Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Fuksja90 wrote:Wy o wakacjach z dzieckiem a ja się zastanawiam czy w czerwcu mogę zostawić Małego z dziadkami na weekend czy to nie za wcześnie.
Wszystko zależy od tego jakie podejście mają dziadkowie, czy się nie boją i czy ty im ufasz.. Jeśli tak, to pewnie!
-
milky way wrote:Dziewczyny mamy starszakow. Myslicie, ze mozliwe, ze 1,5 roczniak nie chce w nocy spac bo wyłażą ząbki? Juz kilkakrotnie, w tym dzisiah urzadzil o 2 taka histerie, do 5 nie spał, o 5 dalismy paracetamol i padł.
Najpierw myslalam ze moze sie zaczal bac sam spac, lęk separacyjny itd, ale nie. A wyjęty z lozeczka gotowy do zabawy.
Mała 1x sie budzi, a w tego nie wiem co wstąpiło. Zdarzalo mu sie nim mala sie pojawila wiec wykluczam sceny zazdrosci i niezadowolenia.
Juz sobie nawkrecalam ze moze chory na cos.... ale humor dopisuje, a jak lozeczko czuje, to juz jest caly na nie.
No i zrezygnowal z drzemki dziennej. Wstaje ok 7, 8, i do 19 na pelnych obrotach. W nocy sie budzi ostatnie 2tyg kilka razy, no i te histerie. Nie płacz. Darcie się.
Milky, chyba coś na rzeczy z fazą księżyca czy innym chujstwem ;P Bo moja zarwała drugą noc 2h (wczoraj to jeszcze bajki oglądaliśmy parę minut dla zabicia czasu, a dziś to płakała cały czas). Godziny 1-3 nad ranem. DRAMAT. Ale tak serio, ja obstawiam piątki, bo czwórki już mamy...
milky way lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
PlanujemyKrakuska wrote:Dziewczyny, planujecie już wakacje z maluchami? My myślimy o wyjeździe nad morze - jod i te sprawy.... pokazuje ok 7h autem, myślicie, ze dla półrocznego dziecka to bedzie ok? Oczywiście byłyby przerwy.
2 tyg w czerwcu
od nas to też 6-7h jazdy, zależy ile postojów będzie
Za miesiąc jedziemy w góry na tydzień (koło 6h)
A pierwszy wyjazd 3h od domu mamy już za sobą, na weekend 3króli wyjechaliśmy, mała miała miesiąc
z synem nad morzem byliśmy jak miał niecałe 2 miesiące, z takim małym najłatwiej jechać bo dużo śpi, potem już jest gorzej
Krakuska lubi tę wiadomość

-
Za wcześnie na co? Gdzie niby jest ta granica?Fuksja90 wrote:Wy o wakacjach z dzieckiem a ja się zastanawiam czy w czerwcu mogę zostawić Małego z dziadkami na weekend czy to nie za wcześnie.
jeśli ty dasz radę i dziadkowie dadzą radę to czemu nie 
Ja na babski weekend pojechałam jak syn miał niecałe pół roku, noc z pt na sob był z mężem a w sobotę do niedzieli mąż wziął małego i pojechali do moich rodziców na noc, nie było problemu bo on nie był kp i zostawał z każdym bez problemu
Teraz planuję taki wypad pod koniec maja ale mała jest kp i ostatnio ma bunt na butelkę więc nie wiem jak będzie, może się nie udać

-
Podczytujębaranosia wrote:Nita jak nas czytasz daj znać jak Twoje zdrowie i jak Aran

dziękuję, że pytasz i pamiętasz 
Aran właśnie przechodzi ostry skok wzrostowy. Ale na tyle dziwny, że trwa tylko w ciągu dnia. W nocy jest "normalny" i śpi te swoje 2 godziny. W ciągu dnia karmię go co pół godziny i już bym chciała aby to się skończyło, bo nawet zjeść nie mogę. Czekam na efekty skoku. Aktualnie otwiera usta tak szeroko jakby chciał ze mną konwersację przeprowadzić, tylko biedaczek jeszcze nic nie potrafi wymówić oprócz samogłosek i swojego gaworzenia.
U mnie, no cóż, nadal nadciśnienie. Zamówiłam domowy ciśnieniomierz i będę mierzyć. Stwierdziłam, że jednak to ciśnienie mi nie wróci do normalności dopóki nie zacznę dłużej spać, a teraz jest to niemożliwe, więc czekam na lepsze czasy, aż mały zacznie przesypiać w nocy chociaż te 4 godziny.
Tak w ogóle, pogodziłam się z chustą i chustujemy się z Aranem. Byliśmy z małym w chuście i z mężem w restauracji w sobotę i było super. Aran spał prawie cały czas. Ale później mnie już plecy bolały i nie mogłam się doczekać, żeby to zdjąć.
Pozdrowionka
baranosia lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

i po co mi to bylo.... nadal prawie 8 kilo nadwagi, a mialo tak szybko schodzic?!