
)
Jak uwali kupę po jedzeniu kazały nie ruszać bo przy przebieraniu ruszamy brzuszkiem i przez to dzieci mogą wymiotować... I tak co trzy godziny. Nie uważałam żeby to była tresura dzieci. Było to bardzo wygodne... Teraz karmie dość często. Lekarze kazali mniej a częściej ze względu na refluks. Jak Alisia spi w dzień to robi sobie przerwy co 2-2,5 godziny. Jak nie śpi to je co godzinę czasem nawet co pół. To zdecydowanie utrudnia jakiekolwiek wyjścia... Całe szczęście tez jestem typem domatora wiec jakoś bardzo na tym nie cierpię...
Nie mowie ze któraś z metod jest zła, a stosowałam obie...
MoBo, Nita lubią tę wiadomość
-
Nita, tak jak mówi branosia szczotka tangle teezer jest genialna!
A co do kosmetyków... To trzeba metoda prób i błędów bo niestety każdy włos jest inny i czego innego potrzebuje. Gdybym dotknęła włosów to mogłabym coś doradzić, ale to też nie koniecznie byłby strzał w dziesiątkę. Z mojej strony mogę polecić Ci olejowanie włosów przed myciem olejem kokosowym. I maski które uzupełniają ubytki we włosie. Ja np używam rigenol z framesi .
Nita lubi tę wiadomość
-
Nita, Dobrawa, Cudek 2, Iva79 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
baranosia wrote:Każdy mnie straszył, że będą mi wypadać włosy podczas kp i mieli rację
przez ciążę był spokój, a teraz lecą strasznie 
Jak jest u Was?
To nie przez kp!!! To normalne... Dokładnie na kilka, kilkanaście tygodni po porodzie się zaczyna i nawet przez rok lecą, niestety... Zauważyłaś pewnie, że w ciąży nie wypadały lub bardzo mało. Teraz muszą wypaść te, które miały wypaść przez te 9 miesięcy i dodatkowo te na bieżąco... Stad łysienie
Dagn_, Dotty84, Iva79 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Elcia89 wrote:moj tez mial zaropiale oczko, najpierw jedno potem drugie. nakrapialam mlekiem z piersi bo tak wyczytalam ze sie goi i przeszlo po trzech dniach w obu oczkach.
Bardzo dobra metoda, my tak się pozbyliśmy nawet odparzeń, a czasem i w nosek wkraplam swoje mleko.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
My po wizycie,okazało się,ze matka spanikowala,Rózia jest zdrowa i wazy juz 3500,poszlam z samego rana do prywatnego gabinetu gdzie były pustki także może nic nie załapiemy

Co do krostek na buzi lekarz powiedział,żebym ograniczyla mleko.Hhmmm?
Ja karmię na żądanie i fakt, sa dni kiedy nic się koło siebie nie da zrobić,bo cały czas wisi na cucycku,a czasami mogę spokojnie wyskoczyć do sklepu na godzinę nie zostawiajac mleka i tata sobie swietnie radzi,a cora jest w stanie wytrzymać,wychodząc na dłużej odciąga mleko choć nie zawsze chce mi sie bawić z laktatorem.
No a teraz korzystajac z wolneg czasu idę ogarnąć mieszkanie,bo pomimo że sprząta się codziennie jest bałagan którego nie znoszę
Baranosia dobre pytanie,jak odcisnąć nóżek,wypróbowałam dwa rodzaje gipsu i wyladowaly w koszu,a nóżki jak nie było tak nie ma.
-
Branosia ja odcieniami nóżki. Dostałam na prezent z okazji narodzin Alicji taka masę. Kupione w sklepie z artykułami dziecięcymi. Fajna bo po otwarciu mięciutka jak plastelinka, potem wysycha przez pięć dni, a po wyschnięciu jest jak taka gąbka (?) wiec jak by spadła to się nie rozwija wiec pamiątka będzie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/31dc47e1f781.jpg
My z tej firmy mieliśmy https://naforum.zapodaj.net/thumbs/783c5a615826.jpg
baranosia, Izieth lubią tę wiadomość
-
Baranosiu,ile trwał skok u Ciebie? Bo pomału tracę nadzieję że mu przejdzie tomwga marudzenie i placzliwosc...
już nie wiem co mam z nim robić...cyc nie, na rece nie, pielucha nie...szkda gadać....
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH