SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja90 wrote:
    Wy o wakacjach z dzieckiem a ja się zastanawiam czy w czerwcu mogę zostawić Małego z dziadkami na weekend czy to nie za wcześnie.

Wszystko zależy od tego jakie podejście mają dziadkowie, czy się nie boją i czy ty im ufasz.. Jeśli tak, to pewnie! :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy w maju w góry,w czerwcu nad morze,a na poważne wakacje samolotem we wrześniu,myślę ze damy rade,choć póki co córa nadal dostaje białej gorączki w foteliku,ale myślę ze jak pozbędziemy się kombinezonu już na stałe będzie lepiej.

tb738ribfs156aj0.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milky way wrote:
    Dziewczyny mamy starszakow. Myslicie, ze mozliwe, ze 1,5 roczniak nie chce w nocy spac bo wyłażą ząbki? Juz kilkakrotnie, w tym dzisiah urzadzil o 2 taka histerie, do 5 nie spał, o 5 dalismy paracetamol i padł.
    Najpierw myslalam ze moze sie zaczal bac sam spac, lęk separacyjny itd, ale nie. A wyjęty z lozeczka gotowy do zabawy.
    Mała 1x sie budzi, a w tego nie wiem co wstąpiło. Zdarzalo mu sie nim mala sie pojawila wiec wykluczam sceny zazdrosci i niezadowolenia.
    Juz sobie nawkrecalam ze moze chory na cos.... ale humor dopisuje, a jak lozeczko czuje, to juz jest caly na nie.
    No i zrezygnowal z drzemki dziennej. Wstaje ok 7, 8, i do 19 na pelnych obrotach. W nocy sie budzi ostatnie 2tyg kilka razy, no i te histerie. Nie płacz. Darcie się.

Milky, chyba coś na rzeczy z fazą księżyca czy innym chujstwem ;P Bo moja zarwała drugą noc 2h (wczoraj to jeszcze bajki oglądaliśmy parę minut dla zabicia czasu, a dziś to płakała cały czas). Godziny 1-3 nad ranem. DRAMAT. Ale tak serio, ja obstawiam piątki, bo czwórki już mamy...

milky way lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja, ja bym nie zostawiła, wg mnie za wcześnie...

Dotty, my tak samo! Maj/czerwiec Chorwacja, ale samolotem :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakuska wrote:
    Dziewczyny, planujecie już wakacje z maluchami? My myślimy o wyjeździe nad morze - jod i te sprawy.... pokazuje ok 7h autem, myślicie, ze dla półrocznego dziecka to bedzie ok? Oczywiście byłyby przerwy.
    Planujemy :) 2 tyg w czerwcu
    od nas to też 6-7h jazdy, zależy ile postojów będzie
    Za miesiąc jedziemy w góry na tydzień (koło 6h)
    A pierwszy wyjazd 3h od domu mamy już za sobą, na weekend 3króli wyjechaliśmy, mała miała miesiąc
    z synem nad morzem byliśmy jak miał niecałe 2 miesiące, z takim małym najłatwiej jechać bo dużo śpi, potem już jest gorzej ;)

Krakuska lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nad morze jedziemy tylko my mamy 1,5-2h drogi tak więc luzik :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja90 wrote:
    Wy o wakacjach z dzieckiem a ja się zastanawiam czy w czerwcu mogę zostawić Małego z dziadkami na weekend czy to nie za wcześnie.
    Za wcześnie na co? Gdzie niby jest ta granica? ;) jeśli ty dasz radę i dziadkowie dadzą radę to czemu nie :)
    Ja na babski weekend pojechałam jak syn miał niecałe pół roku, noc z pt na sob był z mężem a w sobotę do niedzieli mąż wziął małego i pojechali do moich rodziców na noc, nie było problemu bo on nie był kp i zostawał z każdym bez problemu
    Teraz planuję taki wypad pod koniec maja ale mała jest kp i ostatnio ma bunt na butelkę więc nie wiem jak będzie, może się nie udać :P

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planujecie coś na walentynki dla mężów? Szukam jakiejś inspiracji ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Planujecie coś na walentynki dla mężów? Szukam jakiejś inspiracji ;)
    My idziemy się zamknąć do escape room :D

baranosia, Krakuska lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma takich bajerów :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita jak nas czytasz daj znać jak Twoje zdrowie i jak Aran :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Magdaalena Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia79 wrote:
    dziewczyny, używa któraś Sab Simplex?
    Ja podaje Malej.

relgh371qoeo8psk.png
  • Magdaalena Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mysle, zeby na wizycie w czwartek poprosic o recepte na debridat. Kolka zlo....

relgh371qoeo8psk.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo ja od soboty też daję i zaczęła baaardzo śmierdząco pierdzieć- nie wiem czy to od tego

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • Krakuska Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez podaję Sab Simplex, ostatnio codziennie na wieczór. Ale nie 15 kropli, tylko 5-7.

mjvyanli3sn49jip.png
    relgs65ghndjbduu.png

Beta hcg:
    13.02 - 248
    16.02 - 872
    22.02 - 6184
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia mój Antek też ma śmierdzące bąki i kupy. Nie podaje sab simplex tylko delicol

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Basia79 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez miała śmierdzące, ale te to jest jakieś nieporozumienie - jakby coś zdechło i tydzień leżało. Ja tez nie daje 15 kropel, tylko od 6 do 8, ale ten smród mnie martwi

klz9gu1rkkbkfyjt.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde stanelam na wadze :/ i po co mi to bylo.... nadal prawie 8 kilo nadwagi, a mialo tak szybko schodzic?!

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, a dokąd lecicie? My się wybieramy w okolice Splitu. Rozważaliśmy samolot, ale mamy nową furę i chcemy przetestować :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    Nita jak nas czytasz daj znać jak Twoje zdrowie i jak Aran :)
    Podczytuję :) dziękuję, że pytasz i pamiętasz <3
    Aran właśnie przechodzi ostry skok wzrostowy. Ale na tyle dziwny, że trwa tylko w ciągu dnia. W nocy jest "normalny" i śpi te swoje 2 godziny. W ciągu dnia karmię go co pół godziny i już bym chciała aby to się skończyło, bo nawet zjeść nie mogę. Czekam na efekty skoku. Aktualnie otwiera usta tak szeroko jakby chciał ze mną konwersację przeprowadzić, tylko biedaczek jeszcze nic nie potrafi wymówić oprócz samogłosek i swojego gaworzenia.
    U mnie, no cóż, nadal nadciśnienie. Zamówiłam domowy ciśnieniomierz i będę mierzyć. Stwierdziłam, że jednak to ciśnienie mi nie wróci do normalności dopóki nie zacznę dłużej spać, a teraz jest to niemożliwe, więc czekam na lepsze czasy, aż mały zacznie przesypiać w nocy chociaż te 4 godziny.
    Tak w ogóle, pogodziłam się z chustą i chustujemy się z Aranem. Byliśmy z małym w chuście i z mężem w restauracji w sobotę i było super. Aran spał prawie cały czas. Ale później mnie już plecy bolały i nie mogłam się doczekać, żeby to zdjąć.
    Pozdrowionka :)

baranosia lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

‹‹ 1237 1238 1239 1240 1241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ