SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
Odpowiedz

Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Werix Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój śpi po 1h od 3 do 4 razy w ciągu dnia. Czasem jest to 30 min., czasem 2h. Z czego 1 raz w wózku i 1 raz w chuście. Pozostałe w swoim łóżeczku. W nocy śpimy razem. Zasypia ok 21 po karmieniu przy cycku. Potem pobudki zazwyczaj o 24, 3, 6 i 8. O 8 wstajemy. Zawsze budzą go gazy! Pręży się i płacze. Może jak to przejdzie, to będzie spał dłużej.

17u9ha00otchcgqb.png
  • RedLady Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie miałam zapytać o ślinienie :P Moja mała to potrafi się non stop ślinić, że aż nie nadążam wycierać. To jest normalne? U was też tak jest? :)

bhyw2n0a2ngo7wj5.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedLady są dni że się śmieje że małemu zęby idą tak się ślini :D

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Madziula87 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to jest normalne,ale moja też się ślini na potęgę,multum małych baloników wypuszcza :)

tb738ribfs156aj0.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też się ślini bardzo! Wszystko ośliione ;)
    Baranosia, tak mało ci Antek śpi w ciągu dnia? Co z nim robisz w trakcie kiedy nie śpi?

Dziewczyny mam pytanie trochę intymne. Od jakiegoś czasu wylatuje ze mnie taka galareta, wygląda jak czop, ale oczywiście jest w mniejszej ilości. Czasem koloru lekko czerwonego, czasem z brązowym śluzem a ostatnio przezroczysty. Czy ktoś z was ma coś podobnego? Infekcji nie mam.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• baranosia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita dużo leży na brzuszku wtedy go klepię po tyłku ;) na pleckach wtedy grzechoczę mu grzechotką, trochę pobuja się w huśtawce, poleży w łóżeczku i popatrzy na karuzelę. Mąż jak wróci to trochę go ponosi. Ale ogólnie nawet jak zje to potrafi jeszcze leżeć przy cycku i 30min i śmiać się do mnie :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po spacerze idziemy przeważnie na 1,5h do mojej mamy to też mi Antka zabawia.jest ciężko czasem nie ukrywam ale za to w nocy śpi. Choć są i dni że lepiej śpi w dzień a mniej w nocy

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • MoBo Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita a ty chodzisz na spacery lub balkonujesz małego? Bo u nas mała mega dobrze spi na świeżym powietrzu. Nawet jak nigdzie nie idę to ubieram ja i do wintergarden, spi 3 do 3.5 zawsze. Robię to o stałej porze w każdy dzień w ciągu dnia, z reguły po drugim karmieniu ok 10.

Keep calm you are a mummy! O.o
    l22ndf9her11uere.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dobrze śpi na podwórku. Czekam aż będzie ciepło i będzie można być dłużej na podwórku. Teraz póki co wychodzimy na 1,5h

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też dobrze śpi na spacerach. Problemem dla mnie są jedynie noce.

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja90 wrote:
    Ciekawe co u dziewczyn z fb. Czy któraś nas podczytuje? :-?

Jest nas tu kilka z "podwójnym" obywatelstwem :P :)

Ja wracam do biegania i innych aktywności, zaczęłam tez catering dietetyczny, na razie 2000kcal, żeby mój organizm szoku nie doznał zbyt dużego, za dwa tygodnie już 1500. Niestety ja nie należę do tych, co im same kilogramy lecą...Stanęłam na 63.5 i dupa (a nawet już dobiłam do 64.5, ale znów spadł ten kg) Załamka, muszę jakoś zrzucić te 5.5kg

baranosia, MoBo lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też marzy mi się zrzucić 5kg. Wierzę że jak przyjedzie wiosna to się uda :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuksja90 wrote:
    Ciekawe co u dziewczyn z fb. Czy któraś nas podczytuje? :-?

Ja zaglądam tu i tu :)
    Mi kg też same nie lecą, muszę walczyć :) dziś już 58.5, 1kg poleciał przez 2tyg ale to pewnie zasługa tego że nie jadłam czekolady :P no i wróciłam do ćwiczeń 2x w tygodniu
    ja sobie daję czas do czerwca :)

MoBo, Dotty84 lubią tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • Nita Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, Aran łapie już wiszące zabawki na macie i to czasami obiema rączkami. I nauczył się też wyciągać rączki do mnie na znak, że chce na ręce. Normalnie wyciąga rączki jak kilkuletnie dziecko. Aż mi zmęczenie przechodzi kiedy doświadczam tych zmian :) szkoda, że nie mogę filmiku tu wstawić.
    Baranosia, kładziesz już Antosia na matę z pianinkiem? Mówię Ci, jaka zabawa z tą matą. Weź tam męża, żeby to złożył w końcu!

Izieth lubi tę wiadomość

f6tvan2.png
    cb7wgov3drqp7e64.png

• Izieth Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka też się czasami bardzo ślini i robi sobie bańki ze śliny ;)
    Ale nie łapie zabawek - to już ten etap? Myślałam, że na łapanie jest czas jeszcze? Właśnie od jakiegoś czasu się zastanawiałam, czy już powinna sama łapać.

Moja też wali w to pianinko i się cieszy :) Niestety po chwili ją to nudzi i zaczyna płakać ;)

Mała często wsadza sobie do buzi piąstkę i ją zaciekle ssie i teraz nie wiem, czy jej na to pozwolić, czy zamiast tego dawać cyca? Ze smoczkiem nie bardzo wychodzi, bo wypluwa. Czy takie ssanie piąstki jest niezdrowe?

zem3anlif9kas3et.png
    zem3df9h3sl7c67r.png
    Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc)
  • baranosia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita kładę choć jeszcze nie kuma że to on gra nogami :D bardziej póki co interesuje go karuzela w łóżeczku ;)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Stasiulek dopiero powoli zaczyna się uśmiechać i łapać kontakt wzrokowy. Zabawek dookoła jeszcze specjalnie nie ogarnia :P Staram się nie panikować, wychodzę z założenia, że każde dziecko rozwija się w swoim tempie :)

Izieth, MoBo lubią tę wiadomość

• kalina123 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izieth ssanie jest normalne, dziecko odkrywa swoje ręcę i ssąc je poznaje
    Moja od 2 dni ssie kciuka, jak się przebudzi to chwilę possie, wyciszy się, wypluwa i zasypia dalej
    Nie walczę z tym bo to też normalny odruch, jeszcze z brzucha
    Smoka nie chce i nie używa w ogóle
    syn miał identycznie, nagle koło 2 m.ż. odkrył że kciuk go uspokaja, nie zabraniałam, minęło samo koło 6 m.ż.

Izieth lubi tę wiadomość

82doroeqdnooy9dr.png
  • kalina123 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świadome łapanie to chyba gdzieś koło 3 m.ż. się wykształca, wcześniej dziecko ma odruch zaciskania ale nie pamiętam dokładnie norm, trzeba by poczytać :)

https://parenting.pl/portal/chwytanie

82doroeqdnooy9dr.png
  • Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nita, u mnie było dokładnie tak samo jak pisze Perl. Mały budził się często, a ja głupia latałam na każde jego stęknięcie. Aż przyszedł taki moment, że byłam tak zmęczona że mały stękał, a ja pomyślałam "synek, jeszcze chwilkę" i usunęłam. Obudziłam się dopiero o 5 nad ranem cała przerażona ze dziecko spało 6 godzin bez jedzenia! I wiesz co? Nic mu się nie stało. Spał sobie smacznie. Koło 6 zaczął się kręcić i płakać na poważnie za jedzeniem. Od tamtej pory zaczęłam zwracać uwagę na to kiedy tylko sobie marudzi, a kiedy płacze bo coś mu jest, coś chce albo jest głodny. Naprawdę słychać różnicę w płaczu. Często wieczorami przed snem lubi sobie postękać trochę. Kładę go wtedy do łóżeczka i czekam ok 10 minut. Albo zaśnie, albo się rozpłacze na dobre. Jak zaczyna płakać to go biorę. Ale w 80% przypadków zasypia i pierwszy sen ma 5-6 godzin, potem pobudka na jedzenie i śpi kolejne 3-4 godziny. O 8 jest zazwyczaj pobudka, uśmiechy, guganie, bawimy się na macie, rozmawiamy, potem jedzenie i kolo 11-12 spacer, a jak wrócimy to znowu jedzenie i drzemka ok 2 godzin i do wieczora juz jest aktywny. Zasypia dopiero kolo 22-23
    Może poprostu spróbuj przeczekać, przetrzymać go trochę. Raz, czy dwa... I zobaczysz czy to pomaga. Albo odciągnij pokarm i poproś męża żeby zajął się małym. Niech da ci chociaż 8 godzin pospać. Tez musisz odpocząć. Dziewczyno, bo się wykończysz!

860ij44j7wrm669z.png

Krakuska lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
‹‹ 1239 1240 1241 1242 1243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ