Najlepsze prezenty świąteczne-Grudniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Werix ja mam butelki Tommee Tippee ale nie ultra tylko takie https://www.feedo.pl/tommee-tippee-butelka-260-ml-3-szt-zestaw-niebieski-0-m?gclid=Cj0KEQiAzsvEBRDEluzk96e4rqABEiQAezEOoEYsDIganMJWyrD8nAPyJhlIPv1bH_QLL_Hd2hklwXsaAtbq8P8HAQ
Leosiowi bardzo pasują, a wcześniej miałam Avent to jakoś nie bardzo.
Werix lubi tę wiadomość
-
Fuksja ta mata jest wprost genialna
mój co prawda jeszcze nie kuma że to on gra ale pamiętam jak mój chrześniak urodzony w sierpniu dostał to na gwiazdkę to mało te klawisze nie poodpadały tak walił nogami 
Milky dzięki za Twoje słowa
mój chrześniak ma 1,5roku głaszczę Antka, całuje, buja bujawkę jak Antek w niej siedzi mimo że buja się sama
wczoraj pierwszy raz podniósł rękę na Antka i pacną go po nogach mówiąc "a Ty"
milky way lubi tę wiadomość

-
My też chcemy drugie. Ale nie wiem czy już teraz. Chętnie bym poczekała. Chce w grudniu wrócić do pracy, a Mikołaj do żłobka by poszedł od listopada - będzie mieć 11 miesięcy. Choć z drugiej strony ostatni raz się zabezpieczałam jakieś 7 lat temu. 6 lat bez zabezpieczeń, potem ciąża i poród. Jakoś nie wyobrażam sobie teraz antykoncepcji. Odzwyczailam się chyba
z resztą tabletek nie chcę, bo kiedyś długo się meczylam z efektami ubocznymi po tabletkach. A gumek nie lubimy
wiec może się okazać że wcześniej ciąża wyjdzie
no chyba ze kolejne 6 lat będziemy czekać aż zaskoczę
z resztą narazie i tak nie mamy pozwolenia na seksy, więc nie ma o czym myśleć

-
Mi dziś lekarz przepisał tabletki ale ostrzegł że się po nich strasznie tyje, nie ma się normalnego okresu tylko plemienia. Wzięłam receptę ale nie wykupię nie chcę tyć przez tabletki... Więc albo gumki albo wkładka choć jakoś nie mam do niej przekonania...
Dziś chyba spróbujemy pierwszy raz po porodzie. Stresa będę miała jakby to był mój pierwszy raz w życiu
MoBo, Martusiazabka lubią tę wiadomość

-
Hmmm ja 2go nie planowałam bom stara, ale teraz to zaczynam myśleć że może jeszcze by spróbować walnąć jedno przed 40stka. Jeszcze tylko muszę mojego urobic bo jakoś nie wierzy, że dalibysmy radę
ale to tak zacząć końcem roku.
Ja do roboty wracam w sierpniu, niestety tu nie ma długich macierzyńskich i tylko 16 tyg jest płatne, później zaległy urlop i 3 miesiące bezpłatnego biorę. Wracam do roboty na 60%, a mój chłop redukuje pracę do 80%. Tym sposobem ja będę w domu dwa dni, on jeden a na 2 Sara pójdzie do żłobka. Pociągiemy tak 2 lata a później się zobaczy. -
Baranosia, ja kupowałam dziś ubranka. kupiłam jednego pajaca i spodenki w dwupaku. i kupiłam też ten "kocyk-otulacz" do fotelika samochodowego. Lupilu ma duże rozmiarówki i Alicja nosi dopiero ich 50/56. a tego rozmiaru praktycznie nie było w sklepie. nie wiem czy ktoś przedemną wykupił (byłam o 9 rano) czy poprostu tak mało dali na sklep.
Werix ja używałam butelki dr brown. Podpasowała Alicji. wcześniej używałyśmy lovi, ale kiepskie odpowietrzanie... potem był aventa antykolkowa, ale jakoś nie umiała zabardzo z niej pić, niby ciągnęła ale nie piła zadużo. A potem na rumianek kupiłam jeszcze inną butelke, żeby ta dr brown nie prześmierdła. To była antykolkowa z canpolu, ale jakoś Alicja się dziwnie zabierała do tego smoczka, tak jakby go gryzła, a nie umiała zassać.
Jusci, ja tak samo mam nakazane przerwe 1,5 roku. I też jestem na tabletkach ovulan. -
Fuksja90 wrote:Ja ze względu na moją chorobę nie mogę stosować antykoncepcji hormonalnej więc mam bardzo ograniczony wybór antykoncepcji.
Baranosia ja też miałam mega stresa ale chyba teraz jest lepiej niż przed ciążą nawet
Fuksja, mi każdy mówił że po ciązy jest gorzej, a u nas też jest o wiele lepiej
-
Ja bym chciała drugie dziecko, ale się boję porodu i komplikacji, tak jak teraz. Boję się, że znowu stracę tyle krwi i będą ze mną problemy albo że stracę jeszcze więcej i umrę
Nie wiem czy ten lęk pozwoli mi na starania o rodzeństwo dla Arana. Zresztą, jeszcze sporo czasu, żeby nawet o tym myśleć.
Dobrawa lubi tę wiadomość
-
My seksy dopiero w marcu, bo wtedy mam wizytę u ginekologa. Plamienia skończyły się całkowicie dopiero tydzień temu. Jeszcze szwy mi się wszystkie nie rozpuściły.
Stwierdziłam że spróbujemy raz w listopadzie, bo zawsze chciałam nieć dziecko znak zodiaku Lew
a potem dopiero w kolejnym listopadzie i wtedy już na maxa

-
Dziewczyny róbcie dzieci dopóki możecie. Ja żałuje ze synek rodzeństwa nie miał jak był mały, a Hania teraz bedzie moją drugą jedynaczką. Gdyby nie moja sytuacja i konieczny powrót do pracy to i ja bym sie jeszcze skusiła i to jak najszybciej (oczywiscie bezpieczny odstęp czasu od porodu) żeby była jak najmniejsza różnica.
A wogole w poniedziałek do pracy wracam. Ale w biurze 3 dni w tygodniu po 5 godzin, a pozostałe 2 dni w domu przy mailu. Soboty oczywiscie wolne. Mam nadzieje ze jakoś to ogarnę. Troche żal ale mam kontrakt wiec mus, ktoś musi ten dom utrzymaćWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 15:55
Dobrawa lubi tę wiadomość

-
Basia ja to Cie podziwiam bo to mega szybko, a ja myślałam że to ja najszybciej do roboty pójdę
No ale bez gadania mus jest i tyle. A ten Twój chłop jakieś znaki życia pokazuje czy poszedł w długą? I jeżeli mogę spytać to ile wy byliście razem?
-
Kupiłam dzisiaj ubranek za 200zl
trochę na zapas bo 62/68 i 74/80 ubranka cudowne ale mało ich w sklepie było
mama mi rano pojechała 
Perl jak ten kocyk otulacz? Bo myślę czy się skusić
My rodzeństwo chcemy jednak po cc muszę trochę odczekać i obecnie biorę tabsy takie co też kobiety kp mogą podobno przy nich nie ma okresu
i macica dobrze po ciąży się regeneruje. W sumie o córkę 6 lat się staraliśmy no i ivf było ale balabym się gdybym w ciążę zaszła po cc.
milky way lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
chiara wrote:Kupiłam dzisiaj ubranek za 200zl
trochę na zapas bo 62/68 i 74/80 ubranka cudowne ale mało ich w sklepie było
mama mi rano pojechała 
Perl jak ten kocyk otulacz? Bo myślę czy się skusić
My rodzeństwo chcemy jednak po cc muszę trochę odczekać i obecnie biorę tabsy takie co też kobiety kp mogą podobno przy nich nie ma okresu
i macica dobrze po ciąży się regeneruje. W sumie o córkę 6 lat się staraliśmy no i ivf było ale balabym się gdybym w ciążę zaszła po cc.
Właśnie go wyprałam. Z wierzchu taki polarek a od środka bawełna. Fajny. Ja jestem zadowolona z zakupu