SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo a ile ogólnie przytyłaś w ciąży? Ja 15kg i zostało mi 2kg

Nita dzięki, że się odzywasz :) u nas też skok i mały też wisi ciągle na cycku. Niby śpi próbuję tylko się poruszyć, a on od razu oczy jak 5zł... czasami karmię go na leżąco i wtedy jest szansa, że choć na pół godz uda się go oszukać ;) teraz na mnie zwymiotował, bo tak się spłakał przy jedzeniu jak szła kupa. Tak więc wskoczyłam do wanny, a mąż go ululał- tylko co z tego jak się nie do odłożyć :D no nic cwana wstawiłam zmywarkę- jeny ja nie wiem jak ja bez niej wcześniej żyłam- ścielę łóżko i wskakuję pod kołdrę, a mąż niech z nim siedzi chociażby do 6 rano :D

Zazdroszczę wyjścia do restauracji i chustowania! Chyba też się skuszę choć Antek i tak jest złotym dzieckiem, bo nie trzeba go za dużo nosić na rękach ale może udałoby mi się chociaż obiad zrobić wsadzając go w chustę- choć znając życie bałabym się że go stuknę lub coś innego.

Tak więc życzę, aby ciśnienie w końcu się unormowało i żeby Aran dał pospać mamie w nocy te wymarzone 4h :)

Nita lubi tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalina123 wrote:
    Za wcześnie na co? Gdzie niby jest ta granica? ;) jeśli ty dasz radę i dziadkowie dadzą radę to czemu nie :)
    Ja na babski weekend pojechałam jak syn miał niecałe pół roku, noc z pt na sob był z mężem a w sobotę do niedzieli mąż wziął małego i pojechali do moich rodziców na noc, nie było problemu bo on nie był kp i zostawał z każdym bez problemu
    Teraz planuję taki wypad pod koniec maja ale mała jest kp i ostatnio ma bunt na butelkę więc nie wiem jak będzie, może się nie udać :P

Nie ma ustalonych granic wiadomo, a rodzice nie są zakładnikami dziecka i też nam się czasem wolny czas należy;)

• Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoBo u mnie też zostało 8kg i jeszcze brzuch wyglądający dalej jak ciążowy co mnie mega irytuję.

• MoBo Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia u mnie było 16 kg na plusie i nadal jest 7.5 :/ i codzień robię min 5 km. Od wyjscia ze szpitala przez miesiac zszedl tylko 1 O.o no nic czeka mnie ostre ruszenie dupy niedługo żeby to zbić :)

Nita brawo za chuste :) dobrze ze nie odpuscilas. Zdrówka tam!

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja90 wrote:
    MoBo u mnie też zostało 8kg i jeszcze brzuch wyglądający dalej jak ciążowy co mnie mega irytuję.

No to to to samo :/
    A tu było ostatnio mowa o seksach, ale jak?? Skoro ja siem wcale sexy nie czuje.

l22ndf9her11uere.png
  • milky way Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia...no wlasnie! U nas tez piątki. Jeszcze trzy zostały. Straszne chujstwo. Kupilismy Viburcol. Nic nie dał. Obudzil sie z histerią. Paracetamol i zasnął.

Jesli chodzi o wyjazdy- my w kwietniu na narty. 1500km, samolotem nie ma jak, jedziemy furą, zapakowani po zęby :D

• Nita Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wakacje rozpoczynamy w czerwcu- przyjeżdżamy z małym do Polski na 3 miesiące :)
    W grudniu, na 1 urodziny planujemy wyjazd do Indii. W końcu teściowie też muszą poznać wnuka. Akurat wtedy pogoda będzie w miarę znośna. Południe Indii, więc w grudniu będzie jakieś 30 stopni w dzień a w nocy około 22. Damy radę :) mam nadzieję, że mały również polubi podróżowanie, choć nie powiem, stresuję się tymi wyjazdami, zwłaszcza do Indii, bo to lot 15 godzinny, z przesiadką w Dubaju. Na ulicach kurz i hałas. Nie wiem czy mały to polubi. Mnie samej zajęło kilka dni na otrzęsienie się z szoku kulturowego, kiedy pierwszy raz tam pojechałam, a co dopiero roczne dziecko... Ech, no zobaczymy jak to będzie.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 03:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, a teściowie nie mogą Was odwiedzić?

Dotty, a no nie wiemy jeszcze, dopiero będziemy szukać czegoś :)

U mnie waga pięknie poszła w dół, ale już stanęła. Ale nic dziwnego, ostatnio żywię się tylko pizzą i czekoladą ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 03:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie polecam Wam Chorwacji w maju,8/10 dni deszczowe,na plaży lezalam w kurtce i pod kocem :D Natomiast czerwiec już gorący :) To tak tylko pod kątem plażowania ;)

Rózia nie śpi od 16,drzemki po 10-15 min i to na tyle,ale jest uśmiech i gadanie po swojemu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 03:44

Dotty84 lubi tę wiadomość

tb738ribfs156aj0.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6h snu to ja rozumiem! Tylko moje cycki nie :D

Dotty84, Iva79 lubią tę wiadomość

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakiś kryzys psychiczny chyba. Wasze dzieci śpią w nocy, też są kp i śpią dłużej, tylko mój nadal drzemie 2 h a czasem nawet niecałe 2. To chyba nie jest normalne? Jestem wyczerpana :( Doszłam już do etapu, że zaczynam zapominać niektóre rzeczy, np.numer pin do karty, hasło itd. Dlaczego moje dziecko tak krótko śpi? Jak się urodziło spał 3 godziny ale mi kazano go budzić na jedzenie, więc budziłam. Potem mało przybierał na wadze, więc zaczęłam budzić co 2 godziny i w końcu zaczął tyć. Jak doszedł do swojej wagi urodzeniowej to już nie budziłam. A było to prawie 5 tygodni temu. Doradzcie proszę co robić? Może ja robię coś źle? Źle go wychowuję, nie nasycam go pokarmem, że on tak mało w nocy śpi?
    Jutro kończy 7 tygodni, to już czas na dłuższe drzemki. Wasze dzieci już śpią dłużej.
    Doszłam nawet do takiego etapu, że rozważam zakończenie kp i podanie mu mm, chociażby w nocy, aby tylko się wyspać. Nie daję rady :(

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Isia86 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baranosia wrote:
    6h snu to ja rozumiem! Tylko moje cycki nie :D
    U nas dziś 6,5godz.snu, wczoraj 6. Laktator poszedł w ruch, bo cycki by mi eksplodowaly ;)
    Ciekawe skąd ta zmiana w długości snu małej. Wcześniej max 3 godz...
    A i dodam że śpi w swoim łóżeczku od tygodnia ;)

14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
    9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm :))
  • Fuksja90 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u dziewczyn z fb. Czy któraś nas podczytuje? :-?

• Perl Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, nie mam pojęcia jak ci pomoc. Alicja w nocy jadła co 3 godz. Ale ja do niej wstawiłem po jej każdym kwęknięciu... Aż pewnego razu byłam tak śpiąca ze porostu pomyślałam "Alisia, jeszcze chwilkę" i mi się usunęło. Obudziłam się spanikowana godzinę później, a Alicja w najlepsze spala. Teraz podchodzę do niej dopiero jak wyraźnie da mi znać ze to juz. A jak nie mam pewności to podejdę i zerknie czy ma otwarte oczka, ewentualnie leciutko dotknę policzka. Jak oczka otworzy to ją karmie, a jak nie to wracam do łóżka i nie przejmuje się jej stękaniem przez sen. I teraz pierwsza nocna drzemka trwa od 4 do 5,5 godz. A następna 3. Potem to już różnie... Czasem już nie chce spać.

Martusiazabka lubi tę wiadomość

ug37io4pmuu08seh.png
    20120519310114.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita Aran będzie za mały żeby nie polubić Indii. Dacie radę mi się wydaje. Tylko mega uważni z wodą i mycie wszystkiego, no ale jak wy di rodziny jedziecie to napewno dobrze się wami tam zaopiekuja. Ja za każdym razem lecąc do Tajlandii widziałam dzieciaki roczne biegajace po pokładzie samolotu :P a rodzice za nimi.
    Nita a próbowałas pospac razem ze swoim? Żeby poczuł bliskość? Może on z łóżeczkiem ma problem i krzyczy bo chce do Ciebie?
    Wiesz reguły są czasem żeby je łamać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 09:46

l22ndf9her11uere.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko też się zbuntowało na sen a matka jest jak po jakimś ostrym melanżu ;)

Nita Rózia też nie chciała spać w łóżeczku,walczyła w nim chyba z tydzień,okazało się,ze jest jej za zimno,miała za cienki kocyk,teraz ja otulina cieplej i trochę sie poprawiło,może Aranowi też jest za zimno/ciepło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 09:54

tb738ribfs156aj0.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero wstał! Boże czemu ja na to wcześniej nie wpadłam żeby brać go rano do siebie!
    Pierwszy sen 6h cycek i po 10min sen na 2h. Pobudka cycek, kupa i sen z mamą w łóżku 2,5h :D

Nita nie wiem co Ci poradzić :( u nas jak wiesz pomógł woombie

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam z nim spać, zresztą bardzo tego chciałam, ale zrezygnowałam, bo mały czuł zapach moich cycków i w sumie budził się już po godzinie denerwował się, żeby mu dać cyca. I tyle wyszło ze wspólnego spania.
    Na pewno nie jest mu za zimno, bo w pokoju mamy 22 stopnie i mały jest w body+śpioszki, do tego otulacz woombie i na to lekki kocyk. Wcześniej spał w rożku z materiału minky i był jeszcze cieplejszy, ale to samo było- 2 godziny spania. Naprawdę, próbowałam już wszystkiego. Zauważyłam jednak, że bardzo szybko i mocno zasypia między moimi nogami. Czasem po odbijaniu go kładę właśnie tak. Jest w otulaczu, a nogi ma uniesione lekko w górze, na moim brzuchu. I chyba ta pozycja mu się podoba. Ale nie wiem jak długo by tak spał, no i jak ja miałabym spać z małym między nogami? :D

MoBo lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• RedLady Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, podanie butelki z mm wcale nie musi w magiczny sposób sprawić, że Aran zacznie dłużej spać. Myślę, że jeśli twoje mleko mu wystarcza do najedzenia się to podanie butelki z mm spowoduje tylko, że będzie rzadziej jadł. W przerwach między karmieniami może się okazać, że i tak nie będzie spał. Moja mała niestety przestała dobrze przybierać na wadze i muszę ją dokarmiać mm. I jej tryb dnia czyli w nocy śpię, a w dzień praktycznie nic wcale się nie zmienił pomimo mm. To co u mnie pozwala uzyskać drzemkę w dzień to stały harmonogram dnia. Jeśli coś muszę w ciągu dnia zrobić inaczej to do końca dnia jest marudna i chce ciągle cyca. I co najważniejsze to jest harmonogram dnia dopasowany do jej potrzeb a nie moich :) Musiałam zaakceptować np. to że zasypiać na noc będzie o 23-24 i koniec kropka, mogę zapomnieć o wieczorach z mężem. No i na noc zasypia ze mną w łóżku przytulona do cycka. Jakiekolwiek inne sposoby usypiania dają efekt co najwyżej godzinnej drzemki. I tak jak mówi MoBo, zasady są po to żeby je łamać ;) Sama byłam z tych co w ciąży się zarzekały, że absolutnie nie będę brać do łóżka dziecka :P
    Musisz niestety znaleźć to co przeszkadza w śnie Aranowi, a pewnie może to być cała masa rzeczy. Jak odkryjesz powód to z pewnością oboje zaczniecie coraz dłużej spać. I tego wam życzę :) A swój wywód popełniłam po to, żebyś pamiętała, że przejście na mm może, ale wcale nie musi wam pomóc. Trzymam kciuki :)

Wczoraj Klaudia uraczyła nas długim uśmiechaniem się i głośnym chichraniem przy tym podczas zabawy z tatą :D <3 Cudownie to dodaje sił :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 10:32

Szczęśliwa Mamusia, Izieth, MoBo, Martusiazabka lubią tę wiadomość

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita a w dzień Aran śpi? U nas jest godzinna drzemka na spacerze o 12 i po południu też mniej więcej godzina. Gdzie wcześniej zasypiał ok 14-15 i spał spokojnie ze 4h

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
‹‹ 1238 1239 1240 1241 1242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ